Kun ränni vuotaa, ei korjausta kanna lykätä

Kun ränni vuotaa ei kannata jäädä odottelemaan pitkään, vika kannattaa korjauttaa pikaisella aikataululla ja välttää näin erilaiset sadevesijärjestelmän ongelmista johtuvat vaivat rakennuksessa. Rikkinäinen tai huonosti toimiva sadevesikouru ei kuljeta vettä pois katolta häiriöttömästi ja voi kastella ulkoseinät tai vesi voi päätyä talon sokkeleihin. Rankalla sateella salaojitukset eivät välttämättä pysy mukana veden siirtämisessä pois rakennuksen läheltä. Jos katon sadevesijärjestelmä ei ole täysillä mukana vedenpoistotyössä, voi rakennuksen eri osiin aiheutua nopeastikin ikäviä kosteusvaurioita. Tulviva katto ja rännit yhdistettynä tulvivaan pihaan on riskialtis yhdistelmä, jota voi lähteä ratkaisemaan jo sieltä katolta.

Me Kattokorjauspalvelussa korjaamme ja huollamme kaikki rännit katosta, kattomateriaalista ja rakennuksesta riippumatta. Taitavat kattotyöläisemme ja räystäskourujen asentajamme kiipeävät niin asuinrakennusten, kuten omakotitalojen, kerrostalojen tai rivitalojen katoille. Asentajiltamme sujuvat ihan yhtä hyvin myös piharakennuksen ja hallinkin sadevesijärjestelmän laittaminen tiptop-kuntoon. Meiltä löytyy homman tekemiseen kaikki tarvittava: osaaminen, työkalut ja muut tarvikkeet. Jos kattosi on korkealla ja näin vaativa kohde monille muille tekijöille, saati sinulle itsellesi, niin meiltähän tulee tarvittaessa paikan päälle myös henkilönostimet korkeiden kattojen turvalliseen kunnostukseen. Meillä toimitaankin niin kutsutulla avaimet käteen -periaatteella. Saat meiltä aina kaiken yhtenä pakettina, mitä kattosi tai vaikka pelkkä sadevesijärjestelmäsi vaatii, jotta se saadaan taas ihanteelliseen kuntoon. Oli kyseessä sitten vuotava ränni tai koko katon ja sadevesijärjestelmän saneeraus uuteen uskoon, saat sen meiltä aina yhtä vakaalla osaamisella ja ammattitaidolla. Kaikki työt ovat mielestämme yhtä tärkeitä ja suhtaudumme niihin vakavasti.

Katon ja myös sadevesijärjestelmän tarkistus kuuluu meillä aina asiaan. Jos olet päättänyt hankkia rakennukseesi uuden sadevesijärjestelmän ja lähetät siitä meille tarjouspyynnön tai soitat asiasta. Tarvittaessa tulemme paikan päälle katsastamaan tilanteen, jolloin voimme tutkailla katon ja sadevesijärjestelmän tilannetta omin silmin. Lisäksi haluamme keskustella kanssasi siitä, millaisen sadevesijärjestelmän haluaisit ja toivotko muitakin katon kunnostustöitä samalla, kun paikalle ollaan saapumassa. Näiden pohjalta laadimme korjausehdotuksemme ja tarjouksemme.

Me tarkistamme kattosi ja sadevesijärjestelmäsi kunnon myös silloin, kun ränni vuotaa ja tulemme sen korjaamaan. Ihan kuten silloinkin, kun tilaat meidät vaikkapa puhdistamaan kattoasi. Tarkistus kuuluu aina meiltä tilattujen töiden hintaan. Teemme mielellämme alustavan kartoituksen myös tarjousvaiheessa, erityisesti kaikkien isompien ja vähemmän akuuttien korjausten tapauksissa. Vuodot ja vastaavat luokittelemme usein akuuttikorjauksiksi, jolloin pyrimme pääsemään paikkaistyöhön mahdollisimman nopeasti. Jos näissä töiden ohessa tehdyissä tarkistuksissa katolta jotain huomautettavaa löytyy, juttelemme asiasta kanssasi ja annamme tarjouksemme asioiden hoitamisesta kuntoon. Halutessasi voit hakea kotisivujemme kautta itse rahoitusta vaikkapa uuden sadevesijärjestelmän kuluihin. Voit myös hakea meillä teetetyistä töistä kotitalousvähennystä omassa henkilöverotuksessa, kun seuraavan veroilmoituksen aika koittaa.

