Mansardikaton remontti, korjaus ja huolto

Mansardikaton remontti, korjaus ja huolto lujalla osaamisella ja pitkällä kokemuksella kattokorjauspalvelusta. Meidän avullamme saat hieman mutkikkaammatkin kattomallit kuntoon ja uuteen kukoistukseen. Mansardikaton remontti, korjaus ja huolto sujuvat riippumatta siitä, onko kyseessä omakotitalo, mökki tai joku muu rakennus. Remontoimme ja huollamme siis ihan kaikkien rakennusten kattoja. Tietysti palveluihimme kuuluvat mansardikattojen ohessa kaikki muutkin työt asuinrakennusten, autotallien, yritysrakennusten tai vaikka pihasaunojen katoilla.

Mansardikaton malli on nelisivuinen taitekatto, joka lukeutuu harjakattoihin, vaikka onkin monimutkaisempi kattomalli kuin perinteiset harjakatot. Mansardikattoon kuuluu ominaispiirteenä se, että katon malli tuo rakennukseen yhden käyttökerroksen lisää ja tämän ylimmän kerroksen ikkunat sijoittuvat katon lähes pystysuoralle, alimmalle lappeelle. Kattomalli erottuu edukseen, se luokin rakennukselle ihan omansalaisen ilmeen ja tunnelman, malli ei ole ollut uudisrakentamisessa suuressa suosiossa vuosikymmeniin. Tällä hetkellä se taas on suhteellisen muodikas kattomalli, joten mansardikattoihin törmää useimmiten vanhoissa tai ihan uusissa rakennuksissa. Remontoimme, huollamme ja korjaamme kaikki mansardikatot kokeneella otteella riippumatta siitä, ovatko ne uusissa vai vanhoissa rakennuksissa. Vahvaan osaamisalueeseemme kuuluvat niin pelti-, tiili- kuin huopakatotkin. Saat meiltä osaavat tekijät kaikkiin kattotöihin.

Katon tarkistaminen sisältyy kaikkiin Kattokorjauspalvelusta tilattuihin töihin. Esimerkiksi silloin kun tilauksessa on mansardikaton remontti, korjaus tai huolto, etenee tarjouspyyntösi meillä tarkistuskäyntiin ja sinun toiveidesi kartoittamiseen sekä niiden perusteella laadittuun korjaussuunnitelmaan ja tarjoukseen. Mutta myös silloin, kun tilaat meidät tekemään jotain tiettyä kattotyötä tai vaikkapa kunnostamaan sadevesijärjestelmää, tarkistamme katon samalla käynnillä. Jos jotain korjattavaa löytyy, kerromme sinulle ja jätämme tarjouksemme töiden hoitamisesta. Meidät saa kiinni joko täyttämällä tarjouspyyntölomakkeen tai soittamalla. Muista myös verkkosivujemme kautta haettavissa oleva rahoitus sekä kotitalousvähennykset, joita voit hakea meillä teetetystä työstä omassa henkilöverotuksessa.

Mansardikattoremontti – mansardikatto on taas muodikas ja komea

Remontoimalla vanhan mansardikaton saat rakennuksen jälleen kukoistamaan, nythän mansardikatto on kokenut oikean renessanssin ja persoonallisen näköiset rakennukset ovat arvossaan. Tilaa rakennuksesi arvoinen mansardikaton remontti Kattokorjauspalvelusta. Meillä kattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen. Avaimet käteen -palvelu sisältää kaiken tarvittavan, se on siis täyden palvelun palvelukonsepti. Kun valitset kattosi remontointiin Kattokorjauspalvelun, et joudu itse hankkimaan, palkkaamaan tai vuokraamaan mitään tai ketään saadaksesi kattosi jälleen kuntoon. Me huolehdimme tarvikkeista, osaavasta työvoimasta, työkaluista, koneista ja aikataulutuksesta, sekä tietysti kaikkien töiden ja siivousten laadukkaasta toteutuksesta. Hävitämme työssä syntyneet purku- ja rakennusjätteetkin puolestasi. Kaikki tekemämme asennukset ja työt sisältävät työtakuun.

