Vesikatteen uusiminen – Katto kunnossa taas seuraaville vuosikymmenille

Vesikatteen uusiminen pitää katon ja rakennuksen taas suojassa ja siistin näköisenä. Vesikate on rakennuksen kruunu ja katon ulospäin näkyvin osa. Katto rakentuu useista kerroksista ja erilaisista rakenteista, mutta usein juurikin se vesikate mielletään helposti talon katoksi. Vesikatteella on merkittävä tehtävä pitää taivaalta tuleva vesi ulkona rakennuksesta, kuten sen nimestä voikin jo päätellä. Vesikatteen kunnosta huolehtiminen kannattaa, sillä se on koko rakennuksen kunnosta huolehtimista. Kun katto on kunnossa, rakennus pysyy kuivana ja terveenä. Kattoa on vääjäämättä joskus uusittava, sillä mikään materiaali ei kestä ikuisesti.

Kun on tullut kattoremontin aika, ota kumppaniksesi Kattokorjauspalvelu, jonka kattosaneerauksella saat vaivattomasti taas lisää vuosia ja jopa vuosikymmeniä katollesi. Oli kyse sitten minkä tahansa mittaluokan työstä, pikkupaikkauksesta tai koko katon rakentamisesta uusiksi, teemme aina katollesi yksityiskohtaisen tarkistuksen. Muiden töiden ohessa se ei maksa sinulle mitään, saat kuitenkin tarkkaa tietoa kattosi kunnosta sekä tarjouksen mahdollisista kunnostustöistä.

Meillä vesikattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna ja reiluna takuutyönä suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen. Saat siis täyden palvelun paketin, jonka mukana saat ihan kaiken tarvittavan kattosi ja rakennuksesi parhaaksi. Kun me tulemme korjaamaan sinun kattoasi, tuomme mukanamme osaavan työvoiman, laadukkaat ja parhaiden merkkien kattotuotteet sekä kaikki tarvittavat työkalut ja koneet. Meidän kokemuksemme ja asiantuntijuutemme yltää kaikkien rakennusten kattotöihin, me uusimme kaikki omakotitalojen, kerrostalojen, mökkien, rivitalojen, varastojen, piharakennusten ja autotallien katot. Teemme myös maneesien, varastohallien, navettojen, viljakuivureiden ja muiden elinkeinorakennusten katot. Eli hoidamme myös korkeiden, laajojen tai muuten haastavien kohteiden kattoja. Korjaamme katot katemateriaaliin, kattomuotoon ja rakennukseen katsomatta. Palveluvalikoimastamme löydät siis niin huopa-, pelti-, kuin tiilikatotkin. Saneeraamme jyrkät katot ja tasakatot, puhumattakaan harja-, mansardi-, pulpettikatoista.

Kaikkien kattokorjausten ja saneerausten toteutukseen kuuluu täyden palvelun periaatteella toimiva avaimet -käteen malli. Saat siis meiltä yhdestä paikasta ja yhdellä urakalla ihan kaiken mitä kattosi kunnostaminen sillä hetkellä vaatii. Kohteesta riippumatta kattokorjaukseemme kuuluu katon kuntokartoitus, työn laadukas toteutus alan parhaiden ammattilaisten tekemänä, toiveidesi ja katon tarpeiden mukaiset materiaalitilaukset ja logistiikka. Mikäli katon muutostyöt tai materiaalit vaativat lupia, kuten rakennus- tai toimenpidelupia tai käy ilmi, että purettavassa katossa on asbestia, saat meiltä apua ja kauttamme kaikki tarvittavat palvelut. Me siivoamme aina työmaamme ja järjestämme purku- ja rakennusjätteiden kuljetukset ja lajittelun asianmukaisesti.

Kaikille tekemillemme töille saat työtakuun. Toteutamme laadukkaita ja kokonaisvaltaisia kattoremontteja, joissa harvemmin menee mitään vikaan. Meidän työvoimamme on osaavaa ja aikataulut sekä työjärjestykset mietitään niin, että kaikki saadaan tehtyä sujuvasti ja ilman turhia riskejä. Jos jotain kuitenkin joskus sattuu, tulemme korjaamaan tarvittavat asiat kuntoon. Mehän korjaamme myös muiden tekemiä remonttivirheitä. Älä epäröi kääntyä puoleemme silloinkaan, kun kattoa on jo joku muu korjannut saamatta sitä kuntoon. Stressisi ja huolesi loppuvat siihen, kun tulemme laittamaan kaiken kuntoon, vaikka sitten muiden jäljiltä. Tarvittaessa voit hakea kauttamme myös rahoitusta remontin kulujen hoitamiseen. Älä myöskään unohda mahdollisuutta kotitalousvähennyksiin remonttia seuraavassa henkilökohtaisessa veroilmoituksessasi.

