Pulpettikaton remontti, korjaus sekä huolto

Pulpettikaton remontti, korjaus sekä huolto on saatavilla Kattokorjauspalvelusta aina lujalla osaamisella. Pulpettikatot nousivat suosioon jokin aika sitten ja se onkin käytännössä korvannut kaikki tasakattoratkaisut maassamme. Tällainen yksilappeinen, viisto kattomalli on hyvin yksinkertainen, usein täysin saumaton ja taitteeton. Joissain tapauksissa rakennetaan toinen, jyrkemmin viisto lape tai rakennus toteutetaan eri tasoihin tehtyjen viistojen lappeiden suojiin, jolloin rakennuksen ilme on monimukaisempi ja yksityiskohtaisempi. Varsinainen yksilappeiden pulpettikatto sopii runkosyvyydeltään kapeahkoihin rakennuksiin, koska tällöin kate pysyy kohtuullisen kokoisena ja toimivan jyrkkänä. Pulpettikattohan on helppohoitoinen ja yksinkertainen toteuttaa, vaikka sen ilme hieman jakaakin ihmisten mielipiteitä. Pulpettikatto on myös tyypillinen kattomuoto, johon tasakattoinen rakennus saneerataan harjakaton ohessa, kun on tullut aika pistää katto uusiksi kattomuotoa myöten.

Remontoimme, huollamme ja korjaamme kaikki pulpettikatot ammattiotteella. Oli pulpettikattoisen rakennuksen käyttötarkoitus sitten omakotitalo, mökki, rivitalo tai vaikka jokin pihan rakennuksista, kuten autokatos tai pihavaja, saat meiltä osaavat tekijät kattotöihin. Pulpettikattohan sopii moniin muihinkin rakennuksiin, kuin asuintaloihin ja sitä paljon rakennetaankin erilaisiin rakennuksiin modernin mallin mukaisesti. Vahvaan osaamisalueeseemme kuuluvat eri rakennustyyppien ohessa myös erilaiset katetyypit, rakennamme ja huollamme kaikki huopakatot, peltikatot ja tiilikatot. Kattokorjauspalvelu onkin sangen monipuolinen kattofirma, pulpettikaton remontti, huolto ja korjaus sujuvat riippumatta siitä mikä rakennus tai katemateriaali on kyseessä.

Kun pulpettikaton remontti, korjaus tai huolto on tullut ajankohtaiseksi, lähetät meille oletettavasti ihan itse ensin tarjouspyynnön verkkosivujemme tarjouslomakkeella tai soitat jättääksesi tarjouspyyntösi. Kattoremontti ja korjaustyöt lähtevät yleensä sitten käyntiin katon tarkistamisen myötä koska se on paras tapa saada selville kaikki työn kulkuun vaikuttavat seikat. Kartoitamme myös sinun toiveesi katon ja töiden suhteen. Näiden toimenpiteiden pohjalta teemme korjausehdotuksen ja laskemme tarjouksemme. Sitten on aika hakea mahdollinen rahoitus, esimerkiksi verkkosivujemme kautta löydät rahoitushakemuksen, jonka avulla saat homman hoidettua. Töiden jälkeen on vielä vuorossa kotitalousvähennys omassa henkilöverotuksessa haettavaksi.

Katon tarkistus kuuluu meillä aina menettelytapaan, kun katolle töihin noustaan. Niissäkin tapauksissa, joissa tarjouspyyntövaiheen tarkastusta ei tehdä, katto tarkistetaan sitten työn ohessa. Katon tarkistaminen läpikotaisin on meillä tavallinen huoltorutiini, joka sisältyy kaikkiin meiltä tilattuihin kattotöihin. Tarkistamme katon silloin kun tilaat meidät tekemään puhdistustyötä tai silloin, kun työn alla ovat sadevesikourut. Saat ajantasaisista tietoa kattosi kunnosta ja korjaustarpeista, sillä raportoimme katon kunnosta sinulle. Mikäli sieltä löytyy korjattavaa, juttelemme kanssasi asiasta jättäen korjausehdotuksemme sekä tarjouksemme näistäkin töistä.

