Tasakaton remontti, korjaus sekä huolto

Tasakaton remontti, korjaus ja huoltotyö on melko vaativaa työtä, joka vaatii ammattilaisen osaamista. Moni asia voi mennä pieleen ja virheet voivat koituvat kohtalokkaiksi, jos katto pääsee vuotamaan ja vesi tekemään tuhojaan rakennuksessa. Me suoritamme tasakaton remontit, huollot ja korjaukset alusta loppuun kaiken kokoisiin rakennuksiin. Huollamme tasakatot omakotitaloissa, piharakennuksissa, rivitaloissa ja vapaa-ajan rakennuksissa. Jokaisen tasakaton remontti, huolto tai korjaus suunnitellaan ja toteutetaan kohdekohtaisesti. Tutkimme siis aina työn kohteena olevan katon huolellisesti, kartoitamme asiakkaan toiveet katon suhteen ja suunnittelemme sitten näiden pohjalta juuri kohteen tarpeisiin ja asiakkaan toiveisiin suhteutetun kattoremontin tai kattohuollon.

Tasakatto ei ole ihanteellisin mahdollinen kattoratkaisu ja se todetaankin yleisesti riskirakenteeksi muun muassa huonon tuulettuvuutensa vuoksi. Toinen ongelma on tasakaton tarkistamisen ja huoltojen vaikeus, koska tasakatossa ei ole yläpohjaa, jota voisi esimerkiksi katon tarkastuksessa hyödyntää. Tunnemme tasakattojen heikot puolet ja osaamme suhtautua niihin sen vaatimalla vakavuudella. Tasakaton remontti tai huollot ja korjaukset saat lujalla osaamisella Kattokorjauspalvelusta.

Aina kun tulemme paikan päälle ja kiipeämme katolle minkä tahansa meiltä tilatun työn saattelemana, katsastamme samalla katteesi yleisen kunnon. Vaikka kyseessä olisi kattokaivon tyhjennys tai katon reunapellin korjaus, käymme läpi kattosi kokonaisuudessaan ilman erillistä maksua. Tarkistamme katon pinnan kunnon ja sen, ettei tasakatoissa tyypillisenä vaivana ilmeneviä painaumia löydy. Katsastamme läpiviennit ja huopien saumat sekä muut katon toimivuuden kannalta tärkeät kohdat. Jos korjattavaa löytyy, annamme mielellämme tarjouksen myös näiden ongelmien korjaamiseksi. Jos tasakaton remontti on mittavammasta päästä, voimme suositella myös kattomuodon päivittämistä harjakattoon tai pulpettikattoon. Nämäkin työt onnistuvat meiltä lujalla ammattitaidolla ja pitkällä osaamisella, jos niihin päädytään.

Meille voit laittaa tarjouspyynnön verkkosivujemme tarjouspyyntölomakkeella, saat meidät kiinni tietysti myös soittamalla. Kun saamme tarjouspyyntösi, pyrimme ensimmäisenä sopimaan tarkistuskäynnin paikan päälle. Haluamme tarkistaa katon jo tarjousvaiheessa ja samalla kartoittaa sinun toiveitasi ja ajatuksiasi katon kunnostuksen suhteen. Jos sinulla on suunnitelmissa esimerkiksi kattomuodon muuttaminen, lähdemme suunnittelemaan koko urakkaa alusta saakka juuri siitä lähtökohdasta ja keskustelemme kanssasi eri kattovaihtoehdoista niin mallien, jyrkkyyksien kuin vesikatteidenkin osalta.

