Katon asennus – Parhaat kattoasentajat takaavat parhaan katon

Katon asennus on Kattokorjauspalvelun ydinosaamista. Rakennamme uudet katot ja remontoimme vanhat kattotyypistä ja katemateriaalista riippumatta. Kaiken kattava osaamisemme ja tietotaitomme yltää niin pelti-, tiili- kuin huopakatoille. Peltikatoissa teemme kaikkien peltityyppien asennukset ja korjaukset. Kaikki onnistuu konesaumakatoista lukkosaumaan ja profiilikatteeseen. Huopakaton puolelta meille on kertynyt kokemusta bitumikermistä palahuopaan. Tiilikatto on palveluvalikoimassamme edustettuna sekä suositulla betonitiilellä että hieman perinteisemmällä savitiilellä.

Käsissämme kaikki nämä materiaalit taipuvat uusiksi, kestäviksi katoiksi. Teemme niin harjakatot, aumakatot, pulpettikatot kuin mansardikatotkin. On rakennustyyppi sitten omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, kesämökki, autokatos tai vaikka maneesi, saat osaavinta palvelua kattoammattilaisiltamme. Katon asennus sisältää kaiken, mitä juuri sinun kattosi tarvitsee ollakseen taas toimiva ja kestävä. Teemme laadukkaan vesikatteen valitsemastasi materiaalista, mutta aina tarpeen mukaan myös aluskatteen ja muutkin katon yksityiskohdat.

Katon asennus onnistuu mihin vuoden aikaan tahansa. Teemme kattosaneerauksia sujuvasti myös talvella, jolloin pakkasen ansiosta matala ilmankosteus tekee työstä jopa helpompaa kuin muina vuodenaikoina. Talvella ruuhkaisimman sesongin ulkopuolella voit napata myös paremman tarjouksen katon kunnostustöistä tai uuden katon asennuksesta. Työt saadaan kyllä hoidettua asumismukavuuden kärsimättä talvellakin. Osaavat asentajamme pystyvät tarvittaessa vaihtamaan katteen, aluskatteen ja vaikka eristeetkin niin, että koko remontin ajan koti pysyy asumiskelpoisena. Meille sillä ei ole suurtakaan merkitystä, mihin aikaan vuodesta sinun kattosi remonttitarve erääntyy hoidamme sen kyllä.

Riippumatta siitä millaiselle katolle tai mihin vuodenaikaan tilaat meidät avuksesi, saat aina katon kuntokartoituksen osana tilattua työtä. Kattotarkistus kuuluu kaikkien töiden hintaan, joka kerta kun katollesi kiivetään katteen pinta, saumaukset, läpiviennit, kattotuotteet ja mahdollisuuksien mukaan myös yläpohja tarkastetaan. Mikäli löydämme vaikka katon pesun yhteydessä jotain korjausta vaativaa, saat tarjouksemme korjausten hoitamisesta. Silloinkin kun sinulla on suunnitteilla uuden katon asennus, tarkistamme katon kunnon ja teemme korjaussuunnitelman sekä tarjouksen katon tarpeita vastaavaksi. Keskustelemme mielellään kanssasi toiveistasi uuden katon suhteen, joten voit alkukartoituksen tai jo tarjouspyynnön yhteydessä kertoa mitä vaatimuksia ja toiveita uudelle katolle asetat niin voimme sitten antaa ammattilaisen näkemyksemme niiden toteuttamismahdollisuuksista ja hinnasta. Mikäli et ole varma, millaista huoltoa kattosi kaipaisi, voit aina tilata meidät tekemään kuntokartoituksen ja selvittämään kattosi korjaustarpeet.

Me pyrimme aina realistisesti mitoittamaan katon korjaustyöt sen mukaan, missä kunnossa katto lähtökohtaisesti on. Emme korjaa ehjää tai suurentele saneerauksen mittakaavaa. On kuitenkin tärkeää saada kaikki katon ongelmat hoidettua saneerauksen aikana. Jos vesikatteen alla on reikiintynyt aluskate, se vaihdetaan myös uuteen eikä uutta kattoa asenneta viallisen aluskatteen päälle. Työt räätälöidäänkin meillä aina kattokohtaisesti ja toimimme avaimet käteen -periaatteella. Saat meiltä aivan kaiken kuntotarkistuksesta ja lupatarpeen arvioinnista katon kunnostukseen kaikkine tekijöineen ja tarvikkeineen. Lopuksi siivoamme työmaan ja hävitämme jätteetkin. Mikäli katon korjaus on rahoituksesta kiinni, niin muista että voit kotisivujemme kautta hakea rahoitusta kattokorjauksen kuluihin. Meillä teetetty työ on pääsääntöisesti myös kotitalousvähennyskelpoista omassa henkilöverotuksessa.

