Peltisepänliike – Meiltä parhaat kattopeltisepät katollesi

Kattokorjauspalvelu on peltisepänliike palveluksessasi. Saat meiltä osaavan peltisepän kattosi peltitöihin. Teemme kaikkia peltikattoja kaikkiin rakennuksiin. Eri kattomallit ja jyrkkyydet onnistuvat riippumatta siitä, minkä rakennuksen suojana ne ovat. Teemme myös haastavia kohteita, kuten jyrkkiä kattoja ja korkeiden rakennusten, kuten kerrostalojen kattoja. Tyypillisesti peltisepän hommiin kattotöissä liittyvät peltikattojen rakentamisen ja korjaamisen ohessa mitä erilaisimmat peltityöt julkisivupellityksistä sadevesijärjestelmiin. Pelti onkin yleinen ja erittäin monikäyttöinen materiaali rakennuksissa. Se vaatii kuitenkin osaamista, siinä missä kattopellit saa paikalleen moni muukin, on pienten yksityiskohtien, mittatilausosien ja suojapeltien asentelu jo paljon haastavampaa työtä.

Kattopeltiseppämme ovat perinteistä käsityötaitoa edustavia ammattilaisia, joille mikään katon peltityö ei ole liian vaativa. Meidän kanssamme asioidessasi voit hyödyntää peltiseppiemme osaamista ja tietotaitoa saadaksesi parhaat ratkaisut katollesi, vaikka sitten ihan varta vasten rakennettuna ja räätälöitynä ellei valmiita ratkaisuja löydy. Pätevät peltiseppämme korjaavat uniikit peltituotteet, sekä asentavat ja varustelevat modernit uudisrakennusten katot. Teemme peltityöt aina kulloisenkin kohteen vaatimalla tavalla ja mittakaavassa. Meille katto ei ole vain tekninen ratkaisu, vaan se on osa rakennusta ja sen lähiympäristöä. Kattoratkaisut mietitään meillä myös, rakennuksen henkeä ja pihapiirin näkymään huomioiden. Sekä tietysti omistajan toiveita kunnioittaen.

Peltiseppämme tekevät piipunpellitykset, piipunjuuripellitykset ja piipunhatut. Savupiippu on yleinen näky suomalaisen talon, saunan tai mökin katolla ja savupiippuihin liittyvät peltisepäntyöt ovat sangen kysyttyjä palveluita. Sadevesijärjestelmähän on toinen peltisepän osaamisesta erityisesti hyötyvä osa rakennuksessa, meiltä saat paikoilleen asennettuna ja rakennuksellesi oikein mitoitettuna jalkarännit, eli pystykourut sekä vesikourujen asennukset ja korjaukset.

Yksi suurimmista peltitöistämme on vesikatteen asennus. Meillä peltiseppä tekee erilaisten peltikattojen asennukset, palveluihin kuuluvat kaikki profiilipeltikatot kuten tiilikuviopelti mutta myös vaativammat ja pitkäikäisemmät konesaumakatot ja lukkosaumakatot. Muita suuremman mittakaavan töitä ovat julkisivupellitykset, joita teemme erityisesti tuotantotiloihin, liikerakennuksiin ja varastohalleihin. Ja vaikka meillä onkin erityisosaamisalueena kattojen peltityöt, niin saat tietysti muutkin rakennuksen julkisivuun liittyvät peltityöt samalla kertaa. Jos sinulla on tarvetta teettää ikkunoiden pellitykset tai tippapeltien, räystäspeltien, reunapeltien asennukset räystäälle niin saat kaikki nämäkin meiltä. Samoin seinällenostopeltien ja liitoslistojen asennukset. Tästä käykin ilmi, kuinka monipuolista pellin käyttö rakennuksissa on, mutta myös se, kuinka monenlaisia yksityiskohtia taitava peltiseppä kykenee hallitsemaan.