Tarkistuskäynnin ja sinun toiveidesi perusteella laadimme korjaussuunnitelman sekä tarjouksemme. Näin saamme yleensä jo lähtökohtaisesti huomioitua oleellisimmat remontin vaiheisiin, materiaaleihin, kestoon, hintaan ja aikatauluihin vaikuttavat tekijät. Ota yhteyttä jo remontin suunnitteluvaiheessa niin autamme sinua kaikessa, meillä toimitaan täyden palvelun avaimet käteen -konseptilla, joka takaa stressittömän ja kokonaisvaltaisen palvelun ja hyvin tehdyn kattotyön. Myös tasakaton remontti, korjaus ja huolto saavat meiltä työ- ja asennustakuut. Kotisivuiltamme löydät linkin, jonka kautta voit hakea tarvittaessa rahoitusta kattotöiden teettämiseen. Työmmehän on lisäksi kotitalousvähennyskelpoista omassa henkilöverotuksessa.

Tasakaton ja kattokaivojen pudistaminen ehkäisee veden seisomista katolla

Tasakaton vedenpoistojärjestelmä poikkeaa aika paljon muiden kattomallien vedenpoistosta. Useimmilla muilla kattomalleillahan vesi valuu katteen kaltevaa pintaa pitkin sadevesikouruihin eli räystäskouruihin ja niiden kautta poistoputkiin eli syöksyputkiin, sen jälkeen vesi onkin jo pihan puolella. Tasakattoisissa rakennuksissa vesi poistuu katolta kattokaivojen kautta, jotka johtavat veden sisäänrakennetun poistojärjestelmän kautta ulos, kuten muidenkin kattojen sadevesijärjestelmät tekevät. Tai vesi voidaan myös johtaa säiliöön, jos sitä kerätään varastoon esimerkiksi puutarhan kastelua varten.

Yleensä tasakatossa on useampi kuin yksi kattokaivo, niiden riittävä määrä määrittyy siis katon neliömäärän mukaan. Kattokaivojen kunnossapito on yksi parhaista toimenpiteistä tasakaton kunnossapitoon. Katokaivon virheetön toimivuus vaatii yleensäkin sitä, että ne on rakennettu oikein. Kattokaivon läpivienti on tehty huolellisesti ja sen suuaukko on katteen pintaa alempana, sekä katosta löytyy lievää kaatoa kattokaivoa kohti. Meillä kaikkiin näihin paneudutaan aivan erityisellä huolella joka kerta, kun tasakattoja huolletaan. Kattokaivon ympäristön painumat ovat hankalia ja ne tulisin laittaa aina ensi tilassa kuntoon, ettei kattokaivon ympärille jää vettä, joka ei pääse katolta poistumaan. Myös katon roskaantuminen edesauttaa veden jäämistä kattopinnoille. Roska tukkii kattokaivoja tehokkaasti mutta myös estää veden pääsyä katolta kaivoon. Bioroska, kuten lehdet sitovat kosteutta itseensä. Kosteus puolestaan kuluttaa katetta ja avaa saumauksia.

Kattokaivojen virheetön toimivuus sekä katon puhtaus ovat tasakaton tärkeimpiä ominaisuuksia katon terveyttä ajatellen. Kattokaivojen ja katon puhdistus tulisi toteuttaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, jolloin irtoroskat puhdistetaan katolta pehmeällä harjalla tai puhaltamalla. On tärkeää tietysti katetta pudistettaessa huolehtia siitä, etteivät puhdistustoimenpiteet vahingoita itse katetta. Meillä Kattokorjauspalvelussa huolehditaan aina siitä, että kate puhdistetaan ja huolettaan juuri sille sopivilla menetelmillä ja välineillä, niin ettei kate kärsi huoltotoimista.

Tasakaton tukkeutuminen on melko katastrofaalinen tilanne katon ja talon hyvinvointia ajatellen. Tasakatto ei pääse itse roskistaan eroon, joten ne on aina sieltä ihmisvoimin poistettava. Samoin on lumen kanssa. Tasakatto voi myös vaatia lumenpudotusta aiemmin, kuin muut kattomallit, juurikin siksi ettei sieltä tule mitään alas ilman apua ja painokuormitus kasvaa nopeasti. Tämähän tasakatolla on myös yksi ongelmista, sen puhtaanapito vaatii enemmän ihmistyövoiman käyttöä, kuin mikään muu kattomalli.

