Leikkimökin kattoremontti, katon korjaus sekä huolto turvaavat lasten leikit

Leikkimökin kattoremontti voi kuulostaa hassulta, mutta kun asiaa ryhtyy miettimään tarkemmin, voi siinä olla enempi järkeä kuin ensituntumalta uskoisi. Leikkimökin kattoremontti ja katon pitäminen hyvässä kunnossa tuo turvaa lasten leikkeihin. Vaikka leikkimökin katto on usein hyvin paljon yksinkertaisempi, kuin esimerkiksi isojen asuinrakennusten, tulisi se saada pidettyä ainakin vedenpitävänä. Yleisimpiä leikkimökkien ongelmia ovatkin kosteusongelmat, kun vesi pääsee tihkumaan sisään katosta. Leikkimökki voi myös homehtua, jolloin sen käyttäminen lasten leikkeihin on aika arveluttavaa, mukana voivat mennä myös leikkimökkiin säilötyt lelut ja muu tavara. Kukapa nyt haluaisi pistää omat tai hoitolapset homeiseen mökkiin leikkimään.

Leikkimökin katto voidaan toteuttaa melkein millä tahansa katemateriaalilla, mutta huopa on melko yleinen, koska se on kevyttä, edullista, vedenpitävää ja suhteellisen yksinkertaista asentaakin. Pelti on myös käypä vaihtoehto, varsinkin jos pihapiirin muutkin katot on toteutettu peltikatteisina. Tiili voi olla hieman hintava ja painava katevaihtoehto leikkimökille, mutta sanoisimme että riippuu mökistä, esimerkiksi pieni hirsimökki voi kestää vaikka tiilikatteenkin painon. Leikkimökissähän on tosiaan se hyvä puoli, että sellaisen toteutuksessa on vain mielikuvitus rajana.

Pyydä tarjous, tarkistetaan katto ja pistetään leikkimökki kuntoon. Se voidaan pistää kuntoon myös talon kattoremontin yhteydessä tai pihapiirin kattoja laajemmin uusiessa ja yhtenäistettäessä. Tietysti tulemme kunnostamaan vaikka sen pelkän leikkimökinkin.

Leikkimökin kattoremontin voit suorittaa itsekin, tai ulkoistaa meidän tehtäväksemme

Äkkiseltään voisi ajatella, että leikkimökin katon kasaa tuossa tuokiossa. Netti onkin täynnä leikkimökkien ja lasten huvimajojen rakennusohjeita kaiken mallisilla katoilla. Upeat kuvat ja yksityiskohtaiset rakennuspiirustukset antavat vaikutelman työn helppoudesta ja nopeudesta, mutta ilman rakennuskokemusta moni asia voi leikkimökinkin suhteen mennä pieleen. Jos omat taidot arveluttavat, ei ole mikään häpeä hankkia ammattilaista hoitamaan leikkimökkiasiatkin kuntoon. Tai pyytää vaikka asuinrakennuksen kattoremontin yhteydessä huoltamaan myös leikkimökin katon, kuten minkä tahansa muunkin pihan rakennuksen katon.

Vaikka katto on yleensä neliömäärältään pieni ja kyse on ”vain” leikkimökistä, on siinä silti toteutettava hyvän ja toimivan katon periaatetta, jotta mökki pysyy kuivana ja näin sekä terveenä, siistinä että viihtyisänä. Vesi ei siis saa tihkua, saati virrata sisälle mökkiin, eikä sen enempää saa valua ulkoseiniä pitkin, sillä puumateriaali kärsii aina liiasta kosteudesta. Me rakennamme lastesi leikkimökin näyttäväksi ja turvalliseksi sinun toiveidesi mukaan. Meiltä löytyy omasta takaa jo minkä tahansa katteen oikeaoppiseen asennukseen tarvittavat välineet ja osaaminen. Useinhan ei yhden pikkumökin kattoa varten huvita suuria hankintoja tehdä ja sekin voi aiheuttaa omat haasteensa työlle ja lopputulokselle. Kun teetät työn meillä, sinun ei tarvitse tehdä itse mitään hankintoja.

Leikkimökkihän ei useimmissa kunnissa ja kaupungeissa vaadi toimenpidelupaa tai rakennuslupaa, kun sellainen tehdään tai sitä muokataan. Kaupungeissa voi kuitenkin olla omia asemakaavojaan ja linjanvetojaa siitä, mikä tontilla on sopivaa ja mikä ei. Aina kaupunkitonteille ei esimerkiksi saa rakentaa useampia rakennuksia, riippumatta niiden koosta. Varsinkin uuden leikkimökin rakentamisen suhteen voi siis olla fiksua selvittää etukäteen kaupungin suhtautuminen tontilla rakentamiseen. Ja huolehtia sitten siitä, että mökki on niin siisti ja pihapiiriin sointuva, ettei siitä tule sanomista jälkikäteenkään. Purkuvaatimus kun voi joissain paikoissa tulla myös siksi että rakennus ei soinnu ympäristöön tai se ei ulkoasultaan täytä kohtuullisia vaatimuksia. Taajamien ulkopuolella on yleensä vapaampaa, kuin kaupunkien tiiviissä keskustoissa.