Rahoitustakin on mahdollista hakea kauttamme, mikäli katon kunnostustyö on siitä kiinni tai haluat muuten tasata kattotöiden kulut useampaan erään. Meillä teetetystä työstä voit hakea myös kotitalousvähennyksiä omassa henkilöverotuksessa. Ota yhteyttä puhelimitse tai kätevällä tarjouspyyntölomakkeella niin tulemme tarkistamaan kattosi ja kyselemään sinun toiveitasi uuden katon suhteen. Niiden perusteella laskemme sitten tarjouksemme kattosi kunnostuksesta ja peltitöistä. Katon tarkistus kuuluu hintaan kaikissa meiltä tilatuissa töissä, jos tilat vaikkapa piipun pellityksen saat samaan hintaan kattotarkistuksen. Mikäli katolta jotain kunnostettavaa löytyy, raportoimme siitä sinulle tarjouksen kera.

Kattopeltiseppämme hoitavat kaikki kattosi peltityöt uusilla ja vanhoilla katoilla

Peltikaton toteutus kannattaa jättää vain kokeneelle kattopeltisepälle, joka osaa huomioida kaikki mahdolliset peltikatteen asennukseen liittyvät ongelmakohdat. Kyllähän sen peltilevyn sinne katolle saa nostettua ja kiinnitettyä vähemmilläkin ansioilla, mutta peltikatto on monien osien ja rakenteiden summa. Peltikatolla esimerkiksi käytettävä peltikate vaikuttaa paljon siihen, kuinka vaikeaa tai helppoa se on asentaa. Meiltä onnistuu niin profiilipeltikatteiden, lukkosaumakattojen kuin konesaumakaton asennus sekä kaikki kattojen yksityiskohdat.

Profiilipelti on keskimäärin edullinen materiaali ja se on nopea asentaa. Sen elinkaari on myös lyhyempi hoidon tasosta riippumatta, kuin esimerkiksi lukko- ja konesaumapelleissä. Ne ovat hitaampia ja paljon haastavampia tehdä. Lisäksi esimerkiksi konesaumapelti on hintavaa, joten sitä ei useinkaan tee mieli tuhrata kovin paljoa harjoitteluun. Konesaumakatto onkin kovemmasta työmäärästä ja hintaluokasta huolimatta aivan ensiluokkainen kate, sillä voi olla jopa sadan vuoden käyttöaika. Se on erittäin vuotovarma eikä vaadi edes vastaavalla tavalla kiinnityksiä katolle, kuin lähes kaikki muut katteet vaativat. Konesaumakatto kuitenkin vaatii osaamista, taitoa ja erikoistyökaluja asentuakseen varmasti vesitiiviisti.

Lopulta lähes kaikki katot tarvitsevat peltisepän osaamista, oli katteena sitten peltikatto, tiilikatto tai huopakatto. Peltituotteista löytyy monia käytännöllisiä ja kestäviä tuotteita, joita asennetaan yhtä hyvin peltikattoisiin kuin tiili- tai huopakattoisiin rakennuksiinkin. Muista katetyypeistä ei välttämättä löydy tai ole edes mahdollista valmistaa vastaavia tuotteita. Ja kukapa muu olisi parempi ratkaisu niitä peltejä asentamaan katolle kuin meidän peltiseppämme!

Kaikille katoille katteesta riippumatta tarvitaan muun muassa vesikourujen, kattotuotteiden, seinällenostopeltien, räystäspeltien ja monien muiden peltituotteiden asennuksia. Näissä kaikissa asennuksissa on aina hyvä olla kokonaisvaltaista osaamista peltisepäntöistä ja ylipäätään ymmärrys katon eri osien vaikutuksesta kokonaisuuteen ja katon toimintaan. Katon keskeinen toiminto on pitää rakennus kuivana ja terveenä, eli estää kosteuden aiheuttamat laho-, mikrobi-, ja homevauriot rakennuksessa. Myös asumismukavuus kuivassa ja lämpöä hyvin säätelevässä rakennuksessa on parempi.