Anna meidän viimeistellä uusi kattosi nykyaikaisilla kattotuotteilla

Katon uusimisen yhteydessä käymme aina läpi kattotuotteet ja kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, palotikkaat kattosillat, kattokuvut ja -luukut sekä mahdolliset aurinkopaneelit. Asennamme pieneläinesteet tuuletusaukkoihin, hormeihin ja muihin eläimiä mahdollisesti kiinnostaviin reikiin ja läpivienteihin. Samalla ne saadaan suojattua myös tuiskuttavalta lumelta sekä muun muassa syksyn lehtiroskalta. Käymme kaikki esteet läpi myös tarkistusten ja saneerausten yhteydessä, sillä joskus hyvinkin yksinkertaiset ja näennäisen pieniltä tuntuvat seikat estävät muun muassa katon tuuletusta toimimasta kunnolla. Toisinaan hyvin pienten asioiden tutkiminen ja puhdistaminen voi ennaltaehkäistä isoja ongelmia ja laajojakin korjauksia. Voimme asentaa vanhat tuotteet, kuten tikkaat ja vesikourut kunnostettuina ja puhdistettuina takaisin katollesi, mikäli ne ovat vielä käyttökelpoisia. Tarpeen vaatiessa asennamme myös täysin uudet tuotteet kattosi ja siellä käyvien ihmisten turvaksi. Kattosaneeraus onkin hyvä hetki päivittää kattotuotteet vastaamaan tämän päivän tarpeita ihan joka tasolla -niin turvallisuuden, asumismukavuuden kuin energiatehokkuudenkin nimissä.

Savupiippuhan on aika yleinen läpivienti Suomalaisella katolla. Savipiippuja on saunankiukaiden, puulämmityksen, leivinuunien ja takkojen yhteydessä, joskus samalla katolla on useampikin savupiippu. Hyvin tehty piippu voi kestää sukupolvia, jos sitä pidetään hyvin ja kunnostetaan tarpeen vaatiessa. Meidän kattosaneerauksessamme otetaan huomioon myös savupiipun kunto ja sen tiivistykset. Tarvittaessa pellitämme piipun niin, että sekin saa ihanteellisen suojan pysyäkseen pitkään käyttökelpoisena. Myös muita läpivientejä, kuten suurempia hormeja voidaan pellittää. Usein se kannattakin, sillä pellitys suojaa tehokkaasti muun muassa keväällä liikkeelle lähtevien lumikuormien aiheuttamilta vahingoilta. Se myös suojaa läpivientien tiivisteitä ja ehkäisee piipun tai hormin tyven rapautumista. Pellityksiä voidaan asentaa myös huopakatteisille katoille. Monet peltituotteet sopivat huopakaton erityissuojausta vaativiin kohtiin, myös katon taitteisiin, päätyihin ja muihin suurempaa rasitusta kokeviin kohtiin huopakatolla voidaan asentaa samoja peltituotteita kuin peltikatonkin suojaamiseen.

Pellitysten yhteydessä voimme asentaa myös piipunhattuja niin, ettei esimerkiksi lumi ja vesi pääse savupiippuun tai hormeihin. Esimerkiksi näiden hattujen asennukset ja tuotteiden hinnat ovat matalat niillä saavutettaviin etuihin verrattuna. Muita moderneja peltituotteita ovat muun muassa päätyräystäiden pellitykset, joita tehdään nykyään lähes poikkeuksetta varsinkin peltikattoisiin taloihin. Nykyään tiilikatteille on saatavilla omia vastaavia tuotteita. Eli erikoistiiliä, joilla voimme tukevoittaa katon päädyn ja sulkea näkyvistä kaikki katon rakenteista johtuvat kolot. Erikoistiiliä löytyy myös läpivientien, katon harjan ja muiden yksityiskohtien toteuttamiseen. Laajemman kattosaneerauksen yhteydessä on kätevää ja kustannustehokasta asennuttaa kaikki tarvittavat ja rakennusta suojaavat tarvikkeet saman urakan aikana. Erilliskäynnillä kuluja tulee uudelle työmaalle siirtymisestä ja mahdollisten nostimien ja muiden välineiden käytöstä. Kattosaneerauksen yhteydessä paikalla on jo kaikki tarvittava, eikä lisäkuluja synny siitä, että tullaan paikalle erikseen. On myös hyvin sujuvaa tehdä tarvikkeiden ja suojien asennukset kattosaneerauksen loppumetreillä muun työn ohessa.

Mistä tietää, milloin katto kannattaisi uusia?

