Saunarakennuksen tai rantasaunan katon remontti, huolto tai korjaus

Saunarakennuksen tai rantasaunan katon remontti, huolto tai korjaus Kattokorjauspalvelun laatutyönä, nopeasti ja aina kilpailukykyiseen hintaan. Pihasaunan, mökkisaunan, rantasaunan tai muun asuinrakennuksesta irrallaan olevan saunan katto suunnitellaan pitämään sadevedet, lumet ja muut luonnonilmiöt rakennuksen ulkopuolella. Samalla katto on kuitenkin tärkeä tekijä koko saunan toimivuudessa, eli lämmön pitämisessä saunan sisällä, kun sitä käytetään. Saunan lämpöeristykseen onkin siis alettu kiinnittämään yhä enemmän huomiota ja se näkyy nykyään myös katon vaatimuksissa. Ulkosaunoissa voi olla puukiuas, jolloin polttopuun menekki riippuu saunan koon lisäksi myös siitä, pysyykö lämpö rakennuksen sisällä riittävän pitkään. Sähkösauna on tietysti vielä ihan oma lukunsa, koska karkaava lämpö näkyy sähkölaskussa melko suoraan.

Lämmön eristämisen lisäksi saunan katossa on tärkeää asianmukaisten höyrysulkujen asentaminen. Lämmön mukana kosteus, eli kiukaalle heitetty ja ilmaan höyrystynyt vesi kohoa ylöspäin, minnepäs muualle kuin kohti kattoa. Ellei rakenteessa ole höyrysulkua, kosteus voi imeytyä vuosien varrella kaikkiin katon puurakenteisiin ja lahottaa koko katon käyttökelvottomaksi. Lisäksi katon malli voi vaikuttaa radikaalisti saunan löylyihin ja saunomiskokemuksiin. Varsinkin sisätilan kattoratkaisut mietitäänkin juuri kyseisen tilan mukaisesti, se mikä pätee vaikkapa asuintilassa, ei välttämättä saunassa taas ole ihanne, päinvastoin. Myös saunan katto vaatii siis ammattiosaamista ja rakennustaitoa, jota Kattokorjauspalvelusta löytyy. Remontoimme, huollamme ja korjaamme arkeasi rentouttavat saunarakennukset ja rantasaunat.

Saunarakennuksen tai rantasaunan katon remontti, huolto tai korjaus sisältävät myös Kattokorjauspalvelun avaimet käteen -palvelun. Hoidamme siis aina kaiken, mitä kattoremontti vaatii, riippumatta remontin koosta tai kohteesta. Suunnittelemme työn ja tutkimme rakennuksen katon kunnon. Tilaamme sovitut tarvikkeet niin että ne ovat käytössä tasan silloin, kun niitä tarvitaan. Toteutukseen tuomme kaikki tarvittavat työkalut, -koneet sekä tietysti työvoiman, jolta löytyy riittävästi kokemusta muun muassa saunojen katoista ja niiden kunnostustöistä. Hoidamme kaiken kukkuraksi työmaan siivoukset ja jätteiden hävittämisenkin, aika vähän siis jää työn tilaajan eli sinun hoidettavaksesi. Täyden palvelun palvelulupaukseemme sisältyy myös kaikki tekemämme asennukset ja työvaiheet kattava työtakuu.

Katon tarkistaminen on Kattokorjauspalvelussa hyvin yleinen käytäntö. Kaikki katot tutkitaan, kun niille noustaan. Tarjouspyyntö on sinun vastuullasi, saat lähetettyä sen helposti verkkosivujemme tarjouspyyntölomakkeella tai voit vaikkapa soittaa, jos se on sinulle kätevämpi tapa toimia. Kun kyseessä on saunarakennuksen tai rantasaunan katon remontti, sovimme seuraavaksi tarkastuskäynnin kohteeseen, pienemmistä korjauksista voimme sopia suoraankin, tällöin teemme katon tarkistuksen, kun saavumme työtä hoitamaan. Kattotarkistus kuuluu siis aina asiaan kaikissa kattoremonteissa, huoltotöissä tai vaikkapa katon pesun yhteydessä. Laadimme korjausehdotuksemme ja tarjouksemme katon kuntotarkistuksen ja kanssasi käydyn keskustelun pohjalta, tällöin sinun toiveesi tulevat huomioitua jo työn varhaisessa vaiheessa. Saat kuntoraportin, korjausehdotuksen ja tarjouksen aina, kun katolla jotain korjattavaa vain ilmenee. Työmme on kotitalousvähennyskelpoista omassa henkilöverotuksessa. Voit halutessasi hakea sivujemme kautta rahoitusta kaikkien kattotöiden teettämiseen.

