Rivitalon kattoremontti asukkaiden ehdoilla

Onko rivitalon kattoremontti tullut ajankohtaiseksi? Olet tullut oikeaan paikkaan, sillä Kattokorjauspalvelusta saat omakotitalojen ja kerrostalojen ohessa kaikki rivitalojenkin kattotyöt. Rivitalon kattoremonttiin suhtaudumme aivan kuten muihinkin kattoremontteihin, se suunnitellaan ja toteutetaan aina rakennuskohtaisesti. Silloinkin kun taloyhtiöön kuuluu useita erilisiä rakennuksia, jokaista niistä kohdellaan yksilöinä. Jokaisen rakennuksen katto tarkistetaan ja sille tehdään yksilöllinen työsuunnitelma. Monet asiat vaikuttavat rakennuksen kattoon ja joskus saman ikäisten ihan vierekkäinkin sijaitsevien kattojen kunnossa on eroja ja ne vaativat erilaisia toimenpiteitä.

Remontin oikea mitoittaminen ja korjausten räätälöinti kunkin rakennuksen tarpeisiin on kustannustehokasta ja ekologista. Tämän ajatuksen mukaan me korjaamme vain sen, mikä on tarpeen mutta vältämme ylimitoitettuja toimenpiteitä, joille ei todellisuudessa ole tarvetta. Toisaalta emme myöskään alimitoita töitä. Eli emme jätä korjaamatta joitain asioita vaikkapa sen vuoksi, että kaikissa taloyhtiön rakennuksissa käytettäisiin samaa työsuunnitelmaa piittaamatta kunkin katon yksilökohtaista tarpeista.

Rivitalon ja taloyhtiön kattoremontti startataan meillä aina parhaiden ja kokeneimpien asiantuntijoidemme suorittamilla kuntokartoituksella. Teemme tarkistuksen myös silloin, kun tulemme puhdistamaan tai huoltamaan rivitalonne kattoa pienemmistäkin syistä. Kuntokartoitus kuuluu aina työn hintaan. Annamme myös tarjouksemme samalla, jos jotain korjattavaa löytyy. Remonttia pohjustetaan myös asiakkaan kanssa keskustellessa saaduilla tiedoilla ja toiveilla. Näiden pohjalta lasketaan yleensä erinomaisen hyvin paikkaansa pitävä tarjous, joka sisältää meillä aina kaiken mitä kattosi kunnostus vaatii. Kattotarkastuskäynnillä havaittujen asioiden ja asiakkaan kuulemisen pohjalta muodostetaan katon tai kattojen työsuunnitelmat.

Meiltä onnistuvat työt kaikilla kattotyypeillä, joita rivitaloista löytyy. Korjaamme siis tasakattoja, pulpettikattoja ja harjakattoja tai mitä tahansa muitakin kattomalleja riippumatta siitä, mikä katemateriaali vanhalla katolla on. Meiltä hoituvat peltikatot, huopakatot ja tiilikatot. Voimme asentaa katolle eri katemateriaalin, kuin siinä on alun perin ollut, mikäli katon malli ja jyrkkyys sen sallivat. Kattomallia ja jyrkkyyttä on kuitenkin mahdollista muuttaa myös rivitaloissa. Katon suurempi muokkauskaan ei ole lopulta mikään ongelma, jos teettää urakan meillä Kattokorjauspalvelussa. Esimerkiksi tasakattoisia rivitaloja on menneinä vuosikymmeninä tehty runsaasti ja niitä onkin meidän toimestamme saneerattu paljon. Saneerauksia on suoritettu sekä tasakattoa kunnostamalla, että kattomallia muuttamalla.

Meidän kattoremonttimme toteutetaan aina laadukkaana avaimet käteen -palveluna ja työlle saa takuun. Avaimet käteen -palvelukonsepti tarkoittaa täyden palvelun kattoremonttia, jossa remontti räätälöidään ja toteutetaan yksilöllisesti kohteen tarpeiden ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Siihen kuuluu aivan kaikki katon kuntokartoituksesta suunnitteluun, remontin läpiviemiseen sekä loppusiivoukseen. Viemme purku- ja rakennusjätteetkin mennessämme eikä sinun tarvitse miettiä edes remontin jälkitöitä. Jos tarvitsette apua esimerkiksi rakennus- ja toimenpidelupien kanssa, niin me autamme kyllä. Kauttamme voi hakea myös rahoitusta remonttikustannuksiin, jos on tarvetta. Eli kirjaimellisesti, täyden palvelun paketti, jonka toteutuksen jälkeen asukkaat pääsevät nauttimaan laadukkaasta ja turvallisesta uudesta katosta pitkälle tulevaisuuteen. Heidän omistamiensa asuntojen arvo säilyy ja koti pysyy asumiskelpoisena.

