Kattoremontti kerrostaloon

Kun kattoremontti kerrostaloon on tullut ajankohtaiseksi, Kattokorjauspalvelu on valmiina töihin! Me remontoimme kaikki kierrostalojen katot riippumatta siitä, millainen katto on kyseessä. Meiltä löytyy sekä osaamista että välineistöä omasta takaa myös korkeampien kohteiden korjaamiseen. Kerrostalot, varastot, maneesit, nostovoimaa löytyy niin että työt saadaan hoidettua sovitulla aikataululla ilman turhia viivästyksiä. Lisäksi asentajamme ovat turvakoulutettuja, kaikki kattokorjaustyöt tehdään hyviä työturvallisuustapoja noudattaen ja kunnollisia turvavarusteita käyttäen. Me haluamme parhaan työväkemme pysyvät työkunnossa eikä kyllä moni asiakaskaan halua turhia onnettomuuksia omalle työmaalleen. Jokainen yksityiskohta, työvaihe ja työmenetelmä on mietitty kunnolla niin että työ on turvallista ja sujuvaa. Tähtäämme aina huipputason lopputulokseen.

Meidän toimestamme ammattitaitoiset korjaus- ja saneeraustyöt onnistuvat niin tiilikatteille, peltikatteille kuin huopakatteillekin. Kattokorjauspalvelu tekee kattotyöt tasakatoille, harjakatoille ja muillekin kattomalleille, kaikkea on tehty eikä teidän talonne joudu harjoituskappaleeksi. Olemmekin yksi markkinoiden monipuolisimmista kattokorjausyrityksistä. Suunnittelemme ja toteutamme jokaisen kattoremontin rakennuskohtaisen suunnitelman mukaisesti. Suunnitelma perustuu katon yksityiskohtaiseen kuntokartoitukseen.

Silloinkin kun samassa taloyhtiössä on useampi saneerattava, saman ikäinen ja samoilla materiaaleilla toteutettu katto, ne kaikki tutkitaan huolellisesti. Katon kuntokartoitus kuuluu meillä jokaiseen katolla käyntiin myös pienemmissä töissä ilman erillistä maksua. Kartoituksen yhteydessä saatte aina myös tarjouksemme korjaustöiden hoitamisesta. Korjaukset suunnitellaan jokaiselle katolle sen tarpeiden mukaisesti. Näin vältytään sekä turhilta että liian vähäisiltä korjaustoimenpiteiltä, sillä tilanteet katoilla vaihtelevat. Emme siis pistä jokaista kattoa automaattisesti kokonaan uusiksi. Jos vesikate on ainoa asia, mikä oikeasti tarvitsee vaihtaa, vaihdamme vain vesikatteen. Mutta silloin kun käy ilmi, että vesikatteen alta löytyy laajempi saneeraustarve vaikkapa vesivahingon vuoksi, kaikki korjataan mikä täytyy korjata. Haluamme että katto on jatkossa taas toimiva kokonaisuus ja vahingot saadaan minimoitua.

Kuntokartoituksen ohessa keskustelemme myös tilaajan kanssa talon tarpeista ja mahdollisesti ilmenneistä ongelmista. Näin saadaankin hyvä ja perinpohjainen tarvekartoitus tehtyä. Esimerkiksi katemateriaalin valinta uudelle katolle helpottaa sekä tarjouksen laskemista, että työn suunnittelua. Eri katteiden asennuksiin tarvitaan eri määrä työtunteja ja työvoimaa. Tarvekartoituksen pohjalta voimme laskea tarkan tarjouksen ja tehdä työsuunnitelman aikatauluineen.

Kokonaisvaltaiseen kattokorjauspaleluumme kuuluu töiden päätyttyä myös työmaan siivous ja jätteiden hävittäminen. Kerrostalossakaan ei tarvitse ryhtyä kutsumaan koolle mitään talkoita, että työ saadaan päätökseen myös siivouksen osalta. Eli täysi avaimet käteen -palvelu. Meillä annetaan aina työlle takuu, sillä se on helppo antaa, kun työn laatuun panostetaan aina. Jos jotain sattuisi, se hoidetaan kyllä kuntoon. Tarvittaessa kauttamme on kätevää hakea myös rahoitusta työn teettämiseen, sillä kattoremontti on yksittäisenä maksuna isohko kuluerä myös taloyhtiölle.