Hyvä esimerkki kokonaisuuteen vaikuttavista, yksin sangen pienen tuntuisista asioista ovat esimerkiksi savupiipun pellitykset ja piipunjuuripellitykset, joissa peltisepän työn laatu korostuu erityisesti. Piipun juuri on yksi yleisimmistä katon vuotokohdista, joten sen toteutus on erityisen tärkeää. Sama tilanne on katon muiden läpivientien ja sisätaitteiden kohdalla, nekin saadaan kätevästi ja tehokkaasti katettua peltisepän työnä niin, ettei katto vuoda raskaimman kulutuksenkaan alla olevista kohdista kestävien peltituotteiden suojatessa niitä. Itse asiassa katon vuoto harvoin tapahtuu itse katteen läpi, peltikatolla se vaatii joko läpi ruostumista tai jonkinlaista esimerkiksi kattotyössä syntynyttä vaurioita, joka puhkaisee pellin. Pääosa vuodoista tapahtuu katteiden saumauksista, läpivientien yhteydestä ja erilaisista katon taitteista. Kaikkiin näihin paras ja tehokkain ratkaisu on ammattilaisen laadukkaasti toteuttama katto, jossa vesikaton alainen aluskate, saumaukset, tiivistykset ja yksityiskohtien pellitykset on rakennettu huolellisesti.

Katon kuntotarkistukset ja kattotuotteiden asennustyöt

Kattopeltiseppämme asentavat peltikaton kattoturvatuotteet. On erityisen tärkeää, että lapetikkaat, hätätikkaat ja muut katolla kulkemista turvaavat tuotteet ovat juuri oikein ja kestävästi asennettu, etteivät ne petä kattotyöntekijän alla. Mekin työskentelemme katolla usein sinne asennettujen tikkaiden, kattosiltojen ja turvaköysipisteiden varassa, joten tarkistamme tuotteiden kunnon yleensä jo katolle kiivetessä. Lumiesteet ovat toinen tärkeä katon turvatuote. Ellei lumieste ole kunnolla kiinni ja oikein asennettu, se voi aiheuttaa jopa enemmän ongelmia kuin niiden puuttuminen kokonaan. Esimerkiksi talvella lumikuorman vyöryessä katolta alas, mukaan lähtevät heppoisesti kiinni olevat lumiesteet mukaan tuosta vain. Ne voivat repiä rikki myös katetta aiheuttaen huomattavan vahingon paljon laajemmalle alalle kuin pelkkien kiinnitysruuvien kohdille. Huoltotöitä tehdessämme tarkastamme kaikkien kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja toiminnan. Tarvittaessa annamme ehdotuksen myös tuotteiden vaihtamisesta uusiin, jos vanhat ovat vahingoittuneet tai kuluneet liikaa. Toisinaan niitä on tarvetta myös päivittää vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

Erilaisia katon turvatuotteita on hyvin saatavilla, lopulta niiden hinnat asennuksineen jäävät melko mataliksi varsinkin kattosaneerauksen yhteydessä, kun katolla jo ollaan töissä muutenkin. Kulut suhteessa esimerkiksi kunnolla asennettujen lumiesteiden ja turvatikkaiden tuomaan hyötyyn ovat matalat. Muistutamme aina siitä, että katon omistaja on vastuussa kattonsa turvallisuudesta, niin katolla työskentelevien kuin sen alle liikkuvienkin osalta. Vakuutukset kattavat huonosti muun muassa katolta päälle tippuvan lumen aiheuttamia vahinkoja, joten parasta toimintaa on ehkäistä ennalta vahinkoja kunnon kattotuotteiden ja meiltä myös saatavien lumenpudotusten avulla.

