Seinätikkaiden asennus muodostaa turvallisen ja toimivan kulkutien kattotöihin

Seinätikkaiden asennus varmistaa turvallisen kulkutien katolle ja pois. Seinätikkaat ovat nimensä mukaisesti talon seinälle asennettavat tikkaat, joita pitkin ainakin aikuinen ihminen pystyy kiipeämään maan tasalta katolle. Seinätikkaat, eli talotikkaat tarvitaan kaikkiin asuinrakennuksiin ja kiinteistöihin joiden katolle on turvallisesti päästävä. Käytännössä kaikkien rakennusten katolle on joskus päästävä, eikä se onnistu ilman tikkaita tai nosturia. On kuitenkin kätevämpää, että rakennuksesta löytyvät pakolliset tikkaat kiinteästi asennettuna, kuin hankkia jostain henkilönostinta, jotta esimerkiksi nuohooja pääsisi katolle. Monista eri syistä myös kaikki irtotikkaat ovat poissa laskuista, sillä ne eivät tunnetusti ikinä ole ensinnäkään oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Toiseksi ne eivät välttämättä ole turvallisesti tuettuna, vaikka kuinka yrittäisi, seinässä kiinni oleva tikas on aina siellä missä sen kuuluukin olla, se on suorassa eikä se ota tukea esimerkiksi rännejä vasten. Seinätikkaiden asennus on oikea tapa hoitaa katolle pääsy.

Olipa katolle sitten kiipeämässä katon pesijä, rännien puhdistaja, lumenpudottaja, savupiipun nuohoaja, palotarkastaja tai antennilautasen asentaja, on tikkaat ja muut kattoturvatuotteet välttämättömiä. Katolla voi siis olla yllättäväkin paljon käyntiä, vaikka siellä ei ihan viikoittain rampattaisikaan. Rakennusmääräykset velvoittavat rakennuksen omistajaa huolehtimaan turvallisesta työskentelystä katolla. Katolle täytyy päästä kiipeämään ja siellä täytyy voida liikkua turvallisesti. Yhtenäisten kulkureittien rakentaminen, johon kuuluu seinätikkaiden asennus, sekä lapetikkaiden ja kulkusiltojen asennukset täyttävät määräykset. Niiden avulla muun muassa savupiipun ja hormin luokse on suora pääsy.

Meidän kauttamme saat turvalliset tikasratkaisut niin omakotiin kuin vapaa-ajan asuntoihinkin, asennettuina kaikille seinämateriaaleille. Luotettavat asentajamme takaavat nopean asennuksen ja toimivan lopputuloksen. Asentamamme seinätikkaat ja talotikkaat ovat korkealaatuisia ja säilyvät hyvänä vuodesta toiseen. Me Kattokorjauspalvelussa käytämme usein laadukkaiden tuotevalmistajien tuotteita, näin myös seinätikkaiden suhteen. Valitsemme yhdessä asiakkaan kanssa aina hänen rakennukseensa sopivimman ratkaisun, oli kyse sitten tikkaista, kulkusilloista tai vaikkapa vesikatteesta. Meillä lähetäänkin aina siitä periaatteesta, että katto ja asiakas ensin. Tarjoamme täyden palvelun periaatteella laadukasta asennuspalvelua, korjauksia ja saneerauksia kaikille katoille rakennuksesta tai katteesta riippumatta. Seinä- ja talotikkaat asennetaan meillä aina kestävästi, kiinteästi ja turvallisesti.

