Katon rakentaminen on ammattitaitomme näyte

Katon rakentaminen ja korjaaminen ovat Kattokorjauspalvelun ydinosaamista. Rakennamme uudet katot ja remontoimme vanhat kattotyypistä ja katemateriaalista riippumatta. Meiltähän löytyykin kaiken kattava osaaminen ja tietotaito niin pelti-, tiili- kuin huopakatoille. Asiakkaanamme voit hyödyntää kattavaa osaamistamme muun muassa teettämällä meillä kone- tai lukkosaumaankaton tai vaikka profiilikatteen rakennukseesi. Ellei peltikate ole sinun juttusi niin meiltä onnistuvat myös huopakatot bitumikermistä tai palahuovasta. Tiilikaton tekokin on tuttua työtä meille. Mikäli päädyt tiileen niin voimme tehdä uuden kattosi suositusta betonitiilestä tai vaikkapa hieman perinteisemmästä savitiilestä.

Teemme kattoja omakotitaloihin, kerrostaloihin, rivitaloihin ja kaikkiin muihinkin asuinrakennuksiin. Meiltä onnistuvat myös erilaiset vapaa-ajan rakennukset kuten mökit ja piharakennukset autotallista halkovajaan. Teemme myös elinkeino- ja harrastusrakennusten katot. Saat osaavinta palvelua kattoammattilaisiltamme kaikille mahdollisille katoille kaikista mahdollista katemateriaaleista. Meiltä saat niin aumakatot, pulpettikatot, harjakatot kuin mansardikatotkin. Monipuolisuus ja luja osaaminen ovatkin valttikorttejamme, täyden palvelun avaimet käteen -periaate takaa korkean asiakastyytyväisyyden, sillä meiltä saat aivan kaiken mitä kattosi tarvitsee. Palvelumme siis takaa sinulle sen, ettet joudu itse hankkimaan mitään tarvikkeita, työvälineitä tai työvoimaa. Et joudu edes siivoamaan tai hävittämään katon rakentamisesta syntyvää rakennusjätettä.

Katon rakentaminen lähtee kanssamme aina liikkeelle katon kuntokartoituksesta, jonka yhteydessä kuulemme mielellämme sinun toiveesi katon suhteen. Näiden pohjalta teemme tarjouksemme ja katon työsuunnitelman. Meillä kattoihin suhtaudutaan yksilöinä, on tärkeää huomioida kunkin katon yksilölliset korjaustarpeet ja katon materiaalit tapauskohtaisesti. Näin saadaan korjattua kaikki tarpeellinen ja urakka saadaan mitoitettua oikein. Haluamme toimia kestävällä tavalla niin ettei katon korjaustarpeita liioitella eikä vähätellä, liioittelulla jotkut pyrkivät suurempiin ja kalliimpiin urakoihin.

Vähättelyä puolestaan tapahtuu silloin, kun on luvattu liikoja, eikä kattotyön tarjous perustu katon tarkistukseen vaan se on enemmän hatusta heitetty. Kun sillä luvatulla aikataululla ja hinnalla ei sitten pystytäkään tekemään kaikkea mitä pitäisi, vedetään mutkat suoriksi ja jätetään korjaamatta muun muassa yläpohjan rakenteita ja aluskatetta. Näyttäähän se katto uudelta, kun sinne asennetaan uudet katteet. Kunnostamatta jääneet katon alapuoliset rakenteet ovat kuitenkin todella huono juttu sinulle, niiden myötä katon saneeraus voi olla jälleen hyvin pian käsillä ja rahat menneet hukkaan. Tämän vuoksi meillä tarjous ja suunnitelma tehdään tarkistukseen ja katon todellisiin tarpeisiin perustuen. Mikäli kattoa avatessa löytyy yllätyksiä, joita ei ole ollut mahdollista havaita kattoa päältäpäin ja yläpohjasta tutkimalla niin pidämme välittömästi kanssasi neuvonpidon työn etenemisestä ja sen uusista juonenkäänteistä.

