Kattovalokuvun ja kattoikkunan asennus, korjaus ja huolto

Kattoikkunan tai kattovalokuvun asennus katolle onnistuu Kattokorjauspalvelun avulla niin kattoa saneeratessa kuin erillisasennuksenakin. Teemme myös kaikki kattoikkunoiden ja kattovalokupujen korjaukset ja huollot. Kattoikkuna ja kattovalokupu ovat yleisesti asumisviihtyvyyden parantamiseksi asennettuja kattotuotteita, parhaimmillaan ne tuovatkin mukavasti luonnonvaloa sisätiloihin ja näin luovat ihan oman tunnelmansa rakennukseen. Niistä on kuitenkin pidettävä hyvää huolta, että ne näyttävät hyvältä ja toimivat oikein. Valitettavasti tämä puoli aina välillä unohtuu sen asennuksen ja alkuinnostuksen jälkeen. Huoltamattomana tai ehkä alun perinkin jollaintapaa vikaan menneen asennuksen seurauksena se luonnonvalo voi alkaa tuntua pieneltä ilolta kaikkiin vaivoihin verrattuna. Epäsiisti, vuotava kattoikkuna tai kattovalokupu ei enää tuota sitä iloa, mikä tarkoitus sillä on ollut ja poistaminen voi olla ihan järkevä ratkaisu. Toisinaan kattovalokuvun asennus tai kattoikkunan asennus on ollut rakennuksen edellisen omistajan idea tai rakennusta muokataan niin etteivät ne enää sovi suunnitelmiin ja niistä täytyy päästä eroon.

Kattoikkunat ja kattokuvut ovat suurikokoisia läpivientejä katolla, joten niiden tiiveydestä ja toimivuudesta on pidettävä hyvää huolta. Jos kupu ja ikkuna saavat jäädä, niiden kunnostaminen, huoltaminen ja puhtaanapito kannattavat aina. Meiltä saat kattoikkunoiden ja kattokupujen asennukset, huollot ja korjaukset, joilla voit nauttia kotiisi virtaavasta valosta huolettomasti.

Jos kattoikkunan tai kattovalokuvun asennus, korjaus tai huolto on tullut ajankohtaiseksi, lähetä meille tarjouspyyntö kotisivujemme tarjouspyyntölomakkeella. Voit tietysti myös soittaa meille niin jutellaan lisää vaihtoehdoista ja toimenpiteistä kattoikkunan ja kattovalokuvun suhteen. Tarpeen vaatiessa sovimme tarkistuskäynnin jo tässä tarjousvaiheessa, jotta pystymme suunnittelemaan juuri sinun kattosi suhteen parhaat toimenpiteet ja laskemaan paikkaansa pitävän tarjouksen. Suunnitteluvaiheessa kartoitamme aina myös asiakkaan toiveet ja huomioimme ne suunnitelmia tehdessä.

Katon kokonaisvaltainen tarkistaminen kuuluu Kattokorjauspalvelun kaikkiin töihin, myös silloin, kun teemme kattoikkunan tai kattovalokuvun asennusta, tutkimme missä kunnossa katto kokonaisvaltaisesti on. Erityisesti silloin, kun ikkunaa tai kupua ollaan vaihtamassa uuteen, on ollut vuotoja tai muita ongelmia, katon tarkistaminen kannattaa. Näin tiedämme mahdollisten vahinkojen ja korjaustarpeen laajuuden.

Tarkistamme kattosi muutenkin kaikkien töiden ohessa ilman erillismaksua. Vaikkapa katon puhdistuksen tai sadevesijärjestelmän kunnostuksen yhteydessä tutkimme missä kunnossa katto on vesikatteesta yläpohjaan. Mikäli löydämme jotain vikoja ja puutteita, juttelemme asiasta kanssasi ja jätämme tarjouksemme töiden hoitamisesta. Meillä teetetty työ oikeuttaa hakemaan kotitalousvähennystä omassa henkilöverotuksessa. Tarvittaessa saat haettua myös rahoitusta töiden teettämiseen kotisivujemme kautta.

Korjaus ja tiivistys pitävät kattokuvun kunnossa

Kattoikkuna vaatii säännöllistä tarkistamista ja huoltoa. Kattokupu tai kattoikkuna voidaan huoltaa katon normaalissa huoltokierrossa, esimerkiksi keväisin ja syksyisin toteutettavien kausihuoltojen yhteydessä. Teemme kuitenkin myös näiden kattotuotteiden erillishuoltoja, sillä ne voivat vaatia enemmän huomioita, kuin esimerkiksi vesikatteen pinta. Toki saat meiltä sen koko katon kuntokartoituksen silloinkin, kun tilaat meidät huoltamaan pelkän kattovalokuvun tai kattoikkunan.