Toimimme avoimesti. Intresseihimme ei kuulu paisutella urakkaa tai korjata turhaa ja sitten laskutella mitä sattuu muka välttämättömänä, kun työt on jo tehty. Me toimimme mieluiten läpinäkyvästi ja luomme luottamussuhteen asiakkaisiimme. Ovathan vakioasiakkaat nyt paljon mukavampia kuin ikuiset kertaurakat! Hyvin ja rehellisesti hoidetut asiat myös kattosaneerauksissa ovat kaikkien etu.

Kerrostalon kattoremontti on paras tilaisuus toimivan katon suunnitteluun ja toteutukseen

Kerrostalon kattoremontti antaa oivallisen tilaisuuden uusia ja päivittää kattoa. Erityisesti silloin, kun vanhalla katolla on ollut ongelmia, voi olla helpotuskin saada aikaan päätös uuden katon hankkimisesta tai vanhan remontoinnista. Toimiva katto saadaan toteutettua perinpohjaisen kartoituksen, tarkan suunnittelun ja huolellisen toteutuksen kaavalla, jossa mitään ei jätetä arvailujen varaan. On mahdollista, että joskus vesikatetta purkaessa paljastuukin vesivaurioita, puutteellisia eristeitä tai tuuletusvälejä. Kaikki asioita ei aina pysty havaitsemaan, ennen kuin katto on kirjaimellisesti avattu. Meidän asentajiltamme kuitenkin löytyy kokemusta järkevästä ongelmanratkaisusta. Jos ongelmia löytyy kesken töiden, asiasta tiedotetaan ja töiden ottamasta suunnasta keskustellaan taloyhtiön edustajan tai talon omistajan kanssa. Tietoa tehdyistä töistä ei tarvitse etsiä vasta loppulaskun erittelystä.

Kattoremontin yhteydessä me voimme asentaa myös modernit, uudet kattotuotteet kerrostalon katolle ja päivittää kattoa myös näiden osalta. Hyvin tyypillisiä nykypäivän kattovarusteita ovatkin turvallisuuteen panostavat välineet, kuten kattosillat ja kaiteet. Niihin kuuluvat myös lumiesteet, jotka estävät lumikuormia tippumasta korkealta katolta yhtenä valtavana massana tai mikä pahinta, jäisinä köntteinä alla kulkevien ihmisten ja autojen päälle. Samassa yhteydessä voidaan kätevästi päivittää myös sadevesijärjestelmää ja parantaa katon energiatehokkuutta, aivan kuten missä tahansa muussakin rakennuksessa. Korkeuden vuoksi kerrostalon katolla turvatuotteilla on ihan oma merkityksensä. Esimerkiksi katolla työskenteleville ihmisille esimerkiksi kattosillat tuovat käytännöllisyyttä ja turvaa. Vaikkapa lumenpudottajien turvaköydet voidaan sitten kiinnittää kattosiltojen yhteyteen asennettaviin kiinnikkeisiin.

Myös kerrostalon kattoremontti onnistuu Kattokorjauspalvelulta ympäri vuoden. Teemme siis kattosaneerauksia myös läpi talven. Se voikin olla hyvä hetki sopia myös kerrostalon katon saneerauksesta, sillä ruuhkaisen kesäsesongin ulkopuolella voi olla mahdollista antaa edullisempia tarjouksia työn teettämisestä. Lisäksi on helpompaa sopia aikataulusta, kun työtilanne on meillä tasaisempi. Kerrostaloelämää ajatellen talvisaneeraus voi olla jopa paras ratkaisu, sillä talvella asukkaat tuskin edes huomaavat työmaata yläpuolellaan. Kesällä moni kärsii kuumuudesta ja pitää ikkunoita auki, näin myös työn äänet pihalta ja katolta kantautuvat herkästi asuntoihin.

Talven etuihin kuuluu myös pakkasen myötä kuivempi ilma, joka on aina käytännöllinen kattotöitä ajatellen. Jos katolla on lunta, palveluumme kuuluu pudottaa lumet hallitusti ja turvallisesti kattotöihin ryhtyessämme. Saat ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla teettämällä kattosaneerauksen talvella. Kerrostaloissa ullakkorakenteet estävät erittäin tehokkaasti lämmön karkaamisen talviremontinkin aikana. Meillä on hyvä kokemus myös kylmien säiden saneeraustöistä ja toimimme energiaa säästävällä tavalla. Esimerkiksi eristeitä voidaan vaihtaa -jos niitä edes tarvitsee vaihtaa -pienissä osissa. Mutta esimerkiksi vesikaton poistaminen ja saneeraus eivät vaikuta asumismukavuuteen eikä asukkaiden tarvitse muuttaa muualle remontin ajaksi edes ylimmistä kerroksista.