Meillähän katon tarkistaminen kuuluu kaikkien tilattujen töiden hintaan. Saat kattotarkistuksen aina, oli kyseessä katon rakentaminen tai vaikka räystäskourujen kunnostus. Näin pysyt aina selvillä siitä, mikä kattosi tilanne on. Mikäli löydämme jotain korjattavaa, kerromme siitä sinulle ja jätämme saman tien myös hyvän tarjouksen vikojen korjaamisesta. Kauttamme on haettavissa myös rahoitusta kattokorjauksiin ja aina kannattaa hakea meillä teetetystä työstä myös kotitalousvähennykset omassa henkilöverotuksessa.

Uuden katon katemateriaalin valinnassa huomioitavia seikkoja

Katemateriaalin valinta on joskus ihan itsestään selvä. Mutta usein siihen liittyy valinnanvaikeuksia. Voi olla vaikeaa esimerkiksi 50 vuoden käyttöiän päätyttyä löytää täsmälleen samaa peltiä katolle, kuin siinä on alun perin ollut. Vaikka se sama pelti olisi paras mahdollinen valinta sinun mielestäsi. Silloin kartoitetaan tietysti parhaiten sitä vastaavien tuotteiden valikoima ja tehdään kate parhaiten vanhan katon ominaisuudet täyttävästä vaihtoehdosta. Tuotekehitys on mennyt eteenpäin huimasti ja katetuotteita onkin markkinoilla enemmän kuin koskaan. Vaikka vaihtaisi peltikatteen uuteen peltikatteeseen, on edessä yhä monen monta valintaa.

Silloin kun suunnitelmissa on vaihtaa katolle jokin muu kate kuin siellä on alun perin ollut, valikoitavaa ja huomioitavaa riittää vielä enemmän. Katteenvaihto toiseen materiaaliin tulkitaan usein niin suureksi julkisivumuutokseksi, että siihen tarvitaan toimenpidelupa. Me tietysti selvitämme asiakkaidemme puolesta toimenpideluvan tarpeen ja autamme luvan hakemisessa, jos se koskettaa sinun kattoasi. Joitain teknisiä vaatimuksiakin on rajoittamassa katevalintoja, mutta pitkälle se on kiinni myös makuasioista. Joku tykkää pellin huolettomuudesta, joku huovan yksinkertaisuudesta ja joku taas tiilen ulkonäöstä. Jokaisella kattomateriaalilla on omat hyvät ja huonot puolensa, joten yhtä ja oikeaa vastausta ei ole oikeastaan millekään katolle.

Silloin kun päädytään vaihtamaan katolle uusi kate niin teknisessä mielessä eri katteet vaativat erilaisia jyrkkyyksiä ja se on huomioitava sekä valinnassa että työn suunnittelussa. Esimerkiksi tiilikate sopii melko jyrkälle katolle, huovista bitumikermi tasakatoille, pellistä löytyy paljon eri tuotteita, jotka kukin sopivat eri jyrkkyyksille. Joskushan katteesta toiseen vaihtaminen vaatii katon jyrkentämistä tai kattomuodon muutosta. Tietysti Kattokorjauspalvelu hoitaa nekin ammattitaidolla, joten se ei ole ongelma. Jos katolla on edessään joka tapauksessa yläpohjaankin pureutuva remontti, jossa vanha vesikate, aluskate ja eristeet puretaan pois, ei katteenvaihto ja sen vaatimat muutostyöt ihan hirvittävästi lisätyötä aiheuta.

Tiilikatteiden ja huopakatteiden ominaisuuksia

Tiilikate on noussut jälleen uuteen suosioon. Se on tyylikäs ja iätön, tiilikattoja on tehty maailman sivu ja yhä niiden suosio säilyy. Sehän on mukavan hiljainen eri säillä mutta myös yllättävänkin kestävä kate. Sen elinikä voi hyvinkin olla 70 vuotta, mutta se kestää hyvin myös lunta ja myrskyjä.

