Piipun korjaus

Piipun korjaus on tärkeä toimenpide koko rakennuksen turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta. Kun tarvitset savupiipun korjausta, ota yhteyttä ammattilaisiimme ja anna meidän laittaa savupiippu kuntoon huopakaton, peltikaton tai tiilikaton yläpuoliselta osuudelta. Tarvittaessa korjaamme savupiipun lisäksi myös vesikattoa. Voimme myös pellittää savupiipun sekä asentaa sadehatun. Piipun pellitys ja piipunhatun asentaminen ehkäisevät tehokkaasti piipun rapautumista.

Tiimimme palvelee asiakkaita koko Suomen alueella. Voimme siis korjata piippusi niin Uudenmaan kaupungeissa kuin Lapin kylissäkin. Savupiipun korjaus onnistuu myös saloseuduilla ja saarikohteissa. Rakennuksen sijainti ei siis ole este piipun korjaamiselle. Rakennuksen korkeuskaan ei muodostu esteeksi, kun asialla on tämä hyvin varustautunut piipunkorjaustiimi.

Yksityisasiakkaiden kannattaa muistaa mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Sen hakeminen on helppoa, kuten kanssamme asioiminenkin. Ota yhteyttä jo tänään ja tilaa omakotitalon, mökin tai saunarakennuksen piipun korjaus jonnekin päin Suomea! Selvitämme, mitä piippusi tarvitsee. Sitten laitamme piippuasiat kerralla kuntoon.

Piipun korjaus
Huonokuntoinen piippu on riski koko talon hyvinvoinnille.

Savupiipun muuraus – Piipun muuraaminen sujuu meiltä kokenein ottein

Piipun muuraaminen on haastava toimenpide. Jos huomaat tarvitsevasi savupiipun muurausta, laita ammattilaiset asialle. Näin varmistat sen, että omakotitalon, mökin tai esimerkiksi rantasaunan savupiipun muuraus onnistuu siten kuin sen tulisikin onnistua. Meidän kokeneet ammattilaisemme ovat muuranneet lukemattomia savupiippuja, joten heillä on kaikki se tietotaito, mitä piipun muuraus kysyy. Myös välineistömme on aina tilanteen tasalla.

Korjaamme ja muuraamme savupiipun kattopinnan yläpuoliselta osuudelta. Se, että piippu on halkeillut ja rapautunut, voi selvitä esimerkiksi katon kuntotarkastuksen, kattovuodon korjauksen tai uusien läpivientien asennuksen yhteydessä. Halkeamia ja rapautumia ei saa painaa villaisella. Jos moisia ongelmia havaitaan, ota yhteyttä ja anna meidän uudelleenmuurata piippu huopakaton, tiilikaton tai peltikaton yläpuoliselta osuudelta. Huolellisesti toteutettu savupiipun muuraus poistaa huolet rakennuspalosta. Kun piipun muuraus on tehty, voimme jatkaa piipun kunnostamista toteuttamalla piipun pellityksen ja asentamalla sadehatun. Piipun ja koko rakennuksen tulevaisuus näyttää heti paremmalta! Otahan yhteyttä ammattilaisiimme – muuta ei tarvita.

Piipunpään korjaus – Korjaustyöt parhaalla hinta-laatusuhteella

Piipunpään korjaukseen perehtyneet ammattilaisemme rientävät avuksesi, jos omakotitalosi, saunarakennuksesi tai mökkisi piippu ei olekaan kunnossa. Piipunpään korjaus ratkaisee monet ongelmat. Toteutamme tarvittavat toimenpiteet avaimet käteen -periaatteella, joten sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä meihin. Sitten otamme selvää, mitä sinä ja piippusi tarvitsette. Tämän jälkeen aloitamme urakan. Parhaalla hinta-laatusuhteella toteutettava piipunpään korjaus on jo aivan nurkan takana!

Savupiipun pään korjauksessa on kyse piipun rakenteellisen eheyden palauttamisesta. Tavoitteemme on varmistaa, että piipustasi tulee tiivis ja toimiva. Korjaustoimenpiteillä estetään savukaasujen vuotaminen ja rakennuspalojen syttyminen, joten piipunpään korjaus on tärkeämpi askare kuin voisi luulla. Seuraathan piippusi kuntoa, jotta voit ottaa ajoissa yhteyttä. Voit keskustella piipun korjaustarpeista myös nuohoojan tai muun ammattilaisen kanssa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää sitä, miten piippu pitää korjata, sillä asian selvittäminen on meidän vastuullamme. Vastaamme myös urakan suunnittelemisesta ja toteuttamisesta sekä tarvittavien materiaalien hankkimisesta ja paikan päälle toimittamisesta. Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä piinkoviin ammattilaisiimme!

Rapautuneen piipun korjaus on yhdistettävissä muihin kattotöihin

Rapautuneen piipun korjaus on meidän heiniämme! Jos siis vaikka nuohooja kertoo piippusi olevan huonossa kunnossa, ota joutuin yhteyttä meidän huippuosaajiimme. Me kartoitamme tilanteen, toteutamme tarvittavat alkuvalmistelut ja laitamme piippusi priimakuntoon.  