Kaikenlainen roska kerää vettä itseensä eikä katto pääse kunnolla kuivumaan. Huopakatto on erityisen herkkä kasvattamaan sammalta ja maatunut bioaines sekä kosteus ovat sammaleelle erinomainen yhdistelmä. Puhdistamatta jäänyt katto luo sammaleelle alustan kukoistaa. Meiltä saat katon puhdistukset priimatyönä, oli kyse sitten irtoroskan poistosta tai vaikka täysimittaisesta sammaleentuhokäsittelystä. Varmistamme aina samalla että katto kokonaisuutena toimii.

Tasakatto kasaa lunta päälleen ja se on poistettava ajoissa

Talvella on tärkeää seurata katon lumikuormaa. Tasakattoisissa rakennuksissa ongelma piilee siinä, ettei lumi pääse tasakatolta itsestään poistumaan. Käytännössä siis kaikki katolle satava lumi jää sinne, kunnes se sulaa lopulta pois. Ellei sitä lunta ihmisvoimin katolta poisteta. Silloin kun maassa on puoli metriä lunta niin sitä on katolla saman verran. Runsaslumisina talvina kannattaa pitää lumikuormaa silmällä, tasakattoinen rakennus voi kuitenkin vaatia lumenpoistoa normaalilumisinakin talvina. Lumenpudotus voi tulla tasakatolla tarpeeseen jo paljon ennen, kuin esimerkiksi harjakatolla. Katolla lumi voi painua petollisesti kasaan, jolloin se ei näytä paljolta varsinkaan maasta käsin tarkasteltuna. Mutta lumi voi olla hyvin tiivistä, osin jopa jääksi muuttunutta tavaraa ja lumikuorma painaa kattorakenteita, sillä se voi painaa monta tonnia. Kattorakenteet joutuvat koville, kate kärsii ja kattokaivot ovat hätää kärsimässä viimeistään auringon alkaessa sulatella lumikuormaa. Pahimmillaanhan ne kattokaivotkin peittyvät lumen ja jään alle, eikä sulaminen aina tapahdu katolla olevan lumen sulamisen tahtiin, ellei kattokaivoa ole varustettu asianmukaisella lämmitysvastuksella. Myös vedenpoistoputkien sulana pysymiseen on syytä kiinnittää huomioita, sillä umpeen jäätyneen vedenpoistojärjestelmän vuoksi syntyy herkästi isojakin vesivahinkoja. Autamme mielellämme sinua näissäkin asioissa.

Lumenpudotuksen teettäminen ammattilaisilla suojelee kattoa monilta vahingoilta ja vioilta. Työn teettäminen ammattilaisilla suojelee myös sinua, sillä katon lumitöissä on aina omat riskinsä. Meiltä Kattokorjauspalvelusta lumenpudotukseen lähetetään aina asianmukaisesti koulutetut ja suojavarustellut tekijät. Me tiputamme lumet ammattitaidolla, tehokkaasti ja turvallisesti kattoa tai katon rakenteita vaurioittamatta. Jos katolle on päässyt syntymään jäätä tai pahimmillaan ne kattokaivot ovat päässeet jäätymään, teemme myös sulatustyöt hellävaraisella ja ekologisella höyrysulatuksella.

Katon saumojen ja läpivientien tiiveydestä huolehtiminen on tehokas tapa ehkäistä vuotoja

Kaikilla katoilla oikeastaan tyypillisimpiä vuotokohtia ovat erilaiset katon yksityiskohdat. Kuten katteen saumat, katon sisätaitteet eli jiirit sekä katon lukuisat läpiviennit, joita voivat olla ilmastointiputket, savupiiput tai vaikkapa kattoikkuna tai katon huoltoluukku. Tällaiset yksityiskohdat vuotavat useammin, kuin itse vesikate. Totta kai vesikatekin voi hajota. Se voi kulua puhki, kokea vahinkoja muun muassa myrskyvaurioiden muodossa tai katolla liikkumisesta tai väärillä työvälineillä huoltamisesta.

