Valokatteen asennus, uusiminen ja korjaus kaikkiin kohteisiin

Valokatteen asennus, uusiminen ja korjaus Kattokorjauspalvelusta laatutyönä. Asennamme, korjaamme ja uusimme valokatteet kaikille terasseille, katoksiin ja muihin valoa läpäisevää katetta vaativiin kohteisiin. Yleisesti valokate on sangen käyttökelpoinen kattomateriaali erilaisiin eristämättömiin ja lämmittämättömiin tiloihin, jotka halutaan kuitenkin suojata sateelta. Tällaisissa tiloissa ei ole välttämättä esimerkiksi sähköjä ja omaa valaistusta tai niihin muista syistä halutaan kevyt rakenne, luonnonvalon ja ulkona olemisen tuntu. Valokatteella voi jatkaa muun muassa terassin käyttöä keväisin ja syksyisin. Sillä voidaan pidentää kasvukautta kukille ja miksi ei vaikka hyötykasveillekin, sillä valokatteita käytetään jonkin verran myös pienten pihapiirin kasvihuoneiden ja kasvatuskatoksen katteina. Se sopii mainiosti myös vaikkapa kissojen ulkoiluaitauksen katteeksi, näin aitaukseen pääsee valoa mutta ei sadetta.

Valokatteen asennukseen löytyy paljon kaikenkarvaisia ohjeita tee-se-itse rakentajille, mutta työssä on omat haasteensa. Ilman kokemusta ei tähänkään kannata ryhtyä, mikäli haluaa välttyä turhalta rahankululta ja päänvaivalta. Valokatteen asennuksessa on paljon huomioon otettavia asioita. Esimerkiksi valokate ei oikein kestä talven lumikuormaa, joten valokate on suojattava katolta tippuvalta lumelta. Voimme valokatteen asentaessamme asentaa katolle myös lumiesteet, mikäli terassi, kissakatos tai kasvihuonekatos jäävät räystään alle ja ovat vaarassa saada katolta tippuvia lumia niskaansa keväisin.

Erilaisia valokatteita on markkinoilla todella paljon, niitä tulee monilta eri valmistajilta ja materiaalit vaihtelevat jonkin verran. Asiaan perehtymättömän voi olla vaikeaa löytää sopivin tuote omaan käyttöönsä. Valokate vaatii kiinnitykseen omat ruuvinsa, joissa on tiivisteet. Katteen asennuksessa on omat kikkansa, joilla siitä saadaan vedenkestävä. Voitkin päästä helpommalla, kun tilaat valokatteen asennuksen Kattokorjauspalvelusta sen sijaan, että yrität valita sopivimman tuotteen, oikeat kiinnitysruuvit ja saada myös työn suoritettua oikein ja kestävällä lopputuloksella.

Pyydä meiltä tarjous, oli kyseessä valokatteen asennus, korjaus tai vaihto niin saat tarkan hinnan tarjouspyynnön avulla. Kätevimmin saat tarjouksen tarjouspyyntölomakkeella. Kun olemme saaneet tarjouspyyntösi, voimme kohteesta ja tarpeesta riippuen käydä paikan päällä tutkimassa terassin nykyistä olomuotoa ja tekemässä mittauksia sekä keskustelemme kanssasi toiveistasi, jotta nekin tulee huomioitua työsuunnitelmassa. Teemme suunnitelmat ja laskemme tarjouksen perustuen sitten asiakkaan toiveisiin ja kohteen vaatimuksiin. Tarkistaminen kuuluu asiaan varsinkin silloin, kun haluat meidän remontoivan vanhan terassisi katon. Samalla voimme tutkia talosikin katon ja antaa siitäkin korjausehtosukset tarjouksineen. Katon tarkistaminen kuuluukin kaikkien tilattujen töiden hintaan meidän kanssamme asioidessa.

Rahoitusta voit hakea kotisivujemme kautta ja kotitalousvähennystä omassa henkilöverotuksessa heti seuraavassa veroilmoituksessa. Kattokorjauspalvelussa on aina käytössä avaimet käteen -palvelu, jonka mukaisesti saat aina kaiken tarvittavan meiltä yhdellä kertaa joutumatta itse tilaamaan, ostamaan, vuokramaan tai palkkaamaan saadaksesi kattosi kuntoon. Tämä pätee myös terassin kattotöihin, samoin takuutyömme. Työ- ja asennustakuu kattaa kaikki meidän tekemämme työvaiheet.

Terassin valokate terassille lisää terassin käyttöä sadesäillä sekä keväisin ja syksyisin

Terassi lienee se yleisin kohde, jossa Suomessa valokatetta käytetään. Moni kaipaa pidempää käyttökautta terassilleen ja etsii kevyttä kattovaihtoehtoa suojaamaan sateelta mutta myös tuulelta. Terassin kalusteisiin, grilliin ja kukkiin on pistetty ehkä tuhansiakin euroja rahaa ja ne olisi mukava saada pidettyä sateensuojassa, mutta myös koko ulkosesongin ajan käyttövalmiina. Eihän niitä silloin haluta johonkin varastoon kärräillä sadepäivien ajaksi tai peitellä edestakaisin pressuilla. Kätevintä onkin sijoittaa kalusteet ja muut kesäkodin tarvikkeet suoraa kiinteän katoksen alle. Sateensuoja onkin yksi tärkeimmistä syistä saada sille terassille katto päälle. Moni haluaa jatkaa kesällä kotiaan pihan puolelle, terassille on kiva laittaa matto ja pehmustetut kalusteet sekä syödä ulkona. Jos vesi sataa niskaan syöminen on aika kurjaa, matto kastuu ja kuivuu hyvin hitaasti, samoin kalusteet ja niiden pehmusteetkin.