Tiilikatto vaatii säännöllistä puhdistusta, pesua ja suojakäsittelyä pysyäkseen hyvänä. Sen tyypillisiin piirteisiin kuuluu, että pinta melko helposti sammaloituu varsinkin katon ikääntyessä. Pinnoitusta tiilikatto vaatii noin 30 vuoden välein, mutta esimerkiksi rakennuksen sijainti ja puhdistusväli voi vaikuttaa pinnoitustarpeeseen yksilöllisesti. Katon kuntoa on hyvä tarkkailla säännöllisesti, sillä ajoissa tehty pinnoitus ennaltaehkäisee monia ongelmia tiilikatolla.

Kestoikä tiilikatteella on jopa 70 vuotta. Se vaatii melko jyrkän kattomuodon eli kovin tasaisille pinnoille tiiltä ei meidän leveysasteiden sademäärillä kannata asentaa. Katon rakentaminen tiilestä vaikuttaa koko rakennukseen, erityisesti katon alapuoliset rakenteet teemme aina erityisen kestäviksi, sillä tiilikatto on melko painava ja se vaatii tukevat rakenteet. Tiilihän on harvoin täysin tiivis, joten vaatii hyvin toimivan aluskatteen, jotta rakennus saa ihanteellisen suojan. Tyypillinen korjaustyö tiilikatolla on rikkoutuneiden tiilten vaihto. Tätä varten kannattaakin napata talteen kasa tiiliä uuden tiilikaton rakentamisen yhteydessä, näin jatkossa on saatavilla sopivaa paikkausmateriaalia ihan käden ulottuvilla.

Huopakatto on sitten kolmas katekategoria, josta sopivia katteita voi katolleen etsiskellä. Huovassa on pellin tavoin saatavilla mukavasti vaihtoehtoja, siitä löytyykin hyvin monenlaisille katoille sopiva vesikate. Esimerkiksi bitumikermikatto sopii kaikille kattojyrkkyyksille, jopa tasakatolle, joille muuten on sangen vähän vaihtoehtoja tarjolla. Palahuopakatto vaatii jo katon jyrkkyyttä. Huopakatto on tyypillisesti hiljainen kaikilla säillä ja lämpötiloilla. Nykyaikainen bitumi on kestävää ja joustavaa, se sopiikin monimutkaisten kattomallien suojaksi paremmin kuin hyvin, esimerkiksi mansardikatolla se on erinomainen vaihtoehto. Muutenhan huopa on edullinen kattomateriaali, mutta kattoremontissa vanhan katon poisto voi teettää työtä ja siitä kertyy työtunteja. Ominaisesti huopakatto vaatii säännöllistä puhdistusta, pesua ja suojakäsittelyä. Se kerää melko helposti sammalta ja muutakin roskaa karhealle pinnalleen mutta puhdistus on syytä tehdä hellävaraisin menetelmin, jotta kate ei vahingoittuisi. Karhea pinta ei myöskään päästä lumia kovin herkästi tippumaan, runsaslumisena talvena se voikin tarkoittaa lumenpudotusta, jotta katto ei kärsi liiasta painosta lumitaakan alla.

Peltikatteiden ominaisuuksia

Nykyaikaiset peltituotteet ovat sangen varteenotettava vaihtoehto, koska tuotevalikoima on hyvä ja monipuolinen. Katon rakentaminen peltikatteesta on usein melko nopeaa ja edullista. Todettakoon kuitenkin, että peltituotteiden runsaasta valikoimasta löytyy hyvin eri hintaisia tuotteita, joilla on myös omia asennustapojaan. Esimerkiksi konesaumakatto on äärimmäisen pitkäikäinen. Sen elinkaari voi kattaa jopa 100 vuotta mutta se ei ole edullisimmasta tai nopeimmasta päästä rakennuttaa. Konesaumakatto on kuitenkin hyvin huoleton, se ei vaadi kiinnityksiä kuten muut peltituotteet, se on erittäin vedenpitävä loivemmillakin katoilla. Keskimäärin peltikatto on kuitenkin helppohoitoinen, usein edullinen asentaa ja kevytrakenteinen. Katteena se voi kuitenkin olla suhteellisen äänekäs. Sehän voi pitää ääntä muun muassa tuulessa ja sateella, mutta katon alle voidaan asentaa äänieristyselementit. Nykyään on saatavilla myös peltikatetta, jossa on ääntä eristävä pintakerros, jos hiljaisuus on ennemmin mieleesi kuin vaikkapa sateenropinan kuuntelu kotosalla.

