Katon pesu ja harjaus – Pidä huolta katon kunnosta

Olennainen osa minkä tahansa rakennuksen huoltotoimenpiteitä on katon kunnosta huolehtiminen. Aika ajoin suoritettu perusteellinen katon pesu pidentää huomattavasti kattomateriaalin käyttöikää. Puhdas katto tietenkin kohentaa myös rakennuksen ilmettä.

Lika ja roskat altistavat katon erilaisille vaurioille

Olipa kyseessä sitten peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, kattomateriaalin pahimpia vihollisia ovat roskat ja lika, jotka kerääntyvät väkisinkin katoille ajan saatossa esim. sateiden tai tuulen kuljettamina tai tippumalla viereisistä puista. Lika altistaa katot materiaalista riippuen mm. ruostumiselle, reikiintymiselle tai halkeilulle, joten katon pesu ajoittain on tärkeä ja perusteltu toimenpide.

Katon puhdistaminen ammattilaisen keinoin

Toteutamme katonpuhdistuksen alusta loppuun: poistamme katolla olevan lian ja roskat jonka jälkeen pesemme katon täydellisesti. Käytämme puhdistustyössä tehtävään tarkoitettua erikoispesuainetta, joka tuhoaa myös katolla piilevää itiökasvua. Kun katolta saadaan itiökasvusto häädettyä, ei esim. sammal pääse uusiutumaan katolle yhtä helposti ja nopeasti.