Lumi rikkoi katon, mistä saa apua?

Lumi rikkoi katon ja apu hukassa? Olet tullut oikeaan paikkaan, Kattokorjauspalvelu korjaa lumen aiheuttamat vauriot nopeasti ja ammattityönä. Listalta löytyvät korjaukset myös myrskyjen, katolta liikkeelle lähtevien lumien, trombien ja muidenkin sääilmiöiden jäljiltä. Jos lumi rikkoi katon niin ei siis hätää, täältä tullaan! Joskus hartaasti ensin odotettu lumi voi muuttua talven edetessä painajaiseksi, varsinkin silloin kun sitä vain tulee ja tulee, sään välillä tehdessä lumesta hyvin nuoskaa ja painavaa. Ja sitten tulee vähän lisää lunta, kunnes sitä on muutamassa päivässä satanut puoli metriä, myös rakennuksen katolle.

Lumi on pahimmassa tapauksessa melkoista tuhoa kylvävä elementti. Se voi tuoda katolle lisäpainoa tuhansia kiloja ja painaa katon notkolle. Keväämmällä kun lumi osittain sulaa, vesi herkästi päätyy katteen ja lumikerroksen väliin, jolloin painava lumitaakka aiheuttaa painetta, joka saa veden tihkumaan katteen läpi aukaisten jokaisen sauman, läpiviennin, jiirin ja muun rakenteen katteessa. Edessä voi olla katon kosteusvaurio ja katteen laaja saneeraustyö. Alas vyöryessään lumi vetää mukanaan kattotuotteita kattosilloista lumiesteisiin ja ränneihin raastaen katteenkin pinnoitteet mennessään. Pahimmassa tapauksessa lumi voi romahduttaa koko katon tai katon osan.

Millä tahansa tavalla se lumi rikkoi katon, niin meiltä löytyy vankka osaaminen kaikkiin lumen aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen ja niiden ennalta ehkäisemiseen. Jos lumi nappaa kattosillan mukanaan, korjaamme katon ja parannamme kattotuotteen kiinnitystä. Korjaamme katteen saumaukset ja kiinnitykset, kunnostamme läpiviennit ja jiirit. Tarvittaessa voimme pinnoittaa katteen uudestaan tai jos katto on jo aikansa elänyt, voimme vaihtaa vaikka kokonaan uudet, ehjät ja kestävät katteet katolle ennen seuraavia lumia. Parasta ennaltaehkäisyä on kuitenkin pudotuttaa lumet meillä, teemme sen hallitusti ja turvallisesti, katetta vahingoittamatta. Hoidamme myös katon ja rännien jäätilanteen hellävaraisesti höyryllä. Kutsu meidät hätiin niin pistämme katon kuntoon. Aloitamme katon tarkistamisella, jolloin saamme selkeän kuvan katon vahinkojen mittakaavasta ja korjaustarpeesta.

Katon tarkistus kuuluu aina asiaan. Tutkimme mieluusti katon jo tarjousvaiheessa, jos se on mahdollista. Eli silloin kun lähetät tarjouspyynnön tai soitat meille, sovimme ajan tulla tutkimaan katon tilannetta. Katon katsastuksen ja kanssasi käydyn keskustelu perusteella laaditaan korjaussuunnitelma ja tarjous. Mikäli tilanne on akuutti, eli vika täytyy korjata tai katto ainakin ensisuojata välittömästi, tarjousvaiheen kattotarkistus jää ehkä välistä. On tärkeintä saada katto kuntoon ja mahdolliset vuodot estettyä. Tarkistus voidaan tehdä siinä ohessa, jolloin kartoitamme korjausten laajuuden ja annamme hinta-arviomme. Mutta meillä saa kyllä katon tarkistuksen joka kerta, kun meidät katolleen töihin kutsuu. Se kuuluu hintaan katon puhdistuksissa, lumenpudotuksissa ja kattohuolloissa automaattisesti. Näissäkin tapauksissa mahdolliset viat raportoidaan sinulle ja me jätämme tarjouksemme korjausten suorittamisesta.

Joskus lumi rikkoi katon eikä varalla ole sopivasti rahaa sellaista työtä varten. Katon korjaus on kuitenkin mahdollista kotisivujemme kautta haettavissa olevan rahoituksen turvin, älä siis jää epäröimään, jos katto irvistelee ja vesi vuotaa sisään. Voi aina hakea meillä teetetystä työstä myös kotitalousvähennyksiä omassa henkilöverotuksessa.