Kattoikkunan ja kattokuvun huoltoihin on hyvä yhdistää myös ylä- että alakourujen puhdistukset. Puhdistustyöt olisi muutenkin hyvä toteuttaa ainakin pari kertaa vuodessa. Katon läpiviennin kunnon tarkistus taas varmistaa, ettei vesi pääse vuotamaan kattorakenteisiin. Kattoikkunat, kattoluukut ja kattovalokuvut voivat vuotaa ulkopuolisen rakenteen lisäksi myös sisäpuolelle. Tällöin on vaihdettava esimerkiksi kattoikkunan oma tiiviste ja kattoikkunan tiivisteet on hyvä aina välillä tarkistaa silloinkin, vaikka vuotoja ei olisi ollut, ettei vesi sitten pääse vaivihkaa tihkumaan ikkunan raosta asuintiloihin. Kaikkiin vuotoihin tulee suhtautua vakavasti, sillä ne voivat aika nopeastikin aiheuttaa vakavia vaurioita katolle ja rakennukselle. Oli vuotosyy mikä tahansa, voit kääntyä meidän puoleemme, laitamme vuodon aisoihin ja kattoikkunat, luukut ja kuvut kuntoon ammattitaidolla.

Aika-ajoin on lisäksi hyvä toteuttaa karmien huollot sekä tarvittaessa niiden maalaus. Kattoikkunoiden saranoiden voitelu taas varmistaa jouhevan ikkunan käytön. Osa huolloista vaikuttaa lähinnä esteettisesti, osa suoraa kattoikkunan tai kattokuvun toimintaan, osa puolestaan vaikuttaa molempiin. Oli kattokupusi tai kattoikkunasi huoltotarve mikä tahansa, saat sen meiltä. Teemme kaikki asennukset, huollot ja poistotyöt takuutyönä ja täyden palvelun avaimet käteen -periaatteella.

Kuinka paljon kattovalokuvun tai kattoikkunan asennus katolle maksaa?

Olisi meillekin hyvin helppoa, jos voisimme katsoa taikapallosta suoraan sinulle kiinteän hinnan, jolla saisimme kattoikkunan tai kattokuvun toteutettua talosi katolle tietämättä mitään sen tarkempaa etukäteen. Tässä, kuten muissakin kattohommissa on paljon liikkuvia osia, joista lopullinen hinta koostuu ja hinnan arvailu on oikeastaan ihan tyhjänpäiväistä, ellemme tiedä vielä asiasta sen enempää. Tarkan hinnan saat meiltä vain pyytämällä tarjouksen, jonka pohjaksi teemme tarvittavan taustakartoituksen.

Esimerkiksi erilaiset kattoikkunat ja kattokuvut ovat eri hintaisia. Niitä löytyy markkinoilta montaa eri kokoa ja mallia useilta eri valmistajilta. Voit valita pyöreän, kulmikkaan tai eri kokoisen tuotteen katollesi. Erilaiset kuvut voivat maksaa reilusta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin, riippuen täysin valitusta tuotteesta ja sen asennuskehyksestä sekä muista tarvikkeista. Sitten kun tiedetään, mikä tuote valitaan ja minkä kokoinen se on, sekä se riittääkö yksi vai tehdäänkö katolle useampi läpivienti, olemmekin jo paljon viisaampia hinta-arvion suhteen.

Läpiviennin koko vaikuttaa aina hintaan. Siihen vaikuttaa työn työtuntien muodostumisen kautta myös muun muassa kattosi katemateriaali, katon muoto, sillä on eri asia asentaa kattoluukku tasakatolle kuin harjakatolle. Työn määrään vaikuttavat myös katon alusrakenteet sekä tietysti katon kunto. Jos katto on uusi tai erittäin hyvässä kunnossa, on työ usein aika mutkatonta. Mutta silloin kun kupua tai ikkunaa ollaan asentamassa jo hieman käyttövuosia nähneelle katolle, meidän on varmistettava myös katon kunto ja joskus tähän kuuluu myös joitain korjaustöitä katon kunnon takaamiseksi. Näin voimme kuitenkin taata asennuksen ihanteellisen lopputuloksen.