Jätä saunarakennuksen kattoremontti meille ammattilaisille

Saunarakennuksen katto on tärkeää toteuttaa huolellisesti. Kuten kävikin jo ilmi, niin saunarakennukseen kohdistuu sekä alhaalta, että ylhäältä tulevia rasitteita. Vesikate kuluu ja voi vuotaa kuten mikä tahansa muukin katto. Katolle kertyy roskaa ja lunta, mikä vaatii puhtaanapitoa, jotta katto pysyy hyvässä kunnossa ja pitkäikäisenä. Vesikaton työt vaativat oman osaamisensa savupiipusta läpivienteihin, vesikatteen asennukseen ja huoltoon sekä puhdistustöihin. On tärkeää esimerkiksi huomioida mikä vesikate katolla on ja toimia kaikissa töissä sen katteen vaatimilla tavoilla.

Vaikka saunassa normaalisti viettääkin lyhyitä aikoja kerrallaan, nauttii siitä mielellään puhtaalla sisäilmalla. Sitten kun kyseessä on oikea himosaunoja, saunaa kuitenkin käyttää useinkin, vaatimukset saunan sisäilmalle, hajulle ja muille piirteille nousevat. Tämän vuoksi saunarakennuksen kattoon tulee kiinnittää hyvää huomiota. Lahovaurioiset ja veden kyllästämät puurakenteet ja eristevillat ovat omiaan pilaamaan saunomiskokemuksen eivätkä ne niin terveellisiäkään ole, vaikka altistus jäisikin lyhytaikaiseksi.

Saunan katossa on omat erityisvaatimuksensa, joiden huomioiminen auttaa pitämään saunan hyvässä kunnossa. Nämä asiat eivät kuitenkaan kuulu monienkaan ihmisten yleissivistykseen tai edes harrastelijaremontoijien tietämykseen. Saunassa on aina tietyssä mielessä äärimmäisiä elementtejä, kuumuutta, runsasta kosteutta mutta myös isoja lämpötilavaihteluita sekä puhtauden vaatimus. On ymmärrettävä perus fysiikkaa, jotta saunan ihanteelliset löylyt saadaan myös katon avulla toteutettua, koska lämpö nousee ylöspäin, katon muodolla on merkitystä, samoin tuuletusaukoilla ja monilla muilla kattoon tai tilaan kokonaisuutena liittyvillä tekijöillä. Meiltä löytyvät omat saunaeksperttimme, jotka rakentavat ja huoltavat saunarakennusten katot sisä- ja ulkopuolelta höyrysulkuineen ja läpivienteineen. Sinä voit keskittyä nauttimaan saunan lämmöistä!

Saunankin katto pysyy kunnossa hyvällä ja säännöllisellä huollolla

Eipä saunankaan katto mikään poikkeus ole, huoltoa se vaatii siinä missä mikä tahansa muukin rakennuksen katto. Tietyt huollot ovat tarpeen katolle kuin katolle, riippumatta siitä, mistä katemateriaalista ne on toteutettu, minkä mallinen katto on tai minkä rakennuksen suojana katto on. Katon puhdistaminen on yksi tärkeimmistä huoltorutiineista, joka koskee kaikkia kattoja. Suosituksemme on huolehtia saunankin katosta säännöllisesti parikin kertaa vuodessa. Vähintään kerran vuodessa on kuitenkin minimi, ellei itsellä oikein riitä aikaa ja voimia, niin meiltähän saat Kattokorjauspalvelusta uuden katon ja kattoremontin lisäksi ihan kaikki muutkin kattotyöt puhdistuksista pikkuhuoltoihin.