Tasakaton tyypillinen katehan on bitumikermi, muita vaihtoehtoja tasakattojen vesikatteiksi onkin sangen vähän. Huopakatteet vaativat osaavaa puhdistusta eivätkä ne kestä kuumimmilla kesäheteillä juurikaan edes niiden päällä kävelyä. Kate voi kupruilla mutta siihen voi kehittyä myös painumia ja kaikki tällaiset pikkuviat on syytä hoitaa kuntoon, heti kun niitä havaitaan, jotta ongelmat eivät pääse kasvamaan ja aiheuttamaan laajempaa tuhoa koko rakennuksessa. Kaikissa huopakatteiden huoltotöissä katteen pinnoitetta tulee suojella myös mekaaniselta kulutukselta, jotta kate pysyy vesitiiviinä ja pystyy antamaan suojaa rakennukselle, kuten kuuluukin. Säännöllisesti ja oikein hoidettuna tasakaton bitumikermi on mainio vesikate, jonka kimmoisuus ja vedenpitävyys auttaa pitämään vedet rakennuksen ulkopuolella.

Jotta katto olisi tiivis, eikä vesi pääsisi tekemään tuhojaan, on tärkeää muutamankin kerran vuodessa tarkistaa katon läpivientien, huopien saumojen ja jiirien tiiveys. Vaikka katto ei kesällä vuotaisi, tilanne voi muuttua radikaalisti jo seuraavana talvena, kun painava lumi työntää alleen sulaneen veden pienimmästäkin reiästä sisään. Jos katteen saumaus on edes hieman päässyt aukeamaan, voi se revetä kokonaan auki ja niin edelleen. On tärkeää tutkia katon kuntoa säännöllisesti. Kun alkavatkin ongelmat, kuten sauman aukeaminen tai läpiviennin tiivisteen mureneminen huomataan ajoissa ja ongelma korjataan niin vuotoa ei yleensä ehdi edes syntyä. Kun pyydät meidät tarkistamaan ja huoltamaan kattosi, voit olla varma että se on parhaalla mahdollisella tavalla valmistettu tulevaa vuodenaikaa varten. Tiivistämme saumat sekä läpiviennit, jiirit ja muut kohdat.

Tasakatto ei nauti sammaleen otettua vallan katteesta

Tasakaton katemateriaali bitumikermi on yksi sammaleen suosikeista, mitä kattopintoihin tulee. Sammaleen itiö ei tajua laskeutuiko se kalliolle vaiko sinun katollesi, se lähtee kasvamaan, jos olosuhteet ovat otolliset. Jokainen katon omistaja voi onneksi vaikuttaa siihen, kuinka otolliset olosuhteet oma katto kasvustoille tarjoaa. Katolta voi sammaleen ohessa löytyä myös erilaisia jäkäliä, ellei sitä puhdisteta säännöllisesti. Sammaleen kasvua edesauttaa kosteus, eli tehokas veden poistuminen katolta on jo hyvä askel sammaleen pitämiseksi poissa katosta. Ikääntyessään katto muuttuu yhä otollisemmaksi kasvualustaksi sammaleelle, koska katteen pinta vääjäämättä kuluu, se muuttuu huokoisemmaksi ja siihen on sammaleen yhä helpompi itää ja kasvaa. Lopulta sammal saa ujutettua juurensa yhä huokoisemman katteen pintaan, jokaiseen sauman koloon ja muuhun syvennykseen katolla. Sitten sammalta onkin vaikeampi enää esimerkiksi pelkällä harjaamisella saada katolta pois. Se kasvaa aina takaisin, kun juuret ovat olemassa eikä niitä saa mekaanisesti oikein millään keinolla poistettuakaan.