Kattohuollon yhteydessä tarkistamme, huollamme sekä tarpeen vaatiessa pesemme kattoikkunat

Kun käymme huoltamassa kattoasi, katsastamme samalla reissulla myös mahdolliset kattoikkunat, kattokuvut ja kattovalokuvut. Tarkistamme, että läpivienti näyttää hyvältä, tiivisteet ovat kunnossa ja aukeavat ikkunat tai luukut aukeavat oikein ja pysyvät kiinni kuten kuuluukin. Katon puhdistuksen yhteydessä puhdistamme ne lehdistä ja roskista. Voimme tarvittaessa myös pestä ne, kun katollesi kerran olemme jo kiivenneet. Yksi ongelmahan kaikissa ikkunatyyppisissä ratkaisuissa on likaantuminen. Kosteus, siitepöly, levänkasvu, lintujen jätökset ja muut liat saavat ikkunan tai kuvun näyttämään nopeasti melko inhottavalta. Valo ei myöskään pääse likaisen kuvun tai ikkunan läpi toivotulla tavalla. Niiden puhdistaminen voi kuitenkin olla vaikeaa, koska se yleensä vaatii rakennuksen ulkopuolelle eli katolle kiipeämistä. Onneksi asian voi ulkoistaa myös Kattokorjauspalvelulle, sillä katolla kiipeily ei ilman osaamista ja asianmukaista turvavarustusta ole edes suositeltavaa, saati kovin mukavaa tai helppoa hommaa.

Talvella on hyvä muistaa lumikuorman aiheuttama rasitus kattoikkunoihin. Lumi ja jää aiheuttavat omat riskinsä varsinkin kattoikkunoiden kunnolle, vaikka modernit kattoikkunat kestävätkin varsin hyvin lumen ja jään rasitusta lämmöneristyksen toimiessa paremmin kuin vanhemmissa malleissa. Lunta voi kuitenkin erityisesti tasaisten kattoikkunoiden päällekin kertyä melkoinen lasti. Niiden ympäristö olisi hyvä pitää mahdollisimman lumi- ja jää vapaana, erityisesti haastavampien talviolosuhteiden vallitessa. Yksi riskihän kaikille katon rakenteille on se hetki, kun lumi lähtee keväällä katolta liikkeelle ja kolhii kaikkea mennessään. Ongelman vakavuus riippuu tietysti hieman katostakin, tasaisemmat kattomallit ja esimerkiksi huopakatteet eivät välttämättä aiheuta yhtä suurta riskiä, kuin esimerkiksi peltikatto, jonka pinnalta lumikuorma voi lähteä hyvinkin vilkkaasti liikkeelle repien yhtä sun toista mennessään.

Tarpeettomaksi käyneen kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto katolta

Joskus kattoikkunasta tai kattovalokuvusta halutaan päästä eroon. Se ei enää vastaa tarvetta tai sitten se on niin vanha, että se näyttää epäsiistiltä eikä sitä saa enää kunnolla puhdistettua, lisäksi se voi vaatia jatkuvasti korjaamista. Me voimme vaihtaa kattoikkunan uuteen, tai poistaa se kokonaan. Sama koskee kattovalokupuja sekä kattoluukkuja. Tietysti katon yläpohjaan huoltoreitin muodostava kattoluukku tai tarkistusluukku on hieman eri asia. Vanha luukku voidaan tietysti poistaa, mutta yleensä annamme suosituksemme joko kunnostaa ja vaihtaa vanha tarkistusluukku tai tehdä vaihtoehtoisen reitin yläpohjaan. Sinne olisi kuitenkin päästävä jollain keinolla kulkemaan, jotta kattosi saadaan pidettyä kunnossa. Voimme suunnitella ja tehdä huoltoluukulle myös jonkin toisenlaisen toteutuksen. Kattoikkunalla ja kattovalokuvulla ei ihan samanlaisia hyötyfunktioita ole, joten niiden poistattaminen katolta ei yleensä vaadi vaihtoehtoisten ratkaisujen keksimistä, vaan ne voidaan surutta poistaa ja rakentaa kattoa tilalle.

Katon korjaus käytöstä poistetun kattotuotteen kohdalta on koko katon kunnon kannalta erittäin tärkeä toimenpide. Mikäli kattoa ei korjata auki jäävän kohdan eli läpiviennin osalta asianmukaisesti, on koko katon kunto vaarassa. On siis tarpeen kunnostaa kaikki katon kerrokset, katosta riippuen siis ainakin vesikate, useimmiten myös aluskate ja muitakin rakenteita. Katon korjaus- ja paikkaustavat riippuvat täysin katon materiaalista ja kohteen olosuhteista, sillä jokainen katto on yksilöllinen. Kun tilaat Kattokorjauspalvelun poistamaan kattoikkunaa, kattovalokupua tai vaikkapa sitä kattoluukkua niin tarkistamme samalla kattosi. Sen jälkeen osaamme kertoa sinulle täsmällisesti, kuinka juuri sinun kattosi ja paikattavan läpiviennin suhteen olisi parasta toimia. Tutkimuksemme paljastavat mahdolliset kosteusvauriot ja voimme varustautua niiden korjaamiseen. Samalla selviää myös kattokohtaiset rakenne- ja materiaaliratkaisut, joiden perusteella työn mitoitus myös määräytyy.