Pulpettikattoremontilla uusi elämä koko rakennukselle

Pulpettikattoremontti toteutetaan aina Kattokorjauspalvelun avaimet käteen -palveluna. Tämä tarkoittaa täyden palvelun kattoremonttia, jossa työt räätälöidään aina kohteen mukaan. Korjaamme kaiken, mikä täytyy korjata mutta säästämme sen, mikä on hyvää ja käyttökelpoista. Näin toteutettu kattoremontti on ekologinen ja säästää myös rahaa. Avaimet käteen -palvelu pitää sisällään sitten kaiken sen, mitä katon kuntoon saamiseksi vaaditaan, olipa kyse sitten tekijöistä, materiaaleista, työkaluista, työkoneista, logistiikasta tai asiantuntijatyöstä, kaikki tulee meiltä sinun kattosi hyväksi ilman että joudut itse tekemään tilauksia ja hankintoja tai teettämään töitä useammilla urakoitsijoilla.

Takuutyö kattaa meillä kaikki työvaiheet suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen. Yleensä hyvin tehty työ kyllä puhuu puolestaan, mutta miksipäs emme antaisi sen takeeksi vielä asennus- ja työtakuunkin. Luja ja pitkä työkokemuksemme muun muassa pulpettikatoista luotsaa meidän läpi kattoremonttien, välillä tulee yllättäviäkin asioita vastaan, mutta työt hoidamme niistä huolimatta aina huolellisesti ja laadukkaasti. Toimiva, kestävä katto sekä tyytyväinen asiakas ovat kaiken lähtökohta. Toteutamme aina kunkin kohteen vaativat remonttitoimenpiteet, eli meiltä saat sekä osittaiset, että täydelliset kattoremontit alusta loppuun, lähtien suunnittelusta ja edeten yläpohjan eristevillojen uusimiseen, mahdollisten lahovaurioiden korjaamiseen, sekä aluskatteen rakentamiseen ja uuden vesikatteen asentamiseen. Unohtamatta kaikkia tarvittavia kattotuotteitakaan.

Jokaisen kattoremontin yhteydessä voimme kunnostaa vanhoja ja tarpeen mukaan asentaa uusia kattotuotteita, kuten lumiesteitä, kattosiltoja ja palotikkaita. Varsinkin katon turvallisuustarvikkeet käydään kanssasi läpi nykypäivän vaatimuksien mukaisesti, Mutta saat meiltä tietysti myös sadevesijärjestelmän, kuten vesikourujen kunnostukset ja uusien asennukset. Lisäksi me asennamme katon huoltoluukut eli kattoluukut, aurinkopaneelit, kattokuvut sekä kattoikkunatkin. Kattotuotteita on todella moneen lähtöön ja vain pieni osa niistä pakollisia, lähinnä ne pakolliset osat liittyvät katolla työskentelyn turvaamiseen huoltoreittien muodossa. Lähes kaikki muu onkin sitten kiinni sinusta ja katostasi!

Monilla katoilla kaivataan myös lisäsuojaa, tarpeen vaatiessa me asennamme pieneläinesteet rakennuksen tuuletusaukkoihin ja muihin kohtiin, joista tuhoa varsinkin yläpohjassa tekevät eläimet saadaan pidettyä ulkona. Asennamme myös katon harjatiivisteen ja jos katolla on piippu, pellitämme sen peltisepän työnä. Samalla saat myös mittaan tehdyn piipunhatun, jotta piippukin pysyy kunnossa ja kuivana vaikka sitä ei käytettäisikään päivittäin.

Katon kunnosta usein riippuu tehtävän kattoremontin tai korjausten laajuus. Silloin kun vesi on tehnyt tuhoja yläpohjassa, työmaa on usein hieman suurempi kuin ehjänä ja kuivana säästyneen katon kohdalla. Tarpeen vaatiessa me kyllä vaihdamme villat ja uusimme lahovaurioiset puuosat, niitä ei voi jättää uudistetun katon uumeniin muhimaan, sillä näissä asioissa sen minkä taakseen jättää todellakin edestään löytää. Lahovauriot voivat jatkaa elämäänsä, vaikka vuoto loppuisi ja vesikate, jopa aluskate kunnostettaisiin. Siksi onkin oleellista hoitaa koko katto kuntoon.

