Savuhormi vuotaa, hormi valuu vettä ja muut hormien vaivat

Savuhormi vuotaa ja vesi valuu hormista, mistä apu? Kattokorjauspalvelusta ainakin on saatavilla osaava apu näihin savuhormien vaivoihin. Savuhormin vesivuotoon voi olla muutamia eri syitä. Savupiipusta voi puuttua piipunhattu, joka estäisi sadeveden sekä lumisateen pääsemisen hormiin, tällöin piippuun päätyy kosteutta suoraan taivaalta. Piipunhatusta voi myös puuttua kaato, joka estää siihen kondensoituneen veden tippumisen hormiin. Oikea kaatohan myös johdattaa veden valumaan piipun ulkopuolelle, eikä näin aina käy, jos kaato on väärä tai se puuttuu. Nämä ovat onneksi melko pieniä ja nopeasti toteutettavia korjauksia, jos tietää mitä tekee. Jos savuhormi vuotaa niin saat parasta apua meiltä, meidän peltiseppämme ovat oikeita hattumestareita. Samalla saat savupiippujen hatut ja vaikka hormienkin peltihatut koko katon tarpeisiin.

Syynä hormin vuotoon voi myös olla epätiivis piipunjuuripellitys, joka päästää vettä lävitseen. Lisäksi kondenssiveden tiivistyminen piipunpellityksen sisäpinnoille voi olla syynä ongelmiin. Tilanne onkin aina syytä tutkia ja ratkaista perinpohjaisesti, jotta pelkkien seurausten paikkailun lisäksi saadaan vaivan aiheuttajakin pois päiväjärjestyksestä. Näin voidaan tehokkaasti ehkäistä ongelmien paluuta. Kun otat meihin yhteyttä, tulemme tutkimaan ongelman laadun. Meiltä saat piipunhatut osaavasti asennettuna. Jos piippuun ei sovi valmis piipunhattu, voimme tehdä sen peltisepän työnä ihan mittatilausmitoissa ja asentaa sen sitten piipun suojaksi. Saat vaikka samalla kertaa kaikki muutkin rakennuksen peltityöt katon peltilistoista seinällenostopelteihin ja päätypelteihin.

Kun savuhormi vuotaa ja ongelman syyksi todetaan savupiipun läpivienti tai piipunjuuripelti, korjaamme tilanteen käden käänteessä. Jos mahdollista, käymme myös kurkistamassa yläpohjaan, ettei siellä näy mitään veden aiheuttamia valumajälkiä, kastuneita eristeitä tai muuta hälyttävää. Hormi voi tosin yksinkertaisesti olla niin huonossa kunnossa, että se kaipaisi kokonaisvaltaisemman korjauksen. Tämä onnistuu esimerkiksi putkittamalla tai massaamalla. Keinoja siis ongelmien ratkaisemiseen löytyy. Pitkä käytännönkokemus kaikenlaisista kattotöistä, myös savuhormeista, ilmastointihormeista ja vastaavista, talon katoille tulevista läpivienneistä helpottaa sekä ongelmien löytämisestä, syiden selvittämistä, että tilanteen korjaamista.

Kun tulemme huoltamaan vuotavaa savuhormia, teemme katon tarkistuksen samalla kertaa. Se kuuluukin kaikkien meiltä tilattujen töiden hintaan automaattisesti. Eli aina kun kiipeämme katolle, tutkimme sen kunnon. Mikäli löydämme muita korjaustarpeita, kuin sen minkä vuoksi olemme paikalle saapuneet, teemme korjausehdotuksen ja jätämme tarjouksemme saman tien. Isommissa kunnostustöissä pyrimme käymään paikan päällä jo tarjousvaiheessa. Näissä tapauksissa sovimme kanssasi käynnin saatuamme tarjouspyyntösi joko puhelimitse tai verkkosivujemme tarjouspyyntölomakkeella. Kaikissa tapauksissa keskustelemme mielellämme myös kanssasi, sillä haluamme tietää sinun toiveesi ja ajatuksesi töiden suhteen. Työsuunnitelma ja tarjous laaditaan sitten perustuen tarkistukseen ja asiakkaan toiveisiin. Näin pyrimmekin aina mitoittamaan työt kohteen vaatimassa mittakaavassa ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.

Kotisivujemme kautta on voit hakea halutessasi rahoitusta vaikkapa sen hormin kunnostuttamiseen tai muihin kattotöihin. Meillä teetetty työ on vähennyskelpoista verotuksessa, tarkalleen ottaen siis omassa henkilökohtaisessa veroilmoituksessa kotitalousvähennyksien kohdalla.