Meillä on runsaasti työkokemusta mansardikattojen remontoinnista ja korjauksista. Teemme kattotyöt aina kohteen tarpeiden sekä asiakkaan toiveiden mukaisesti, molemmat siis kartoitetaan jo tarjousvaiheessa ja tämä käytäntö on osoittautunutkin erittäin toimivaksi. Asiakkaat ovat tyytyväisiä, katto tulee kuntoon ilman turhia töitä ja kuluja. Myös aikataulut ja tarjoukset pitävät paremmin paikkaansa, kun tietyt seikat on huomioitu jo ihan alussa. Toteutamme mansardikatoille siis osittaiset ja täydelliset kattoremontit alusta loppuun aina työn kohteena olevan katon tarpeisiin mitoitettuna. Mansardikaton remontti voi sisältää yläpohjan töitä eristevillojen uusimisesta lahovaurioiden korjaamiseen. Tarpeen mukaan työ etenee aluskatteen rakentamiseen ja vesikatteen asentamiseen kaikkine kattotuotteineen. Kaikkia vaiheita ei kaikilla katoilla tosiaan tarvita. Kattokorjauspalvelussa ne katolle tehtävät toimenpiteet mitoitetaankin katto- ja asiakaskohtaisesti. Kattoremontin hinta ja siihen kuluva aika riippuvat aina katosta ja siitä, mitä toimenpiteitä ja asennuksia juuri kyseissä tapauksessa suoritetaan. Esimerkiksi mahdolliset kosteusvaurioit laitamme aina kuntoon, mutta tuhojen määrä ja sen myötä työn määrä voi vaihdella aika paljon katosta riippuen. Tarvittaessa vaihdamme uudet eristeet ja korvaamme lahovaurioiset puurakenteetkin.

Kattoremontin yhteydessä voidaan esimerkiksi asentaa uusia kattotuotteita, kuten pakollisia tai vapaavalintaisia turvatuotteita lumiesteistä, kattosiltoihin sekä palotikkaisiin. Kattokorjauspalvelulta saat tarvittaessa uudet vesikourut tai vaikka koko sadevesijärjestelmän. Halutessasi asennamme aurinkopaneelit, kattokuvut, kattoluukut ja muut vastaavat lisäosat. Tiettyjä suojaustöitäkin on katosta riippuen hyvä tehdä. Esimerkiksi piipunpellitys ja piippuhattu antavat mukavasti lisäsuojaa savupiipulle, harjatiiviste katon tuuletusjärjestelmälle ja pieneläinesteet yläpohjan aukkoihin estämään eläinten sisäänpääsyä.

Kaikki vaiheet ovat räätälöitävissä, valitut ja tarvittavat asennukset sitten vaikuttavat hintaan ja työaikaan. Toki myös katemateriaali, katon koko ja katon jyrkkyys vaikuttavat työn sujumiseen. Katosta riippuen työmaalla voidaan tarvita esimerkiksi rakennustelineet tai henkilönostin. Hinta-arviossamme otamme myös huomioon kattoläpivientien lukumäärän ja jiirien eli sisätaitteiden määrän, lipat ja muut vastaavat yksityiskohdat. Pyydä siis tarjous niin selvitämme korjaustarpeet, asennustarpeet sekä hinnan juuri sinun kattosi töille.

Meillä mansardikaton huolto suoritetaan katon ehdoilla

Varsinkin vanhoissa rakennuksissa katon huolto vaatii katto-osaamisen lisäksi hyvää ymmärrystä myös eri vuosikymmenten rakennustavoista ja -materiaaleista. Osa mansardikatoista kuuluukin iäkkäämpien rakennusten luokkaan, jolloin on tärkeää vaalia rakennuksen luonnetta ja tyyliä myös silloin, kun kattoa huolletaan ja kunnostetaan. Mansardikaton huolto tulisi suorittaa säännöllisesti, kuten muidenkin kattojen. Kun katto tarkistetaan ja huolletaan tasaisin väliajoin, pysyvät ikävät yllätykset poissa ja isot remontit saadaan lykättyä usein vuosien päähän. Ennakointi on myös helpompaa, kun tietää, missä kunnossa se oma katto on. Jotkin huoltotoimenpiteet on ihanteellista toteuttaa ihan kaksikin kertaa vuodessa. Nämä kausihuollot sijoittuvat tyypillisesti myöhäissyksyyn ennen lumentuloa sekä kevääseen kun lumet ovat jo katolta lähteneet ja pakkaset loppuneet.

Parikin kertaa vuodessa tehtävissä kausihuolloissa katon puhdistus on keskeisellä sijalla. Katon puhdistaminen ehkäisee tehokkaasti katteen eroosiota ja suojelee kattoa myös muun muassa sammaloitumiselta ja monilta muilta vioilta. Katto siis puhdistetaan toimestamme ainakin irtoroskista, samoin sadevesijärjestelmä, jotta katon vedenpoisto toimii kuten kuuluukin. Katteen pinnan ja sadevesijärjestelmän kunnon käymme läpi aina kun katolle nousemme, joten ne tarkistukset ja tarpeen vaatimat huollot suoritamme myös kausihuolloissa. Hyvin tärkeää lumen ja jään vuoksi on seurata kausihuolloissa katon läpievientien, saumausten ja tiivistysten tilannetta sekä huoltaa niitä kuntoon, nekin kuuluvat meillä huoltorutiiniin. Lisäksi vielä kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus niin tikkaiden, kulkusiltojen kuin lumiesteidenkin osalta kuuluu meillä normaaliin tarkistus- ja huoltokaavaan.

Talvihuoltoihimme kuuluvat erityisesti katon lumenpudotukset sekä jäänsulatukset katolta ja sadevesijärjestelmästä. Toisinaan teemme muutkin pihapiirin jäänsulatustyöt, kun paikalle on kerran sulatuskaluston kanssa saavuttu. Tarpeen mukaan suoritamme katolle harvemminkin tarvittavat huoltotoimet, vaikka osa niistä onkin tosiaan hieman harvemmin kuin kerran tai kaksi vuodessa suoritettavia. Esimerkiksi kattojen pesutyöt, katteesta riippuen sammaleenpoistot ja katteen suojakäsittelyt sammalta ja jäkälää vastaan ovat tällaisia harvemmin tehtäviä toimenpiteitä. Samoin katon huoltomaalaukset ja pinnoitukset. Meiltä saa kyllä kaikkia näitäkin ja paljon muuta. Jos työ liittyy kattoon, älä epäröi ottaa yhteyttä Kattokorjauspalveluun.

Vuotojen ja kattovaurioiden sattuessa mansardikatot korjaa kokenut kattoasiantuntija

Mansardikatto voi vuotaa siinä missä mikä tahansa muukin katto. Usein sen lappeet ovat jyrkähköt, joten vesi ja lumi pääsevät melko vaivattomasti katolta kyllä pois. Mutta tällaisissa taitekatoissa on usein runsaasti yksityiskohtia, jotka ovat tyypillisimpiä vuotokohtia ihan kaikkien katetyyppien katoilla. Mansardikattohan voi olla katettu lähes millä tahansa katteella huovasta peltiin, joten monipuolinen osaaminen eri katemateriaaleista auttaa meitä ratkomaan katon ongelmia. Meiltä saat kaikki kattojen vuotopaikkaukset. Suoritamme katteiden pintojen korjaukset katetyypistä riippuen siis eriasteiset ruostevauriot tai huovan pintavauriot repeämistä kupruihin sekä tietysti tiilikatolla rikkinäisten tiilien vaihdot ehjiin. Varsinaisen katteen pinnan kunnossapidon lisäksi suoritamme kaikki sadevesijärjestelmän korjaukset, kuten rännien kiinnitykset ja kourujen kaatojen huollot. Unohtamatta katolla hyvin tärkeiden läpivientien korjauksia.

Ihan aina ei kuitenkaan pärjätä pelkällä katon ulkopinnan huollolla vaan kattoa on kunnostettava vesikatteen altakin. Erityisesti silloin, kun ollaan vaihtamassa koko vesikatetta, uusimme usein samalla myös aluskatteen, joskus aluskatetta on tarpeen kunnostaa muutenkin esimerkiksi kunnostettavan läpiviennin ympäriltä. Saat meiltä kosteusvauriokorjaukset ja lahovaurioituneiden puuosien vaihdot, eristeiden vaihdot ja lisäeristyksetkin, mikäli kaipaat hieman energiatehokkaampaa kattoa. Voimme jäljittää lämpövuodot ja hoitaa nekin kuntoon varsinkin talviremonteissa se on suhteellisen kätevästi hoidettava homma muun kunnostustyön ohessa. Samalla kun katolla jo ollaan, hoidamme myös erilaisten kattotuotteiden korjaukset kattosilloista lumiesteisiin ja tikkaisiin.

Useimmat katot pärjäävät pitkälle osittaisilla kattoremonteilla. Eli ihan kaikkea ei ole pakko joka kerta pistää uusiksi. Meille katon remontin laajuuden räätälöinti kohteen mukaan on ihan rutiinitapa toimia, emme korjaa turhaa mutta emme myöskään jätä korjaamatta asioita, jotka ovat vialla. Meidät tilataan paikalle ammattilaisina ja sen mukaisesti meillä on tapana myös toimia. Katto laitetaan viimeisen päälle kuntoon, kun korjaustöihin ryhdytään. Riippumatta siitä oliko korjaustyö iso vai pieni, se tehdään huolella ja ajatuksella. Tämän vuoksi ne työtakuutkin on helppo myöntää, hyvin tehty työ harvoin vaatii paluuta työmaalle ja takuu kannustaa aina tekemään parastaan.