Sammaleen poisto tasakatolta on katon hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Sammalta kasvaa huopakatolle melko helposti varsinkin katon käyttövuosien kertyessä. Säännöllisillä puhdistuksilla kaikki sammal- ja jäkäläkasvustot voidaan saada pois katolta, ennen kuin tuhoa syntyy. Katon vanhetessa ja huopakaton sirotepinnan kuluessa sammal saa yhä voimakkaammin jalansijaa katteesta ja sitä on vaikeampi irrottaa huopaan tunkeutuneiden juurien vuoksi. Tällöin on aika toteuttaa sammaleenpoistokäsittely, joka tuhoaa sammaleen juurineen. Ennen kuin sammal voidaan poistaa, on katto puhdistettava. Eli irtoroskat ja pintasammaleet rapusutellaan pehmeällä harjalla tai vaihtoehtoisesti ilmapuhalluksella pois katolta. Puhdistuksen jälkeen levitetään sammaleenpoistoaine ja annetaan sen vaikuttaa niin, että katteeseen uponneet juuret ja itiöt saadaan hävitettyä. Aine saa siis jäädä katolle tekemään työnsä rauhassa eikä sitä tarvitse pestä pois. Käytämme ekologisia, biohajoavia aineita, joista ei koidu haittaa ympäristölle tai eläimille. Katto harjataan vielä kertaalleen puhtaaksi.

Tämän jälkeen kate voidaan myös suojakäsitellä, joissain tapauksissa katteen ollessa vielä kohtuullisen hyvässä kunnossa, myös pinnoittaa uudestaan. Me arvioimme tarvittavien toimenpiteiden laatua aina kattokohtaisesti, keskustelemme myös asiakkaan kanssa tämän suunnitelmista ja ajatuksista kattonsa suhteen. Jos lähivuosina on suunnitteilla jo laajempi kattosaneeraus, voi pinnoitustyö olla ylimitoitettu sillä saavutettaviin hyötyihin nähden. Katto voi pärjätä myös saumat ja läpiviennit kuntoon laittavalla yleishuollolla ja sammaleenpostolla saneeraukseensa saakka.

Tasakaton huopakatteen uudelleenpinnoitusta suojaa katon ja palauttaa vedenpitävyyden

Huopakaton pinnoitus ja suojaus tehdään, jotta katteen sääsuoja saadaan palautettua. Myös tiili- ja peltikattoja voidaan pinnoittaa kullekin katteelle sopivilla pinnoitetuotteilla ja maaleilla. Se onkin sangen yleinen keino uudistaa katteen kestokykyä ja siistiä myös sen ulkonäköä samalla. Niin vesi, lumi, jää ja sammal, kuten aurinkokin ovat kova paikka huopakatteelle. Kate menettää vuosien saatossa joustavuuttaan, mikä onkin ollut yksi sen valttikorteista. Myös huopakaton sirotepinta kuluu ja bitumi sen alla paljastuu. Jos kuluttavat tekijät pääsevät kuluttamaan pohjalla olevaa bitumia, syntyy kohtaan ajan myötä reikä. Tästä reiästä vesi pääsee suoraan umpilaudoitukseen ja sieltä taas yläpohjaan tai tasakatolla kattorakenteisiin, sillä aluskatekin puuttuu huopakatoista turhan usein.

Katon pinnoitustyöhön on kuitenkin syytä ryhtyä ajoissa. Viivästynyt huopakaton suojaus ja pinnoitus voivat siis laiminlyötynä aiheuttaa suuren ja kalliin vahingon, jossa kattoremontin lisäksi laitetaan uusiksi lahovaurioita ja eristevilloja. Pinnoitus kannattaa tilata meiltä jo siinä vaiheessa, kun sirotepinta on silminnähden kulunut, mutta katto ei ole vielä kauttaaltaan risainen. Tietysti käymme katon aina huolellisesti läpi, kun pinnoitustyöhön ollaan ryhtymässä, sillä se vaatii ensinnäkin katon siivouksen kaikesta irtoroskasta ja mahdollisista sammal- ja jäkäläkasvustoista.