Osaavan peltiseppämme toteuttamat piipunpellitykset ja piipunhatut

Toteutamme asiakkaan tarpeisiin räätälöidyt piipunhatut ja piipunpellitykset kaiken kokoisille ja näköisille piipuille sekä hormeille. Tekemällä piipunhatun itse, voimme vaikuttaa sen toimivuuteen, ulkonäköön ja väriin. Saatavilla on valmiiksi liukuhihnalta tuotettuja piipunhattuja. Toki käytämme kohteissamme niitäkin, jos valikoimista löytyy kyllin hyviä vaihtoehtoja, mutta nämä valmisratkaisut eivät kaikkiin tarkoituksiin tai mieltymyksiin sovi. Niitäkin voimme joutua muokkaamaan piipun mukaan. Näissä tapauksissa usein tuleekin edullisemmaksi, kestävämmäksi ja paremman näköiseksi ratkaisuksi kokonaan alusta loppuun kohteeseen tehdyn piipunhatun valmistaminen käsityönä.

Sama räätälöintitarve koskettaa usein myös piipunjuuripellityksiä. Eli koska piiput, hormit ja muut pellitystä vaativat kohdat katossa voivat vaihdella katosta toiseen, peltien asennuksissa tulee aina olla tarkkana, että pelti istuu tiiviisti. Peltien on oltava oikein mitoitettuja ja meidän on huolehdittava, etteivät mahdolliset muokkaukset pilaa pellityksen toimivuutta tai ulkonäköä. Juuri tällaisissa asioissa voit hyötyä ammattiasentajien ja peltiseppien työpanoksesta. Meillähän myös erityisosaajien palvelut kuuluvat aina avaimet käteen -palvelunkonseptiin. Jos teetät meillä vaikkapa täyden peltikaton remontin, saat samaan urakkaan myös muun muassa parhaiden peltiseppien osaamisen ja työpanoksen. Sinun ei siis ikinä tarvitse kanssamme asioidessasi etsiskellä tekijöitä ja osaajia joillekin erityisosaamista vaativille työvaiheille tai toivoa, että se urakoitsijan asentaja oikeasti tietäisi myös sen, kuinka piipun yksityiskohdat hoidetaan kuntoon. Meillä homman hoitaa kotiin ammattitaitoinen kattopeltiseppä.

Kun haluat piippuusi laadukkaan ja toimivan piipunhatun sekä piipunjuuripellitykset, ota yhteyttä meihin. Tulemme mittaamaan piipun ja toteutamme juuri tähän sopivan piipunhatun. Samallahan saat kaikki muutkin peltityöt juuri sinun katollesi räätälöityinä palveluina. Piipunpellitys vaatii aina peltisepän taitojen näytettä, sillä valmiita paketissa saapuvia pellityksiä ei ole. Jokainen piippu on hieman eri kokoinen ja tekijänsä käsityön näyte, näin se ja vaatii niin toteutuksen kuin asennuksen osalta pätevän peltisepän työtä. Teettämällä työt osaavalla peltisepällämme saat takuulla piippuusi istuvat tuotteet ja viimeisen päälle tehdyt asennukset.

Voimme hoitaa savupiipun hormin korjauksen massaamalla tai putkittamalla

Huonokuntoinen piippu ei toimi oikein ja aiheuttaa paljon vaaroja. Rapautunut piippu ei vedä tai varaa kunnolla lämpöä ja on riski paloturvallisuuteen sekä asukkaiden terveyteen, puhumattakaan rakennuksen asumismukavuudesta. Vaarallinen häkä voi päästä asuintiloihin ja hormiin kerääntynyt noki syttyä tuleen. Laastin rapistuessa tarpeeksi pitkään alkaa tiilien väliin muodostua tyhjiä koloja, joihin kerääntyy muun muassa nokea ja kosteutta. Koloihin kertynyt noki voi pahimmillaan syttyä kuumien palokaasujen vaikutuksesta ja sytyttää hormissa nokipalon. Onkin erittäin tärkeää asukkaan toimesta tarkkailla tulisijojen ja hormien kuntoa, sekä kunnostuttaa niitä aina tarpeen vaatiessa ammattilaisilla. Usein niille ei siis tapahdu yhtäkkiä mitään dramaattista romahdusta, vaan monet viat ja ongelmat syntyvät pitkän ajan kuluessa pikkuhiljaa kehittyen.

Savupiipun kunnostuksen voi suorittaa hyvin kätevästi esimerkiksi sisäpiipulla tai massaamalla. Massauksesta puhutaan myös pinnoituksena tai liukuvaluna tai hormin sisäpintojen slammauksena. Jos muurattu piippu hajoaa vaikkapa katolta liikkeelle lähtevän lumikuorman kolhimana, voimme suorittaa esimerkiksi muuratun savupiipun yläosassa olevien, heikosti kiinni olevien tiilikerrosten irrottamisen sekä muurata uudet reikätiilet poistettujen tilalle. Tietysti piipun kunnossapidosta vastaa omalta osaltaan myös nuohooja. Säännöllinen nuohous pitää savupiipun hyväkuntoisena pidempään. Säännöllisestä nuohouksesta huolimatta jokainen savupiippu täytyy ennen pitkää korjata. Ota meihin yhteyttä, niin tulemme arvioimaan riittääkö piipullesi huoltokorjaus vai onko suurempi saneeraus tarpeen. Toisinaan on itse hyvin vaikeaa arvioida piipun ja katon kuntoa tai arvioida toimenpiteitä, joilla sen saisi kuntoon. Voi olla siis hankalaa tietää, minkä huollon tilata. Meillä toimitaan aina tapauskohtaisesti, tutkimme kunkin kohteen kunnon ja yksityiskohdat ja selvityksen perusteella onkin jo paljon helpompaa määritellä kulloinkin tarvittavien toimenpiteiden laatu ja määrä.