Rännien yleisimmät viat ja vaivat

Ajan saatossa rännit voivat joutua kokemaan kaikenlaista. Rankat sateet, roskat, lumikuorma ja monet muut tekijät kuluttavat rännejä tehokkaasti. Näiden seurauksena, usein siis pikkuhiljaa kehittyviä vikoja voi ilmetä monissa eri muodoissa. Monet näennäisen yllättävätkin viat voivat olla vain lopputulos siitä, että materiaalit kuluvat, kiinnikkeet löystyvät ja aika tekee tehtävänsä.

Roskien vesikouruihin ja poistoputkiin keräämä kosteus ruostuttaa sadevesijärjestelmän nopeasti, varsinkin jos vesikourun pintakerros on jo hieman kulunut muun muassa jään aiheuttamien vahinkojen vuoksi. Vesikourujen kaato voi olla pielessä jo väärin tehdyn asennuksen vuoksi tai kaato voi vääntyä pilalle muun muassa jään tai lumikuorman vuoksi. Ellei kaato ole oikeassa kulmassa, vesi ei pääse kunnolla virtaamaan syöksyputkiin. Väärä kaato voi olla asennusvirhe tai esimerkiksi lumikuorman pilalle vääntämä.

Talvi on muutenkin rankka sadevesijärjestelmälle, joskus myös koko katolle. Parhaiten ne voitaisiin varustaa talveen säännöllisellä huollolla ja puhdistuksilla, jolloin vahinkojen määrä ja laajuus saadaan usein minimoitua. Hyvin huollettu katto ja ehjä, hyvin kiinni oleva sadevesijärjestelmä kestää paremmin vuodenaikojen vaihtelun aiheuttamaa rasitusta. Esimerkiksi syyshuollossa voidaan räystäskourut puhdistaa eikä roskamassa ja vesi näin pääse jäätymään aiheuttaen talvella lisärasitusta ja kulumista kouruihin.

Me huollamme sadevesijärjestelmäsi viimeisen päälle. Kun ränni vuotaa, paikkaamme sen, samalla tiivistämme saumat, korjaamme kaadon ja tarkistamme kourujen kiinnitykset. Tutkimme tarvittaessa myös räystäslaudat, sillä joskus vesikourujen ongelmat voivat olla kiinni myös kiinnityspintojen vioista tai vaurioista. Saat siis kokonaisvaltaista huolenpitoa kattosi ja rakennuksesi parhaaksi Kattokorjauspalvelusta.

Kun korjausten aika on auttamattomasti ohi, tilaa meiltä uudet vesikourut taloosi

Jos sadevesijärjestelmä on entinen, eli sitä ei saada järkevästi ja kohtuullisilla kuluilla korjattua, voimme asentaa taloon nykyaikaisen ja kestävän sadevesijärjestelmän. Tiettyyn pisteeseen saakka voimme ja mielestämme kannattaakin korjata kattoa, sadevesijärjestelmää ja niiden osia. Korjaaminen säästää rahaa ja se on ekologista, usein pikkukorjauksilla saadaan myös pitkitettyä isompien ja kalliimpien korjaustöiden tarvetta. Jossain vaiheessa kuitenkin tulee vastaan käännepiste, kun korjaamisen tahti tihenee ja lopputulos muuttuu aina vain epävarmemmaksi ja lyhytaikaisemmaksi iloksi. Lopulta korjaaminen alkaa käydä turhankin kalliiksi verrattuna työn tuomiin hyötyihin ja silloin on sopiva hetki ryhtyä tilaamaan kokonaan uutta sadevesijärjestelmää. Sama pätee kattoon, vesikate ja mahdollisesti muitakin katon osia täytyy aina joskus uusia. Toisinaan pistetään kerralla uusiksi sekä katto että sadevesijärjestelmä.