Myös pulpettikaton kattoremontti alkaa kattotarkastuksella, jonka kattoammattilaisemme käy tekemässä. Tämän tarkistuksen ja asiakkaan toiveiden perusteella teemme sitten toimintasuunnitelman ja laadimme tarjouksemme. Kattoremontin kesto ja hinta riippuvat monesta tekijästä. Koska meillä toteutetaan räätälöityjä, katon tarpeiden ja asiakkaan toiveiden mukaisia remonttikokonaisuuksia, hinta määrittyy aina kohteen mukaan. Meillä hinta kuitenkin sisältää aivan kaiken suunnittelusta loppusiivoukseen ja jätteiden hävitykseen. Huomioimme laskelmassa muun muassa kattotuotteet, valitsemasi katemateriaalin, katon koon ja jyrkkyyden. Kun olemme tutustuneet kohteeseen omin silmin, osaamme arvioida tarvitseeko pystyttää rakennustelineet tai käyttää henkilönostimia, ne vaikuttavat aina hieman työn sujuvuuteen ja näin myös hintaan. Hinta-arviossa otetaan myös huomioon sisätaitteet eli jiirit, kattoläpivientien lukumäärä, katon lipat sekä muut yksityiskohdat kattotuotteita ja sadevesijärjestelmää unohtamatta.

Pulpettikaton huolto auttaa pitämään katon toiminnassa ja rakennuksen terveenä

Pulpettikaton huoltotyöt, aivan kuten minkä tahansa muunkin katon huollot toimivat parhaiten silloin, kun ne suoritetaan säännöllisesti ja ammattilaisen toimesta. Meillä esimerkiksi kuuluu kaikkiin huoltotöihin katon kunnon tarkistaminen ja näin katon pikkuviat yleensä saadaankin hoidettua kuntoon ajoissa. Esimerkiksi huonokuntoiset katteen saumaukset, tiivisteet sekä katteen vauriot saamme hyvin kunnostettua ja ehkäistyä suurempien vikojen syntyä tehokkaasti. Monet vuodot saamme esimerkiksi hoidettua jo siinä vaiheessa, kun jokin katon yksityiskohta alkaa vasta hajota aiheuttaen vuotoriskiä.

On huoltotoimia, joiden rutiininomainen suorittaminen on jopa ihanne, parikin kertaa vuodessa kattoa tulisi ainakin puhdistaa ja tarkistaa. Tarpeen vaatiessa useamminkin, esimerkiksi myrskyjen jälkeen. Sesonkihuollot muun muassa puhdistusten muodossa on ihanteellista hoitaa syksyllä ennen lumisateita sekä keväällä kun pakkaset ja lumet ovat menneet. Säännöllisiin huoltotoimiin kuuluu erityisesti katon puhdistus roskista ja lehdistä ja katteen pinnan tarkistus. Katon puhdistuksen yhteydessä me suoritamme myös luontevasti rännien puhdistuksen sekä räystäskourujen kiinnitysten ja kaadon tarkistukset.

Katon läpikäynti pitää sisällään tietyn listan asioita, jotka tarkistetaan aina kun kattoa tarkistetaan. Meillä tuohon tarkistuslistaan kuuluu muun muassa läpivientien sekä saumausten tarkastukset ja tiivistykset. Lisäksi siihen kuuluu kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus kattotikkaista kulkusiltoihin ja lumiesteisiin. Katon kokonaisvaltainen tarkistaminen on hyväksi todettu käytäntömme, jonka avulla mahdolliset viat ja korjaustarpeet saadaan esille ajoissa ja katto pidettyä kunnossa ja toimintakykyisenä.

Toki palveluvalikoimastamme löytyvät myös kaikki vähemmän rutiininomaiset huollot kaikille katoille. Teemme esimerkiksi talvella lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä, näiden tarve kuitenkin riippuu talvesta ja rakennuksestakin. Esimerkiksi painavilta tiilikatoilta voi lunta joutua pudottamaan jo aiemmin kuin muilta, samoin tasakatoilta koska niistä lumi ei itse pääse alas edes teoriassa, saati käytännössä. Muitakin huoltoja teemme tarpeen mukaan, esimerkiksi kattojen pesut ja suojakäsittelyt tai sammaleenpoistot, huoltomaalaukset ja pinnoitukset kuuluvat katon huoltoihin, joita tehdään tietyin väliajoin. Niidenkin tarve vaihtelee hyvin paljon katolta toiselle, muun muassa katemateriaali ja katon huolto vaikuttavat siihen, millaisella aikataululla tällaisiin toimiin katolla yleensä päädytään.