Kaikki katon vuotokorjaukset kokemuksella ja ammattitaidolla

Savuhormin lisäksihän myös katto voi vuotaa monesta eri syystä. Vika voi löytyä katteesta, eli katosta riippuen rikkinäinen tiili tai katteen kiinnitysruuvin menettänyt peltikate voi vuotaa. Tai kattohuopa revetä ja puhjeta aiheuttaen kattovuodon. Läpiviennit voivat vaatia tiivistystä tai kattojiiri rakoilla, ne ovatkin aika yleisiä vuotokohtia katoilla. Läheskään aina katto ei siis vuoda johonkin katteen keskelle ilmestyneen reiän kautta vaan vuodot tapahtuvat hyvin usein katon erilaisten rakenteiden ja yksityiskohtien kautta. Kattovuotoon on syytä suhtautua vakavasti sillä pienempikin vuoto voi aiheuttaa monia ongelmia katon rakenteissa esimerkiksi imeytyessään puuhun ja eristeeseen. Usein toimiva aluskate pelastaa tilanteen, mutta pelkän aluskatteen varaan ei kannata laskea vaan vuoto kannattaa pikaisesti paikata.

Kattovuodon syyksi osoittautuu usein heikommaksi päässyt vesikaton kunto. Saumaukset. tiivisteet ja toisinaan myös vahingoittunut tai puhki kulunut vesikate vuotavat. Katon aluskatteen on oltava kunnossa, jotta sade- ja sulamisvedet sekä kosteus pääsevät poistumaan katolta mutkattomasti ilman, että katon sisärakenteet joutuvat alttiiksi vesivahingoille. Katto on ihan syystä monikerroksinen, kun sen rakenteita tarkastellaan. Jokaisella katon kerroksella ja osalla on oma tehtävänsä osana kokonaisuutta. Kun yksi osa pettää, joutuvat muut osat yhä suuremman rasituksen alaisiksi. Esimerkiksi vesikate ja aluskate usein asennetaan yhtä aikaa ja niiden käyttöiät ovat samaa luokkaa. Kun toinen kuluu puhki, harvemmin toinenkaan uutta vastaavassa kunnossa on. On siis täysin mahdollista, että vesikate ja aluskate ovat jo yhtä huonossa kunnossa eikä katon yläpohja pysty haihduttamaan kaikkea sisään päätyvää kosteutta, vaikka se kuinka hyvin olisi tuulettuva ja kunnossa.

Mikä tahansa kate voi vuotaa, joten katon huolloista kannattaa pitää kiinni. Meiltä saat kaikki kattovuotokorjaukset ja katon tiivistykset kokeneiden tekijöiden toimesta. Tutkimme tilanteen, kartoitamme vahingon laajuuden ja annamme ammattilaisen toimenpide-ehdotuksen katon kunnostamiseksi. Toisinaan selvitään pienillä paikkauksilla ja saumauksilla, joskus tilanne on kuitenkin vakavampi ja joudutaan tekemään paljon laajempi saneeraus, vaihtaa katteet ja eristeetkin. Korjausten tarve riippuu siis kohteesta, suhtaudumme kattoihin yksilöinä ja palvelumme ovat aina tapauskohtaisesti räätälöitävissä. Turha paikata ehjää kattoa, vielä turhempi jättää reikää paikkaamatta tai todella huonokuntoista katetta vaihtamatta.

Paikkaajan ammattitaito on kuitenkin tärkeää, sillä vaikka eri katteissa periaatteessa hyvin samantyyppisiä vuotomekanismeja keskenään on, on jokainen paikkaus ja korjaus suoritettava kyseisen katemateriaalin mukaan. Esimerkiksi huopakate usein massataan, kun siinä on reikä. Tiilikatto vaatii kattotiilien vaihtoa ja pelti on puolestaan hyvin haastavaa kestävästi paikata, mutta siinä reiän kohta vaikuttaa paljon paikkauksen onnistumiseen ja järkevyyteen. Keskellä peltiä oleva reikä on lähes mahdoton, mutta esimerkiksi avartuneen kiinnitysnaulan reiän voi tukkia tehokkaasti kateruuvilla, jossa on vähän isompi tiivisteosa. Kaikissa katteissa on omat niksinsä ja erityispiirteensä, joiden tunteminen ja hyvä rutiini työstä myös käytännössä auttavat korkealaatuisten paikkausten suorittamista.