Vesikourujen puhdistus Loppi – kyllästyttääkö rännien ruoppaus itse?

Jos olet lopen kyllästynyt vesikourujen puhdistukseen itse, tilaa työ ensi kerralla kattopalvelustamme. Kourugurumme poistavat risut, lehdet, koivunnorkot ja neulaset kouruista reippaasti, ammattitaitoisesti ja kotitalousvähennyskelpoisesti puolestasi!

Rännien puhtaanapitoa ei kannata missään nimessä laiminlyödä, sillä muuten ruoste ottaa sadevesijärjestelmän pian omakseen. Myös tukokset ja jää voivat tehdä sadevesijärjestelmälle hallaa.

Jos sadevesijärjestelmä on poissa pelistä viikko- ja kuukausikaupalla, myös julkisivu, katto ja sokkeli alkavat oireilla. Seurauksena voi olla vaikkapa homeisia ja lahoja lautoja, pakkasrapautumista ja pahimmillaan jopa katon kosteusvaurio. Erityisesti tasakatolla sadevesijärjestelmän tukokset voivat olla kohtalokkaita.

Kun tilaat rännien puhdistustyöt kattopalvelumme kautta, tiedät saavasi rahoillesi varmasti vastinetta. Kaupan päälle pidämme sadevesijärjestelmää ja kattoa silmällä muidenkin huollon ja korjauksen tarpeiden varalle.

Pyydä siis rohkeasti tarjous, kun vesikourujen puhdistus on Lopella sijaitsevassa kohteessasi jälleen ajankohtaista! Palvelemme myös Lopen lähialueiden (esimerkiksi Hyvinkään, Riihimäen, Janakkalan, Karkkilan ja Vihdin) asukkaita ja taloyhtiöitä.

Katto kaipaa säännöllistä puhdistusta siinä missä rännitkin. Onneksi tiimistämme löytyvät kokeneet ammattilaiset myös katon puhdistukseen. Maksa lasku tarvittaessa osissa kauttamme saatavilla olevalla rahoituksella, jotta katto sadevesijärjestelmineen saisi kerralla kaikki vaatimansa palvelut.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Lopella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Lopella löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Lopen alueella!

Rännien puhdistettavuudessa ja puhdistustarpeissa Lopella isoja eroja

Sadevesijärjestelmien puhdistustarpeet ja puhdistettavuus vaihtelevat paljon niinkin pienen alueen kuin Lopen sisällä. Osalle riittää mainiosti pari puhdistuskertaa per vuosi, kun taas joissain kohteissa kourut eivät meinaa pysyä roskattomina kuin silmänräpäyksen.

Esimerkiksi nämä sadevesijärjestelmän ominaisuudet helpottavat rännien puhdistusta ja puhtaanapitoa:

  • Ehjä ja vahva maalipinta/pinnoite
  • Kaadon oikea kulma
  • Saumattomat ja raidattomat vesikourut
  • Kourujen ulkopuoliset kiinnikkeet

Kaadolla tarkoitetaan kulmaa, johon vesikourut on kourukoukkujen avulla asennettu. Vesikouruja ei koskaan asenneta täysin vaakatasoon, sillä muuten vesi ja roskat jäisivät niihin helposti lojuman.

Tietenkin myös tontilla oleva kasvillisuus vaikuttaa paljon vesikourujen puhdistustarpeisiin. Lopella monella tontilla kasvaa paljon lehteviä puita, joista roskaa lähtee pitkin kesää ja syksyä valtavat määrät. Etenkin aivan rakennuksen vieressä kasvavat pihapuut lisäävät rännien puhdistustarvetta tuntuvasti.

Kun tilaat rännien puhdistustyöt kattopalvelustamme, pidämme samalla silmällä sadevesijärjestelmän yleiskuntoa ja puhdistustarvetta lisääviä tekijöitä. Tarpeen mukaan voimme tehdä hyvän tarjouksen esimerkiksi sadevesijärjestelmän huoltomaalauksesta tai muista suosittelemistamme toimenpiteistä.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus jäästä ei vaadi teräsmiehen voimia tai laserkatsetta

Niin uskomattomalta kuin se voikin kuulostaa, ei tukkeutuneiden syöksy- ja alastuloputkien avaus jäästä vaadi teräsmiehen voimia tai laserkatsetta. Riittää, kun soitat kattopalveluumme!

Sadevesijärjestelmä voi jäätyä umpeen esimerkiksi siinä tapauksessa, että rännien syyspuhdistus unohtuu. Ränneissä muhiva biomassa varastoi sekaansa kosteutta, joka puolestaan jäätyy heti elohopean vaipuessa nollan alapuolelle.

Amatöörille jäätukokset ovat visaisia avattavia, eikä kotikonsteista olekaan yleensä muuta kuin haittaa. Pahimmillaan sekä sadevesijärjestelmä että julkisivu kärsivät operaation yhteydessä vakavia vammoja.

Meillä on kuitenkin käytössämme ammattitason kalustoa ja varusteita, joiden avulla saamme jopa jäätukokset laukeamaan kuin taikaiskusta. Salainen aseemme on kuuma vesihöyry, joka liuottaa jäät sadevesijärjestelmän syövereistä nopeasti ja hellävaraisesti. 

Meidän puoleemme voit siis kääntyä huolettomin mielin aina, kun katto tai sadevesijärjestelmä kaipaavat huomiota. Asiantuntijamme ovat valmiit palvelukseesi Lopella ja lähialueilla niin kesällä kuin talvellakin!

Mikäli sadevesijärjestelmä tuntuu jäätyvän umpeen tämän tästä, kannattaa harkita sulanapitokaapeleita. Niiden ansiosta sadevesijärjestelmä pysyy avoinna läpi talven. Meiltä voit tilata myös sulanapitokaapelit asennettuna kohteeseen kuin kohteeseen! Asennustyöt teemme tietenkin takuutyönä.