Ehkäise säännöllisillä huolloilla ennakkoon lumen aiheuttamia vahinkoja

Ehjän ja hyvin huolletun katon pitäisi kestää lumen aiheuttamaa rasitusta ongelmitta. Ehjä katto kokee harvemmin notkahduksia, saati laajempia katon vinoumia, jopa romahduksia katolle kasautuvan lumen vuoksi. Myös katolta tippuvan lumen aiheuttamat vaivat ovat lievempiä esimerkiksi katteissa ja sadevesijärjestelmässä. Kattotuotteet, kuten tikkaat pysyvät paremmin katolla ja lumen aiheuttamat vuodotkin jäävät syntymättä, kun kate on pidetty vesitiiviinä ja ehjänä. Siksi katon hyvinvointiin panostaminen on tärkeää. Kun katosta huolehditaan säännöllisesti puhdistuksin ja huolloin, mittavat paniikkikorjaukset vahinkojen sattuessa jäävät pois kuvioista.

Totta kai katon säännöllinen huollattaminen maksaa. Mutta ison vahingon sattuessa katon täyssaneeraus tarkoittaa nollia ennen pilkkua sen normaalin huoltolaskun hintaan, vakuutusyhtiön levitellessä käsiään vieressä. Kun huollatat kattosi kuntoon, saat lisäksi mielenrauhan ja tiedon siitä, missä kunnossa kattosi todellisuudessa on. Me tarkistamme kattosi joka käynnillä. Näin voit ennakoida katolla erääntymässä olevia korjaustarpeita, kuten esimerkiksi lähenevää katon pinnoitusta tai maalausta, ehkä pistää hieman rahaakin syrjään. Ennakoinnissa on monia etuja.

Meiltä saat muun muassa kokonaisvaltaiset katon kevät- ja syyshuollot, vuosihuollot sekä myrskyjen jälkeen tehtävät huoltokäynnit, joissa tarkistamme katon kunnon. Tarkistamme katteen kokonaisvaltaisesti. Katsomme esimerkiksi sen, että kattopellit ovat kunnolla kiinni, tiilet ehjiä tai kattohuovan saumat tiiviit. Tarkistamme myös läpiviennit ettei vesi pääse katon alle läpivientien kautta. Ja jos yläpohjaan on esteetön pääsy, käymme siellä kurkkimassa aluskatteen ja eristeiden kunnon sekä mahdollisia valumajälkiä, jotka kielisivät vuodoista ja vaatisivat ehkä jatkotoimenpiteitä. Tarkistamme että kattotuotteet ja kattoturvatuotteet ovat tiukasti kiinni katteessa.

Tarkistuksen ohessa teemme kaikki huollot kaikille katoille. Riippumatta siitä, millainen rakennus, kattomalli tai vesikate on kyseessä, saat kaikki katon tarvitsemat huollot Kattokorjauspalvelusta. Voimme vaikkapa kevät- ja syyshuolloissa sopia, että huollamme kaikki pienet yksityiskohdat kuntoon, puhdistamme katon ja rännit roskista, tarkistamme vesikourujen kiinnitykset, räystäslaudat ja rännien kaadon. Tiivistämme katteen saumat ja jiirit sekä kunnostamme läpiviennit ja kiristämme kattotuotteet.

Sen lisäksi että katon viat huolletaan ajoissa, ennen kuin ne pääsevät leviämään ja aiheuttamaan mittavampia vaurioita, katon puhdistus kannattaa aina. Katteet kärsivät roskaantumisesta ja roskan katolle sitomasta kosteudesta. Peltikatto lopulta ruostuu, huopa ja tiili sammaloituvat. Toki kaikkia näitäkin voidaan hoitaa erityisillä puhdistuksilla, katon pinnoituksilla ja maalauksilla, mutta nekin ovat säännöllistä puhdistusta massiivisempia ja hintavampia toimenpiteitä. Ruoste ja sammal kuluttavat katetta kiihtyvällä tahdilla aiheuttaen vuotoja.

Kuinka vakuutus korvaa lumivaurioita?

Kyllä se niin vain menee, että hyvin harva vakuutus korvaa lumen tekemiä tuhoja. Pääsääntöisesti kaikki vakuutusyhtiöt siis sulkevat pois lumen aiheuttamat vauriot vakuutuksistaan. Lumi on yleensä muun muassa kotivakuutuksissa listattuna luonnonvoimiin, joihin voi kuulua muutakin villieläimistä lähtien. Harvempi villieläin kattoa saa tuhottua, vaikka voihan siellä esimerkiksi yläpohjassa joku oravapesue myllätä ja pilata eristeitä tai pikkulinnut pesimisellään tukkia yläpohjan tuuletusaukkoja. Mutta kyllä se lumi silti luonnonvoimista on yleisempi ja massiivisempaa tuhoa esimerkiksi rakennusten katoille tekevä taho.

