Pieneläinesteiden, kuten lintupiikkien ja lintuverkkojen asennus katolle

Pieneläinesteiden asennus katolle voi tulla ajankohtaiseksi vanhakin rakennuksen kohdalla, kun eläimet pääsevät tekemään tuhojaan rakennuksen yläpohjaan tai sotkemaan kattoa. Rakennuksen ihmisasukkaat eivät aina huomaa kotinsa houkuttelevan muitakin eläjiä suojiinsa. Esimerkiksi linnut voivat pitää yläpohjan tuuletusaukkoja hyvin houkuttelevina pesäpaikkoina, mutta myös rakennuksen eristeet kiinnostavat monia eläimiä omien pesiensä lämmikkeenä. Linnut, hiiret, oravat ja muut tuhoa tekevät pieneläimet olisi kuitenkin syytä pitää poissa rakennuksen yläpohjasta. Vuosien saatossa pienimmätkin eläimet voivat tehdä paljon tuhoa ja aiheuttaa joko suoraan tai välillisesti vahinkoja rakennukselle.

Tuholaisten torjuntaan on olemassa erilaisia keinoja, ja me Kattokorjauspalvelussa autamme sinua valitsemaan juuri sinun talosi tarpeisiin parhaiten sopivat välineet. Suojaukset voidaan tehdä eläimiä vahingoittamatta ja niille haittaa aiheuttamatta. Eläimet kyllä löytävät sekä pesäpaikkoja ja eristettä pesiinsä muualtakin, kuin sinun talosi yläpohjasta. Voit tarjota niille linnunpönttöjä ja viedä sopivia pesänpehmikkeitäkin keväällä tarjolle, jos sinusta tuntuu, että haluat auttaa vaikkapa lintujen ja oravien pesintää. Eläimet pärjäävät kyllä omillaankin, katon ja yläpohjan valtaaminen ei ole niille pakollista selviämisen kannalta.

Kattokorjauspalvelu hoitaa puolestasi kaikenlaisten lintu- ja pieneläinesteiden asentamisen katolle vankalla osaamisella ja pitkällä kokemuksella. Jos pieneläinesteiden, kuten lintupiikkien ja lintuverkkojen asennus katolle on ajankohtaista, meiltä löytyvät tarvikkeet, työvoima ja välineet, kuten henkilönostimet, minkä tahansa katon suojaamiseen häiritseviltä eläimiltä. Toisinaan eläimet ovat ehtineet tehdä vuosia tai vuosikymmeniä tuhoja varsinkin yläpohjan eristeissä. Voi olla tarpeen vaihtaa eristeetkin kokonaan uusiin, jos vanhat on silputtu ja sotkettu käyttökelvottomiksi. Tarkistamme tilanteen ja voimme hoitaa eristeiden kunnostuksen samalla kun teemme tarvittavat suojauksetkin.

Kun havaitset eläinten tekemiä tuhoja rakennuksessasi, ota yhteyttä niin tulemme laittamaan asian kuntoon! Saat meidät kiinni sekä puhelimitse että verkkosivujemme tarjouspyyntölomakkeella. Mikäli haluat tietää tarkan hinnan jo etukäteen tai epäilet kattosi tarvitsevan muutakin huoltoa, voimme tulla tarkistamaan kattosi tilanteen jo tarjousvaiheessa. Katon tarkistaminen ja sinun tarkempi jututtamisesi nimittäin helpottaa huomattavasti sekä katon tarpeita vastaavan suunnitelman että realistisen tarjouksen tekemistä. Katon tarkistus meillä kuuluu kuitenkin aina hintaan. Vaikka tilaisit meidät suoraa kunnostamaan katon eristeet ja sulkemaan eläinten kulkureitit yläpohjaan, saat katon tarkistuksen siinäkin tapauksessa. Tai minkä tahansa muun meiltä tilatun kattotyön yhteydessä. Mikäli tarkistuksessa korjaustarpeita löytyy, teemme niistä sinulle korjausehdotuksen ja tarjouksen. Huomasitkin ehkä sen, että voit itse hakea kotisivujemme kautta rahoitusta katon kunnostustöiden teettämiseen. Muista myös työmme kotitalousvähennyskelpoisuus omassa henkilöverotuksessa.