On olemassa joitain merkkejä, joita tarkkailemalla voi saada viitteitä siitä, että vesikatteen uusiminen tai muut katon korjaukset ovat lähestymässä. Jotkin asiat, kuten myrskyvauriot tai ilmiselvä kattovuoto sisään valuvine vesineen ovat merkkejä akuutista korjaustarpeesta. Silloin kannattaa soittaa suoraan Kattokorjauspalveluun niin saat ensisuojausohjeet, kunnes pääsemme paikan päälle apuun. Näihin ongelmiin on syytä tarttua välittömästi esimerkiksi myrskyn laannuttua tai aamu sarastaessa eikä jättää tilannetta pahenemaan. Mekin pyrimme vastaamaan akuutteihin korjaustarpeisiin nopealla aikataululla.

Ilman mitään kovin dramaattisia juonenkäänteitäkin katon korjausaika tulee jossain vaiheessa vastaan. Esimerkiksi silloin kun katolla alkaa olla ikää kymmeniä vuosia eikä sitä ole tarkistettu tai huollettu enää aikoihin, voi katon parasta ennen -päiväys alkaa olemaan käsillä. Eri katteilla on omat käyttöikänsä ja vääjäämättä parhaatkin materiaalit kuluvat pikkuhiljaa, varsinkin meidän vaihtelevissa sääoloissamme.

Muissa kuin akuuttitapauksissa ei aina ole yksiselitteistä hetkeä, jolloin remonttiin olisi ryhdyttävä. Kaikki katon tai katemateriaalin oireet eivät kerro katon kokonaisvaltaisesta huonokuntoisuudesta, korjaustarpeet voivat vaihdella kattokohtaisesti pikkukorjauksista tai puhdistuksista koko katon uusimisiin. Joihinkin kysymyksiin vastaamalla voit kuitenkin arvioida, olisiko nyt esimerkiksi hyvä hetki pyytää Kattokorjauspalvelu tarkistamaan kattosi kuntoa ja antamaan tarjouksensa sen kunnostuksesta. Remonttitarpeen ajankohtaisuudesta kertovat tietysti erilaiset silmin havaittavat merkit katolla: huopakatto on muuttunut epätasaiseksi, eli siinä näkyy repeämiä, painumia, kupruja tai pahimmillaan kaikkia näitä. Tiilikatolla näkyy hajonneita tiiliä tai paljon sammalta. Peltikaton kunnostaa kielii muun muassa silmin havaittava ruoste tai hilseilevää pinnoite sekä puuttuvat ruuvit tai naulat ja repsottavat peltikatteiden reunat.

Näiden lisäksi voit miettiä sitä, ohjautuvatko sade- ja sulamisvedet hallitusti katolta pois, vai vuotavatko ne sisälle tai katon rakenteisiin? Toimivatko räystäät ja syöksyputket vai tuleeko vesi joistain kohdista yli, ovatko kourut vääntyneet ja näkyykö putkissa ruostetta? Ovatko katon kaikki läpiviennit tiiviit ja miltä vesikatteen saumaukset näyttävät, eli ovatko ne alkaneet aukeilla muodostaen vuotoriskejä? Entä miltä katto näyttää talvella, onko räystäällä talvisin runsaasti jääpuikkoja? Olisiko sen vuoksi syytä epäillä lämpövuotoja? Entä missä kunnossa välipohjan eristeet ovat, onko niissä merkkejä kosteusvaurioista tai eläimistä, ja kuinka katon tuuletus toimii? Onko katolle turvallista kiivetä, eli ovatko katon turvatuotteet, tikkaat ja muut tukevasti kiinni ja ehjiä? Onko runkorakenteissa tai vesikaton alapuolisissa rakenteissa rikkinäisiä kohtia, lahoamista, kosteusvaurioita tai muita ongelmia?

Tarkistuksesta hyödytään erityisesti silloin kun katossa on jotain vikaa, jonka laajuutta ja luonnetta on vaikea selvittää tutkimatta sitä lähemmin. Sekä silloin, kun on muuten epäselvää, kuinka mittava saneeraus olisi tehtävä rakennuksen käyttökelpoisena pitämiseksi ja käyttöiän kasvattamiseksi. Tarkistettavaa ja mietittävää on siis paljon ja se voi kattoasioihin perehtymättömälle olla sekä vaikea että vaarallinen työ, sillä kunnon tarkistus vaatii aina myös hieman kiipeilyä. Voit kutsua meidät paikalle, niin kartoitamme katon kokonaistilanteen puolestasi asiantutijan silmin ja lujalla kokemuksella. Tutkimme kattoa paljon pintaa syvemmältä saadaksemme kuvan katon todellisesta kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Saat tarkistuksen yhteydessä aina myös tarjouksemme töiden hoitamisesta.