Peltikate vaatii säännöllistä puhdistusta erityisesti silloin, kun katolle on mistään mahdollista tippua roskaa, kuten lehtiä ja havunneulasia. Se tarvitsee myös 10-15 vuoden välein huoltomaalauksen. Lisäksi peltikaton tyypillisiin huoltotöihin kuuluu, kateruuvien vaihtoa tai katepeltien lisäkiinnityksiä. Peltikatto on tyypillisesti liukas. Se tarvitsee herkästi kunnon lumiesteet, sillä lumi tulee keväällä helposti alas itsestään ja peltikatolla lumen irti repimät kattotuotteet ja sen vahingoittamat katteet ovat tavallisia vaivoja. Peltikatolla tulee tarpeeseen usein hyvät kattoturvatuotteetkin, kuten tikkaat ja sillat, jotta katolla työskentely olisi turvallista ja välillä edes mahdollista.

Katon rakentamisen vaiheet yläpohjasta aluskatteeseen ja vesikatteeseen

Rakennuksen vesikate on helppo mieltää katoksi. Mutta katto on paljon muutakin, kuin sen ulospäin näkyvä pinta. Vesikate on yksi katon kerros ja rakenne, mutta kattoalan ammattilaisina voimme todeta, että jokaisen katon perusta on toimiva yläpohja. Yläpohja muodostuu vesikatteen ja sen alla yleensä sijaitsevan aluskatteen ja eristeiden alle. Kyseessä on siis juurikin se tyhjä tila, jossa monissa rakennuksissa mahtuu vain ryömimään eikä sillä näytä olevan mitään ihmeellisempää funktiota rakennuksessa. Näennäisen tarpeeton tila asuintilan ja vesikaton välissä on kuitenkin äärimmäisen tärkeä osa toimivaa kattoa ja rakennusta.

Yläpohjan tärkein tehtävä on haihduttaa kosteutta rakennuksesta. Riittävä tuuletus poistaa kosteuden ja tarpeeksi jykevä rakenne toimii vesikatteen tukena. Tuuletuksen ohessa yläpohjaan sijoittuvat rakenteet siis luovat myös vakaan perustan varsinaiselle vesikatolle, joka ottaa ensimmäisenä vastaan kaikki säät, lumikuormat ja muut luonnonilmiöt. Aluskate vesikatteen alla on toinen äärimmäisen tärkeä katon osa. Se pitää huolen siitä, että ylhäältä, vesikatteen läpi tihkuva vesi poistuu katolta. Vesikate huolehtii myös siitä, että asunnosta tuleva lämpö ei pisaroidu eristeisiin, vaan se saadaan haihdutettua toimivan tuuletuksen mukana pois rakennuksesta.

Vaurioitunut aluskate on yleensä korvattava uudella aluskatteella. Sitä on erittäin vaikeaa korjata niin kestävällä tavalla, että katto saisi siitä kyllin luotettavan suojan pidemmäksi aikaa. Aluskatteen korjaus paikkaamalla toimii lähinnä hätätoimenpiteenä, joka estää enempien vesien pääsyn rakenteisiin perinpohjaisempaa kattosaneerausta odotellessa. Aluskate yleensä uusitaan muutenkin kokonaisuudessaan, jos siinä on vikoja. Varsinkin kattoremonttien yhteydessä se on tavallista pistää kokonaan uusiksi, jotta se pysyy yhtenäisenä. Sitä ei oikein siis saa korjattua vain osasta kattoa, vaikka osan katteista voisikin teoriassa vaihtaa vain tietystä kohdasta.

