Kolmiorimakaton remontti, korjaus sekä huolto

Kolmiorimakaton remontti, korjaus sekä huolto Kattokorjauspalvelun laatutyönä takaavat huolettomia käyttövuosi katolle, riippumatta siitä, minkä rakennuksen suojana se on. Me remontoimme, huollamme ja korjaamme kolmiorimakatot ja kaikki muutkin katot kokeneella otteella. Vahvaan osaamisalueeseemme kuuluvat siis kaikenlaiset, kaiken ikäiset ja kokoiset pelti-, tiili-ja huopakatot. Oli rakennustyyppi sitten omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, kesämökki tai vaikka piharakennus autokatoksestapihasaunaan tai leikkimökkiin, saat meiltä osaavat tekijät kattotöihin. Kolmiorimakaton remontti kuuluu siis Kattokorjauspalvelun palveluvalikoimaan kaiken muun kattotyön ohessa.

Kolmiorimakatto kuuluu huopakattojen ryhmään ja vaatii näin huopakatoille tyypilliset huoltotoimet sekä sopivat välineet. Toisin kuin muilla katetyypeillä, huopakatolla on hieman rajoitteita myös sen suhteen, millaisissa lämpötiloissa katolla voi työskennellä. Kolmiorimakatto on yksi vanhimmista huopakattotyypeistä, tyypillisesti huovan saumakohdat on nostettu koholle rimojen avulla, jolloin katteesta on myös tullut tietyn näköinen. Katteessa on tasaisin välimatkoin pieniä harjanteita, jotka ovat ehkäisseet saumojen vuotoa. Ulkonäköä voisi verrata vaikkapa saumapeltiin. Tämä on ollut hyvin käytännöllistä silloin, kun huopakatteiden valikoima on vielä ollut suppeampi. Vaikka tuotevalikoima on laajentunut, eivät kolmiorimakatot ole poistuneet maisemastamme, vaan niitä tehdään yhä. Sellainen siis voi löytyä lähes minkä ikäisestä rakennuksesta tahansa. Sellainen voi myös löytyä hyvin erilaisista rakennuksista, sillä kolmiorimakattoja on rakennettu niin talousrakennuksiin kuin asuinrakennuksiinkin.

Kolmiorimakaton remontti, rakentaminen ja kunnossapito vaatii osaamista, jota meiltä löytyykin mukavasti. Puiset rimat ovat edelleen käytössä, mutta jossain määrin on yleistymässä myös lahoamattomista materiaaleista valmistettujen kolmiorimojen käyttö. Nykyaikaiset huopakatteet ovat kestäviä, mutta niissä on omat niksinsä muun muassa asennuksen suhteen. Monissa tapauksissa tarvitaan myös tulityökorttia, sillä monet huopakatteet vaativat kuumennustyökalujen käyttöä, jotta ne saadaan saumattua ja asennettua oikeaoppisesti katolle.

Katon tarkistus on yleensä aina osa protokollaamme. Silloin kun lähetät meille tarjouspyynnön verkkosivujemme tarjouspyyntölomakkeella tai saamme tarjouspyyntösi puhelimitse, pyrimmekin sopimaan käynnin korjattavassa kohteessa. Tarjousvaiheessa tehtävä katon tarkistaminen on osoittautunut erittäin toimivaksi käytännöksi, sillä näin saamme yleensä jo hyvän kuvan sekä kohteena olevan katon kunnosta, korjaustyöstä ja kaikesta muustakin työn sujuvuuteen vaikuttavasta. Meillä on tapana jutella myös asiakkaan kanssa, jotta hänen toiveensa tulevat myös huomioon otetuiksi jo suunnitteluvaiheessa. Näin saamme tehtyä myös realistisen hinta-arvion ja tarjouksen työn hoitamisesta. Tarkistamme katon myös kaikkien tilaustöiden ohessa ilman erillislaskua, kattotarkistus kuuluu siis kaikkien kattotöidemme hintaan työn luonteesta riippumatta. Jos vaikkapa katon puhdistuksen yhteydessä löydämme katolta korjausta vaativia vikoja, annamme sinulle tilannekatsauksemme korjausehdotuksineen ja tarjouksineen.