Lintupiikit eli ns. pulupiikit estävät naakkojen ja muiden lintujen pesimisen rakennuksesi suojissa

Lintupiikkien ja lintuverkkojen asennus tähtää siihen, että lintujen pesintä ja pesien rakennus estetään sellaisissa paikoissa, joihin pesä on mahdollista rakentaa. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi räystäiden alaosat ja muut sadesuojat. Useinhan näihin asioihin havahdutaan silloin, kun linnut ovat rakennuksen pesäpaikakseen jo valinneet. Osa linnuista voi tietysti olla tervetulleitakin pihapiiriin eikä niistä aina ole suurempaa haittaa. Esimerkiksi heinäladossa pesivät pääskyset voivat aiheuttaa hieman sotkua, mutta kuulua kuitenkin pihapiirin kesään. Isompina yhdyskuntina elävät ja pesivät linnut, kuten naakat tai erittäin kovaa melua ja siivoa pitävät lokit ja vastaavat linnut voivat kuitenkin saada pinnan kiristymään hyvin nopeasti pesimäkauden alettua. Lintujen häätäminen kesken pesinnän ei ole kovin helppo ratkaisu, mutta siitä viisastuneena pesien tyhjennyttyä ne voidaan siivota pois ja estää lintujen pääsy jatkossa enää samoihin paikkoihin. Eläimet ehkä yrittävät palata, mutta ne keksivät pian kyllä muita, luonnonmukaisempia pesimispaikkoja, kuin esimerkiksi sinun kotisi tai teidän kerrostalonne katon.

Lintujen pesiminen voi aiheuttaa monenlaista haittaa rakennuksille ja niiden asukkaille. Ulosteet ovat niin esteettinen haitta kuin terveysriskikin, myös itse pesät tuovat katolle roskaa ja voivat estää vedenpoistumista katolta. Joskus pesät lähtevät kovalla tuulella tai kaatosateella liikkeelle ja tukkivat sadevesikourut. Lintulajista riippuen myös melutaso voi olla melkoinen ja vaikeuttaa muun muassa nukkumista.

Pulupiikki on kenties yleisin ja tunnetuin lintujen karkotukseen käytettävä väline. Nimestään huolimatta sillä ei karkoteta pelkästään puluja, vaan se toimii kaikenlaisten lintujen karkottamisessa. Kyseessä on eräänlainen piikkikisko, joka estää tehokkaasti lintujen istumisen muun muassa ikkunalaudoille, rännien ja rakennusten reunoille ja talojen katoille. Näin linnut pysyvät poissa sieltä, minne niitä ei haluta. Vaikka laite näyttää julmalta niin ei se vahingoita lintuja, ne eivät yksinkertaisesti vain pysty laskeutumaan pinnalle ja menevät sitten muualle. Myös verkot ja muut esteet asennetaan niin että ne suojaavat rakennusta mutta eivät vahingoita eläimiä.

Pieneläinesteet pitävät hiiret ja muut jyrsijät sekä oravat rakennuksen ulkopuolella

Pieneläineste puolestaan pitää lepakot, oravat, hiiret ja muut jyrsijät poissa välikatolta ja yläpohjasta sekä talon uumenista. Pieneläimistä voi olla monenlaista vaivaa rakennuksessa, useinhan varsinkin jyrsijät hakeutuvat syksyn tullen sisätiloihin lämpimään, oravia ja lepakoita rakennusten vintit, yläpohjat ja muut rakenteet voivat kiinnostaa ympäri vuoden muun muassa nukkuma- ja pesäpaikkoina. Eläimet aiheuttavat niin meteliä kuin mahdollisia tuhojakin esimerkiksi repimällä talon eristeitä tai katkomalla sähköjohtoja rakentaessaan pesäänsä. Monet eläimet myös sotkevat ruokailemalla ja ulostamalla rakenteissa ja sinnehän kaikki jää sitten muhimaan. Vuosien kuluttua siivo ja haju voi olla melkoinen vaatien järeitä siivoustoimia, eristeiden vaihtoa ja muuta työtä. Lähtökohtaisesti olisi helpompi hoitaa pieneläinesteet jo alun perinkin paikoilleen. Siivous- ja kunnostustyöt voimme tehdä kyllä myöhemminkin, kun ongelma on rakennuksessa muuttunut uhasta todellisuudeksi. Tarkistamme pieneläinesteiden kunnon ja olemassaolon kattotarkastuksissamme säännöllisesti.

