Turvatikkaiden eli palotikkaiden tai hätäpoistumistikkaiden asennus

Palotikkaat, eli hätäpoistumistikkaat, eli turvatikkaat on hätäpoistumistie kun suuri vaaratilanne yllättää. Palotikkaat kuvastavat yleisimmän hätätilanteen luonnetta, tulipalon sattuessa ei välttämättä ole mitään muuta tietä pois rakennuksesta kuin ikkuna. Jos ikkuna on korkealla, voi ulospääsy kuitenkin olla sekä vaikeaa että vaarallista, vaikka sisällekään ei voi jäädä. Muitakin syitä hätäpoistumistikkaiden käyttöön voi olla, mutta ikkunasta ulospääsyn ongelma on täysin sama riippumatta syystä. Meiltä onnistuu oikeaoppinen turvatikkaiden asennus kaikkiin tarvittaviin kohteisiin. Hätäpoistumistikkaiden asennus ja kunnossapito antavat turvaa asukkaille, joissain rakennuksissa myös työntekijöille.

Omakotitaloissa erityisesti yläkerran ikkunan alle asennettavat turvatikkaat voivat pelastaa henkiä, kun talosta päästään poistumaan turvallisesti ikkunan kautta. Lain mukaan turvatikkaat eli hätäpoistumistikkaat on asennettava, jos ikkuna on yli 3,5 metrin korkeudella maanpinnasta. Mitään estettä tikkaiden asennukseen matalammallakaan sijaitsevien toisen kerroksen ikkunoiden alle ei ole. Jos miettii esimerkiksi tilannetta, jossa pienten lasten tai vanhuksen pitäisi ikkunan kautta pelastautua, voi se olla vaikeaa hieman korkeammasta alemmankin kerroksen ikkunasta. Varsinkin, jos talo on vaikkapa rinteessä tai muuten haastavassa ympäristössä. Lisätikkaat voivat olla fiksu valinta kaikkien muidenkin terveyttä ajatellen. Turvatikkaiden sivuille voidaan asentaa sivutangot, jotka helpottavat tikkaille siirtymistä. Palotikkaiden asennus voidaan siis räätälöidä kohteen ja talon asukkaiden mukaan, tikkaita ja sivutankoja voidaan asentaa lain määräämän minimin lisäksi juurikin asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Hätäpoistumistikkaita on usein saatavilla monissa eri väreissä, jolloin ne voivat olla myös varsin huomaamaton osa talon seinustaa. Niistä ei kuitenkaan sovi tinkiä, vaan asennuttaa kaikkien määräysten mukaisesti hätäpoistumistikkaat ammattilaisella. Huolehdimme asennuksen puolestasi. Voit tilata meidän suoraan asentamaan tikkaita ja voimme tarvittaessa päivittää samalla kertaa myös esimerkiksi katon turvavarustusta. Ellet oikein tiedä, mitä kaikkea pitäisi olla ja missä kunnossa ne talossasi ovat, voimme tulla vilkaisemaan tilannetta tarjouspyyntösi saatuamme. Tarkistamme turvavarustuksen, kuten palotikkaat ja katon pakolliset kulkuväylät tai vaikka koko katon kunnonkin samalla kertaa ja juttelemme kanssasi toiveistasi ja ajatuksistasi. Sitten teemme keskustelun ja tarkistuksen pohjalta ehdotuksemme ja annamme siihen perustuvan tarjouksemme. Kotisivujemme kautta voit hakea rahoitusta rakennuksen turvallisuusvarusteiden päivittämiseen tai laajempaankin kattoremonttiin samalla kertaa. Meillä teetetty työ on kotitalousvähennyskelpoista omassa henkilöverotuksessa.

Meillähän tuo katon tarkistaminen liittyy kaikkiin tilattuihin kattotöihin. Myös silloin kun kunnostamme tai päivitämme katon turvallisuutta muun muassa tikkaiden, kulkusiltojen ja lumiesteiden muodossa, tutkimme samalla katon kunnon. Mikäli jotain korjattavaa tulee vastaan, raportoimme sinulle korjaustarpeista ja jätämme hyvän tarjouksen töiden hoitamisesta.