Meillä Kattokorjauspalvelussa kattoon suhtaudutaan kokonaisvaltaisesti, kaikki osat vaikuttavat toisiinsa ja kokonaisuuteen. Katto ei voi olla sen vahvempi ja varmempi, kuin sen heikoin osa on, siksi kattoa tulisikin tarkastella kokonaisuutena ja huoltaa sitä sellaisena. Toimivassa katossa on ehjä vesikate, ehjä ja yhtenäinen aluskate, riittävät eristeet ja tarpeeksi hyvin tuulettuva yläpohja. Välipohjissa on myös asennettuna höyrysulut, niin ettei kosteutta pääse imeytymään katon rakenteisiin myöskään alhaalta päin. Katon rakentaminen tarkoittaa todella monien asioiden ja kaikkien katon kerrosten ja osien huomioimista. Meillä nämä otetaan huomioon kattojen tarkistuksissa ja saneerauksissa aina.

Koska räätälöimme työt aina kunkin katon tarpeiden mukaisesti, teemme osittaisiakin kattoremontteja. Jos esimerkiksi yläpohja ja aluskate ovat täysin kunnossa teemme pelkästään uuden vesikatteen. Jos yläpohjassa on ongelmia, se voi vaatia ylempien kerrosten purkamista, vaikka ne olisivat vielä ihan hyvässä kunnossa. Aika tavallinen saneeraustyö on uusia vesikate ja aluskate. Uutta kattoa rakentaessamme voimmekin tehdä aivan kaiken täydellisesti alusta loppuun. Meillä hoituvat kaikki uudet ja vanhat kohteet, vaikka uuden rakentaminen on joskus jopa helpompaa kuin vanhan korjaaminen.

Paljonko katon rakentaminen maksaa?

Katon hinta on kiinni monesta tekijästä. Emme pysty siis antamaan mitään taulukkoa, josta löytyisi suoraan vastaus siihen mitä katon rakentaminen maksaa ja joka ikisen kattoremontin hinta sen lisäksi. Meiltä saat aina hyvin paikkaansa pitävän tarjouksen kattosi töistä, kun lähetät meille tarjouspyyntösi. Voit soittaa tai mikä parasta, täyttää kätevän tarjouspyyntölomakkeemme. Me teemme aina katon tarkistuksen ja keskustelemme kanssasi toiveistasi uuden katon suhteen. Tarjous perustuu siis aina siihen, missä kunnossa sinun kattosi on, mitä sille täytyy tehdä ja mitä sinä katoltasi haluat. Näin hinta ei pääse radikaalisti heittelemään työn kuluessa, kun käykin ilmi yhtä sun toista tarvetta ja toivetta. Kyllä, joskus katolta löytyy yllätyksiä tai jokin ratkaisu ei olekaan mahdollinen, mutta ammattitaitoinen työvoimamme takaa sen, että ongelmat saadaan ratkaistua. Sinut pidetään aina ajan tasalla suunnitelmien muutoksista ja syistä sekä niiden mahdollisista vaikutuksista kuluihin.

Mielestämme on tärkeää ottaa huomioon jo tarjousvaiheessa työmäärään, materiaalikuluihin ja näiden kautta myös katon rakentamisen tai saneeraamisen loppusummaan. Monet tekijät vaikuttavat ja niistä voi syntyä iso lasku, ellei niitä tajuta ottaa huomioon ajoissa. Urakan hintaan vaikuttavia muuttujia ovat muun muassa katon pinta-ala, katon jyrkkyys, asunnon korkeus ja katon kunto. Varsinkin katteen alapuoliset rakenteet vaikuttavat merkittävästi työn määrään mutta myös materiaalikuluihin.

Ihan käytännönasioillakin on vaikutusta kuluvaan työaikaan, esimerkiksi rakennustelineiden ja henkilönostimien tarve vaikuttavat työn etenemiseen, sekä rakennuksen sijainti ja lähiympäristö. Nämä seikat meillä huomioidaan aina myös siksi, että annamme työlle aikataulun eikä se pidä, jos työ hidastuu pari päivää haastavan rakennusympäristön tai muun syyn vuoksi. Hinta-arviossamme otetaan huomioon katon yksityiskohdat, sillä niihin yleensä kuluu jopa enemmän aikaa kuin tasaisen katteen tekemiseen. Eli muun muassa kattoläpivientien lukumäärä, jiirien eli sisätaitteiden määrä, erilaiset lipat ja räystäsratkaisut otetaan meillä huomioon jo suunnitteluvaiheessa sekä budjetin, että aikataulun puolella. Unohtamatta myöskään savupiippua ja sen pellitystä.