Kun teetät meillä kattotöitä niin muista, että kotitalousvähennys on haettavissa omassa henkilöverotuksessa meillä teetetyn työn osuudesta. Muistathan että tarvittaessa voit hakea itse myös rahoitusta kattotöiden teettämiseen kotisivujemme kautta.

Korkealaatuinen kolmiorimakattoremontti avaimet käteen -palveluna

Kattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen. Kyllä, avaimet käteen -palvelu tarkoittaa täyden palvelun toimintaa, jossa me hoidamme kaiken mahdollisen ja autamme niissäkin asioissa, jotka sinä joudut itse hoitamaan. Tämä tietysti vaatii sen, että otat itse meihin yhteyttä, mutta sen jälkeen saatkin sitten aivan kaiken, mitä kattosi kunnossapito vaatii. Meidän kanssamme on helppo hoitaa kattoasiat kuntoon, vaikka ei vielä olisikaan suuremmin kokemusta urakoiden teettämisestä. Meillä kaikki tarvittava otetaan huomioon, joten sinulle jää hyvin vähän hoidettavaa ja muistettavaa.

Raudanluja kokemus on valmistanut meidät selviämään kattoremontista kuin kattoremontista kiitettävin arvosanoin ja huipputason asiakastyytyväisyysprosentilla. Toteutamme niin osittaiset kuin täydelliset kattoremontit, kohteesta riippuen yläpohjan eristevillojen uusimisesta, lahovaurioiden korjaamiseen, aluskatteen rakentamiseen ja vesikatteen asentamiseen kaikkine kattotuotteineen. Meillä kattosi kunnostukseen lähdetään aina sillä mielellä, että katon kunto ja korjaustarpeet käydään läpi ja työt perustuvat tarpeeseen. Sekä tietysti sinun toiveisiisi katon suhteen, sinähän sen katon omistat, joten sinulla on oikeus ja velvollisuus kertoa toiveistasi meille. Me toteutamme kaiken mikä on mahdollista ja katon kannalta turvallista toteuttaa.

Toiveiden ja tarpeiden mukaan voimme asentaa sen kattoremontin yhteydessä katolle uusia kattotuotteita, kuten turvatuotteita lumiesteistä, kattosiltoihin ja palotikkaisiin. Samassa urakassa on mahdollista asennuttaa meillä myös uusi sadevesijärjestelmä tai vesikourut sekä tietysti aurinkopaneelit, kattoluukut ja kattokuvut. Asennamme katon suojaksi pieneläinesteet ja harjatiivisteen. Silloin kun katolla on piippu, peltiseppämme voi pellittää sen kestäväksi ja siistiksi.

Aina joskus kun ryhdymme kattoa kunnostamaan ja tutkimaan lähemmin, paljastuu vesivahinko. Parhaimmillaan tilanne on helposti korjattavissa. Jos vuoto on esimerkiksi sattunut aika vasta eikä vesi ole ehtinyt tehdä vielä merkittävää vahinkoa lorotellessaan esimerkiksi katon yläpohjaan. Me pyrimme aina tarkistamaan yläpohjakin, kun katolla käydään. Valitettavan usein se jää monilta muilta tutkimatta, koska sinne on toisinaan hieman vaikeaa päästä. Mutta juuri siksi me sinne yritämmekin kivuta, sillä yläpohjassa monet vuototapaukset selviävät ajoissa. Jos vesi on tehnyt tuhoja yläpohjassa, vaihdamme villat ja uusimme lahovaurioiset puuosat ja sinä saat kattosi jokaisen kerroksen ja rakenteen kuntoon.