Rivitalon kattoremontin lopuksi asennamme modernit kattotuotteet

Rivitalo ei ole poikkeus myöskään kattotuotteiden asennuksissa. Rivitalo, kuten mikä tahansa muukin asuinrakennus tarvitsee esimerkiksi toimivan sadevesijärjestelmän, jollaisia me asennamme kaikille katoille. Mikäli vanha sadevesijärjestelmä, kuten vesikourut ja syöksyputket ovat käyttökelpoisia, voimme purkaa ja varastoida ne kattosaneerauksen ajaksi. Näin voimme asentaa vanhat tuotteet takaisin katon räystäille puhdistettuina ja kunnostettuina, kun rivitalon kattoremontti on saatu valmiiksi. Mikäli sadevesijärjestelmä on parhaat päivänsä nähnyt, eikä sitä kannata enää asentaa takaisin niin saatte tilalle uudet täysin toimivat tuotteet osana kattosaneerausta.

Samalla on tietysti mahdollisuus päivittää myös katon turvatuotteet kuntoon. Rivitalon katolla, kuten minkä tahansa muunkin rakennuksen katolla on oltava määrätyt turvatuotteet, kuten palotikkaat. Lisäksi on mahdollista asentaa muita, vapaavalintaisia tuotteita. Vaikka ne eivät ole pakollisia esimerkiksi lain määräämässä mielessä, on niistä kuitenkin paljon hyötyä asukkaille ja kattoa kunnossa pitäville ihmisille. Esimerkiksi lumiesteet ovat hyvin käytännöllisiä pihapiirissä, jossa asuu ja liikkuu ihmisiä. Lumiesteiden avulla katolta tippuvat lumet ja jää voidaan pitää poissa muun muassa kulkuväyliltä ehkäisten onnettomuuksia ja ylimääräistä työtä talvikautena. Toki meidät voi talvella tilata pudottamaan lumet myös rivitalon katolta, jos näyttää että taakka alkaa kertyä liian isoksi ja uhkaa katon kunnossa pysymistä. Teemme talvisin myös jäänsulatuksia, jotka ovat tarpeen, jos esimerkiksi sadevesijärjestelmä tai katto on päässyt kerryttämään painavaa ja materiaaleja kuluttavaa jäätä vaihtelevien säiden seurauksena.

Vanhat kattoikkunat ja kattovalokuvut on mahdollista kunnostuttaa meillä kattosaneerauksen yhteydessä. Asennamme myös uusia, jos ne kuuluvat asiakkaan toivelistaan. Myös aurinkopaneeleiden asennukset rivitalojenkin katoille ovat yleistyneet ja miksipäs ei, pitkä katto mahdollistaa energian keräämisen talteen aika tehokkaasti, jos asukkaita aihe kiinnostaa. Energiatehokkuutta voidaan lisätä myös katon eristeitä parantamalla. Eristeiden tarkistus, tarvittaessa myös niiden vaihto kuuluvat tarkistuslistaamme ja yksilöityihin työsuunnitelmiin harkitusti. Yläpohjaa on mahdollista lisäeristää ja vanhoja eristeitä täydentää tarpeen mukaan myös silloin, kun vanhoja eristeitä ei poisteta tai vaihdeta.

Teemme kattoon liittyvät peltityöt, kuten piippujen ja hormien pellitykset omien peltiseppiemme laatutyönä. Savupiippujen kunnostukset onnistuvat myös. Meillähän on palkkalistoilla lukuisia erityisosaajia, kuten pelti. ja puuseppiä, kirvesmiehiä, muurareita ja kattoasentajia, joiden työpanosta hyödynnetäänkin aina erilaisia töitä vaativissa kohteissa. Erityisosaajien työ ei maksa erikseen, vaan työn hintaan kuuluu aina tarvittavien osaajien työpanos. Osaavan työvoiman turvin kattosaneeraukset saadaankin pidettyä sujuvasti aikataulussa. Nämä ihmiset tietävät mitä tehdä eikä aikaa kulu missään työvaiheessa turhaan ihmettelemiseen tai suunnitteluun. Suunnitelmakin on tehty jo urakan alussa valmiiksi. Silloinkin kun katolta löytyy jotain yllättävää, he osaavat ratkoa ongelmat ja tehdä saneerauksen niin että rivitalonne saa parhaan mahdollisen katon suojakseen.

Missä hintaluokassa rivitalon kattoremontti liikkuu?