Voit lähettää meille tarjouspyynnön verkkosivujemme tarjouslomakkeen avulla, jos edessä on seinätikkaiden asennus, ehkä muitakin katon turvatuotteiden asennuksia. Saat meiltä kaiken tarvittavan avaimet käteen -periaatteella. Moni esimerkiksi päivittää katon tikkaat ja turvatuotteet yhdellä kertaa, koska se on kustannustehokasta ja näin kaikki on yhtä aikaa uusittu, tietyssä kunnossa ja niiden huoltokierto on helppo hoitaa muun katon ylläpidon ohessa. Tarjouspyynnön saatuamme voimme sopia käynnistä paikan päällä, varsinkin silloin kun katolla on enempikin töitä tai sinulla ei ole ihan tarkkaa kuvaa siitä, onko katon varustus tai katto ihan kunnossa, tarkistuskäynti on oikein hyödyllinen. Tutkimme katon ja sen turvatuotteiden tilanteen ja keskustelemme kanssasi, näiden pohjalta on huomattavasti helpompi laatia kokonaisvaltainen suunnitelma sekä yleensä aika tarkka tarjouskin. Tai sitten voit tilata ne tikkaat suoraan meiltä. Sovimme, millaiset tikkaat haluat ja tarvitset, sekä sen milloin tulemme hommiin. Saat katon tarkistuksen sitten tikkaiden asennusreissulla samaan kauppaan. Jos sieltä löytyy jotain kunnostettavaa, ehdotamme korjauksia ja annamme niistä tarjouksen. Mikäli kattotyöt vaativat rahoitusta, niin kotisivuiltamme löytyy rahoitushalulinkki, jonka kautta rahoitushaku onnistuu. Meillä teetetty työ on lisäksi henkilöverotuksessa kotitalousvähennyskelpoista.

Lain ja rakennusmääräysten velvoittamat turvatuotteet ja niiden kunnossapito

Kattotikkaat ja tietyissä määrin muutkin kattoturvatuotteet ovat laissa määrättyjä. Eli Ympäristöministeriön asetus rakennuksen käyttöturvallisuudesta sisältää määräyksiä, jotka nykystandardeilla täytyy rakennusten täyttää. Sieltä löytyy paljon muutakin säädettyä, mutta katon suhteen määräykset rajaavat erityisesti katon huoltoon liittyviä asioita. Me autamme sinua mielellämme rakennusmääräysten mukaisten asennusten suunnittelussa ja toteutuksessa, näistä ei tarvitse itse ottaa selvää ja tulkita niitä. Meiltä löytyy tietotaito jokaisesta mitasta, etäisyydestä, ruuvin laadusta ja muista yksityiskohdista. Voit surutta antaa tällaiset hommat meidän käsiimme ja saat takuulla oikein tehdyt asennukset. Meillä oma työtakuu eli asennustakuu tulee vielä lisävakuudeksi kaikkiin tekemiimme töihin.

Katolla huoltotöitä tekevillä, kuten nuohoojilla, täytyy olla turvallinen reitti, jota pitkin kiivetä katolle ja kulkea katolla. Rakennusmääräys velvoittaa järjestämään kaikkiin säännöllistä huoltoa vaativiin kohteisiin kulkureitin, jonka idea lähtee siitä, että maasta pitää päästä ensin katolle. Seinätikkaan kiinnityksessä kannattaakin kiinnittää erityisesti huomiota yläkaarien kiinnitykseen. Vaikka seinätikkaat olisivatkin kunnolla kiinni, niin yläkaarien päät täytyy olla myös kiinnitettyinä esimerkiksi lapetikkaisiin tai kattosiltaan. Mikäli kiinnityspistettä ei ole, suosittelemme erityistä yläkaaren tukisarjaa, mikä ei juuri kustannuksia tai työmäärää suhteessa hyötyyn hetkauta. Tikkaat katolle on järkevintä sijoittaa talon päätyyn, näin katoilla olevat lumimassat eivät pääse vääntämään tikkaita, kuten kaltevilla lappeilla herkästi käy, jos tikas on rakennuksen sivulla eikä päädyssä. Lumi ja jää ovatkin tikkaiden ja muiden katon turvatuotteiden pahimpia vihollisia.