Kattoremontin peruskaava Kattokorjauspalvelussa on sellainen, että se alkaa kattotarkastuksella, jonka kokeneet kattoammattilaisemme käyvät tekemässä. Asiakkaan toiveiden ja tarkastuksen perusteella teemme toimintasuunnitelman ja laskemme tarjouksemme. Kun asiakas hyväksyy ehdotuksen ja tarjouksen, ryhdymme hommiin. Eli tilaamme sovitut materiaalit, varaamme riittävän määrän työvoimaa ja kalustoa ja niin edelleen. Kattoremontin kesto ja hinta ovat kiinni monesta kattokohtaisesta tekijästä ja tämän vuoksi meiltä saa tarkan hinnan vain tarjouspyyntöprosessin kautta. Sen avulla voimme huomioida kaikki kattotyöhön vaikuttavat tekijät ja laskea realistisen tarjouksen, jonka puitteissa työ on mahdollista hoitaa hyvin. Meillä tarjous kuitenkin sisältää aina kaiken tarvittavan ja varsinkin silloin, kun kilpailutat tarjouksia, ole huolellinen, että vertailet keskenään yhtä kattavia palveluita. Jos joudut itse erikseen hoitamaan ja maksamaan siivoukset, jätteiden hävitykset ja monet muut työvaiheet, lopullista hintaa on vaikea arvioida.

Kattoremontin kustannuksiin sekä työtuntien että materiaalimenekin kautta voivat vaikuttaa muun muassa käytettävät kattotuotteet, katemateriaali, katon koko, ja katon jyrkkyys. Sekin vaikuttaa, tarvitseeko kohteessa pystyttää rakennustelineitä tai käyttää henkilönostimia, jotta työ olisi mahdollista ja turvallista. Hinta-arviossa otamme myös huomioon kattoläpivientien lukumäärän, lipat, jiirit ja muut vastaavat yksityiskohdat. Myös katon varustelu vaikuttaa loppuhintaan.

Kolmiorimakaton kausihuollot keväisin ja syksyisin auttavat pitämään katon priimakunnossa

Säännöllinen kolmiorimakaton huolto pitää katteen kunnossa ja suuremman remontin kaukana tulevaisuudessa. Oikeastaan kaikilla katoilla pätee se sääntö, että säännöllinen tarkistaminen ja huolto ehkäisevät suurempien vikojen syntyä. Ne lykkäävät katon saneeraustarvetta ja auttavat ennakoimaan katolle erääntyviä töitä, joita esimerkiksi katteen luontainen ikääntyminen ja kuluminen tuovat käsille.

On tietysti omistajasta kiinni, kuinka usein hän kattonsa tarkistukset ja huollot tilaa. Turhan moni luottaa kuitenkin siihen taktiikkaan, jossa huollot tilataan vain, kun on tarvetta. Eli silloin, kun kattovuoto iskee tai ränni irtoaa talon räystäspielestä. Suurella todennäköisyydellä kumpikin vaiva olisi saatu hoidettua kuntoon jo ennen vahingon sattumista pienemmillä kustannuksilla ja stressillä, kun kattoa olisi käyty huoltamassa esimerkiksi kausiperustaisesti. Jotkin huoltotoimenpiteet olisi katon kannalta annattavaa toteuttaa kaksikin kertaa vuodessa, syksyllä ennen ensimmäisiä lumia, ja keväällä pakkasten loputtua ja lumien lähdettyä katolta. Näissä huolloissa me hoidamme katon puhdistuksen roskista ja lehdistä sekä tarkistamme katteen pinnan kunnon.

Rännien puhdistus on tarpeen suorittaa oikeastaan aina, kun kattoakin puhdistetaan koska roska kertyy hyvin herkästi sitten sinne kouruun, aiheuttaen jopa enemmän vikoja ja ongelmia, kuin itse katon roskaantuminen. Samalla hoidamme vesikourujen kiinnitysten ja kaadon tarkistukset. Erityisen huomiomme saavat aina läpivientien ja saumausten tarkastukset sekä niiden tiivistykset, sillä nämä ovat hyvin tyypillisiä vuotokohtia katolla kuin katolla. Samalla, kun katolle on noustu teemme vielä kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistukset, jolloin käymme läpi kattokohtaisesti sinne asennetut lumiesteet, kattosillat, lapetikkaat, kattotikkaat ja muut mahdolliset kattotuotteet.