Myös leikkimökin katosta on pidettävä huolta huolloin

Leikkimökin katon huolto on melko yksinkertaista suureksi osaksi katon koosta johtuen. Leikkimökin kattotöihin ei tarvita paljoa aikaa tai vaivaakaan, riittää kunhan tietää mitä tekee. Lumet voi saada työnnettyä katolta lapiolla maasta käsin joutumatta kiipeilemään mökin katolle. Lunta ei kannata päästää kertymään pienelläkään katolla metriseksi tötteröksi vaan pyyhkäistä katto puhtaaksi aina välillä.

Samoin katolle kertyvät roskat voi hyvinkin yltää harjaamaan alas pitkävartisen harjan avulla tai ilmapuhaltimella. Roskat saa ränneistä kauhottua varmasti tikkaiden avulla, kunhan vain viitseliäisyyttä sen verran löytyy, vesikourut voi tutkia samalla, että ne ovat kunnolla kiinni ja sopivassa kaadossa että vesi kulkee tehokkaasti pois sekä katolta että ränneistä. On kuitenkin hyvä muistaa se, mikä vesikate mökin katolla on, sillä kate voi vahingoittua, jos sitä käsitellään liian kovilla menetelmillä ja se lyhentää mökin käyttöikää ikävästi. Esimerkiksi huopakate hajoaa helposti liian kovilla työvälineillä, joten sen puhdistus kannattaa leikkimökinkin katolla suorittaa jollain pehmeällä menetelmällä. Meiltä saat tietysti kaikki nämäkin työt, ellei itseltä osaamista ja kiinnostusta löydy. Talon lumenpudotuksen ja katon puhdistusten ohessa menevät muutkin katot isommasta pienempään, jos niikseen tulee.

Myös leikkimökin katon voi tarvittaessa pestä ja sammalkäsitellä, peltikaton voi maalata ja tiili- tai huopakaton pinnoittaa kuten asuinrakennustenkin katot. Monissa katon huolloissa siis pätevät ihan samat tarpeet ja menettelytavat, kuin isompienkin rakennusten katoilla. Leikkimökin katon huolloin voi liittää osaksi muita pihan huoltotoimia ja mökki saadaan kestämään, vaikka seuraavallekin sukupolvelle. Ellei kiinnostusta tunnu olevan tai pihaa pitää lasten kasvettua raivata muuhun käyttöön niin hyväkuntoinen ja siisti leikkimökki käy kyllä aina kaupaksi seuraavalle omistajalle, homeinen ja lahonnut mökki ei.

Laitamme kuntoon myös muiden piharakennusten katot pihavessasta varastorakennuksiin

Huollamme, korjaamme ja remontoimme asuinrakennusten ja varastorakennusten lisäksi ihan kaikki muutkin pihapiirin rakennukset. Leikkimökki, autotalli, saunarakennus, ulkovessa ja vaikka grillikatoskin kuuluvat samaan listaan. Toisinaan pistetään kerralla kuntoon koko pihapiirin katot, se onkin usein hyvin järkevä tapa toimia, työt voidaan suorittaa sujuvasti ja kohtuullisella aikataululla. Kustannuksiakin säästyy, kun jokaista kohdetta ei tulla erikseen tekemään vaan kaikki voidaan hoitaa yhdellä käynnillä kuntoon.

Eri kokoiset ja erityyppisten rakennusten katot vaativat monipuolista osaamista silloinkin, kun niissä kaikissa on samasta katemateriaalista tehty vesikate. Jos pihapiiristä löytyy peltikattoa, huopakattoa ja tiilikattoa, vaikeuskertoimet tietysti kasvavat vielä entisestään. Asuinrakennusten ja muiden lämmitettyjen käyttörakennusten katot yleensä ovat vaativimmasta päästä, koska niissä vedenpitävyys, eristys ja muut yksityiskohdat on oltava kunnossa, jotta rakennus pysyy käyttökelpoisena. Niissä kattorakenne on myös yleensä monikerroksinen. Vesikatteen ohessa näiltä katoilta löytyy myös aluskate, eristys, yläpohja ja lukuisia yksityiskohtia, joiden rakentaminen, tarkistus ja huolto vaativat omat osaamisensa.

Yksinkertaisempien rakennusten katot eivät ole ihan yhtä vaativia, niissä ei välttämättä ole muuta kuin vesikate mutta näissäkin katon tärkein funktio on estää veden pääsy käyttötilaan ja siksi sen katon toimivuus on oleellista. Katto kuin katto rakennetaan syystä ja ellei se pidä vettä, ei se aja asiaansa. Kattokorjauspalvelu rakentaa ja huoltaa kaikki katot pitkällä kokemuksella ja lujalla ammattitaidolla. Leikkimökin kattoremontti tai kerrostalon kattoremontti, kumpikin hoituu. Älä epäröi kysyä, jos tarvitset apua minkä tahansa katon kanssa!