Kun ryhdymme valitsemaan yhdessä rakennukseesi sopivina sadevesijärjestelmää, vaihtoehtoja on useita. Aika pitkälle makuasioilla pelataan, sillä useimmat rännityypit sopivat aivan hyvin lähes mihin tahansa rakennukseen. Niissä ei ole juurikaan teknisiä rajoitteita, joiden vuoksi jokin tietty ränni pitäisi valita vaikkapa tietyntyyppisen vesikatteen pariksi tai jollekin tietylle kattomallille. Usein värikin on rännimallin ja valmistusmateriaalin ohessa keskeinen tekijä valintojen taustalla. Haluatko rakennukseesi pyöreät vai kantikkaat kourut? Entä minkä väristä saisi olla? Värejähän markkinoilta löytyy muun muassa punaisesta valkoisen sekä harmaan sävyihin ja mustaan. Rännit voidaan saada sointumaan mainiosti vaikkapa rakennuksen vesikatteen sävyihin. Ellei valmiista valikoimista löydy mieluista vaihtoehtoa, niin kouruja voi myös tilata räätälöitynä kaikissa RAL -värikartan väreissä. Materiaalina kouruvalikoimista löytyy ainakin helposti muovia, alumiinia ja terästä, joka on materiaaleista yleisin. Valittu vesikouru on voitu myös pinnoittaa hylkimään erityisen hyvin likaa, muitakin erityispinnoitteita alkaa markkinoilta jo löytyä.

Meiltä kaikki kattosi vuotokorjaukset ja takuulla vedenpitävä katto

Varsinainen katto voi vuotaa monesta eri syystä. Tiili voi olla rikki, pelti irvistää tai huopa halkeilla, ongelma vois siis olla varsinaisen katteen pinnassa ja kunnossa, erityisesti erilaiset vahingot myrskytuhtoista ja katolla työskentelystä voivat yleisen kulumisen ja reikiintymisen ohessa aiheuttaa varsinaisen katteen vuotoja.

Melkein jopa varsinaisen katteen vuotoa yleisemmät vuotokohdat löytyvät kuitenkin katon yksityiskohdista. Esimerkiksi katon monet läpiviennit voivat falskata, jiiri voi olla aukeillut, katteen saumaukset ratkeilla tai piipunhattu puuttua savupiipusta tai vaikka harjatiiviste puuttua katolta kokonaan. Eri katteilla on omia vaivojaan ja ne vaativatkin aina kyseisen katteen erityisosaamista, jota meiltä Kattokorjauspalvelusta löytyykin monipuolisesti. Me vaihdamme rikkinäiset tiilet, kiinnitämme pellit ja paikkaamme huovat. Samalla tiivistämme läpiviennit ja vaihdamme rikkinäiset kunnollisiin, uusimme tiivisteet ja läpivientien suojapellitykset tarpeen mukaan. Jos ne puuttuvat kokonaan, asennamme uudet, kun läpivienti on saatu vain ensin kuntoon. Korjaamme katon haastavimpiin kohtiin lukeutuvat jiirit eli sisätaitteet vakaalla ammattitaidolla ja peltiseppämme asentavat tarvittavat piipunhatut sekä tekevät piipunpellitykset.

Kun katto vuotaa, jäljitämme vuotokohdat ja selvitämme syyn vuodolle. On tärkeää hoitaa syyt kuntoon, eikä pelkkiä seurauksia, sillä uusi vuoto on aina mahdollinen. Kattovuotoon on syytä suhtautua vakavasti ja pienikin vuoto voi aiheuttaa vakavia vaurioita muun muassa päästessään kosketuksiin yläpohjan villojen sekä puuosien kanssa. Ennalta ehkäisevät huoltotoimet auttavat pitämään vuodot kurissa, kun tarkistamme kattoa säännöllisesti ja huollamme pienetkin ongelmat kuntoon jo ennen kuin ne ehtivät alkaa vuotamaan säästytään monilta vaivoilta ja lisäkululuita. Hyvin pidetty katto kestää paremmin myös muun muassa lunta ja myrskyä.