Pulpettikaton korjaukset – kattovuodot ja irronneet sadekourut kuntoon

Jos pulpettikatto vuotaa tai on muuten korjaustarpeessa, saat meiltä nopean ja ammattitaitoisen avun kattosi parhaaksi. Kattokorjauksiin voi lukeutua hyvin monia asioita ja korjaustarpeet ovatkin usein hyvin kattokohtaisia. Räätälöimällä kattotöitä saadaankin aina paras lopputulos aikaan, ainakin meidän kokemuksemme perusteella.

Suoritamme lujalla osaamisella kattojen vuotopaikkaukset sekä katteen pinnan korjaukset. Vikoja voi tulla ihan kaikkiin eri katetyyppeihin, mutta huoltotoimet on suhteutettava aina kullekin katteelle sopiviksi, jotta viat saadaan korjattua kestävällä tavalla. Peltikatolla tyypillisiä vaivoja ovat ruostevauriot ja kiinnikkeiden aiheuttamat ongelmat. Esimerkiksi vanhat katenaulat nousevat ylös ja irtoavat, ruuvinreiät avartuvat ja alkavat vuotamaan ja niin edelleen. Peltikatto voi kaivata myös pesun sekä huoltomaalauksen. Tiilikatolla puolestaan tavallisin vaiva ovat hajonneet tiilet, jotka vaihdamme uusiin ja ehjiin. Tiilikatto voi vaatia sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä, mutta myös pinnoitusta pysyäkseen toimivana ja kestävänä. Nämä toimenpiteet ovat yleensä vastassa vasta katon ollessa jo vuosia maailmaa nähnyt. Huopakattokin voi vaatia sammalkäsittelyitä ja pinnoitetta, mutta tyypillisiä huoltotarpeita ovat erilaiset saumojen aukeamiset, repeämien, kuprujen ja muiden vahinkojen paikkaukset.

Meiltä saat kaikille katoille myös sadevesijärjestelmän korjaukset, joita voivat olla rännien kiinnitykset ja vesikourujen kaatojen tarkistukset mutta myös koko sadevesijärjestelmän uusimiset. Vastaavasti oikeastaan millä tahansa katolla voi tulla vastaan erilaisten läpivientien korjaukset ja vaihdot, sillä läpivienneissä piilee yksi tavallisimmista kattovuotojen riskeistä. Vastaavasti kattojen saumaukset, sisätaitteet eli jiirit ja muut yhtenäisestä vesikatteen pinnasta poikkeavat yksityiskohdat voivat vaatia kunnossapitoa korkeamman vuotoriskin vuoksi. Katosta riippuen on toisinaan tarpeen tehdä myös aluskatekorjaukset, kosteusvauriokorjaukset ja lahovaurioituneiden puuosien vaihdot. Nämä ovat ajankohtaisia erityisesti kattovuotojen yhteydessä. Meiltähän nämäkin sujuvat, tarpeen vaatiessa uusimme vaikka koko katon ja muokkaamme katolle uuden kattomuodonkin, joten vaativammatkin katon kunnostustyöt onnistuvat kyllä.

Kattotuotteiden korjaukset ja ajanmukaisten huoltoreittien suunnittelu- ja toteutustyöt löytyvät myös palveluvalikoimastamme. Käymme läpi muun muassa tikkaat ja kulkusillat, unohtamatta lumiesteitäkään, jos niitä sinun katollasi tarvitaan. Teemme savupiipun kunnostustöitä, erityisesti kaikki pellitystyöt kuuluvat vahvaan osaamiseemme. Savupiipun tyvipellityksen ja piipunhatun ohessa peltiseppämme voi hoitaa kuntoon katon peltilistat, seinällenostopellit ja muut vastaavat peltityöt. Lisäksi katoltahan voi löytyä maallikon mielestä yllättäviäkin korjaustarpeita, joista me hoidamme lujalla osaamisella vaikkapa ilmanvaihtokanavien sekä viemärintuuletusputkien vuotokorjaukset ja monet muutkin korjaustyöt. Monissa tapauksissahan katolta käydäänkin sitten läpi kaikki viat ja pistetään katto kokonaisvaltaisesti kuntoon. Teemme yksittäiset korjaustyöt ja kunnostamme kokonaiset katot aivan sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti.