Peltikaton paikkaus lopettaa vuodot ja pitää katon vesitiiviinä

Peltikaton paikkaus käsillä? Eipä hätää, meiltä saat kaikki peltikattosi paikkaukset huolellisesti ja parhaiden osaajien tekemänä. Pidämme aina huolen siitä, että peltikaton paikkaustöissä pohjatyöt on tehty viimeisen päälle, näin saadaan kestävä paikka tehtyä. Me panostamme myös siivoukseen, niin et joudu itse putsailemaan paikkoja töiden jälkeen. Meillä on täysi palvelu aina, riippumatta siitä mitä tehdään ja kuinka iso työ on kyseessä. Peltikaton paikkaus tai koko katon saneeraaminen uuteen uskoon ovat samalla viivalla palvelun suhteen.

Tyypillisiä peltikaton reikiintymisiä ovat ihan muut asiat, kuin katteen pettäminen muun muassa ruosteen vuoksi. Useimmiten peltikatto reikiintyy kiinnitysten kohdilta ja tällöin on ensiarvoisen tärkeää miettiä katteen kiinnitykset kuntoon, sillä se on paras tapa suojella katetta ja koko kattoa lisävaurioilta. Peltikatto voi kaivata paikkausta myös läpivientien, jiirien tai kattopellin saumojen kohdilta. Eli kuten muissakin katteissa, tyypillisiä vuotokohtia ovat erilaiset katteen läpäisevät rakenteet. Peltikaton kohdalla onkin tärkeää tutkia kaikki katon saumat, läpiviennit ja kiinnikkeet, mutta myös aluskatteen kunto, jotta katon täysi toimintavarmuus saadaan pidettyä.

Me teemme katon kuntokartoituksen aina, kun katolle kiivetään. Tarkistamme katteen, läpiviennit ja saumaukset mutta myös kattotuotteet ja yläpohjan riippumatta siitä, miksi olemme katollesi kiivenneet. Tilatun työn ohessa katon tarkistus on aina ilmainen. Me teemme tilauksesta myös kohtuuhintaisia katon kuntokartoituksia, ellet osaa itse arvioida katon korjaustarvetta millään tasolla tai haluat selvittää katon kunnon vaikkapa myydäksesi rakennuksesi. Saat aina katon tilanneraportin sekä hyvän tarjouksen mahdollisesti löytyneiden korjausten suorittamisesta. Meillä asiakkaat saavat muitakin etuja, sillä me toimimme täyden palvelun periaatteella. Tarjoamme asiakkaille avaimet käteen -tyyppisesti kokonaisvaltaisia ja kattokohtaisesti räätälöityjä kattotöitä. Meiltä saa kaiken työvoiman, materiaalit, työkalut ja -koneet, suunnittelutyön, siivoukset ja jätteiden hävittämiset sekä paljon muuta yhtenä pakettina.

Annamme laatutyölle aina työtakuun. Yleensä meiltä saa täyden takuun, joka kattaa kaiken työn katolla, jonka me olemme tehneet. Takuuta voidaan kuitenkin myös sovitella riippuen tilanteesta. Toimimme joustavasti ja tapauskohtaisesti. Joskus reikä katossa on siellä osaamattoman katonkorjaajan vuoksi. Mehän käymme korjaamassa myös muiden aloittamia tai pieleen menneitä kattoremontteja, joten välillä palvelukokonaisuutta ja takuutakin tarkistellaan suhteessa tilanteeseen. Saat meiltä kuitenkin aina apua, vaikka jonkun muun tekemä remontti olisi jo alkanut ja jäänyt syystä tai toisesta kesken.

Meidän kauttamme voi hakea rahoitusta kattotöiden teettämiseen, joten katon kuntoon laittaminen ei ole kiinni rahasta. Hyvä hetki rahoituksen hakemiseen on esimerkiksi silloin, kun olet saanut tarjouksemme kattosi kunnostustöistä ja tiedät silloin melko tarkkaan mitä kokonaisuus kustantaa. Rahoituksen avulla maksuaikaa ja eriä voi säätää joustavasti ja saat pidettyä kattosi kunnossa, vaikka sitä perintöä odotellessa. Kotitalousvähennys on puolestaan haettavissa lähes kaikista meillä teetetyistä töistä omassa henkilöverotuksessa urakan jälkeen.

Peltikaton paikkaus on useimmiten väliaikaisratkaisu kattoremonttia odotellessa

Peltikaton reiän paikkaus ei aina ole mikään läpihuutojuttu. Se voi olla haastavaa ja lopputulos voi olla epävarma riippumatta paikkaajan ammattitaidosta. Peltikaton paikkaus on usein väliaikainen ratkaisu, varsinkin jos reikä on keskellä katetta. Reikä on voinut katteen keskelle syntyä lukuisista eri syistä. Vaikka katto vuotaakin tyypillisesti saumoista ja läpivienneistä, voi peltikate vahingoittua tai vaikka lopulta ruostua läpikin, jos sen hoitoa laiminlyödään kyllin sinnikkäästi. Reikä voi tulla myös varomattoman korjaajan tai puhdistajan remutessa katolla työkaluineen, henkilönostin voi rutata pellit liian äkkinäisten ohjausliikkeiden seurauksena ja katolle voi tippua tavaraa tuulen mukana. Olemme kuulleet mitä ihmeellisempiä tarinoita vuosien varrella ja olemme kartoittaneet katoilla mitä ihmeellisempiä reikiä.

Ensiapuna voimme peittää peltikatteen reiän ja näin suojata talo sateelta ja muilta uhkatekijöiltä, mutta jatkotoimiin tulisi ryhtyä melko nopeasti. Esimerkiksi reiän peitteeksi kiinni teipattu muovi ei talvea tai ukkoskuuroa kestä millään. Jos katto on muuten hyvässä kunnossa, eli reikä on syntynyt vaikka puun kaatumisesta katolle tai lumi on repinyt tikkaat alas aiheuttaen reiän, voimme vaihtaa yhden kattopellin uuteen. Kokemuksemme mukaan on kuitenkin tarpeen tutkia, onko aluskate pysynyt ehjänä. Jos vesikate ja aluskate ovat molemmat puhki, voi korjaustyö vaatia koko katon saneerausta sillä aluskatteen paikkaaminen pitkäaikaisratkaisulla on yhtä vaikeaa ellei jopa vaikeampaa kuin peltikatteen.

Vanha, ruosteen valtaama tai muuten reikäaltis katto kannattaa uusia kokonaan. Usein työmäärä kunnostaa ruostunutta kattoa lukuisten työvaiheiden, maalien ja muiden kautta on valtava verrattuna siihen, montako elinvuotta katto lopulta saa lisää. Uuden katteen vaihto voi olla edullisempi ja nopeampi työ lähtökohtaisestikin, saati verrattuna sitten siihen, kuinka paljon pidemmän käyttöiän sillä katolle se aikaan. Me pyrimmekin aina miettimään katon parasta ja suhteuttamaan toimenpiteet kyseisen katon tarpeita vastaavaksi niin, että katto saataisiin taas parhaaksi mahdolliseksi suojaksi rakennukselle. Joskus se vaatii vähän isompaa työtä, joskus päästään vähemmällä. Emme halua korjata ja vaihtaa ehjää. Emme myöskään jättää korjaamatta asioita, jotka korjausta vaativat vaikka ne olisivat työläitä ja välillä tympeitäkin töitä. Päämääränämme on aina hyvä ja kestävä katto.

Peltikatteessa reikä voi olla myös kiinnikkeen kohdalla, tällöin tilanne on paljon helpompi korjata. Silloin voimme paikata reiän tiivisteellä ja uudella kiinnikkeellä. Irrotamme peltikiinnikkeenä olevan naulan tai ruuvin ja vaihdamme tilalle suuremmalla tiivisteellä olevan kateruuvin. Voimme samalla vaihtaa muutkin naulat tai vanhat kateruuvit uusiin tiiviisiin kateruuveihin ja tarvittaessa laittaa lisäkiinnikkeitä. Usein tämä ongelma on nimittäin laajempi, kuin yhden ruuvin kohta. Koko katteen kunnon tarkistuksella ja ruuvinvaihdolla voidaan ennaltaehkäistä laajemman kattokriisin synty.

Silloinkin kun teemme väliaikaisen paikkauksen odottamaan katon perinpohjaista kunnostusta, emme voi lätkäistä paikkaa huolimattomasti ruosteen ja roskien päälle. Paikkaus tehdään antamaan suojaa riippumatta siitä, onko se siinä kolme päivää vai kaksi kuukautta. Huolellinen lian ja ruosteenpoisto on avainasemassa toimivan paikkauksen toteuttamiseen. Kun pohjatyöt on tehty, saadaan tiivistykset tiiviisti ja massaukset tarttumaan katteeseen, eikä reikä ehdi aiheuttaa vesivahinkoa ennen kuin katto ehditään saneerata laajemmin.

Peltikattoa huoltamalla varmistat, että katto on ehjä ja kestävä

Peltikattoa voidaan pitää kunnossa moninaisin huoltotoimenpitein. Eri ikäiset katot vaativat hieman erilaisia toimenpiteitä, mutta jotkin rutiininomaisemmat toimet olisi hyvä suorittaa säännöllisesti katon iästä riippumatta. Esimerkiksi säännöllinen katon kausihuolto toimii parhaiten silloin, kun se toteutetaan kaksikin kertaa vuodessa, syksyllä ennen ensimmäisiä lumia, ja keväällä kun pakkaset ovat väistyneet. Ainakin kerran vuodessa katto olisi syytä tarkistaa, mutta katosta riippuen se voi vaatia tarkistuksen ohessa myös puhdistuksia, lumenpudotuksia ja ikääntyessään myös erilaisia korjaustöitä ja pinnoitteita.

Katon puhdistus roskista ja lehdistä on hyvä syksyn rutiinitoimenpide, jos rakennuksen lähettyvillä on lehtipuita tai muita roskaavia kasveja, joiden osat voivat katolle päätyä. Kun puhdistamme kattoa käymme tekemässä myös rännien puhdistuksen ja kiinnitysten sekä kaadon tarkistuksen. Se käy kätevästi samalla kertaa, sillä katolta irtoava roska päätyy ylipäätään herkästi vesikouruihin. Siellä roska on melkeinpä vielä suurempi riesa kuin katolla, koska roska kerää vettä ja varsinkin pakkasten tullen se jäätyy ja rasittaa sadevesijärjestelmää kiinnityksineen. Rutiinihuolloissa teemme aina kaikkien saumausten, läpivientien ja jiirien tarkastukset ja tiivistykset.

Rutiinihuoltoon kuuluu myös erilaisten kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus, Käymme läpi katolla kulkemiseen liittyvät kattotuotteet, kuten tikkaat aina lapetikkaista palotikkaisiin ja kattotikkaisiin. Lisäksi mahdolliset kulkusillat tutkitaan ja huolletaan. Monilta katoilta löytyy nykyään myös lumiesteitä ja toimiakseen ihanteellisesti, niidenkin tulisi olla kunnossa ja hyvin kiinni katolla. Siksi käymme nekin läpi. Talvella teemme hallitut ja turvalliset lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Näiden toimenpiteiden avulla katto säästyy usein suuremmilta vaurioilta, kuten notkahduksilta, katteen hajoamiselta ja kattotuotteiden irtoamiselta.

Katteen pinta tarkistetaan aina katteen kiinnitysten lisäksi, mutta myös katon läpiviennit, sisätaitteet ja peltien saumat voivat vaatia huomiota, sillä niissäkin piilee potentiaalinen vuotoriski. Läpiviennit tiivistämme tarpeen mukaan. Silloin kun ne ovat aikansa eläneet, voimme vaihtaa ne myös kokonaan uusiin. Jiirit ja peltien saumat paikkaamme ja tiivistämme saumausaineella, jos saumaukset ovat alkaneet irvistelemään tai menettäneet tiiveytensä ajan saatossa.

Meillä yksi toiminnan kulmakivistä on se, että jokaista katetta käsitellään sille suunnitelluilla menetelmillä, välineillä ja aineilla. Käytämme kuhunkin tarkoitukseen soveltuvia laadukkaita paikkaustuotteita ja työkaluja. Esimerkiksi läpivientien tiivisteet voivat vaatia omia menetelmiään, samoin katteen saumaukset. Me työskentelemme kaikilla katoilla, mutta emme käytä samoja menetelmiä esimerkiksi huopa- ja peltikatteilla. Meiltä onnistuvat myös peltikaton puhdistukset pesten ja tietysti katon kunnostus maalaamalla, kun sen aika on käsillä.

Kattoremontti auttaa, kun katon korjauksen muut keinot eivät enää anna riittävää suojaa

Jossain vaiheessa ikä ottaa vallan katosta. Se on vääjäämätöntä silloinkin, kun huolloista on asianmukaisesti huolehdittu. Esimerkiksi kiihtyvä paikkauskierre on melko selkeä merkki siitä, että kate kuin kate on tullut tiensä päähän ja siitä tullut melkoinen murheenkryyni ja rahareikä talouteen. Tällöin voit kääntyä puoleemme kokonaisvaltaisemman korjauksen tai remontin tiimoilta. Kattoa ei kannata paikata loputtomiin eikä huoltomaalauskaan enää tietyn pisteen jälkeen anna katolle riittävää suojaa.

Kattoremontin voi toteuttaa osittaisena tai kokonaisvaltaisena, riippuen esimerkiksi katon alapuolisista rakenteista. Jos kattopellit ovat syystä tai toisesta ennenaikaisesti kuluneet, mutta jos katon alapuoliset rakenteet ovat kunnossa, saattaa riittää pelkästään peltien vaihto. Jos aluskate tai kattoruoteet vaativat huomiota, laitamme katon kuntoon perustuksia myöten. Räätälöimme katon korjauksen aina työn alla olevan katon kunnon mukaan.

Emme siis myy yhtä ja samaa pakettiratkaisua joka katolle tiukkaan hintaan. Jos myisimme, vain osa katoista saisi oikein mitoitetun korjauksen, osa saisi ylimitoitetun ja tarpeisiin nähden hintavan saneerauksen, osa puolestaan jäisi osittain korjaamatta. Pakettiratkaisu voi sopia pakettitalon standardeihin, mutta ei oikein mihinkään muuhun. Tämän vuoksi me teemmekin aina sekä katon kuntokartoituksen että asiakkaan haastattelun hänen toiveidensa selvittämiseksi. Sitten teemme tarjouksen ja korjaussuunnitelman. Ne perustuvat siis tosiasioihin, eivät arvauksiin tai keskimääräisen standardikaton korjaustarpeisiin kohdetta huomioimatta.

Samalla kattoremontin yhteydessä me voimme parantaa talosi energiatehokkuutta lisäämällä yläpohjan eristyksiä sekä asentaa nykyaikaiset kattotuotteet. Voimme siis helposti räätälöidä kattosi remontin vastaamaan tarpeitasi ja toiveitasi. Kaikkea ei ole pakko pistää uusiksi, ellei katto sitä todella vaadi. Säästämme rahaa ja muitakin resursseja mitoittamalla remontit oikein.