Hätäpoistumistikkaat pelastavat hädän tullen, kuten tulipalon syttyessä

Tulipalon tai joskus jonkin muunkin ihmisten turvallisuutta vaarantavan uhan sattuessa rakennuksesta on päästävä poistumaan tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Esimerkiksi tulipalossa jokainen minuutti on merkityksellinen pelastumisen kannalta. Vähintään kaksikerroksisessa talossa on tästä syystä oltava oma, turvallinen poistumisreittinsä ulos myös ikkunoista, sillä esimerkiksi alakerran palaessa ei ole mitään mahdollisuutta poistua sen kautta. Kiinteät hätäpoistumistikkaat ikkunan tai parvekkeen rinnalla takaavat vakaan reitin pelastautumista ja poistumista varten, kun ne on asennettu oikein ja pidetty kunnossa, jotta ne tositilanteessa palvelevat kuten kuuluukin. Irtotikkaat eivät anna varmuutta, ne voivat joutua vääriin paikkoihin, olla epävakaasti tuetut, tai ne voivat kaatua. Ne myös mahdollistavat ylöspäin kiipeämisen, toisin kuin oikein asennetut, kiinteä palotikkaa.

Hätäpoistumistikkaat ja tikkaiden asennus sekä katon turvallisuustuotteiden suunnittelu ja asennus kannattaa huoletta jättää kattoremontoinnin ammattilaisille. Näin takaat perheellesi, työyhteisöllesi tai asiakkaillesi turvallisen poistumisen hätätilanteessa. Voimme tehdä koko rakennuksen kattavan kartoituksen ja turvavarusteiden asennustyön palotikkaista katon turvatuotteisiin. Kyseessähän voi hyvinkin olla muukin rakennus, kuin asuinkäytössä oleva omakotitalo. Hätäpoistumistie on halpa henkivakuutus, johon jokaisen rakennuksen omistajan tulisi panostaa. Hätäpoistumistie pelastaa henkiä ja tuo lisäturvallisuutta, joten huolehdi hätäpoistumistien esteettömästä pääsystä silloinkin, kun mitään ei ole sattunut.

Itse tikkaiden hinnat ja niiden asennuksiin kuluva aika on taloudellisessa mielessä aika pieni panostus. Hyviä turvatuotteita saa monilta eri valmistajilta. Halpa henkivakuutus toden totta, sillä laadukkaat tikkaat kestävät vuosikymmeniä, varsinkin kun niiden kuntoa ja kiinnityksiä säännöllisesti tarkastetaan.

Erilaiset aukaistavat tai esiin vedettävät tikasmallit ovat puolestaan vähän hintavampia, mutta edelleen edullisia henkivakuutuksia. Joissain kohteissa ne ovat erittäin toimivia ja käteviä vaihtoehtoja esimerkiksi niin ettei alhaalta pääse kiipeämään palotikkaita pitkin ylös ja sisään, mutta ylhäältä alaspäin tullessa tikkaat saa todella nopeasti laskettua alas, jolloin syntyy turvallinen reitti maahan saakka. Palotikkaathan tyypillisesti asennetaan niin että loppupäähän jää pudotusta joka tapauksessa, niin ettei maasta ylöspäin pääseminen ole kovin helppoa ilman sirkustaitoja. Tuotteita on markkinoilla todella paljon ja yksin voi olla vaikeaa valita omaan rakennukseen sopivin ratkaisu, keskustelemme mielellämme valikoimasta ja sinun rakennukseesi sopivimmista tuotteista kanssasi. Saat käyttöösi koko meidän asiantuntijuutemme tässäkin asiassa.

Säännöllinen talon turvatuotteiden tarkistaminen on tärkeää

Kävikin jo ilmi, että talon turvatuotteista ei ole hyötyä, jos ne eivät toimi. Niin hätäpoistumistikkaat kuin lapetikkaat ja muutkin talon ja katon turvatuotteet on säännöllisesti tarkistettava kiinnitysten ja toiminnan varalle. Tyypillisimpiä ongelmia ovat tikkaiden kiinnitysten löystyminen ja irtoaminen. Itse tikkaathan yleensä ovat erittäin kestäviä ja ne voivat olla käyttökelpoisia jopa vuosikymmeniä. Toisinaan niihin tulee vaurioita esimerkiksi jään tai taloa remontoidessa jonkin työkoneen vuoksi, mutta keskimäärin ne ovat hyvin kestäviä ja pitkään toimivia investointeja. Ne kuitenkin ovat kiinni rakennuksen pinnoilla hieman rakennuksesta riippuen erilaisilla kiinnittimillä, jotka voivat vuosien varrella kulua ja löystyä. Myös kiinnityspinta voi kulua ja haurastua. Säännöllinen tarkistaminen, huollot ja kiinnitysten parantelu takaavat sen, että tosipaikan tullen tikkaat pysyvät huojumatta seinässä kiinni, vaikka koko suku tulisi niitä pitkin alas kovalla kiireellä.