Seinätikkaan mitoituksessa tulee huomioida, että tikkaan alin askelma tulee jäädä maasta noin 90-120cm korkeuteen. Mikäli on riski, että esimerkiksi lapset kiipeilevät tikkailla, kannattaa tikkaat suojata kiipeilyesteellä, niin ettei vahinkoja pääse sattumaan eivätkä lapset pääse katolle asti. Mikäli seinätikkaan korkeus ylittää 8 metriä, on se varustettava nousukiskolla tai selkäkaarella, jotta se pysyy vakaana ja hyvin kiinni paikoillaan myös käytössä. Seinätikkaiden ohessa katolle muodostettavien kulkuväylien rakentamiseen tarvitaan usein lapetikkaat eli kattotikkaat, jotka jatkavat katkeamatonta kulureittiä rakennuksen harjalle. Mitä jyrkempi katto on, sitä pakollisemmat myös lapetikkaat ovat, koska katon harjalla on muuten mahdotonta turvallisesti ja kattoa vahingoittamatta kiivetä. Katon harjalla liikkuminen voi olla myös vaikeaa ilman apuvälineitä, joten siellä usein ongelman ratkaisevat kulkusillat. Niitä pitkin voi sitten katolle kiivettyään kulkea savupiipulle, antennille, hormille sekä muilla huoltokohteille tai niitä voi hyödyntää katon puhdistus- ja kunnostustöissä. Myös turvavaljaiden kiinnitystelakat saadaan siltoihin edullisesti ja turvallisesti saman asennustyön ohessa.

Samalla kun kiipeämme katollesi, tarkistamme kaikki kattoturvatuotteesi läpi

Sen lisäksi, että kattotuotteet tulee asentaa oikein, tulee niiden kunnosta myös huolehtia. Tämähän pätee ihan yleisesti koko kattoon vesikatteesta räystäskouruihin ja kattotuotteisiin. Kunnossapito säännöllisten tarkistusten ja huoltojen muodossa ehkäisevät monia ongelmia vioista loukkaantumisiin. Huolloilla säästetään myös rahaa monin eri tavoin, esimerkiksi tikkaat pysyvät kunnossa eivätkä vaadi juuri vaihtoa, kun ne ovat kunnolla kiinni eivätkä ne väänny tai romahda alas huollon puutteessa. Myös julkisivu säästyy vaurioilta.

Kiinnitykset ja toimivuus on tarkistettava säännöllisesti. Kun tilaat meiltä mitä tahansa kattotyötä, kuuluu erinomaiseen palveluumme myös katon yleistarkastus ilman erillistä maksua. Saat tarkistuksen aina, riippumatta siitä oliko tilattu työ seinätikkaiden asennus, katon puhdistus tai jokin muu kattotyö. Käymme läpi katteen pinnan, läpiviennit jne. Tämän lisäksi testaamme aina kattoturvatuotteiden toimivuuden ja muun muassa niiden kiinnitykset. Näin voimme varmistaa, että aina kun lähdemme katoltasi, se on tarkistettu, kunnostettu ja valmis ottamaan vastaan tulevan vuodenajan haasteet. Jos ongelmia jää, ne ovat sitten sitä luokkaa, että ne paljastuisivat luultavasti vain kattoa avatessa ja laajemmin tonkiessa.

Meiltähän saat aivan kaikki kattohuollot ja katon asennustyöt, teemme kattosaneerauksia, kattojen huoltotöitä, kaikenlaisia puhdistuksia ja pinnoituksia kaikille vesikatteille. Teemme katon turvavarustekartoituksia ja päivityksiä kattokohtaisesti suunniteltuina kokonaisuuksina. Jolloin saat tarvittavat tikkaat palotikkaista ja seinätikkaista lähtien, sekä tietysti haluamasi lumiesteet ja katolla turvallisen työskentelyn takaavat kattosillat ja turvaköysien telakat yhtenä kustannustehokkaana urakkana. Ota yhteyttä, oli kattoasiasi mikä tahansa, aivan varmasti voimme auttaa.