Piipun muuraus ja korjaus katolta käsin

Piipun muuraus ja korjaus sekä pellitystyöt voivat olla vastassa kattosaneerauksen yhteydessä, joskus muulloinkin. On aika tavallista, että piippu vain kuluu ja rapautuu vuosikymmenten saatossa riippumatta siitä, kuinka paljon sitä käytetään. Massiivisempia kertatuhoja voi tulla lähinnä myrskyvaurioiden muodossa, esimerkiksi silloin kun puu kaatuu katon päälle ja piippukin osuu sopivasti puun reitille.

Usein kattoremonttia, piipunpellityksiä tai muita kattotöitä tehdessämme huomaamme, että katon yläpuolella jäävä piipun osa on huonossa kunnossa. Se on sangen helppo havaita katolta käsin, vaikka maasta tarkasteltuna piipun todellinen kunto ei aina selkeästi erotukaan. Tässä onkin hyvä syy aina silloin tällöin tarkistuttaa kattoa ja piippua myös katolla käyvien ammattilaisten toimesta. Useimmissa tapauksissa se piippu saa ainakin joskus huomioita nuohousten ansioista.

Jos piippu ja hormi ovat muuten kunnossa, voidaan katon yläpuolinen osa laittaa kuntoon osittaisella muurauksella. Rapautuneet tiilet ja irronnut laasti voivat aiheuttaa veden pääsyn hormiin ja rakenteisiin aiheuttaen sitten ajan kuluessa monenlaisia vaivoja sekä piipulle että koko rakennukselle. Kun piipun muuraus ja korjaus on käsillä ja olemme uusineet piipun näkyvän osan, on se hyvä pellittää ja viimeistellä piipunhatulla. Nämä viimeistelytyöt antavatkin piipulle erinomaisen suojan tulevaisuudessa, sillä vesi ei pääse piipun sisään eikä piipun läpivientiin.

Kuten tulikin jo puheeksi, niin ammattilaisen tekemä kattotarkistus on myös piipulle hyväksi. Kun me käymme katolla mitä tahansa tilaustöitä suorittamassa tutkimme katon läpi, usein siis myös savupiiput, hormit ja muut, sillä varsinkin niiden läpievientien kunto kiinnostaa meitä ihan katon kunnossapidon vuoksi. Läpiviennit ovat tyypillisiä vuotokohtia katolla. Niitä tutkiessa piipun katon yläpuolinen osa tulee kyllä nähtyä läheltä. Nämä kuntokartoitukset kuuluvat Kattokorjauspalvelussa kaikkien töiden suorittamiseen automaattisesti, ilman erillismaksua. Mikäli jotain korjattavaa löytyy, ehdotamme korjaustöitä ja annamme hyvän tarjouksemme niiden hoitamisesta.

Jos sinulla on piipun muuraus tai korjaus, tai mikä tahansa rakennuksen kattoon liittyvä työ, voit lähettää meille tarjouspyynnön verkkosivujen kätevällä lomakkeella tai soittaa. Monissa tapauksissa sovimme heti käynnin kohteeseen. Tulemme siis tarkistamaan kohteen omin silmin sen korjaustarpeet arvioidaksemme, kuulemme aina myös sinun toiveitasi kunnostusten suhteen. Kartoituksen ja toiveidesi pohjalta laadimme korjausehdotuksen sekä tarjouksemme. Esimerkiksi piipunpellitystöissä paikan päällä käyminen on tarpeen piipun mittojen saamiseksi, piiput kun ovat hyvin yksilöllisiä tapauksia. Näin on yksinkertaisesti vain helpointa toimia, laatia realistisemmat tarjoukset, hankkia sopivat materiaalit ja pohjustaa urakka perusteellisesti saatujen tietojen varaan. Aika useinhan teemme myös suurempia urakoita, joissa hoidetaan useampiakin töitä kerralla tai saneerataan koko katto kuntoon yhden urakan periaatteella. Toki palvelemme aina täydellä osaamisella myös pienissä työkohteissa.

Tästä käykin hyvin ilmi se, että me räätälöimme työt aina kunkin kohteen tarpeiden mukaan. Palvelumme toimii avaimet käteen -periaatteella, eli hoidamme työt aina täytenä palveluna kuntokartoituksesta ja suunnittelusta töiden toteutukseen, loppusiivoukseen ja jätteiden hävitykseen. Tarvittaessa voit sitten hakea rahoitusta töiden teettämiseen verkkosivujemme kautta. Työmme on lisäksi henkilöverotuksessa kotitalousvähennyskelpoista.