Rapautuneen ja siksi epäturvallisen piipun korjaus tarkoittaa savupiipun uudelleen muuraustöitä katon yläpuolella olevalta osuudelta uusilla ja tarkoitukseen sopivilla tiilillä sekä laastilla. Tarvittaessa korjaamme myös savupiipun päällä olevan betonikauluksen eli lenssin. Käytämme aina erittäin laadukkaita ja kuhunkin käyttökohteeseen soveltuvia tuotteita. Voit siis tilata rapautuneen piipun korjauksen huolettomin mielin.

Huolehdimme myös siitä, että savupiipun palovillaeristys on kunnossa. Tarvittaessa suoritamme palovillaeristyksen uudelleen savupiipun ympäriltä. Rapautuneen savupiipun korjaukseen voidaan yhdistää myös vesikatteen tai aluskatteen korjaus. Se voi tarkoittaa vaikkapa aluskatteen ylösnostojen suorittamista. Jos katto on vuotanut, voimme yhdistää urakkaan kastuneiden puurakenteiden ja villaeristeiden uusimisen.

Kun piippu (ja tarvittaessa myös katto) on korjattu, mitoitamme ja valmistamme savupiippuun uuden piipunpellityksen. Lisäksi asennamme uuden piipunhatun peltisepäntyötä. Koko rakennus kaunistuu! Samalla savupiipun käyttöikä pitenee.

Haljenneen piipun korjaus – Piipun halkeaman korjaus sujuu meiltä käden käänteessä

Onko omakotitalon, kesämökin, pihasaunan tai rantasaunan piippu haljennut? Haljennutta piippua ei kannata käyttää. Tilaa piipun halkeaman korjaus tästä osoitteesta, niin voit taas nauttia takkatulen tai kiukaan lämmöstä!

Haljenneen piipun korjaus sujuu meiltä käden käänteessä, onhan takanamme useita piippukorjauksia ja tyytyväisiä asiakkaita. Työskentelemme ammattitaitoisesti ja asiakaslähtöisesti. Tämä näkyy muun muassa siinä, että aloitamme haljenneen savupiipun korjauksen tekemällä tarvittavat suojaukset piipun ympärillä. Ilman suojaustoimenpiteitä olisi mahdollista, että kattovarusteet (kuten aurinkopaneelit) ja katto vaurioituisivat korjausurakan aikana. Tarkoituksemme ei todellakaan ole aiheuttaa enempää vahinkoa!

Kun suojaukset on tehty, puramme savupiippua tarvittavilta osin. Tämä tapahtuu poistamalla kaikki huonokuntoiset ja rapautuneet tiilet. Sitten aloitamme uudelleenmuurauksen. Käytämme säänkestäviä ja muuraukseen muutenkin sopivia muurauslaasteja. Lisäksi käytämme tiiliä, jotka soveltuvat kohteeseen ja sen savupiippuun.

Ei ole samantekevää, miten piipun halkeama/halkeamat korjataan! Luota meihin: me suoritamme työt niin, että piipun eheys ja toimivuus palautetaan, ja että tulevat vauriot voidaan ehkäistä.

Vanhan savupiipun korjaus täydentyy piipunpellityksellä

Vanhan savupiipun korjaus onnistuu kerralla, mikäli tilaat työn eksperteiltämme! Korjausurakan aikana on osattava ottaa huomioon yhtä sun toista. Me tiedämme tämän, joten tarkastelemme asiaa monelta eri kantilta, emmekä unohda mitään yksityiskohtaa.

Mitä vanhempi savupiippu, sitä huonommassa kunnossa se voi olla. Todennäköisesti ainakin savupiipun laasti on kulunut. Saumatkin voivat olla rapautuneita. Tiiletkään eivät ole ikuisia, joten jos savupiipullasi alkaa jo olla ikää, sen tiilet voivat olla huonossa kunnossa. Mikä neuvoksi? Paras tapa palauttaa vanhan savupiipun toimintakunto on yleensä savupiipun korjaus katon yläpuoliselta osuudelta. Se on myös kustannustehokas ratkaisu.

Meidän ammattilaisemme hoitavat vanhan piipun korjauksen tiilikaton, peltikaton tai huopakaton yläpuolisilta osin vankkumattomalla asiantuntemuksella. Poistamme ajan hampaan kuluttamat tiilet ja muuraamme niiden tilalle uudet. Tarvittaessa voimme muurata kokonaan uuden piipun katon yläpuolelle. Urakkaan kuuluu se, että varmistamme vesikatteen, aluskatteen ja savupiipun palovillaeristeiden hyväkuntoisuuden.

Vanhan piipun korjaus täydentyy kattopeltiseppämme toteuttamalla piipunpellityksellä. Hän asentaa myös piipunhatun piipun suojaksi.

