Kattoremontti taloyhtiössä

Taloyhtiön kattoremontti voi olla pitkällisen pohdinnan, laskeskelun ja äänestysten tulos. Vääjäämätönhän katon remontti lopulta kuitenkin on ja jossain vaiheessa vastassa ihan jokaisessa taloyhtiössä, kuten minkä tahansa muunkin rakennuksen kohdalla. Katosta on huolehdittava, jos rakennuksen arvo aiotaan säilyttää ja pitää talo käyttökelpoisena.

Kattokorjauspalvelu on mitä mainioin kumppani erilaisten taloyhtiöiden kattoremontteihin. Meillä jokainen kattoremontti suunnitellaan ja suoritetaan rakennuskohtaisesti. Meiltä saa siis aina juuri kyseiselle katolle räätälöidyn korjauksen sen tarpeita vastaavassa laajuudessa. Aloitamme kaikki laajemmat kattosaneeraukset katon kunnon tarkistuksella paikan päällä. Samalla asiakkaan toiveet ja ajatukset kirjataan ylös. Kattoremontin suunnitelma muodostuu siis sekä tarkistuskäynnillä havaituista asioista, että niistä tiedoista ja toiveista, joita asiakas meille antaa. Myös silloin kun käymme katolla vaikkapa puhdistustöissä, katsastamme koko katon yleiskunnon. Jos löydämme korjattavaa, annamme siitäkin hyvän tarjouksen.

Me olemme loistava kumppani taloyhtiön kattoremonttiin riippumatta siitä minkä tyyppisestä rakennuksesta on kyse. Meiltä onnistuvat kattosaneeraukset rivitaloihin, isoihin kerrostaloihin, pienkerrostaloihin ja paritaloihin. Korjaamme uutta vastaavaan kuntoon satulakatot, tasakatot, harjakatot ja pulpettikatot. Työstämme kaikista eri materiaaleista tehtyjä kattoja, kuten tiilikattoja, peltikattoja ja huopakattoja. Kattokorjauspalvelun kattoremontti toteutetaan aina laadukkaana avaimet käteen -palveluna. Se sisältää aivan kaiken tarvittavan töiden kartoituksesta ja katon kunnon tarkistuksesta aina työn suunnitteluun, saneerauksen läpivientiin ja loppusiivoukseen.

Jokainen kattohan on tietyssä mielessä yksilö. Vaikka samasta materiaalista on rakennettu samaan aikaan lukuisia samanmallisia kattoja, voi niiden kunto vaihdella yksilökohtaisesti. Kattojen hoito on voinut vaihdella, mutta myös myrskyt, lumikuormat ja muut luonnonilmiöt voivat kuormittaa kattoa hyvin yksilöllisesti. Mahdolliset vuodot katteissa voivat tehdä vierekkäistenkin rakennusten katoista aivan erilaisia korjauskohteita. Tähän meillä perustuukin kattosaneerauksen räätälöiminen kattokohtaiseksi palveluksi, jonka lähtökohta on kunkin katon yksityiskohtainen kartoittaminen. Tarkistamme katon muutenkin jokaisen käynnin yhteydessä ja saat aina tarjouksen mahdollisten vikojen korjaamisesta. Emme näe kovin kannattavaksi myydä jotain valmispakettia, jossa jokaiseen kattoon tehtäisiin täsmälleen samat toimenpiteet.

Osa katoista pärjää osittaisella ja kevyemmällä saneerauksella, jolloin on turhaa purkaa vanhaa kattoa kokonaan ja rakentaa uutta tilalle. Jos katossa on vaikkapa kosteusvaurioita, on ensiarvoisen tärkeää korjata kaikki, myös vesikaton alla olevat rakenteet ja eristeet. Näin näennäisen uuden ja hienon katon sisään ei jää piilossa muhimaan mitään yllätyksiä. Esimerkiksi siis kosteutta, lahonneita puurakenteita tai pilalle mennyttä ja kasaan painunutta eristettä, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Vaikka isompi korjaus maksaa enemmän kuin katon osittainen korjaus, niin pitkällä tähtäimellä se on kuitenkin kannattavaa sekä energiankulutuksen että rakennuksen kunnon kannalta tarkasteltuna. Täyden palvelun avaimet käteen -periaate takaa puolestaan sen, että saat meiltä Kattokorjauspalvelusta aivan kaiken, mitä kattosaneeraus taloyhtiössä vaatii.

Uudista kattotuotteet näppärästi taloyhtiön kattoremontin yhteydessä

Taloyhtiön kattoremontti on loistava tilaisuus päivittää katto kaikin puolin nykypäivän vaatimuksia vastaavaan kuntoon ja varustetasoon. Yksi tärkeä ja rahaa säästävä toimenpide on talon energiatehokkuudesta huolehtiminen. Kattoremontin yhteydessä se tarkoittaa yläpohjan eristyksen parantamista. Tarvittaessa asennamme lisäeristeitä, vaihdamme vanhoja eristeitä uusiin tai lisäämme eristeen määrää. Tutkimme myös erilaiset lämpövuodot ja tiivistämme katon tarvittaessa. Miksipäs ei nykypäivänä voitaisi asentaa myös aurinkopaneeleita jopa kerrostalon katolle, rivitaloissa ja pientaloissa ne ovat yleistyneet mukavaa vauhtia. Jos niistä on ollut taloyhtiössä puhetta, niin niidenkin asennukset saatte sitten kattosaneerauksen yhteydessä meiltä.

