Kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto katolta

On tilanteita, joissa kattoikkunan poisto katolta alkaa tuntua järkevimmältä ratkaisulta. Myös aikansa eläneen kattovalokuvun poisto katolta voi olla kannattava siirto, mikäli se aiheuttaa jatkuvaa huolta, vaivaa ja rahanmenoa. Vaikka kattoikkuna ja kattovalokupu tuovat mukavasti päivänvaloa sisätiloihin ja näin ovatkin kodin viihtyvyyttä nostavia kattotuotteita, voi niistä haluta joskus eroonkin. Syy poistosuunnitelmiin voi olla omissa mieltymyksissä tai käytännön asioissa, kuten huolto- ja puhdistustyön kuormittavuudessa. Kattoikkunan poisto katolta voi tulla ajankohtaiseksi laajemman kattoremontin yhteydessä, tai kattovalokuvun poisto puolestaan rakennuksen sisätilojen muutoksen vuoksi, jolloin kupu jäisi väärään paikkaan eikä sen siirtäminen ole aina niin helppoa. Kattoikkunat ja kattovalokuvut vaativat omat säännölliset huoltotoimensa, joista ei kannata vesivaurioriskin vuoksi laistaa. Kattoikkuna saattaa myös olla tullut iältään tiensä päähän ja talon asukkaat mieluummin poistattavat ikkunan kuin vaihtavat uuteen.

Kattoikkunan poisto on monipuolista osaamista vaativa kokonaisuus, jossa on taidettava koko katon rakenne aluskatteesta vesikatteeseen. Läpivienti nimensä mukaisesti läpäisee kaikki katon kerrokset ja jos läpivienti poistetaan, täytyy kaikki katon kerrokset myös saada poistetun ikkunan tai kuvun kohdalta kuntoon. Me teemme kattoikkunan poistot niin laajempien kattosaneerausten yhteydessä kuin erillistöinäkin. Meiltä tuo vaadittava osaaminen löytyy ja rakennamme poistetun kattoikkunan kohdalle varmasti tiiviin katteen ja kestävän katon kaikkine kerroksineen.

Kun kattoikkunan poisto on kaihertanut mieltäsi jo tovin ja päätät ryhtyä toimiin, tavoitat meidät helposti verkkosivujemme tarjouspyyntölomakkeella tai puhelimitse. Tulemme mielellämme tutkimaan tilannetta paikan päälle, jotta voimme suunnitella työn hyvin ja antaa mahdollisimman paikkaansa pitävän tarjouksen. Varsinkin silloin, kun kattoikkuna tai -kupu on aiheuttanut ongelmia, etkä ole varma katon kunnosta sen ympärillä, voi perinpohjaisempi vilkaisu olla tarpeen. Tarkistuksen avulla voimme määrittää juuri kyseisessä tapauksessa tarvittavat toimenpiteet tapauskohtaisesti. Aika usein samalla halutaan teettää myös muita kunnostustöitä katolle tai suunnitteilla on laajempi kattosaneeraus, esimerkiksi vesikatteen vaihto, jonka yhteydessä kattoikkunan poisto katolta on tarkoitus toteuttaa. Kaikissa näissä jo tarjousvaiheen tarkistuskäynti auttaa huomattavasti meitä suunnittelussa ja tarjouksen tekemisessä.

Meillä katon tarkistus kuuluu aina hintaan. Vaikka tilaisit meidät suoraan tekemään vuotavan kattoikkunan paikkausta tai vaikkapa katon puhdistusta, tarkistamme katon kunnon samalla reissulla. Katon kuntokartoitus kuuluu kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden hintaan veloituksetta. Mikäli löydämme tarkastuksessa muutakin kunnostettavaa, kuin sen vian, mitä olemme tulleet alun perin korjaamaan annamme tarjouksen asian hoitamisesta kuntoon. Sinä sitten päätät, mihin korjauksiin ryhdytään ja millä aikataululla. Akuutimpia korjaustarpeita voimme usein hoitaa nopeallakin aikataululla, erityisesti kaikki vuotokorjaukset vaativat yleensä pikaisempia toimia. Mutta jos katto on siinä kunnossa, että suosittelemme katteen vaihtoa, ei niin suureen työhön useinkaan voida siltä seisomalta ryhtyä. Näissä tapauksissa aikatauluneuvottelut ovatkin usein tarpeen, jotta kumpikin osapuoli pystyy valmistautumaan urakkaan kunnolla.

Kotisivujemme kautta voit hakea rahoitusta erilaisten kattotöiden kuluihin. Meillä teetetty työ on kotitalousvähennyksiin oikeuttavaa, voit hakea vähennystä omassa henkilöverotuksessa seuraavassa veroilmoituksessasi.