Tiedustelemme myös sitä, millaisia lisävarusteita katolle asennetaan remontin yhteydessä. Jos haluat aurinkopaneelit ja kattoikkunan niin ne onnistuvat kyllä. Pakollisiakin turvavarusteita on, kuten lumiesteet, kattotikkaat ja kulkusillat, joiden asennuksiin lasketaan oma aikansa. Lähes kaikissa rakennuksissa on myös sadevesijärjestelmä, johon kuuluu muun muassa vesikourut, syöksytorvet. Niiden osalta kartoitamme mahdollisuuden joko käyttää vanhoja tai tarvetta hankkia ja asentaa ihan uudet uudelle katolle. Työn hintaan vaikuttavia muuttujia on monta. Joissain kohdissa voidaan säästää rahaa esimerkiksi käyttämällä uudelleen ehjä sadevesijärjestelmä tai palotikkaat. Joissain kohdissa on tehtävä uusia hankintoja ja edettävä työvaiheista tinkimättä.

Mitkä kattotuotteet ovat pakollisia ja mitkä vapaavalintaisia?

Asennamme katolle kaikki toivomasi, ja pakon sanelemat kattotuotteet katon rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä. Laki määrittelee tietyin perustein katolle tulevia kattoturvatuotteita. Yleensä se pakollinen osio koskee katolla työskentelevien turvallisuutta eli erilaisia katon turvatuotteita, johon lukeutuu erilaisia tikkaita, siltoja sekä turvaköysien kiinnityspisteitä. Onkin hyvä muistaa, että vastuu katon turvallisuudesta on katon omistajalla ja tämä vastuu pätee sekä katolla että sen alla. Esimerkiksi katolta tippuva lumi ja jää velvoittavat rakennuksen omistajaa huolehtimaan, ettei henkilö- ja omaisuusvahinkoja pääse syntymään. Tässä tapauksessa lumiesteet ovatkin käytännöllisiä varsinkin liukkailla peltikatoilla. Näin lumi ei pääse turmelemaan myöskään kattoa, jos sitä kertyy runsaasti ja se lähtee sitten sulakeleillä kohti maata. Toki meidän palveluvalikoimastamme löytyvä lumenpudotus on helppo ratkaisu näihin ongelmiin.

Katolla turvatuotteiden tärkein tehtävä on se, että ne mahdollistavat esteettömän liikkumisen kaikkiin säännöllistä käyntiä vaativiin kohteisiin. Esimerkiksi savupiippu nuohotaan säännöllisesti ja näin kulku piipulle tulee olla kunnossa. Katon turvatuotteisiin lukeutuvat turvatikkaat, kattosillat ja lapetikkaat, ne asennetaan juurikin kattotyöntekijöiden turvaamiseksi ja työn helpottamiseksi. Niidenkin kunnosta ja kiinnityksistä tulee säännöllisesti pitää huolta. Me tarkistamme kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä katon turvatuotteiden kunnon ja kiinnityksen, olemmehan me itsekin niiden varassa katolla. Meillä ne kuuluvat tarkistusrutiiniin muutenkin joka kerta, kun kattoa tarkistetaan.

Turvatuotteiden lisäksi katolle voidaan asentaa kattoikkuna tai kattovalokupu, ehkä aurinkopaneelit tai pieneläinesteitäkin. Kaikki tällaisethan ovatkin sitten täysin vapaavalintaisia ja niitä on mahdollista räätälöidä katolle toiveiden ja tarpeiden mukaan. Mikäli sinulla on toiveita vaikkapa kattoikkunasta niin ota asia puheeksi kanssamme, täytämme kaikki toiveesi, mikäli ne teknisesti vain ovat mahdollisia.

Kuinka päästä alkuun uuden katon hankinnassa?