Meiltä luonnistuvat kaikki kattoasennukset – peltikatto, tiilikatto ja huopakatto laatutyönä

Meiltä löytyy kaikki tarvittava osaaminen, tietotaito, työvoima ja välineet niin peltikaton, tiilikaton kuin huopakatonkin asennustöihin. Osaava kattoasentajamme kykenee rakentamaan katon katteesta kuin katteesta, mutta meiltä löytyvät myös erikoisosaajat, kuten kattopeltisepät, joita voit hyödyntää aina tarvittaessa. Kattopeltiseppä hoitaa saman tien myös piippujen ja hormien pellitykset, piipunhatut, seinällenostopeltien asennukset ja kaikki muutkin katon peltityöt. Asennamme profiilipeltikatot, konesaumakatot ja lukkosaumakatteet, pelti on tuttuakin tutumpaa yhtenä suosituimmasta katemateriaalista. Ladomme tiilikatollesi niin betonitiilet kuin perinteisemmät savitiiletkin. Hitsaamme bitumikatteet ja kiinnitämme palahuovat pitkällä kokemuksella siellä missä pehmeämpi ilme katolle on tarpeen.

Jokaisella kattomateriaalilla on omat etunsa ja joitakin heikkouksiakin. Yksiselitteisesti ei ole olemassa katetta, joka sopisi aina kaikille mahdollisille katoille. Tai sellaista katetta, joka oli kaikessa muita katteita ylivoimaisempi ominaisuuksiltaan ja kestoltaan. Useinkin uuden katteen valinta on makuasia, joku tykkää pellin helppohoitoisuudesta, joku huovan yksinkertaisuudesta ja joku taas tiilen näyttävyydestä. Voit kuitenkin hyödyntää monipuolista osaamistamme ja kokemustamme eri katteista, kun katteen vaihdon aika on koittanut. Teemme katon asennuksen lisäksi myös kaikki kattojen korjaukset, puhdistukset ja pinnoitukset. Meidän hoteissamme katto kuin katto pysyy hyvässä kunnossa. Ellet ole vielä päättänyt, mitä katetta katollesi haluaisit niin voimme auttaa sinua. Voimme esimerkiksi opastaa siinä, mitkä markkinoilla olevista katteista sopivat parhaiten sinun kattosi mallille ja jyrkkyydelle, sillä nämä seikat ovat usein katteenvalinnassa määrääviä tekijöitä.

Peltikaton asennus ja ominaisuudet

Peltikatto on yleisesti ottaen helppohoitoisimpia katteita, joita markkinoilta löytyy. Useimmat peltikatteet ovat edullisia asentaa ja katosta tulee kevyt. Pellin voi melko huoletta asentaa minkä tahansa katteen jälkeen, ilman että kattorakenteet vaativat lisävahvistuksia. Pelti on hyvin monipuolinen ja ilmeikäskin vaihtoehto kaikkien rakennusten katoille. Pellistä löytyykin mahtava valikoima erilaisia tuotteita lähes kaikille katoille ja joka makuun. Miinuspuolena pelti voi olla suhteellisen äänekäs esimerkiksi tuulessa ja sateella, mutta katon alle voidaan asentaa äänieristyselementit. Nykyään on saatavilla myös peltikatetta, jossa on ääneneristävä pintakerros valmiina. Autamme sinua mielellämme sinun katollesi sopivimman peltituotteen valinnassa ja hintavertailussa.

Peltikaton huoltoon kuuluu säännöllinen puhdistaminen. Harjaamme irtoroskat ja tyhjennämme räystäskourut, sillä bioroska sitoo herkästi itseensä vettä, joka ruostuttaa peltiä ja vesikouruja. Peltikate vaatii noin 10-15 vuoden välein huoltomaalauksen, riippuen pellistä, sen huollosta ja sijainnista. Joskus peltikatto vaatii myös kateruuvien vaihtoa tai lisäkiinnityksiä. Konesaumakatto on pitkäikäinen, se on myös arvokkaampi kuin muut peltikatot mutta kestää lähes 100 vuotta. Konesaumattu pelti sopii suhteellisen loivallekin katolle eikä se tarvitse ruuveja kiinnitykseen. Pääosa peltikatteista kestää noin 50 vuotta, pellin valmistusmateriaali vaikuttaa sen elinikään melko paljon. Esimerkiksi kallis kuparipelti on todellakin hintansa arvoinen sijoitus, jos se on varaa asennuttaa, sillä sen kesto voi olla jopa 200 vuotta. Pelti on katteena liukas ja tarvitsee käytännössä aina lumiesteet sekä usein hyvät kattoturvatuotteet, kuten lapetikkaat ja kattosillat, jotta katolla on turvallista työskennellä.