Verkkoesteet ovat kätevä tapa tukkia koloja, joista pieneläimet voisivat päästä välikatolle pesimään. Kulkureitit tukitaan esimerkiksi metalliritilällä eläimen ollessa poissa, yläpohja ja rakenteet voidaan myös tarpeen vaatiessa tarkistaa, ettei eläimiä jää loukkuun. Esteitä on hyvä asentaa myös silloin, kun eläimet eivät aktiivisesti käytä rakennusta omaan pesimiseensä, esimerkiksi jyrsijät viihtyvät rakennuksissa enemmän talvisin, joten esteet voidaan asentaa kesällä ja hiiret etsivät sitten jonkin muun paikan talviasunnokseen. Lintuesteet voidaan asentaa myös pesimiskauden loputtua ja kaikki pieneläinesteet voidaan laittaa kuntoon esimerkiksi kattosaneerauksen yhteydessä, joka tehokkaasti yleensä pitääkin eläimet työn ajankohtana muualla. Kun esteet asennetaan katon kunnostuksen yhteydessä, eläimet eivät myöskään palaa enää takaisin.

Huollamme ja korjaamme kaikki pieneläinten aiheuttamat vauriot katolla

Pieneläimet voivat tehdä kokoonsa nähden paljon ikävää yläpohjassa tai katolla. Suurimpia ongelmia ovat siivo, sekä erilaiset tukkeumat. Linnunpesä voi tukkia hormin tai pikkulintujen pesät myös erilaiset tuuletusaukot ja muut pienemmät aukot, joilla rakennuksessa yleensä kuitenkin on omat funktionsa.

Yläpohjassa hyvin yleinen kiinnostuksen kohde eläimille ovat yläpohjan eristeet. Eristettä voidaan käydä hakemassa omaan pesään rakennuksen ulkopuolelle, lasivillahan esimerkiksi on erinomainen lämmöneriste ja se kelpaa hyvin myös muun muassa linnuille ja oraville. Tietysti ne villieläiminä löytäisivät monia muitakin pesänpehmikkeitä ja lämmikkeitä, kuin sinun kattosi lasivillat mutta miksipä nähdä enempää vaivaa, jos sitä on mielin määrin tarjolla, kunhan hakee pois vain? Näin eläimet voivat hajottaa eristevilloja myös IV-putkista ja muista eristekerroksista. Kun homma on jatkunut vuosia, voivat eristekerrokset olla melkoista silppua. Jotkut eläimet jopa päätyvät pesimään suoraan sinne rakennuksen eristeisiin, ei tarvitse edes viedä pehmustetta pois, kunhan kaivautuu asumaan sinun valmiiksi asennettuihin muhkeisiin eristeisiisi.

Lisäksi eläimet, varsinkin jyrsijät voivat nakertaa höyrysulkuja, sähköjohtoja ja muuta tavaraa käyttökelvottomaan kuntoon aiheuttaen monenlaisia vaaroja ja riskejä. Myös ulosteet, pesät ja muu elämä sotkee ja saastuttaa yläpohjaa tehokkaasti, jolloin siivoustyö voi olla yllättävänkin suuri. Joskus kaikki eristeet on turvallisempi vaihtaa uusiin ja koko yläpohja siivota. Tärkeintä on päästä eroon nykyisistä vieraista sekä estää niiden paluu ja uusien pääsy sisään. Voimmekin auttaa sinua saamaan katon takaisin hallintaan, siistiä ja kunnostaa eristeet ja ehkäistä vastaavien murheiden syntymistä uudelleen.