Muita kattotuotteita, joiden kuntoa ja ajantasaisuutta voimme tarkastella ovat lumiesteet sekä erilaiset palotikkaat, kattotikkaat ja kulkusillat katolla. Nykyään niistä tulisi löytyä myös turvaköysien kiinnityskohdat. Me voimme asentaa uudet katon turvatuotteet taloyhtiön kaikille katoille kattosaneerauksen loppumetreillä. Silloin asennamme joka tapauksessa vanhan, kunnostetun sadevesijärjestelmän takaisin paikoilleen. Tai silloin kun vanhat räystäskourut ja syöksyputket ovat liian huonossa kunnossa edelleen käytettäviksi, asennamme kokonaan uuden sadevesijärjestelmän katolle.

Muita mahdollisia ja tarvittavia remontin loppupään asennuksia ovat piippujen ja hormien pellitykset sekä niiden hatut. Käytännöllisiä pikkuhommia ovat myös erilaisten pieneläinesteiden asennukset tuuletusaukkoihin sekä vanhojen aukkojen puhdistukset. Esimerkiksi kerrostalossa ne ovat houkuttelevia pesäpaikkoja pikkulinnuille, mutta pesiminen tukkii tuuletusaukot tehokkaasti. Mikäli katolla on luukkuja, ikkunoita tai valokupuja, kunnostamme ja tarvittaessa vaihdamme nekin katon saneerauksen yhteydessä. On turha jättää yksityiskohtia kunnostamatta, kun katto kerran kunnostetaan. Osa rakenteista, kuten kattoikkunat ja kattovalokuvut on joka tapauksessa pakko purkaa kattosaneerauksen yhteydessä, sillä esimerkiksi vesikatteen ja aluskatteen uusiminen on muuten mahdotonta. Mikäli vanhat tuotteet ovat kunnossa voidaan ne puhdistaa ja asentaa takaisin katolle remontin edetessä.

Remontin kokonaiskustannukset muodostuvat eri osista

Kattoremontin hinta on tyypillisesti kiinni monesta tekijästä. Esimerkiksi katon pinta-ala, sen jyrkkyys ja asuntojen korkeudet vaikuttavat kokonaistyömäärään sekä materiaalikuluihin. Katon kunnolla on aina merkitystä. Varsinkin katteen alapuolisten rakenteiden kunto on tärkeä kartoittaa ja niiden korjaukset mitoittaa oikein. Jos vesikatteen alla kaikki on kunnossa, remontti on huomattavasti pienempi, nopeampi ja halvempi, kuin se että purkamista löytyy paljon. Läpivientien lukumäärä vaikuttaa katon saneeraukseen. Joudumme purkamaan, rakentamaan uusiksi, tiivistämään ja pellittämään niitäkin katon saneerauksen yhteydessä. Katemateriaalin valinta vaikuttaa sekä materiaalikuluihin että asennuksen työaikaan. Itse asiassa moni yksityiskohta on kululaskelmissa huomioitava sekä materiaalisessa mielessä, että työtunteihin laskettuna.

Vesikatteen valinta vaikuttaa aina materiaalikulujen ohessa myös työtunteihin. Eri katteiden neliöhinnathan vaihtelevat aika paljon. Voimme keskustella katteenvalinnan yhteydessä myös eri vaihtoehtojen neliöhinnoista ja vertailla niitä. Työmäärää tarkastellessa peltikate on yleensä melko nopeaa asentaa, sillä pelti isoina levyinä kattaa nopeasti isompiakin aloja katosta kerralla. Tiilikatteen tekeminen vie hieman enemmän aikaa, sillä vesikate muodostuu pienehköjen tiilien latomisesta riippumatta siitä, käytetäänkö savitiiltä vai betonitiiltä. Vähän vastaavasti huopatuotteita käyttäessä asennusaika vaihtelee aika paljon sen mukaan, millainen tuote on. Eli kootaanko vesikatteen pinta pienistä paloista vai katetaanko suhteellisen nopeasti isompiakin aloja yhtenäisillä tuotteilla kuten bitumikermillä.

Jos kohde on korkea, esimerkiksi monikerroksinen kerrostalo, koituu henkilöstönostimista ja mahdollisista rakennustelineistä sekä katon suojauksista oma kuluosuutensa. Arvioimme näiden käyttötarpeet kyllä jo remontin suunnitteluvaiheessa ja ne on aina huomioitu tarjouksessamme. Huomioimme työmäärää arvioidessamme myös katon rakenteelliset ratkaisut, kuten katon mallin, jiirien sekä sisätaitteiden määrät ja vastaavat yksityiskohdat. Laskemme mukaan mahdolliset muutostytöt ja vanhan katteen purkutyön tai eri katteeseen vaihdon. Tosinaan joudumme muokkaamaan tai vahvistamaan kattoa uudelle vesikatteelle sopivaksi. Kartoitamme erilaisten kattotarvikkeiden asennustarpeet, sillä sadevesijärjestelmät, turvatuotteet, aurinkopaneelit, kattoluukut ja kuvut vaikuttavat työn etenemiseen ja materiaalimenekkiin. Pääsemmekin aika pitkälle hinta-arvioissa työmäärää ja materiaalikuluja kartoittamalla, sillä tavalla tai toisella ne liittyvät kaikkiin huomiotaviin kulueriin.