Uuden katon rakentaminen poistetun kattoikkunan tai valokuvun kohdalle

Poistetun kattoikkunan ja valokuvun kohdalle tulee tietenkin rakentaa uutta kattoa, tämä on varmasti itsestään selvää kaikille. Mutta työn vaativuus ei aina ole tuttua, sillä poistetun läpiviennin kohdalle ei voi vain kiinnittää vesikatetta ja ajatella että homma on sillä selvä. Katto täytyy rakentaa kerros kerrokselta reiänkin kohdalle samoja periaatteitta noudattaen, kuinka muukin katto on tehty. Kattoikkunoissa ja kattovalokuvuissa se läpivienti on vielä kohtuullisen iso, joten kohta on syytä tehdä viimeisen päälle hyvin, ettei se aiheuta katolla vuotoriskiä tai muita ongelma. Silloin kun kattoikkunan tai kattovalokuvun poisto on osa laajempaa kattosaneerausta, hoidamme huolellisesti poistokohdan rakennustyöt. Tällöin työ ei ole ihan yhtä vaativaa, sillä katosta puretaan luultavasti vesikate ja aluskate joka tapauksessa ja ne rakennetaan sitten uudestaan kokonaisuudessaan ja yhtenäisesti. On hieman vaativampaa poistaa tällainen läpivienti erillistyönä, jolloin esimerkiksi koko katon vesikatetta ei vaihdeta, vaan poistokohta rakennetaan umpeen. Vaikeustaso riippuu myös hieman katon rakenteista, mallista ja katemateriaalista, mutta se on ammattitason osaamista vaativa työ kaikissa tapauksissa.

Ensin meidän on saatava aikaan aluskate tai umpilaudoitus suljettavan läpiviennin kohdalle. Vesikatetta on usein purettava jonkin verran ikkunanreiän ympäriltä, että saamme aluskatteen rakennettua. Jos kyseessä on peltikatto, täytyy meidän vaihtaa myös se kattopelti tai ne kattopellit, joissa kattoikkunan reikä on. Tiilikatossa olevan reiän paikkaamme asiakkaan varastoistaan toimittamalla tiilillä tai voimme yrittää etsiä mahdollisimman samankaltaisia tiiliä, kuin millä alkuperäinen katto on toteutettu. Huopakaton suhteen tutkimme kattokohtaisesti, mikä on paras ratkaisu, eli riittääkö paikka kyseiseen kohtaan vai vaihdammeko huopaa suuremmalta alalta, jotta saamme aikaan parhaan ja kestävimmän ratkaisun. On siis tarpeen huolehtia siitä, että katto tulee kuntoon vesikatteen, aluslaudoituksen tai ruoteen sekä aluskatteen osalta.

Kuinka paljon valokuvun tai kattoikkunan poisto maksaa?

Kattoikkunan poiston hinta riippuu useammasta tekijästä, kuten monessa muussakin kattotyössä. Tarkan hinta-arvion saat aina vain pyytämällä tarjouksen meiltä. Tarjoukseen selvitämme kaikki työhön vaikuttavat seikat, kuten sen mikä katemateriaali katolla on, kuinka suuri läpivienti on, missä kunnossa katto on, onko katossa aluskate ja niin edelleen. Eli hinta on paljon kiinni katosta. Tarvittaessa tulemme paikan päälle tarkistamaan kattoikkunan poistoon vaikuttavat tekijät ja näin voimme varmistua siitä, että työ on alusta lähtien mitoitettu kohdetta vastaavasti, yllätyksiä tulee matkan varrella vähemmän ja tarjous pitää todennäköisemmin paikkansa.

Ikkunan poistoon vaadittavat työtunnit ja katon vaatimat materiaalit muodostavat pääosan hintalaskelman yksityiskohdista. Materiaalikuluissa kate ja katon rakenne vaikuttavat aivan suoraan hintaan, eri katteiden hinnat ovat erilaisia. Tiilikatolla tiiliä on usein varastossa ja katon asentamisen ajoilta, eikä niitä tarvitse aina ostaa. Peltikatolla puolestaan voi joutua vaihtamaan parikin kokonaista peltiä, huovassa tilanne riippuu tapauksesta, jos selvitään paikalla, katetta kuluu vähemmän. Jos katossa on aluskate, sen tekeminen vie enemmän aikaa, vaatii laajempaa läpivientiaukon ympäristön avaamista ja itse aluskatekin maksaa hieman.

Oma lukunsa hinnankin suhteen on sitten se tilanne, että katossa on vaurioita, jotka täytyy laittaa myös kuntoon. Joskus kattoikkuna tai valokupu on vuotanut rakennuksen käyttötiloihin, mutta vuoto on voinut aiheuttaa vesivahingot tai jopa kosteus- ja homevaurioita myös katon rakenteisiin. Ne voivat olla hyvin paikallisia tai laajemmalle levinneitä. Katon kunto on siis syytä kartoittaa aina tapauskohtaisesti ja kohdistaa kattoon sitten sen mukaiset kunnostustoimenpiteet. Katon kunto siis vaikuttaa työmäärään ja materiaalikuluihin ja näin työn kokonaishintaan. On hyvin vaikeaa antaa mitään listahintaa työlle, tutustumatta kohteeseen sen tarkemmin. Tämän vuoksi meillä tarkan hinnan saakin aina tarjouspyynnön kautta.