Tiiliakaton asennus ja ominaisuudet

Tiilikatto on näyttävä ja tyylikäs. Katteena se on mukavan hiljainen ja kestävä niin iältään kuin senkin suhteen, kuinka hyvin se kestää luonnonvoimia. Tiili ei siis juuri tuulesta ja lumesta piittaa samalla tavalla kuin vaikkapa peltikatto. Tiilikatto vaatii säännöllistä puhdistusta kuten kaikki muutkin katot, mutta se vaatii myös säännöllistä pesua ja suojakäsittelyä varsinkin keski-iän ylitettyään. Tiilikatto kerää melko helposti sammalta, mutta siihen auttaa sammaleenpoistokäsittely ja pinnoitus, joka olisi hyvä tehdä noin 30 vuoden välein. Tiilikaton kestoikä jopa 70 vuotta. Katteena se vaatii kuitenkin melko jyrkän kattomuodon toimiakseen hyvin vesisuojana rakennukselle.

Tiilikatto on melko painava, joten vaatii tukevat rakenteet. Silloin kun lunta sen suhteellisen jyrkille lappeille kertyy, voi lumenpudotuskin olla sangen tarpeen, ettei katto pääse kärsimään kasvavan painotaakan alla. Se on harvoin täysin tiivis, koska se rakentuu suhteellisen pienen pinta-alan kerrallaan peittävistä erillisistä katetiilistä. Tämän vuoksi tiilikatto vaatiikin hyvin toimivan aluskatteen, johon Kattokorjauspalvelun kattoasennuksissa paneudutaan aina huolellisesti.

Tiilet voivat suhteellisen helposti rikkoutua katolla, ja ihan yleinen suositus onkin napata tiiliä talteen uuden tiilikatteen asennuksen yhteydessä. Näin sinulla on jatkossakin katon korjausta varten samoja tiiliä, kuin katolta löytyy ja katto saadaan pidettyä pitkään tyylikkäänä ja ehjänä. Totta kai kattoa voidaan kunnostaa muillakin tiilillä, mutta se yleensä vaatii pientä peliä kattotiilien kanssa. Jos vaihdettavat tiilet ovat näkyvissä kohdissa, voimme vaihtaa uusia erinäköisiä tiiliä johonkin huomaamattomaan kohtaan. Sitten voimme siirtää vanhat irrotetut tiilet niihin näkyviin paikkoihin niin, ettei katon kokonaisilme muutu tilkkutäkkimäiseksi.

Huopakaton asennus ja ominaisuudet

Huopakatto on peltikaton kanssa ehkä yksi tyypillisimmistä katteista täkäläisillä katoilla. Huopa on hyvin monimuotoista, muotoiltavaa. Esimerkiksi moderni bitumikermikatto sopii kaikille kattojyrkkyyksille, jopa tasakatolle. Palahuopakatto vaatii jo katolta hieman suurempaa jyrkkyyttä. Huopakatto on hiljainen jopa tiilikattoon verrattuna, pellistä puhumattakaan. Huopakatteiden ominaisuuksien TOP 3 -lista voisikin olla ensimmäisenä katteen hiljaisuus ja kyky vaimentaa muun muassa sateen ääntä. Toisena materiaalin käyttökelpoisuus todella monenlaisilla katoilla, myös tasakatoilla. Kolmanneksi sen karhea pinta, joka estää lunta tippumasta katolta ja aiheuttamasta liiemmin tuhoja esimerkiksi pihalla tai katolle itselleenkään. Toki tämä voi sitten runsaslumisina talvina vaatia lumenpudotusta, mutta siltä ei täysin voi millään katolla välttyä silloin kun lunta tulee oikein urakalla.