Piippua päällystävän betonisen kauluksen korjaus ja uusiminen

Piipun kunnossapito voi vaatia välillä enemmänkin työtä. Ainahan helpoimmalla ja halvimmalla päästään, kun piipusta, ihan kuten katostakin pidetään säännöllisesti huolta tarkistuksin, puhdistuksin ja huolloin. On kuitenkin olemassa monia, muun muassa inhimillisiä syitä, joiden vuoksi asiat voivat jäädä hoitamatta myös katolla. Eipä savupiippu esimerkiksi sairastuessa tai heikossa rahatilanteessa aina ihan ensimmäisenä mieleen tule. Huonokuntoinen piippu voi tulla toki myös perintönä tai kiinteistökauppojen kaupantekijäisinä, jolloin sen kuntoon ei ole ehkä ollut mahdollisuutta aiemmin puuttua. Harvoin kuitenkaan on liian myöhäistä tarttua toimeen, joten ota yhteyttä niin katsotaan, kuinka piippu saataisiin taas kuntoon!

Joskus esimerkiksi piipun betonisen kauluksen korjaus tai uusiminen on tarpeen. Teemme kauluksen mittatilaustyönä kattoammattilaisemme toimesta. Tulemme paikan päälle ottamaan savupiipun mitat. Mittojen virheetön ottaminen on tärkeää, että saadaan kaikki hormien aukot ja itse kaulus juuri oikean kokoiseksi. Joissain piipuissa voi olla jopa kuusikin hormia, joiden linjaukset on saatava kaulukseen oikein. Teemme mittojen mukaisen muotin kauluksesta, jonka avulla raudoitamme ja valamme uuden kauluksen. Samalla integroimme kaulukseen piipunhatun kiinnitysraudat. Työvaiheita on siis useita ja työ on tehtävä hyvin tarkasti. Tällaisissa asioissa ammattilaisten apu tuleekin erityisen tarpeen, sillä hyvin harvoilta löytyy osaamista tehdä tämän tyyppisiä töitä, vaikka vasara muuten pysyisikin kädessä. Ammattilaisen tekemä, huolellinen ja tarkka työ kuitenkin kannattaa, sillä piippu kestää taas pitkään eikä aiheuta vahinkoa rakennukselle. Usein säästytään vielä työläämmiltä ja perinpohjaisemmilta töiltä, joihin koko piipun muuraus uudestaan lukeutuu, kun päällystämme piipun uudestaan ja suojaamme sen asianmukaisin pellityksin. Me voimme samalla kunnostaa piipun läpiviennin ja mahdolliset katon ja yläpohjan kosteusvauriotkin yhdessä urakassa.

Piipunhattu ja piipunpellitys viimeistelevät talon

Meiltä saat kaiken kokoisten ja mallisten piippujen pellitykset taitavien kattopeltiseppien toteuttamina. Toimiva, oikein asennettu ja tehty piipun pellitys suojaa piippua jatkossa tehokkaasti sään rasituksilta, eikä piippu enää pääse aivan vähästä liian huonoon kuntoon. Piipunjuuripellitys taas estää veden pääsyn kattorakenteisiin tiivistämällä ja suojaamalla piipun läpiviennin. Asennamme valmiit piipunhatut tai tarvittaessa toteutamme sen räätälöidysti juuri savupiippuasi varten. Tämä on tarpeellista silloin kun liukuhihnatuotantona tehdyistä tuotteista ei löydy oikeanlaista hattua, tai jos valmiit hatut eivät visuaalisesti miellytä. Koska savupiippuja on ihan joka lähtöön, valmiiksi täysin sopivia tuotteita ei läheskään aina löydy. Tekemällä piipunhatun itse, voimme vaikuttaa istuvuuden ohessa myös sen ulkonäköön ja väriin.

Totta kai savupiippu kuten koko muukin rakennus tarvitsee ylläpitoa ja hyötyy säännöllisistä huolloista ja puhdistuksista, mutta riittävä suojaus pidentää piipun käyttöikää joka tapauksessa. Pellitykset ja hatut ovatkin kustannuksiinsa nähden todella hyviä apuja, sillä niiden materiaalikulut ja asennuksiin käytettävät työtunnit ovat sangen matalat. Käytössä ne sitten kestävät jopa vuosikymmeniä ja ehkäisevät satojen, jopa tuhansienkin eurojen kuluja korjauksissa. Parhaiten toimivat ja rakennukseen istuvat peltituotteet saa mittatilaustyönä ja ammattilaisen oikein asentamina.

Meiltähän saat samalla kerralla vaikka kaikkien katon läpivientien pellitykset sekä hatut myös muille hormeille kuin savupiipulle. Samalla kun kattopeltiseppämme tulee katollesi, ehkä olisi samassa kustannustehokkaassa urakassa aika laittaa muutkin katon peltiasiat kuntoon erilaisista peltilistoista seinällenostopelteihin ja päätypelteihin? Ainakin katon yhtenäinen ilme on taattu, kun peltiasiat pistetään kerralla ja ammattitaidolla kuntoon sanoissa sävyissä ja samoista pelleistä toteutettuina. Meiltähän löytyvät palveluvalikoimista ihan kaikki pelityöt katepelleistä julkisivupellityksiin, piipunpelteihin ja vaikka ikkunoiden pellityksiin asti.