Meiltä saat kattoturvatuotteiden tarkistukset aina kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Tai vuosihuoltojen, kattosaneerausten tai muiden huoltojen yhteydessä. Jos haluat, voimme käydä tarkistamassa ja kunnostamassa tilauksesta pelkät palotikkaat ja turvaputket kaikkien hätäpelastusteiden yhteydessä. Palvelumme ovat räätälöitävissä kohteen ja asiakkaan toiveiden mukaan. Kokonaisvaltainen palvelumme takaa sen, että lähtiessämme katoltasi, voit olla varma että se on toimivassa ja ehjässä kunnossa. Siihen sisältyvät kaikki rakennuksen palotikkaat, turvatikkaat ja kattoturvatuotteet. Vahinko ei tule niin sanotusti kello kaulassa eli varoita etukäteen. Rakennuksen turvasuunnittelusta ja muun muassa palotikkaiden asennuksesta huolehtiminen onkin ennemmin pahan päivän varalle varustautumista.

Kattokorjauspalvelu asentaa kaikki kattoturvatuotteet takuutyönä

Asennamme katolle turvatikkaiden lisäksi muutkin kattoturvatuotteet, kuten liikkumista helpottavat ja kattotyöntekijän turvaa parantavat kattosillat, lapetikkaat ja kattotikkaat. Rakennusmääräyksistähän löytyy kohta myös katolla työskentelyn turvaamisesta. Sen mukaan kaikkiin katolla säännöllistä huoltoa vaativiin kohteisiin on oltava yhtenäinen, turvallinen kulkutie. Tietysti katon malli, jyrkkyys ja katemateriaali vaikuttavat jonkin verran siihen, kuinka helppoa tai turvallista katolla on työskennellä. Huopakatteinen tasakatto ei vaadi kulkusiltoja, useimmat peltikatot puolestaan ovat sen verran jyrkkiä ja myös tikkaita, että ne vaativat kattotikkaat, lapetikkaat, kulkusillat turvavaljaiden kiinnitystelakoilla sekä erilaisia lumiesteitäkin.

Lumen varalle saat meiltä kestävät ja varmasti lumet pysäyttävät lumiesteet kaikille katoille. Kuten erilaisten tikkaiden ja kulusiltojenkin tapauksessa myös lumiesteiden tarpeet riippuvat pitkälle katosta. Jyrkältä katolta lumi herkemmin tippuu aiheuttaen vahinkoja sekä katolle että kattotuotteille, mutta myös alla liikkuville ja omaisuudelle. Lumiesteet sitten estävät lumen vapaata tippumista esimerkiksi jyrkähkön peltikaton pinnalta. Lumiesteiden laajuus, järeys ja sijoittelu voivat olla kattokohtaisia. Voimme suojata lumiestein esimerkiksi kulkuväylien ja ovien kohdat tai koko lappeen reunan. Toisaalta, lumiesteet voivat lisätä lumenpudotuksen tarvetta, jos katon lumitaakka pääsee kasvamaan suureksi. Lumityöt ovat kuitenkin runsaslumisina talvina tavallisia hyvin monenlaisilla katoilla riippumatta lumiesteistä. Saat meiltä myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset tarpeen vaatiessa.

Ota yhteyttä, jos kattosi turvallisuudessa on mitään mietityttävää. Ellei varustus ole kunnossa, sitä ei ole päivitetty ja huollettu aikoihin tai et oikeastaan edes tiedä, mikä kattosi ja tikkaidesi tilanne kaiken kaikkiaan on niin soita meille. Kattokorjauspalvelu pistää järkihintaan ja nopealla aikataululla kaiken kuntoon. Meidän asennustyömme on aina takuutyötä, korjaamme mahdolliset virheemme, vaikka pitkä työkokemus ja luja ammattitaito työn laadun korkealla pitävätkin.