Katon rakentaminen alkaa tarjouspyynnöllä. Sen voi jättää meille helposti tarjouspyyntölomakkeella, voit aina myös soittaa meille niin saat asiasi etenemään mukavasti. Yhteydenottoasi seuraa sitten tarpeiden kartoitus. Esimerkiksi silloin kun kyseessä on kattoremontti ammattilaisemme tulevat tarkistamaan kattosi nykyisen kunnon. Samalla kuullaan sinun toiveesi uudesta katosta ja kokemuksesi vahan katon heikkouksista ja vahvuuksista. Toiveidenne ja kattotarkastuksen perusteella teemme tarjouksen ja remontin toimintasuunnitelman aikatauluineen. Kun päätät ottaa tarjouksemme vastaan, starttaa varsinainen toteutusvaihe. Voit hakea tarvittaessa remonttirahoitusta tarjouksemme perusteella. Tässä vaiheessa selvitämme sinulle myös katon mahdolliset lupatarpeet ja autamme lupien hakemisessa, jos osoittautuu että niitä tarvitaan.

Kun lupa-asiat, suunnitelmat ja talouspuoli on saatu rullaamaan, aloitamme katon toteutusvaiheen. Se sisältää aina riittävän työmaan suojauksen niin että ympäristö jää siistiksi myös töiden jälkeen. Se sisältää myös vanhan katon purku- ja muutostyöt. Eli vanha vesikate, läpiviennit ja aluskate puretaan, riippuen tietysti työn alla olevan katon kunnosta ja korjaustarpeista. Jos esimerkiksi haluat muokata katon mallia tai jyrkkyyttä, se työ käynnistyy heti kun ryhdymme rakentamaan uutta. Tarvittaessa kunnostamme katon alapuolisia rakenteita ja vaihdamme hajonneet tai pilaantuneet materiaalit, kuten puutavaraa ja eristeitä uusiin. Näitä vaiheita ei kannata hypätä yli, sillä uuden katon rakentaminen lahon tai hajonneen päälle ei ikinä tiedä kestävää kattoa. Tämän jälkeen rakennamme uuden katon ja asennamme tarvittavat kattotuotteet. Viimeiseksi siivoamme jälkemme, lastaamme loput rakennusjätteet mukaamme ja toivomme että nautit uudesta katostasi pitkään.

Kaikki kattohuollot ja korjaustyöt yhdestä osoitteesta

Korjaamme kaikki katot pienimmistä vuotopaikkauksista ja tiivisteiden uusimisista aina laajimpiin lumi- ja myrskyvaurioihin. Korjaustöihin voi kuulua lähes mitä tahansa viallisen, rikkoutuneen tai kuluneet parantelua. Teemme muun muassa reikien paikkausta kaikille katteille, uusimme saumauksia ja tiivisteitä. Sadevesijärjestelmä vaatii aika usein kunnostusta. Teemme puhdistuksia ja korjaamme rikkoutuneen vesikourun, parantelemme kiinnityksiä ja vaihdamme räystäslautoja, joihin sadevesijärjestelmä yleensä kiinnitetään. Korjaamme katteita vaihtamalla kattopellit, vaihtamalla tiiliä tai puhkomalla ja massaamalla huopakatteeseen syntyneet kuprut.

Kattohuoltopalveluihimme kuuluvat korjausten ohessa myös kaikki kattojen pesut ja puhdistustyöt. Meiltä sujuu katon pesu ja puhdistus lehdistä ja muusta roskasta. Usein teemme katon puhdistuksen ohessa rännien puhdistusta, johon kuuluu kiinnitysten ja kaadon tarkistus. Räystäitä puhdistetaan ja kunnostetaan myös erillisinä töinä, sillä katto voi itsessään pysyä melko siistinä esimerkiksi jyrkkyytensä ja katteensa ansioista. Tarpeen vaatiessa maalaamme ja pinnoitamme katteet sekä poistamme sammaleet aina kunkin katteen vaatimilla tavoilla ja välineillä. Kaikissa kattojen puhdistuksissa teemme läpivientien sekä saumausten tarkastukset ja tiivistykset, helposti se käykin silloin kun kattoa käydään läpi hyvin pikkutarkasti muutenkin. Puhdistuksiin kuuluvat muutkin sesonkitytöt kuin syksyinen lehtisavotta. Teemme talvella hellävaraiset mutta tehokkaat lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä.