Varaston katon remontti, korjaus sekä huolto

Varaston katon remontti, korjaus sekä huolto kattokorjauspalvelusta. Meillähän katon korjauspalvelut eivät rajoitu siihen, mistä rakennuksesta on kyse. Kaikki mahdolliset rakennusten katot kuuluvat ydinosaamisalueeseemme ja niitä me myös teemme. Remontoimme, huollamme ja korjaamme muiden kattojen lisäksi myös muun muassa varastojen katot. Varaston katon rakenne voi vaihdella sen mukaan, onko varasto kylmä vai lämmin. Lämmitetyissä rakennuksissa eristys ja muut yksityiskohdat tekevät katosta monimutkaisemman rakentaa ja huoltaa. Oli varasto sitten lämmin tai kylmä, oli siinä peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, saat meiltä alan osaavinta palvelua.

Avaimet käteen -palvelu ja takuutyö kuuluvat meillä kaikkien kattojen töihin eikä varaston katon remontti, korjaus tai huolto ole siitä poikkeus. Katon tarkistushan tosiaan kuuluu meillä aina tilattujen töiden hintaan. Kun tilaat meidät suorittamaan mitä tahansa kattotyötä, tarkistamme katon samaan hintaan. Saat kattokatsauksen vaikkapa katon puhdistustyön ohessa, jos korjattavaa ilmenee, raportoimme asiasta sinulle tarjouksemme kera.

Jos sinulla on tulossa varaston katon remontti, voit lähettää meille tarjouspyynnön tarjouspyyntölomakkeellamme tai vaikka soitella niin jutellaan toiveistasi katon suhteen ja sovitaan tarkistuskäynti. Laskemme tarjouksemme ja annamme korjaussuunnitelmamme perustuen sinun toiveisiisi ja katon kuntoon. Pienemmissä töissä voimme sopia toki suoraan korjauskäynninkin, jolloin saat tarkistuksemme työn ohessa ja ehdotuksen mahdollisten lisäkorjausten suorittamisesta samassa yhteydessä. Jos varaston katon kuntoon laittaminen vaatii rahoitusta tai haluat lisää joustoa maksupuoleen, voit hakea verkkosivujemme kautta rahoitusta. Työmme on kelvollista kotitalousvähennysten hakemiseen omassa henkilöverotuksessa, joten muista täytellä kattotyöt sinne veroilmoitukseen sitten töitä seuraavassa ilmoituksessasi.

Remontoimalla varaston kattosi annat suojan omaisuudellesi ja käyttötavaralle

Varaston kattoremontti toteutetaan meillä yhtä suurella vakaumuksella, kuin muutkin katot. Meilläkin on monta varastoa, koska ilman niitä ei tarvikkeille, työaluille ja muulle koko työn kannalta oleelliselle olisi mitään säilytyspaikkaa. Tajuamme siis hyvin omakohtaisesti jo toimivan ja hyvän varaston tarpeen, siksi tällainen kohde ehkä onkin lähellä sydäntämme. Oli sinun varastosi sitten kotivarasto, harrastevarasto tai yritystoimintasi varastotila niin suhtaudumme siihen samalla vakaalla päättäväisyydellä kuin vaikkapa ison logistiikkahallin kattotöihin. Teemme kaiken viimeisen päälle tarkasti ja laatutyönä.

Meiltä löytyy kokemusta oman varastomme katosta lähtien niin kylmistä, kuin lämmitetyistäkin varastoista. Ensimmäinen kumpaakin varastotyypin kattoa määrittävä tekijä on tietysti sen vedenpitävyys. Ellei katto pidä vettä olisi helpompaa jättää kaikki tavarat lojumaan suoraan pitkin pihoja koska pilallehan ne menevät, osa nopeammin ja osa hitaammin. Tietysti tavarat saa sinne varastoon katseilta piiloon ja järjestykseen, ainakin piha näyttää siistimmältä, kun on edes jokin säilytyspaikka olemassa. Kylmänkin varaston tarkoitus on kuitenkin pitää tavarat kuivina, poissa lumen alta ja suojassa roskalta ja tuulelta.

Kattorakenne voidaan toteuttaa useammallakin eri tavalla, mutta vesikatteen asennukseen kiinnitämme erityisesti huomiomme. Kylmissä varastoissa on yleensä vähemmän mitään katon rakenteita ja yksityiskohtia, yksinkertaisimmillaan se onkin pelkkä vesikate ja ehkä aluskate. Läpivientejä on vähemmän tai niitä ei ole ollenkaan. Tällainen katto on suhteellisen edullista toteuttaa ammattiasentajaakin käyttäen pellistä tai vaikkapa huovasta. Joku pieni puutarhavaja voi olla hieno myös talon vesikatteen kanssa yhtenäisetä tiilikatteesta toteutettuna.

Lämmitetty varasto puolestaan toteutetaan meillä kuten mikä tahansa muukin lämmitetty rakennus. Vesikate, aluskate ja eristeet, myös yläpohja voi rakennuksesta löytyä, vaikka se olisi vain varastokäytössä. Tai vaikkapa verstaan ja varaston yhdistelmä. Tällöin katon vedenpitävyyden ohessa tärkeäksi yksityiskohdaksi muodostuu myös sen lämmöneristävyys. Tällaisissa rakennuksissa voi sitten olla läpivientejä, kuten tuuletus- ja ilmastointihormeja, varsinkin jos varasto on yhtään kookkaampi. Tällainen katto vaatii jo aika paljon osaamista katon rakentamisesta ja huoltotöistä, jotta sen saa toteutettua kestävästi ja siististi. Esimerkiksi aluskate ja läpiviennit vaativat jo ammattitaitoa, jotta ne tulevat oikein asennetuiksi. Kattoammattilainen voikin olla paras ratkaisu oikein toteutetun, kestävän ja toimivan katon toteuttamiseksi.