Mikäli katolla jotain kasvaa, suosituksemme on suorittaa myös sammaleentuhokäsittely ennen pinnoitusta, jotta sammaleen juuret eivät jää kattoon. Tämän toimenpiteen tarve arvioidaan tietysti kattokohtaisesti. Joka tapauksessa, katon tulee olla puhdas ennen pinnoitusta. Lisäksi meillä on aina tapana käydä läpi katteen viat, eli tarvittaessa paikkaamme reiät massaamalla. Jos katossa on painumia, kupruja tai repeämiä, huollamme kaikkia viat kuntoon ensin. Ei ole kannattavaa pinnoittaa viallista kattoa, on myös paljon helpompaa huoltaa viat ensin ja pinnoittaa sitten kunnostettu katto, kuin toisinpäin. Näin pinnoitteen alle jäävät myös korjatut kohdat ja nekin saavat lisäsuojaa.

On kuitenkin olemassa eräänlainen käännepiste, jonka jälkeen katon pinnoituksessa ei oikeastaan enää ole järkeä. Mikäli odotettu hyöty ja katon käyttövuodet jäävät työmäärään ja kuluihin nähden vähäisiksi, on syytä miettiä jo kokonaisvaltaisempaa ratkaisua katon huoltamiseksi kuntoon. Usein pinnoituksen sijaan voikin olla järkevämpää uusia koko kattohuopa. Jos katto on jo aikansa elänyt, kannattaa se pinnoittamisen sijaan uusia kokonaan. Jos kate on jo pääosin menettänyt kaiken pinnoitteensa, se on reikiintynyt tai muuten laajasti vahingoittunut, on se todennäköisesti jo vaihtokunnossa. Uusimalla kate saadaan paljon pidempiaikainen ja toimivampi ratkaisu aikaan.

Kun pyydät tarjouksen, tulemme katsastamaan kattosi kunnon ja pohdimme yhdessä mikä olisi kattosi kannalta paras ratkaisu. Meiltä saat kaikki palvelut huopakattosi suojan palauttamiseen. Apunasi on ammattitaitomme ja huippulaadukkaat tuotteet, jotka valitaan aina tarkasti juuri kyseisen katon materiaaleille sopivaksi.

Tasakaton korjaukset ovat ammattilaisen työtä

Jos katteesta paljastuu painumia, reikiä, repeämiä tai kupruilua tarvitsee huopakatto korjausta. On ratkaistava tapauskohtaisesti, paikataanko reiät vai onko järkevämpää päällystää kattoa uusiksi. Ainakin yksittäiset, esimerkiksi jostain vahingosta syntyneet reiät ovat usein mielestämme kannattavia paikattavia. Mutta silloin, kun kate on kauttaaltaan kulunut ja vaatii lukuisia paikkauksia, ei paikkaustyö ehkä ole enää kannattavaa. Tällöin varmemman lopputuloksen ja lopulta myös rahaa säästävän ratkaisun saat aikaan vain vaihdattamalle katon vesikatteen meillä. Myös aukeilleet tai halkeilleet saumat ovat selvä merkki välittömästä paikkaustarpeesta katolla. Eli kaikki katteen pintaa rikkovat ongelmat voivaan luetella paikkaustarpeiden piiriin. Vaikka varsinaisia reikiä ei juuri olisi, mutta kate selkeästi menettänyt kimmoisuutensa ja saumat repsottavat lähes joka kohdasta, voi katteen vaihdattaminen olla jo järkiratkaisu.

Huopakaton korjaus paikkaamalla kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi, sillä se on haastavaa. Vaikeaa työ on etenkin silloin, kun työssä on tarvetta paikkapalojen liimaukselle tai huovan aukileikkaamiselle esimerkiksi katteen pullistumien ja kuprujen vuoksi. Usein onnistunut paikkaustyö vaatii meiltä myös katon pudistusta. Vain asiantuntija pystyy takaamaan katteelle korjauksen jälkeen täyden teknisen toimivuuden.