Puolivuosittain järkeviä toimenpiteitä ovat katon puhdistukset bioroskasta, eli kaikesta mahdollisesta eloperäisestä moskasta, mitä katolle eri syistä kertyy. Puhdistus tulisi aina suorittaa katteelle sopivalla menetelmällä, meillä huopakatto puhdistetaan hellävaraisesti joko ilmapuhaltamalla tai todella pehmeällä harjalla, tiilikatto ja peltikatto puolestaan harjaamalla. Samalla tiili- ja huopakatteista tulee rapsuteltua irti katetta voimakkaasti kuluttavat sammal- ja jäkäläkasvustotkin, jotka eivät peltikatteita ihan samassa mittakaavassa piinaa. Toisaalta peltikaton puhdistuksen yhteydessä on kätevää tutkia mahdolliset ruostevahingot.

Rännien puhdistus liittyy katon puhdistukseen ylipäätään, roska katolta päätyy turhankin helposti vesikourujen tukkeeksi ja niihin tulee roskaa ihan itsestäänkin. Roska tukkii kourun, seisottaa siellä vettä ja talvella koko kasa sitten jäätyy. Seurauksena voi olla monia vikoja ja vaivoja. Kun räystäskourut käydään läpi puhdistuksen merkeissä, samalla meiltä käy sitten rännien kaadon ja sadevesijärjestelmän kiinnitysten tarkistus. Kaikkiin kattotarkistuksiin ja huoltoihin Kattokorjauspalvelussa sisältyy katteen pinnan tarkistuksen lisäksi mahdollisten paikkausten sekä peltikatoilla kiinnitysten kunnostaminen. Näiden ohessa kaikkien katon läpivientien sekä saumausten tarkastukset ja tiivistykset hoidetaan erityisellä huolella.

Kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus voi olla tarpeen myös saunan katolla, jos sieltä löytyy muun muassa lumiesteet, kattosillat tai kattotikkaat. Talvella teemme lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä, saunan kattokaan ei näiltä vaivoilta välty, jos lunta on talvella tullakseen. Joskus saunankin katto on tarpeen pestä, sammalkäsitellä ja pinnoittaa tai maalata kyseisen katteen mukaisilla menetelmillä, joihin meillä kiinnitetään aina erityistä huomiota.

Meiltä saat kattotyöt kaikille mahdollisille rakennuksille, omakotitaloista vaikkapa maneeseihin

Saat meiltä kaikkien kattojen kattotyöt, oli kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo, kesämökki, luhtitalo, maneesi tai vaikka ulkovarasto. Saunarakennuksen tai rantasaunan katon kunnostustyöt ovat vain yksi kohta laajassa palveluvalikoimassamme. Kaikki katot, malliin, rakennustyyppiin, kattomalliin tai katemateriaaliin katsomatta hoituvat.

Teemme siis hyvin erilaisiin kohteisiin kaikki kattotyöt. Tämä onnistuu, kun käytössä on kylliksi osaavaa työvoimaa, joka koulutetaan työturvallisuuteen ja varustetaan asianmukaisilla turvavarusteilla. Meiltä löytyvät myös tarvittavat rakennustelineet, henkilönostimet sekä tarvittaessa järeämmät nostinautotkin. Erityisesti korkeissa ja pinta-alaltaan laajoissa kohteissa sekä turvavarustus että nostokapasiteetti punnitaan. Vaikkapa korkea ja laaja maneesi on aivan eri mittaluokan työmaa, kuin pieni pihasauna. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö työhön suhtauduttaisi aina yhtä vakavasti.

Myös niissä pienemmissä kohteissa voi olla ihan omat haasteensa, joita pyrimme kartoittamaan jo sen tarjousvaiheen tarkistuskäynnin yhteydessä. Käymme korjaamassa mökit ja mökkisaunat tiettömien taipaleiden takana saarissa. Totta kai sekin onnistuu, mutta se vaatii hieman enemmän logistiikan suunnittelua. Joskus haasteena on saunan sijainti kirjaimellisesti rannassa tai jopa laiturilla, jyrkässä kalliorinteessä tai hyvin tiheän puukasvuston keskellä. Haastehan ei aina ole kohteen koko tai korkeus, lähiympäristö voi vaatia myös hieman varustautumista ja suunnittelua, jotta työt saadaan hyvin hoidettua. Monipuolinen osaaminen erilaisista katoista ja materiaaleista auttaa siinä, että oikeastaan mikä tahansa katto saadaan kyllä Kattokorjauspalvelussa laitettua kuntoon. Toisinaan luovaa ongelmanratkaisukykyä vaaditaan kuitenkin ihan muissa asioissa, kuten paikalle tai rakennuksen läheisyyteen pääsemisessä.