Peltisepän osuus katon huolto- ja korjaustöistä

Katon peltityöt huolto- ja korjaustapauksissa voivat olla yksinkertaisimmillaan pientä paikkausta ja laajimmillaan jopa koko katteen vaihtamista uuteen. Hyvin usein työhön liittyy katon yksityiskohtien tarkistamista, huoltoa ja rakentamista sekä erilaisten suojapeltien asennuksia ja uusimisia. Esimerkiksi räystäspeltien ja seinällenostopeltien asennukset ja uusimiset ovat yleisiä töitä kattopeltisepän työrutiineissa.

Ikääntyvällä peltikatolla työtä on enemmän, sillä katto alkaa vaatia laajempaa käsittelyä. Kokenut peltiseppä tutkii katteen ja katon yksityiskohtien kunnon, kun on tullut aika arvioida, voiko katon vielä käsitellä kuntoon vai olisiko aika jo vaihtaa kate kokonaan. Joskus katteenvaihto voi olla edullisempi ja nopeampi vaihtoehto, kuin ryhtyä kunnostamaan huonoon kuntoon päässyttä peltikattoa. Kun katon kunnostukseen päädytään, työhön kuuluu usein alkavien ruostekohtien käsittely, katon puhdistus ja maalaus. Tavallisia töitä ovat kattopeltien kiinnikkeiden tarkistus, kiinnikkeiden vaihto tai niiden lisääminen, sillä katteen kiinnikkeitä saattaa hajota ja irrota esimerkiksi lumikuormien viedessä niitä mennessään. Toisaalta kiinnikkeitä on voinut alunperinkin olla vähänlaisesti ja ne voivat myös löystyä, sillä katto elää lämpötilojen mukana ja tuulikin peltiä välillä kurittaa.

Jos on tullut aika vaihtaa kate kokonaan uuteen, autamme mielellämme sekä uuden katteen valinnassa että suunnittelutyössä. Työ toteutetaan aina avaimet käteen -periaatteella eli rakennamme katon ja saat meiltä ihan kaiken mitä se vaatii alusta loppuun. Teemme kuntokartoituksen, työsuunnitelman aikatauluineen sekä autamme jos kattosi työt vaativat esimerkiksi toimenpidelupia viranomaisilta. Sitten suojaamme työmaan, teemme tarvittavat purkutyöt ja hävitämme purkujätteet puolestasi. Sitten ryhdytään rakentamaan uutta, teemme kaikki työvaiheet ja katon kerrokset yläpohjan puuosien vaihdosta eristeisiin, uuteen aluskatteeseen ja vesikatteeseen. Uutuuttaan kiiltelevän katon kruunaavat toimiva sadevesijärjestelmä sekä toivomasi kattotuotteet sekä lakisääteiset katon turvatuotteet. Peltiseppämme asentaa pellit, pellittää läpiviennit, räystäät ja vaikka ikkunatkin. Kaikki on saatavilla yhtenä urakkana meiltä.

Meillä katon tarkistus kuuluu aina asiaan. Katto tutkitaan yksityiskohtaisesti riippumatta siitä, onko sinne kiivetty vaihtamaan kateruuveja vai tekemään puhdistustöitä. Tarkistus auttaa sinuakin pysymään paremmin perillä kattosi kunnosta ja korjaustarpeista. Se auttaa ennakoimaan ja ehkäisemään suurempia kattotöitä, usein myös säästämään rahaa. Peltisepän tekemä tarkistus sisältää kaikki keskeiset katon yksityiskohdat sekä katteen kunnon. Meillä kaikki kattotyöt myös mitoitetaan katon tarpeiden mukaan, työsuunnitelmat perustuvat katon kuntokartoitukseen ja asiakkaan eli sinun toiveidesi kuulemiseen. Näin saat aina räätälöityä palvelua tarpeitasi vastaavassa mittakaavassa. Palveleva peltisepänliike ja kattofirma nyt samasta osoitteesta, ota yhteyttä niin me hoidammekin sitten ihan kaiken muun puolestasi täyden palvelun periaatteella.