Avonainen kohta katossa on aina suuri riski kosteusvaurioiden synnyn kannalta, onkin aina kattoa avatessa tarpeen huolehtia esimerkiksi työn kannalta tarpeellisista säävarauksista ja suojaustoimenpiteistä. Näin voidaan ehkäistä kosteuden päätyminen kattorakenteisiin kunnostustyön aikana ja estää kosteusvaurioiden syntyä. Me mietimme aina suojaukset kuntoon ja sovimme mahdolliset säävaraukset huoltopäiville.

Vuotaako kattoikkuna tai valokupu vettä tai lämpöä? Katon höyrysulun tai eristyksen korjaus laukaisee stressaavan tilanteen!

Jos katon väliin kertyy kosteutta valokuvun tai kattoikkunan kohdalle tai tuotteet falskaavat lämpöä, voi katon höyrysulun tai eristyksen korjaus tai lisätiivistys katon valoaukkojen kohdalta hyvinkin korjata tilanteen. Höyrysulku estää kosteaa sisäilmaa tunkeutumasta katon välissä oleviin rakenteisiin, ja eristeet taas pitävät lämpimän ilman sisällä ja kylmän viiman ulkona.

Ammattilainen osaa laittaa katon kuntoon niin höyrysulun kuin eristeidenkin osalta, joten älä suotta jää kurimukseen kärvistelemään! Tilaa sen sijan kattokorjauspalvelumme kautta asiantuntija paikalle ottamaan tilanne pian haltuun!

Me ymmärrämme, että tällä hetkellä tilanne saattaa aiheuttaa paljon stressiä ja nukuttuakaan ei siksi saa kunnolla. Mitä pikemmin otat kattokorjauspalveluumme kuitenkin yhteyttä, sen vikkelämmin stressisi laukeaa ja yöllinen valvominen katon valoaukkojen vuoksi loppuu. Vikkelällä yhteydenotolla varmistat, että korjaustyöt hoituvat myös mahdollisimman helposti ja edullisesti pois päiväjärjestyksestä – vitkastelu saattaa aiheuttaa katolle isompiakin korjaustarpeita esimerkiksi home- ja ruostevaurioiden muodossa!

Mikäli omatunto nyt kolkuttaa ja tiedät kattoikkunoiden tai valokupujen oireilleen jo pidemmän aikaa, ei hätää. Kun otat yhteyttä kattokorjauspalveluumme, lähetämme pian paikalle kaikki katot kokonaisvaltaisesti tuntevan kattoasiantuntijan. Hän ja tarvittaessa hänen yhtä osaavat kollegansa käyvät kattosi läpi kauttaaltaan vesikaton, kattotuotteiden ja mahdollisuuksien mukaan jopa yläpohjan osalta korjaustöiden yhteydessä. Näin ollen saat selville miten laajalle alalle katon eristyksen ja höyrysulun ongelmat ovat ennättäneet eskaloitua sekä hyvän tarjouksen kaikista katon kaipaamista huolto- ja korjaustöistä.

Ripeästi ja ammattitaitoisesti tekemiemme korjausten ohella pystymme antamaan kullanarvoisia vinkkejä takuuasioissakin, mikäli eristys- tai höyrysulkuongelmien syyksi paljastuu virhe valokupujen tai kattoikkunoiden asennuksessa tai valmistuksessa. Neuvomme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessakin, sillä lähtökohtaisesti kaikki tekemämme työ kelpaa verotuksessa vähennettäväksi. Katon korjauspalvelun ja hyvien neuvojen ohella kauttamme on saatavilla lisäksi rahoitusta, jonka avulla maksat katon korjaustyöt halutessasi vaikka osissa.

Lopeta siis panikointi ja ota yhteys kattokorjauspalveluumme. Olemme käytettävissäsi ympäri vuoden koko Suomen alueella. Sähköisen tarjouspyyntölomakkeemme kautta voit kertoa meille huolesi katon eristykseen tai höyrysulkuun sekä kattoikkunoiden tai valokupujen korjaustöihin liittyen jopa jouluaattona!