Varaston katon huolto vaatii samaa vaivannäköä kuin asuintalonkin katto

Jälleen voimme todeta, että katto kuin katto vaatii hieman huolenpitoa, jotta se pysyy toimintavarmana, siistinä ja pitkäikäisenä. Suosittelemme ihan yleisesti kevyttä katon huoltoa kerran tai kaksi vuodessa. Tarve vaihtelee hieman muun muassa katemateriaalista ja rakennuksen lähiympäristöstä. Jos rakennus sijaitsee puiden keskellä, voi katto olla liiankin helposti roskien peittämä sekä keväisin että syksyisin. Varsinkin lehtipuiden lehdet edistävät katteiden eroosioita, pelti ruostuu, huopa ja tiili saavat sammalta vaivoikseen, kun lehtien kattoon varaama kosteus tekee tepposet.

Jos huolto tehdään kerran vuodessa, on syksy ainakin runsaasti roskaantuvilla katoilla oikein hyvä hetki toteuttaa kausihuolto. Meillä siihen sisältyy katon puhdistus roskista pehmeästi harjaamalla tai huopakatteen tapauksessa joskus puhdistus myös ilmapuhaltamalla. Samalla katteelle mahdollisesti kasvamaan päässeet sammaleet ja muut kasvustotkin irtoavat ja joutuvat aloittamaan urakkansa taas alusta. Myös varastorakennuksissa olisi hyvä olla sadevesijärjestelmä, jotta vesi ei valuisi pitkin seinä vaan päätyisi hieman kauemmaksi rakennuksesta. Myös sadevesijärjestelmä on hyvä putsata ja samalla tuleekin helposti vilkaistua, ovatko rännit kunnolla kiinni ja onko niiden kaato yhä oikeassa reilassa, jotta vesi jatkossakin kulkeutuu sinne, minne pitääkin.

Mikäli katolta löytyy niitä läpivientejä, nehän tulee vuotoherkkinä rakenteina tsekata aina, lisäksi katteen pinta ja kiinnitykset tai saumaukset tarkistamme ja kunnostamme aina tarpeen vaatiessa. Aika usein varastonkin katolla on joitain kattotuotteita, kuten lumiesteitä tai tikkaita, niidenkin kiinnitykset ja kunto kuuluvat meillä tarkistuslistaan. Talvella varastonkin arkeen kuuluu katolle kertyvä lumi ja jää, joten tarvittaessa teemme lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Teemme tietysti myös myrsky- ja lumivahinkotarkistukset sekä huollot, ne voivat koskettaa myös ihan mitä tahansa rakennusta kattoineen. Tarpeen vaatiessa paikkaamme katetta. Huopaa paikataan massaamalla, tiiliä vaihtamalla ehjää rikkinäisten tilalle, peltikatolla harvemmin reikiä on, mutta esimerkiksi katenaulat ja -ruuvit vaativat usein huolenpitoa, vaihtoa sekä täydennyksiä. Joskus myös varaston katto kannattaa puhdistuttaa huolellisesti pesemällä, sammaleenpoistokäsittelyillä sekä pinnoittaa tai maalata sen katteelle sopivalla menetelmällä ja tuotteella. Näin katteen käyttöikä pysyy hyvänä, eikä katto ala vuotamaan.

Kattotyöt kaikille rakennuksille autokatoksista leikkimökkeihin

Huollamme, korjaamme ja remontoimme asuinrakennusten ja varastorakennusten kattojen lisäksi ihan kaikki muutkin katot. Olemme kunnostaneet ja rakentaneet katot muun muassa autotalleihin, saunarakennuksiin, ulkovessoihin ja leikkimökkeihin. Harva meitä tietysti tilaa pelkästään neliön kokoisen ulkovessan kattoa tuunaamaan, mutta monet pienemmät kohteet tulevat muiden pihapiirin, yleensä isompien rakennusten ohessa. Toisinaanhan työhömme kuuluu koko pihapiirin kattojen kunnostus ja yhtenäistäminen, kaikkiin kattoihin laitetaan siis sama vesikate, jolloin pihapiirin ilme yhtenäistyy. Näissä tapaukissa ne vessat ja grillikatoksetkin kuuluvat kuvioon mutkattomasti. Erikseen tai yhdessä, meiltä hoituu kyllä katto kuin katto. Joskus vähän vaikeamman reitin päässä olevan mökin katon kunnostus johtaa naapurimökinkin katon kunnostukseen, koska sinne asti on jo tultu kaikkien tarvikkeiden kanssa. Voikin olla kannattavaa miettiä yhdessä mökkinaapureiden kanssa kattoremonttiasioita, jos paikalle on vaikea päästä, niin edullisemmaksi tulee teettää molempien mökit yhdellä reissulla.

Erilaisilla katoilla on omat vaatimuksensa, monipuolinen osaamisemme perustuukin siihen, että useampi asiantuntija tekee yhteistyötä. Kattopeltiseppää tarvitaan monilla peltikatoilla, mutta hän ei välttämättä tule erityisesti huopakatteisiin erikoistuneen kattoasentajamme työkaveriksi huopakatolle, jossa peltisepän erityisosaamista ei sillä kertaa tarvita mihinkään. Monipuolisuus perustuu myös pitkään työkokemukseen alalla, sinun kattosi ei joudu meillä harjoitustyöksi, kaikkea on jo päästy tekemään ja mitä ihmeellisimpiä ongelmia ratkomaan. Voit hyödyntää osaamistamme ja osaajiamme muun muassa materiaalien valinnoissa ja monimutkaisten, ristiin vertailua vaativien asioiden, kuten yläpohjan kosteusongelmien ratkaisussa.