Vesikourujen puhdistus Parainen – älä anna ränniparkojen kärsiä roskien kourissa!

Joko vesikourujen puhdistusaika on taas käsillä? Paraisissa toimenpide on syytä tehdä puolivuosittain, olipa kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, koulu, hevostalli tai vaikkapa vain varasto tai autokatos.

Mikäli rännien puhdistus laiminlyödään, sadevesijärjestelmän kunto ja suorituskyky laskevat kuin lehmän häntä. Kärsivä sadevesijärjestelmä voi aiheuttaa oireita jopa katolle, julkisivulle ja sokkelille.

Edes kesämökillä rännien puhdistusrutiineista ei kannata tinkiä. Metsäisellä mökkitontilla ongelmia voi ilmaantua jopa nopeammin kuin taajamakohteessa.

Kyseessä on valtakunnallinen suositus, joka koskee myös Paraisten naapurikuntia ja -kaupunkeja. Esimerkiksi Brändössä, Sottungassa, Kökarissa, Kemiönsaaressa, Sauvossa, Kaarinassa ja tietenkin Turussa vesikourujen puhdistus on tarpeen täysin vastaavasti kuin Paraisissa.

Jotta rännien puhdistuksesta olisi toivottua hyötyä, täytyy toimenpide kuitenkin tehdä hyvin. Suurpiirteinen ronkkiminen kourukolalla ei riitä! Siksi työ on paras ulkoistaa ammattilaiselle.

Kun rännien puhdistus on ajankohtaista, kannattaakin kääntyä rohkeasti meidän puoleemme. Kattopalvelustamme saat käyttöösi rännialan mestaritekijät – todelliset vesikourujen kuninkaat, rännien ruhtinaat ja syöksyputkien sankarit!

Kaupan päälle saat tiedon sadevesijärjestelmän yleiskunnosta. Tarpeen vaatiessa voimme tehdä tarjouksen mistä tahansa muistakin katon tai sadevesijärjestelmän kaipaamista huolto- tai korjaustoimenpiteistä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Paraisten parasta rännien puhdistuspalvelua?

Aidosti ammattitaitoista rännien puhdistuspalvelua Paraisissa voi olla haastavaa löytää. Aivan niin kuin auton huolto ja korjaus, ei sadevesijärjestelmän kunnossapitokaan suju ihan keneltä tahansa.

Muun muassa sadevesijärjestelmän materiaali on tärkeää ottaa huomioon puhdistuksen yhteydessä. Sadevesijärjestelmiä on olemassa sekä teräksisiä, alumiinisia että muovisia, ja kullakin materiaalilla on omanlaisensa ominaisuudet. Esimerkiksi teräskouruja puhdistaessa on varottava naarmuttamasta kouruja suojaavaa maalipintaa, kun taas muovikourut ovat läpivärjättyä materiaalia.

Myös vesikourujen kiinnikkeet vaikuttavat puhdistukseen huomattavasti. Kiinnikkeet (ns. kourukoukut) ovat tyypillisesti kourujen ulkopuolella, mutta ne voivat olla myös kourujen sisäpuolella. Sisäpuoliset kiinnikkeet luonnollisesti hankaloittavat puhdistusta hieman, ja amatöörin jäljiltä kouruihin voikin jäädä tukkutolkulla roskaa.

Kun tilaat rännien puhdistuksen meiltä, tiedät kuitenkin saavasi rahoillesi mitä parasta vastinetta. Asiakastyytyväisyytemme loistaa kuin Saaristomeri kevätauringossa!

Teemme puhdistustyöt aina räystään tasalla, jotta voimme mennä takuuseen ensiluokkaisesta työnjäljestä. Poimimme roskat pussiin käsityönä, ja tarpeen mukaan huuhtelemme kourut vielä lopuksi veden kanssa. Lopputuloksena kourut hohtavat puhtauttaan – ja pihakin jää siistiksi.

Huomio! Tarvittaessa voimme pestä myös kourujen ulkopinnat. Etenkin valkoinen sadevesijärjestelmä on hyvä pestä aika ajoin kauttaaltaan, jotta sen ilme pysyisi siistinä vuodesta toiseen.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – älä siedä tukoksia sekuntiakaan!

Tukossa oleva sadevesijärjestelmä voi aiheuttaa yllättävän paljon haittaa. Siksi tukkeutuneiden syöksy- ja alastuloputkien avaus on syytä tehdä mitä pikimmiten, jos huomaat tukoksen oireita.

Tunnistat tukoksen esimerkiksi näistä merkeistä:

  • Keskeltä räystästä valuva vesiputous
  • Talvella räystäältä valuvat jääpuikot
  • Katolle kertyvät lammikot

Kun sade- ja sulamisvedet eivät pääse poistumaan katolta niille tarkoitettuja reittejä pitkin, saavat muut ulkoverhouksen rakenteet kosteusrasitetta enemmän kuin kyllikseen. Näin ollen puiset rakenteet alkavat homehtua ja lahota ja kiviset puolestaan rapautua.

Seurauksena voi olla jopa kattovuotoja tai pahimmillaan katon kosteusvaurio, jos vedet jäävätkin katolle nalkkiin. Edes tiivissaumainen bitumikermikatto, joka on teoriassa täysin vesitiivis, ei kestä harteillaan vellovaa uima-allasta. Se paljastaa pienetkin heikkoudet katon tiiviydessä, kuten vaikkapa haurastuneet läpivientitiivisteet ja pintahuovan halkeamat.

Älä silti lähde avaamaan tukosta itse. Saatat hyvinkin päätyä ojasta allikkoon, sillä tukkeutuneiden syöksy- ja alastuloputkien avaus ei ole mikään helppo nakki.

Sen sijaan kannattaa ottaa jälleen yhteyttä kattopalveluumme. Riveistämme löytyvät kokeneet kädet myös tukosten avaukseen, joten homma hoituu nopeasti ja sadevesijärjestelmää vaurioittamatta.

Olemme käytettävissäsi Paraisilla ja Paraisten lähiseudulla kaikkina vuodenaikoina – myös mökkikauden ulkopuolella!