Huopakatoissa on sellainen ominaispiirre, että todella usein niiden aluskatekerros on jätetty kokonaan rakentamatta. Meidän mielestämme aluskatekerroksesta olisi hyötyä aina, kun katteeseen tulee reikä tai saumaus aukeaa, koska vesi ei tällöin pääsisi kattorakenteisiin, vaikka vesikatekerros pettäisikin. Onkin syytä huolehtia vesikatteen hyvästä vedenpitävyydestä, ellei aluskatekerrosta ole asennettu huovan alle. Se kannattaa muistaa sitten, kun katetta ollaan vaihtamassa, meillä se kuuluu aina suunnitelmiin.

Me hoidamme kaikki isommatkin huopakaton korjaustyöt. Tarvittaessa esimerkiksi asennamme uuden pintahuovan vanhan päälle tai sijaan, ja teemme purku- tai tasoitustyöt vanhalle katteelle. Tämäkään ei ole mikään harrastelijatason työ, sillä ensin katto on huolellisesti kuntotarkistettava ja huollettava. Jos katosta löytyy vuotokohtia tai lahovaurioita, ei ole välttämättä turvallista laittaa uutta huopaa vanhan päälle. Me tutkimme katon tilanteen aina erityisellä huolella ja kartoitamme, onko tällainen katteenparannustyö kohteessa mahdollinen. Toisinaan se onnistuu, toisinaan on puolestaan välttämätöntä purkaa vanha vesikate pois ja katsoa mitä katon sisältä löytyy, ehkä kunnostaa lisäksi myös kattorakenteita ja eristeitä tai saneerata mahdollisia kosteusvaurioita. Mahdollisuudet riippuvat siis täysin katosta ja sen kunnosta.

Tasakaton remontti tai vaikka kattomuodon muutos harja- tai pulpettikatoksi

Tasakatot eivät ole enää muodissa, niitä siis hyvin vähän enää nykypäivänä edes rakennetaan. Monia muita, tasakattoa paremmin toimivia kattomalleja on onneksi valittavana varsinkin silloin kun rakennetaan kokonaan uutta. Tai silloin, kun saneerataan rakennusta sen verran laajemmin, että samassa rytäkässä voi aivan hyvin muokata vaikkapa katon malliakin vähän jyrkempään suuntaan. Meiltä löytyy paljon kokemusta ihan kaikenlaisten tasakattoremonttien toteuttamisesta. Toisinaan katto voidaan pitää ennallaan, vaikka kattoa saneerataankin. Toisissa tapauksissa kattomallin muutos on paras ratkaisu, mitä rahalla saa. Kattoasiantuntijamme tuntevat tasakattojen heikot puolet. Osaamme ottaa niihin kantaa ammattilaisen näkökulmasta ja ehdottaa toimivat ratkaisut tapauskohtaisesti.

Tasakatto voi olla monesta syystä järkevää vaihtaa kattokulmaltaan jyrkempään ratkaisuun. Sen tarkistaminen ja huolto helpottuvat, saamme toteutettua hyvän katon tuuletuksen, joka auttaa ylimäärisen kosteuden poistumisessa. Lisäksi katon puhdistus- ja lumenpoistotarpeet voivat helpottaa, on valittavana lähes mikä tahansa vesikate pelkän bitumikermin sijaan ja niin edelleen. Remontin yhteydessä kannattaa siis pohtia kattomuodon vaihtoa. Tyypillisesti muutamme tasakaton harja- tai pulpettikatoksi. Rakennamme sinulle varmasti toimivan, hyvin tuulettuvan, kestävän ja takuutyönä toteutetun katon. Erityisesti silloin, kun katto tai koko rakennus alkaa jo vaatia muutenkin suurempaa kunnostusta, voi muulloin suhteellisen runsastöinen kattomuodon muutos tulla aika kivuttomasti kyseeseen. Muutostyö on sen verran suuri, että se vaatii toimenpidelupaa, mutta me autamme sinua siinäkin, kuten kaikessa muussakin. Ote yhteyttä jo alustavassa suunnitteluvaiheessa, saat meidän kauttamme takuulla huolettoman kattoremontin tai vaikka kokonaan uuden katon!