Kattoremontin hinta rivitalossakin on kiinni monesta eri tekijästä. Katon koko vaikuttaa sekä työmäärään, että materiaalimenekkiin ja näin laskun loppusummaan. Katon kunnolla on aina suuri merkitys, sillä se määrittää saneerauksen mitoituksen. Jos purettavaa on paljon, on työtäkin enemmän ja purettujen osien tilalle tarvitaan enemmän myös uutta raaka-ainetta kuten puuta. Jos katto on kärsinyt esimerkiksi kosteusvaurioita voi purettavaa olla paljon, tällöin voidaan joutua vaihtamaan eristeet ja käyttämään aikaa yläpohjan tuulettamiseen ennen uuden katon rakennustöitä. Toisaalta jos uusittavaksi tulee pelkkä vesikate ja kaikki muu on vielä käyttökelpoista, urakka ei taas ole kovin suuri ajallisesti. Tällöin materiaalikustannuksetkin muodostuvat lähinnä uuden vesikatteen ja sen kiinnittimien hinnasta. Juuri tällaisten seikkojen vuoksi me teemme aina huolellisen kattotutkimuksen saneerauksen suunnittelun ja tarjouslaskelman pohjaksi. Kun paikalla on käyty katsomassa, voidaan arvioida myös muun muassa kustannuksiin vaikuttavat rakennustelineet sekä henkilönostimien tarve.

Katon katemateriaali vaikuttaa kokonaishintaan sekä työmäärän että materiaalikulujen kautta. Eri katemateriaaleilla on omat hintansa. Myös samoista materiaaleista valmistetuissa, erilaisissa katetuotteissa on useita hintaluokkia. Katetuotteen valinnalla päästään jo aika pitkälle hinnankin arvioinnissa. Vanhan katteenkin materiaali vaikuttaa, jos se täytyy purkaa pois alta. Esimerkiksi suhteellisen hyväkuntoinen vanha huopakate voi joissain tapauksissa jäädä uuden katon alle. Toisaalta silloin kun se on niin huonossa kunnossa, että se täytyy purkaa, voi sitkaan ja liimapintaisen materiaalin purkaminen olla hyvin hidasta. Huopamateriaalien purkaminen on hidasta esimerkiksi peltiin verrattuna, joka on myös nopeaa asennettavaa. Lähes kaikki peltimateriaalit tulevat melko isoina levyinä, jotka sekä asentaa että purkaa aika nopeasti isollakin kattopinta-alalla. Tiilien asentaminen vie oman aikansa, sillä suhteellisen pienen pinta-alan omaavia yksittäisiä tiiliä tarvitaan katolle tuhansia ja jokainen niistä ladotaan sinne käsin tarkassa järjestyksessä. Katon jyrkkyys vaikuttaa työn vauhtiin ja näin myös kuluihin. Katon jyrkkyys vaikuttaa myös katemateriaalin valintaan sillä eri katteet vaativat erilaisia kaatoja ja kulmia, jotta ne toimivat ihanteellisesti. Tarvittaessa katon jyrkkyyttä voidaan kuitenkin muokata, mutta sekin vaikuttaa urakan kokonaishintaan. Kattoa tai katon harjaa voidaan korottaa myös tuuletuksen tehostamiseksi, jos halutaan saada aikaan hyvin tuulettuva katto tai rakentaa katolle harjatuuletus. Nämä kumpikin onnistuvat myös rivitaloissa. Erityisesti silloin, kun vanha katto on kärsinyt kosteuden riittävään haihtumiseen liittyvistä ongelmista tai suoranaista kosteusvaurioista, on syytä uutta kattoa suunnitellessa miettiä ratkaisukeinoja ongelman hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä.

Kattosaneerauksen hintaan vaikuttavat myös läpiviennit, sillä niiden tarkistaminen, rakentaminen, tiivisteet ja mahdolliset pellitykset vievät oman aikansa. Mitä enemmän läpivientejä, sitä enemmän työaikaa tarvitaan. Tässä yksityiskohdassa ei kannata tinkiä sillä läpiviennit ovat yksi tyypillisistä vuotokohdista katolla. Ne kannattaa teettää alun perinkin hyvin ammattilaisilla, kuten meillä. Katon hinta-arvio sisältää aina myös katon jiirit, sisätaitteet, erilaiset lipat ja muut vastaavat yksityiskohdat kuten räystäät, joissa vaikkapa laudoitus vaikuttaa työmäärään ja materiaalikuluihin. Mitä monimutkaisempi katto, sitä enemmän huomioitavia yksityiskohtia. Katon lisävarusteet sadevesijärjestelmästä turvavarusteisiin ja aurinkopaneeleihin vaikuttaa kokonaissummaan, mutta niiden asennuttaminen laajemman kattosaneerauksen yhteydessä kannattaa.