Kerrostalon katon valmistuttua palvelemme jatkossa laadukkaalla kattohuollolla

Meillä katto ei jää heitteille kattoremontin jälkeen, vaan jatkamme hyvin mielellämme yhteistyötä tuttujen kumppaneiden kanssa. Kun olemme rakentaneet uuden katon ja saneeranneet vanhan, meillä on ensikäden tietoa kunkin katon yksilöllisistä ratkaisuista ja näin olemme asiantuntevin vaihtoehto hoitamaan kattoa jatkossakin. Tarjoamme siis saneerauksen jälkeen kaikki laadukkaat kattotyöt, meiltä saat kaikki kattojen puhdistukset, lumityöt ja maalauksetkin. Teemme siis paljon muutakin kuin suoranaista korjaamista ja saneeraamista. Yksi nopeimmin vastaan tulevista hommista uudella katolla onkin usein lumenpudotus. Lumitöiden ohessa myös jäänsulatukset ja räystäskourujen puhdistukset vaaditaan uusillakin katoilla. Räystäskouruihin tuntuu kertyvän helposti roskaa jopa korkeimmilla katoilla. Lisäksi linnut pesivät kaupungeissa hyvin mielellään kerrostalojen katoilla, mutta pesät eivät aina ole katon kannalta kovin hyvässä paikassa. Ne voidaan syksyn tullen ja pesien tyhjennyttyä poistaa eläimiä vahingoittamatta. Tarvittaessa toistuviin pesimiskohtiin voidaan asentaa esteitä, jolloin linnut etsivät jatkossa luontaisesti onkin toisen pesimispaikan. Näin asukkaiden ei tarvitse kestää linnun kakkaa ja äänekästä pesintää enää seuraavana kesänä. Linnuilla kyllä riittää loputtomiin pesäpaikkoja, vaikka ne eivät juuri sinun kerrostalosi katolla saisikaan jatkaa oleskeluaan.

Paras tapa useimpien kattojen kunnossapitoon onkin se, että kattoa tarkistetaan ja puhdistetaan säännöllisesti. Tällöin korjataan myös ilmenneet pikkuviat, vuodot, hajonneet tiivisteet ja muut osat. Näin katto saadaan pidettyä ihan tiptop -kunnossa ilman, että ongelmat pääsevät laajenemaan ja aiheuttamaan isojakin tuhoja huomaamatta. Yksi pahimmista kerrostalonkin kriiseistä on vesivahinko, joka voi tulla myös katon kautta. Kerrostaloissa esimerkiksi varastokäytössä olevat vintit voivat kuitenkin hidastaa vesivahingon näkymistä asuintiloissa ja hidastaa ongelman korjaamista. Ison talon katolla esimerkiksi lumikuorma voi ehti painamaan katetta ja hajottaa saumauksia niin, että keväällä lumen sulaessa vesi jää painaumaan. Sieltä se valuu hajonneen saumauksen rakoihin, jäätyen vielä öisin ja sulaen päivisin uudestaan. Tämä kuluttaa nopeasti sauman auki ja vesi pääsee katteen väliin, katon alakatteeseen, eristeisiin ja niin edelleen.

Kattoa voidaan kuitenkin perushuoltaa kerran tai kaksikin kertaa vuodessa. Lukuisten asuntojen kerrostaloissa kaksikin tarkistuskertaa vuodessa on hyvin tarpeen. Tarkistuksia tehdään esimerkiksi keväällä lumien lähdettyä ja syksyllä ennen lumia, tarvittaessa myös myrskyjen jälkeen ihan kuin pienemmissäkin rakennuksissa. Aina kun me kiipeämme katolle, tutkimme koko katon yleiskunnon, tutkimme katteen pinnan, läpivientien tiivistykset sekä esimerkiksi kattosiltojen kiinnitykset sekä muut yksityiskohdat. Käymme myös katon yläpohjassa tai ullakkotiloissa tutkimassa miltä katon sisäpinta näyttää. Se onkin parhaita tapoja havaita kattovuotoja. Ellei tällainen rutiinitarkistus ole oikein kenenkään homma taloyhtiössä, jää se helposti tekemättä. Homman ulkoistaminen voi olla tehokas tapa pitää silmällä katon kuntoa ja ehkäistä ongelmia. Ikääntyvän katon huoltoon kuuluu säännöllinen puhdistus. Esimerkiksi tiilikatteella sammaleenpostikäsittelyt pidentävät katon käyttöikää ja pitävät katon myös edustavan näköisenä. Kattoa voidaan myös pinnoittaa, meiltä saatkin erittäin kokonaisvaltaiset kattopalvelut kaikille katteille ja eri ikäisille katoille.