Vakuutuksissa katon lumivauriot ovat kaksipiippuinen juttu. Vakuutusyhtiö vakuutuksen ehtoja laatiessaan ymmärtää, että hyväkuntoisen katon ja oikein kiinnitettyjen kattoturvatuotteiden pitäisi kestää lumen paino. Eli kun katto on kunnolla huollettu, viat ovat harvinaisia ja lievempiä. Lisäksi rakennuksen omistajan odotetaan pitävän tietyllä tasolla huolta sekä katon kunnosta, että katon lumimäärän tarkkailusta, sekä lumenpudotusten tilaamisesta. Omistajalla siis nähdään olevan tietty vastuu kattonsa kunnossa pitämisestä.

Se toinen piippu tässä asiassa on se, että vakuutusyhtiölle ei ole kannattavaa sitten maksella laiminlyödyn katon täyssaneerausta, joka aiheutuu katolle kertyneen ja pudottamatta jätetyn lumen painosta tai liikkeistä. Eli tavallaanhan tässä olisi tilaisuus maksattaa vakuutusyhtiöllä kattoremontti, jos vahinko sopivasti kohdalle osuisi. Ymmärrettävästi se ei vakuutusyhtiön toimintaa ajatellen ole kovin kannattavaa ja tämän vuoksi katon lumivahinkojen korvaukset voivatkin olla vakuutuksissa rajalliset tai olemattomat.

Pudotamme lumet katoltasi turvallisesti ja kustannustehokkaasti

Meiltä saat turvallisesti, tehokkaasti ja kattoystävällisesti toteutetut lumenpudotukset kaikilta katoilta. Pudotamme lumet niin omakotitalojen, rivitalojen, kerrostalojen, varastohallien, maneesien kuin autokatostenkin katoilta. Eli esimerkiksi korkeiden tai jyrkkyyden vuoksi haastavatkin kohteet meiltä onnistuvat ihan yhä hyvin kuin tavallisemmatkin kohteet. Lumenpudotuksen ohessa myös jäänsulatukset onnistuvat, vaikka samalla reissulla. Jäätä voi katon ohessa kertyä myös sadevesijärjestelmään ja sen poistaminen ennen kuin lumi keväällä alkaa sulamaan ehkäisee veden joutumista vääriin paikkoihin. Myös räystäältä keväällä tippuvat, täyteen jäätyneen rännin yli roikkuvat jääpuikkomuodostelmat ovat vaarallisia alla liikkuvilla ihmisille ja autoille. Mitä korkeampi rakennus, sitä kovempaa lumi ja jää maahan iskeytyvät, sillä ne ehtivät kerätä vauhtia matkalla.

Meillä lumenpudotus suunnitellaan niin, että kate ei työstä vaurioidu. On helppo lumitöissä liian kovakouraisesti ja väärillä välineillä toimiessa raapia peltikatosta pinnoite, hajottaa kattotiiliä ja hioa huopakatteen suojaava, karhea sirotepinta olemattomiin. Näissä asioissa lumityöläisten ammattitaito mitataankin. Työturvallisuus on toinen asia, johon meillä panostetaan aina sata lasissa. Turvallisuus on myös yksi seikka, jonka vuoksi lumenpudotus ilman kokemusta ja tarvittavaa suojavarustusta sekä apuvoimia on erittäin riskaabelia. Emme suosittele katolle lumen sekaan kiipeämistä auton hinausköysi vyötäisillä ja toinen pää savupiipun ympärille kiedottuna, lumilapio heiluen. Ellet ole tehnyt kattojen lumitöitä enemmänkin ja sinulta löydy kaikki asianmukaiset varusteet kypärästä putoamisvaljaisiin ja turvaköysiin, jätä homma ammattilaiselle. Jos jonkun nilkka nyrjähtää niin se et ole ainakaan sinä.

Meillä käytetään riittäviä ja nykyaikaisia henkilökohtaisia turvavarusteita jokaisella lumitöihin osallistuvalla työntekijällä, lisäksi toimimme pareittain. Mikäli alhaalla on liikennettä autojen tai kevyen liikenteen muodossa, hoidamme tarvittaessa muun muassa lumitöiden alla olevista ovista ja porttikongeista liikkuvien asukkaiden tiedotuksen sekä pystytämme varoitusmerkkejä alhaalla kulkevien turvaksi. On siis aina ajateltava sekä katon kunnossa pysymistä, katon päällä työskentelevien turvallisuutta mutta myös alhaalla liikkuvien ihmisten ja autojen kunnossa pysymistä.