Tiilipiipun korjaus ja muuraus on tarkkaa työtä

Tiilipiipun korjaus ja muuraus on kiireellinen urakka. Tilaa se meiltä, niin tulemme toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet turhia viivyttelemättä. Kun tiilipiippu on korjattu, voit taas lämmittää tupaasi (tai saunaasi).

Ammattilaisemme käyttävät tiilipiipun korjaukseen ja muuraukseen tarkoitukseen sopivia poltettuja tiiliä. Myös muut tuotteet, joita urakan aikana käytämme, ovat tarkoitusta varten suunniteltuja ja valmistettuja. Piipun tiilillä ja laastilla on erityisvaatimuksia. Se on fakta, mikä tulee muistaa tiilipiippua korjatessa ja muuratessa.

Piipun tiilien on luonnollisestikin oltava lämmönkestäviä. Ne pitää valmistaa kestämään hyvinkin korkeita lämpötiloja halkeilematta tai vaurioitumatta muutoin. Rakennustiilien ei tarvitse olla yhtä tiiviitä kuin savupiipun tiilien. Se, että piipun tiilet ovat vähemmän huokoisia kuin rakennustiilet, vähentää kosteuden imeytymistä. Tiilipiipun tiilien on oltava myös säänkestäviä: ne eivät saa pelätä lämpötilan vaihteluita, rankkasateita tai voimakkaita tuulia. Vaikka käytämmekin kulutusta kestäviä tiiliä, viimeistelemme tiilipiipun korjauksen piipunpellityksellä ja lisäsuojaa antavalla piipunhatulla. Mitä kestävämmän piipun haluat, sitä enemmän kannattaa ottaa yhteyttä meihin!

Savupiipun pellitys ja piipunhattu – Piipunpellitys peltisepäntyönä 

Piipunpellitys on tarpeen monesta eri syystä! Kun on aika pellittää savupiippu ja asentaa piipunhattu, luota ammattilaisiimme. Meidän kattopeltiseppämme toteuttavat piipun pellityksen ja piipunhatun asennuksen tismalleen oikealla tavalla.

Saatat miettiä sitä, miksi piippu ylipäätään pitäisi pellittää. Piipun pellityksen (piipun juuripellityksen ja piipun kansipellityksen) sekä piipunhatun tarkoitus on suojata savupiippua sääolosuhteilta, kuten sateelta, lumen kertymiseltä ja tuulelta. Savupiipun pellitys auttaa estämään veden tunkeutumisen piipun rakenteisiin. Se ei olisi hyvä asia, koska se aiheuttaisi rapautumista ja muita vaurioita.

Piipun pellittämiselle peltisepäntyönä on myös toinen syy. Pellitys parantaa piipun ja samalla koko rakennuksen – omakotitalon, mökin tai saunarakennuksen – ulkonäköä. Jotta piipun pellitys voisi täyttää tehtävänsä (eli suojata piippua ja kohentaa koko rakennuksen ulkonäköä), se on tehtävä ammattitaidolla. Valitse meidät, niin pellityksestä tulee tiivis ja oikein mitoitettu. Pystymme tarjoamaan tarkkaa mittatilaustyötä hyvällä hinnalla.

Pellitämme savupiippusi aina ylös asti. Mikäli piipussa on betonikaulus, pellitys nostetaan kauluksen alapintaan asti, jotta savupiipun kohdasta tulee varmasti vesitiivis.

Tarvittaessa korjaamme myös kattoa, aluskatetta ja ylösnostoja piipun korjauksen yhteydessä

Ammattilaisemme laittavat kaiken kuntoon! Emme tyydy vain korjaamaan piippua, jos katto vuotaa tai aluskate on väärin asennettu piipun kohdalta. Jos savupiipussa ja savupiipun kohdalla katossa on riittämätön tiivistys, sade- ja sulamisvedet voivat päästä katon alapuolisiin rakenteisiin. Kosteus voi aiheuttaa paljon tuhoa, joten kattovuodot kannattaa estää ennalta. Onneksi ammattilaisillamme on ratkaisu jokaiseen ongelmaan. Osaamme korjata tasakatot, aumakatot, harjakatot sekä esimerkiksi mansardikatot niin, ettei katto vuoda kovimmallakaan sateella.

Miksi katto vuotaa piipun kohdalta? Syy voi liittyä esimerkiksi siihen, ettei aluskatteen ylösnostoa ole toteutettu oikein (tai ollenkaan!). Me selvitämme syyt ja sitten toteutamme asianmukaisen kattokorjauksen. Kattokorjaus voi tarkoittaa vaikkapa aluskatteen ylösnostojen toteuttamista tarkkaakin tarkemmalla otteella. Tarvittaessa kunnostamme kosteusvauriot, mikä voi tarkoittaa vaikkapa lahonneiden puuosien uusimista ja kastuneiden eristeiden vaihtamista. Katon alle ei saa jäädä kosteutta! Kun katto ja piippu on korjattu, toteutamme tiiviin piipunpellityksen. Asennamme myös piipunhatun. Tarjoamme siis varsin kokonaisvaltaista palvelua!