Talvikuukaudetkin sopivat hyvin ajankohdaksi kattoremontille

Ei ole mitään estettä sille, että kattoremontti suoritetaan talvella. Talvella meillä on vähän rauhallisempi aika vuodesta menossa, joten voit saada taloyhtiöllesi parhaan tarjouksen juurikin talveksi. Vähemmän ruuhkaiseen aikaan vuodesta pystyt vaikuttamaan remontin ajankohtaankin paremmin. Remonttityötä ajatellessa talvi on oikeastaan hyvin käytännöllinenkin aika taloyhtiön kattoremontin tekemiseen. Yksi syy on se, että ilmankosteus on matalalla pakkasteiden vuoksi. Katolla mahdollisesti oleva lumihan ei töitä haittaa. Meidän palveluihimme kuuluvat myös lumien pudotukset ja jäiden sulatukset, joten ne saadaan hoidettua ihan käden käänteessä talvisaneeraustakin aloitellessa. Kun maa on jäässä, saamme turvallisesti ja tukevalle pohjalle kaikki mahdolliset telineet, nostimet ja tarvikkeet nurmikon kärsimättä.

Vesikaton puuttuminenhan ei haittaa talossa asumista, kaikki asukkaat voivat asua koko kattoremontin ajan kotonaan teimme sen sitten kesällä tai talvella. Esimerkiksi vesikate ei itsessään juuri lämpöä eristä. Sen puuttuminen ei näin ollen talon lämpötiloihin juurikaan vaikuta, eikä se haihduta lämmitystä harakoille.

Yläpohjan yhteydessä olevat eristeet ovat lämmityksen ja sisälämpötilojen kannalta keskeisempiä. Niitä ei ole kaikissa saneerauksissa tarpeen vaihtaa, mutta silloinkin kun ne on vaihdettava esimerkiksi paloturvallisuuden tai eristeiden kastumisen vuoksi voimme tehdä sen lämmitystä säästäen. Tällöin eristettä puretaan vain pienestä osasta kattoa kerrallaan ja tilanne asennetaan uusi eriste, ennen seuraavan osan aloittamista. Tällä tavoin edetessä ilman eristettä on vain hyvin pieni osa kattoa kerrallaan. Eristettä voidaan myös tarvittaessa vain lisätä poistamatta vanhaa, jos sitä on aiemmin ollut vähänlaisesti tai se on paininunut liikaa.

Uudenkin katon säännöllinen huolto kannattaa ja se luo perustan katon pitkälle käyttöiälle

Emme jätä asiakkaan kattoa remontin jälkeenkään oman onnen nojaan, meiltä saat jatkossakin kaiken tarvittavan katollesi. Tarjoamme laadukkaat kattohuollot kaikille katoille. Taloyhtiö saa meiltä tavanomaiseen huoltorutiiniin kuuluvat katon huoltotyöt. Niihin kuuluvat muun muassa puhdistukset ja rännien tyhjentämiset, jotka on hyvä toteuttaa keväisin ja syksyisin eli kahdesti vuodessa. Katon saneerauksen jälkeen katon kunnostus- ja puhdistustyöt riippuvat tietysti katosta. Kuten katon korjauksenkin suhteen, me kohtelemme jokaista kattoa yksilönä kaikissa töissä. Jos katon tuuletus on ollut ongelma vanhan katon aikana, me tarkkailemme uuden katon tuuletuksen toimivuutta aina kun käymme esimerkiksi kausipuhdistuksia tekemässä. Eri katemateriaalien puhdistukset suoritetaan aina kunkin materiaalin ihanteellisimmalla tavalla niin että katto pysyy puhtaana, mutta ei kärsi liian voimallisista puhdistusmenetelmistä. Esimerkiksi huopakatteen puhdistuksessa käytetään meillä pehmeää harjaa tai puhallinta, siinä missä tiilikatteen ja peltikaton voi rapsutella puhtaaksi paljon kovemmalla harjalla tai painepesulla.

Uudenkin katon säännöllinen tarkistaminen, puhtaanapito ja pikkuvikojen korjaukset kannattavat sillä katon käyttöikä pysyy ihanteellisena vain säännöllisellä kunnossapidolla. Säännöllinen huoltokierto myös ennaltaehkäisee isojen ongelmien syntymistä. Pienet ongelmat eivät pääse huomaamatta kasvamaan isoiksi, kun niihin puututaan ajoissa. Lopulta pienemmät korjaukset ja hyvä ylläpito tulevat edullisemmaksi, kuin katon täyssaneeraus muutaman vuoden välein ilman mitään ylläpitotöitä täyskorjausten välillä.