Sadepäivinä katoksen alla voi istuskella vaikkapa lämmittimen kanssa, lapset voivat leikkiä ulkosalla kastumatta ja lemmikitkin pääsevät käpäliään sotkematta tarkkailemaan pihan elämää joko terassilta tai omasta, valokatteella katetusta ulkoiluaitauksestaan käsin. Yksi ongelmahan monissa terasseissa, lemmikkien ulkoiluaitauksissa ja muissa on se, ettei niissä ole valaistusta. Varsinkin sadepäivinä ne voivat olla jonkin peltikatteen alla hyvinkin synkkiä paikkoja, jotka eivät houkuttele ketään ajan viettoon. Tämä ongelmahan ratkeaa juuri sillä läpinäkyvällä valokatteella. Lisäksi muun muassa terassille voidaan rakentaa seinät ja ovikin pitämään tuulta, roskaa ja muita ei toivottuja elementtejä ulkopuolella, jotta terassin tai katoksen käyttö on mukavampaa jo keväällä ja syksylläkin.

Vaihtaa vai korjata valokate? Tutkitaan tilanne ja arvioidaan vauriot ensin

Monihan on jo vuosia sitten keksinyt valokatteen edut terassin ja monien muidenkin kohteiden katoissa. Voikin olla jo aika kunnostaa vanhaa terassia ja sen kattoa. Valokatemateriaalit ovat menneet aimo harppauksen eteenpäin tuotekehittelyssä, lisäksi tuotevalikoima on laajentunut nopeasti useiden eri valmistajien ja maahantuojien tuotteilla. Voikin olla vaikeaa valita sopivinta tuotetta, vaikka valokate sinänsä tuttua tavaraa olisikin, mutta 15 vuotta sitten asennettua vanhaa katetta ei välttämättä enää myynnistä löydy ja jokin uusi pitäisi saada valittua sen tilalle. Myös rikkoutuneen valokatteen korjaus voi olla haastavaa yksin, joten ammattilaisen apua kaivatan herkästi valokatteenkin kanssa. Kattokorjauspalvelu auttaa sinua kyllä.

Valokatteen korjauksen onnistuminen riippuu paljon siitä, millaisesta korjaustarpeesta on kyse. Valokatteen korjaaminen voidaan toteuttaa hitsaamalla, mutta muitakin mahdollisuuksia on, vauriosta riippuen. Valokatteen liukkaan pinnan vuoksi sitä on hankala paikata liimoilla tai silikonilla pitkäikäistä ratkaisua toivoen. Usein suosittelemmekin koko rikkinäisen valokatelevyn vaihtoa uuteen, sillä se antaa ainakin takuulla kestävän ja siistin lopputuloksen. Meiltä löytyy tarvittava tietotaito valokatteen korjauksista eri menetelmin ja tarvittaessa tulemme vaihtamaan valokatteen kokonaan uuteen, ellei korjauksia saada kyseisessä tapauksessa järkevästi toteutettua.

Vaikka terassit ja muutkin valokatteen avulla katetut kohteet yleensä ovatkin varsinaisia rakennuksia matalampia, on työssä omat haasteensa ja turvallisuus täytyy aina huomioida. Valokatteen päällä ei oikein voi työskennellä, joten käytössä ovat muun muassa tikkaat, joiden päältä valokate esimerkiksi ruuvataan kiinni katoksen tukipuihin ja ruoteisiin. Katos ei välttämättä muutenkaan kestä aikuisen ihmisen painoa päällään, joten on turvallisinta sekä tekijän että katoksen kannalta, että sen päälle ei varata liikaa painoa.

Paljonko maksaa valokatteen asennus?

Valokatteen asennuksen hintaan vaikuttaa muutama eri tekijä. Kuten kaikissa muissakin kateasioissa, yksi ensimmäisistä hintaa määrittävistä muuttujista on katon tai katoksen koko neliöissä. Eli kuinka paljon valokatetta tarvitaan. Sekä työhön että materiaalikuluihin vaikuttaa se, tarvitseeko tehdä myös valokatteen tukirakenne itse valokatteen asentamisen ohessa. Jos uutta valokatetta asennetaan vanhaan terassiin, voivat tukirakenteet olla täysin kunnossa, tällöin työhön laskeutuu vanhan valokatteen purkutyö sekä uuden asennus.

Valokatteiden hinnat luonnollisesti vaihtelevat jonkin verran, niitä on markkinoilla runsaasti irtotavarana ostettavista malleista valmiisiin asennuspaketteihin. Valokatteita on monenlaisia muun muassa muodon, sävytyksen ja muiden ulkonäköön liittyvien piirteiden mukaan jaoteltuna, mutta myös muutamista eri materiaaleista valmistettuina. Muoviahan nämä katteet pääsääntöisesti ovat keveytensä ja nykyisten muovituotteiden säänkestävyydenkin ansioista. Valikoimista löytyy muun muassa polykarbonaatti, PV ja akryyli.

Valmiissa valokatepaketeissa riittää, että se kiinnitetään taloon. Valmis paketti sopii joihinkin kohteisiin kuin nakutettu, mutta niissä on kuitenkin hyvin rajallisesti kokoja ja muotoja valikoimissa, joten kaikkiin kohteisiin ne eivät sovi. Mikäli terassi on yhtään erikoisemmin muotoiltu, mitoitettu tai sijoiteltu niin valmiista tuotepaketeista ei välttämättä löydy sopivaa ja katos täytyykin tehdä enemmän tai vähemmän mittatilaustyönä. Luonnollisesti se vaikuttaa hintaan asennetaanko valmis paketti vai räätälöidäänkö kohteeseen täsmällisesti siihen suunniteltu katossa.