Talven huoltoihimme kuuluvat lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Muita huoltoja teemme katon tarpeiden mukaan, erityisesti käyttöiän puolivälin jälkeen alkavat tulla ajankohtaisiksi erilaiset syväpuhdistukset, kuten katon pesu, sammaleenpoisto, suojakäsittelyt, huoltomaalaukset ja pinnoitukset. Hyvin huollettukin kate kuluu ikääntyessään, erilaiset puhdistukset ja suojapinnoitteet toimivat hyvin kattoa uudistavina keinoina kolmiorimakatollakin. Saat meiltä asiantuntija-avun kaikkiin kolmiorimakaton huoltoihin ja puhdistuksiin.

Kolmiorimakaton korjaus suojaa kattoa ja koko rakennusta

Kun katto vuotaa, on toimenpiteisiin syytä ryhtyä nopealla aikataululla, jotta veden tekemät vahingot saadaan minimoitua. Meiltä saat kaikki kattojen vuotopaikkaukset, katteen pinnan korjaukset, kuten saumojen kunnostukset. Lisäksi saat huopakatteen kuprujen, kuoppien ja repeämien kunnostukset, jotka toteutamme kestävillä ja juuri kyseiselle vesikatteelle soveltuvilla menetelmillä. Kunnostamme vuotavat läpiviennit ja saumat sekä hoidamme ilmanvaihtokanavien sekä viemärintuuletusputkien vuotokorjaukset.

Saat meiltä myös kaikki kattosi sadevesijärjestelmän korjaukset. Voimme tarvittaessa uusia koko sadevesijärjestelmän. Tai korjata rännit ja syöksyputket, kiinnittää niitä uudestaan ja tarkistaa, että niiden kaato on kunnossa ja vesi pääsee näin poistumaan ihanteellisella tavalla sadevesijärjestelmästä ja katolta. Rännien puhtaanapito on myös hyvä toimenpide ehkäistä monia sadevesijärjestelmän vaivoja. Puhtaasta rännistä kosteus pääsee poistumaan eikä niihin pääse jäätymään vettä, joka helposti pilaa kaadot ja tuhoaa kiinnitykset.

Varsinaisen katon töihin lukeutuvat vesikatteen korjaukset ja vaihdot, mutta myös kaikki aluskatetyöt asennuksista korjauksiin ja läpivientien aluskatetöihin. Teemme ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella kaikki katon kosteusvauriokorjaukset ja lahovaurioituneiden puuosien vaihdot, joita usein havaitaankin juuri kattotarkistusten ja saneerausten yhteydessä. Kattoon ei voi jättää lahonneita ja pilaantuneita materiaaleja kun se paikataan ja kunnostetaan jälleen vedenpitäväksi. On tärkeää huolehtia varsinkin kosteusvaurioiden sattuessa siitä, että katto hoidetaan kokonaisvaltaisesti kuntoon. Meillä toimitaan näin ihan joka kerralla, sillä annamme takuun tekemillemme töille ja tiedämme, ettei moiseen kannatta lupautua, ellei kattoa oikeasti pistetä kokonaan kuntoon.

Hoidamme toki myös kaikkien kattotuotteiden korjaukset ja toteutamme nykystandardeja vastaavat kulkureitit katolle kattosiltojen ja tikkaiden avulla. Kolmiorimakatto voi vaatia lumiesteitä, sillä se on yleensä melko jyrkkä kattomuoto, vaikka huopa ei kaikkein liukkain pinta lumelle olekaan. Jos se lumi katolta liikkeelle lähtee, voi jälki olla pahaa ja siinä tapauksessa lumiesteet ovat halpa vakuutus katolle.