Rivitalon katon saneeraukset meiltä myös talvikuukausina

Rivitalon kattoremontin toteutus onnistuu meidän kauttamme ongelmitta myös talvella. Toisinaan varsinkin rivitalon kattoremontti on jopa helpompaa tehdä talvella, kun pakkanen antaa lisäapua kuivattamalla ilman ja jäädyttämällä maan. Näin rakennustyö sujuu kivasti eikä työvaiheessa rakenteisiin kerry ylimääräistä kosteutta. Jäätynyt maa auttaa liikuttelemaan tarvikkeita ja koneita ilman että piha liiemmin kärsii siitä. Rivitalon kattoremontissa asukkaiden suurimpiin huoliin kuuluukin oman piha-alueen suojelu. Kesällä asukkaat haluavat nauttia pihastaan ja kattoremonttitelineet, nosturit ja tarvikkeet aiheuttavat asukkaille enemmän häiriötä kuin talvella. Jos katolla on lunta niin sen poistaminen ei ole meille mikään ongelma, teemmehän me myös kattojen lumenpudotustöitä.

Toteutus sujuu kyllä meiltä alan ammattilaisilta, joilla on hyvät talvivarusteet melko kylmiinkin säihin. Me myös osaamme suunnitella ja toteuttaa talviremontitkin niin, ettei asumismukavuus ja rakennusten sisälämpötilat kärsi kattotöistä. Asukkaat voivat siis asua vuodenajasta riippumatta talossa kattokorjauksen ajan. Tämä onkin toinen yleisimmistä rivitaloasukkaiden huolista, kun kattoremonttia ryhdytään suunnittelemaan. Talvella mahdolliset eristeenvaihdot ositetaan niin ettei katosta ole suuria aloja ilman eristettä hetkeäkään. Ellei eristeisiin tarvitse edes kajota niin lämmön hävikki pelkän vesikatteen puuttuessa kokonaankin on minimaalinen, se kun ei muutenkaan eristä niinkään lämpöä vaan lähinnä kosteutta. Voit saada talviaikaan sovittua jopa paremmin sekä parhaat ajankohdat, että parhaan tarjouksen. Tämä johtuu siitä, että talvisydämenä meillä on vähän hiljaisempi kausi meneillään kesän ruuhkahuippuja ja lomakautta odotellessa.

Uusi katto pysyy hyvänä säännöllisellä kattohuollollamme

Kun rivitalon kattoremontti on tehty, on aika miettiä jatkotoimenpiteitä. Rivitalokin katto hyötyy merkittäväsi säännöllisestä ylläpidosta. Pidämme jatkossakin mielellämme huolen koko talon kattoasioista, kun uusi, saneerattu katto on ilahduttamassa asukkaiden elämää. Ammattitaitoisiin paleluihimme kuuluvat kaikki kattojen puhdistukset ja kunnostukset, uudesta katosta kannattaakin pitää huolta niin että se myös pysyy hyvänä pitkään. Esimerkiksi lumenpudotukset ja jäänsulatukset on syytä tehdä uudellekin katolle, jos niitä alkaa talven myötä kertyä. Teemme kausitarkistuksia esimerkiksi keväisin ja syksyisin, puhdistamme lehdet ja muut roskat katoilta ja vesikouruista. Jokaisella käyntikerralla myös puhdistusten yhteydessä tarkistetaan katon turvavarusteet ja tikkaat. Näin kaikki jatkossakin kattoa puhdistavat, korjaavat, piippuja nuohoavat ja muuten katolle kiipeilevät ihmiset pysyvät turvassa. Myös myrskyvaurioiden korjaaminen on pakollinen toimenpide katon iästä riippumatta. Kattosaneerauksen jälkeenhän seuraavia ylläpitotöitä yleensä ovatkin erilaiset puhdistukset, sekä joskus myrskyvaurioiden ja lumen aiheuttamien vaurioiden korjaaminen.

Myöhemmin katon syvemmät puhdistukset muun muassa sammaleesta ja jäkälästä sekä pintakäsittelyt ja maalaukset pitävät katon hyvänä ja uudistavat rakennuksen ilmettä nopeasti. Puhdistusten yhteydessä on kätevää tutkia katon kunto ja korjata pikkuvirheet, kuten puuttuvat kiinnittimet, saumata huovat ja vaihtaa rikkinäiset tiilet. Samalla voidaan tarkistaa ja kunnostaa läpivientien pellitykset ja tiivisteet sekä piippuhatut ja muut suojat myös yläpohjan tuuletusaukoista. Tarkistamme katon joka kerta kun käymme siellä ja annamme parhaan tarjouksen korjausten ja puhdistusten hoitamisesta, jos jotain korjattavaa vain löytyy.