Ominaisuuksiltaan nykyaikainen bitumi on kestävää ja joustavaa. Se on edullinen kattomateriaali ja erityisesti rullahuovat ja kolmiorimahuovat ovat melko nopeita asentaakin. Huopa on siis muuten edullinen kattomateriaali, mutta kattoremontissa vanhan katon poisto voi olla työläs. Huopakatteen kohdalla uuden katon asennus voi kuitenkin onnistua vanhan huovan päälle, niin ettei sitä tarvitse purkaa alta pois. Tämä mahdollisuus kannattaakin aina kartoittaa kattoremonttia suunnitellessa, me otamme tämän vaihtoehdon aina huomioon. Huopakatto vaatii säännöllistä puhdistusta, pesua ja suojakäsittelyä, se voi kerätä sekä roskaa, että sammalta. Huopakatto hyötyy erityisen paljon asiantuntevan ammattilaisen huolloista, sillä se on yksi helpommin pilattavista katteista, jos sitä yritetään esimerkiksi puhdistaa liian kovilla keinoilla.

Aluskatteen asennus kerralla ja oikein katon suojaksi

Jokaisen katon tärkein suoja on toimiva aluskate. Moni pitää vesikatetta yksiselitteisesti katon tärkeimpänä osana, mutta mielestämme aluskate näyttelee vähintään yhtä suurta roolia siinä, että katto todella suojaa rakennusta kosteudelta. Aluskatteen merkitys kuitenkin riippuu hieman siitä, mikä kate katolle asennetaan. Pellissä ja tiilessä se on erittäin tärkeä useista eri syistä. Huovassa tilanne on hieman toinen katteen luonteen vuoksi.

Aluskate on tärkeä osa kattosi toimivuutta. Vesikatteet eivät yksistään ole täysin vesitiiviitä ja oikein asennettuinakin niiden saumoista ja rakenneliitoksista voi tihkua vettä. Esimerkiksi tavallinen profiilipeltikate tai tiilikate eivät muodostu koko kattoa tai koko katon lapetta täysin kattavasta, yhtenäisestä levystä, joka takaisi täyden vuotosuojan ainakin ollessaan täysin ehjä. Lähes kaikki katteet sisältävät saumoja tai ne on koottu erikoikoisista paloista. Vain hitsattu bitumikate ja konesaumakatto ovat hyväkuntoisina ja oikein asennettuina täysin vesitiiviitä. Nämäkin katteet voivat tarvita toimivaa lisäsuojaa aluskatteen muodossa, mikäli ongelmia katteeseen tulee Eli esimerkiksi reikiä tai repeämiä, joista kosteus pääsee muuten yhtenäisen katteen alle. Varsinaisen vesikaton alle tarvitaan aina aluskate vastaanottamaan sade- ja sulamisvedet, jotka päätyvät vääriin paikkoihin. Lisäksi se tarvitaan pitämään vesikatteen alapintaan muodostuva kondenssivesi poissa katon rakenteista ja yläpohjan eristeistä. Kondenssivesi on erityisesti tiili- ja peltikaton vaiva.

Aluskatteen asennuksessa hyödyt paljon ammattiasentajiemme avusta. Se on nimittäin äärimmäisen helppo asentaa osaamattaan väärin, väärinpäin tai puhkoa katetta asennettaessa niin, ettei se anna katolle tarvittavaa suojaa. Jos aluskatetta ei ole tai jos se ei toimi oikein, pääsee vesi tekemään tuhojaan ja pahimmillaan tämä tarkoittaa lahovaurioita ja homeongelmia syvemmällä katon rakenteissa. Vesi kun tyypillisesti nestemäisessä muodossa pyrkii painovoiman mukaisesti alaspäin eli se valuu ja imeytyy kaikkiin alempiin kerroksiin, joihin sillä vain on pääsy. Aluskatteen on aina oltava vesitiivis koko talon osalta eli sen on ensinnäkin oltava yhtenäinen. Erityisen tärkeää sen yhtenäisyys ja eheys on kattoläpivientien ja sisätaitteiden eli jiirien kohdilla, jotta sadevedet ja sulamisvedet eivät missään tapauksessa pääse talon yläpohjaan tai seinälinjojen rakenteisiin. Erilaiset läpiviennit, sisätaitteet ja saumat ovatkin tyypillisimpiä kattovuotojen kohtia, vasta kaukana niiden perässä tulevat esimerkiksi katteeseen läpi ruostuneet reiät tai vastaavat vuotosyyt.

Me olemme perehtyneet huolellisesti aluskatteen tekemiseen. Saatkin meiltä varmalla osaamisella aluskatteiden asennukset, aluskatteiden ja vesikaton läpiviennit, sekä vanhojen läpivientien tiivistykset kuin myös aluskatteen korjaukset ja uusimiset. Me ymmärrämme, kuinka ne tehdään ja tiivistetään, sillä olemme nähneet, kuinka herkästi ne aiheuttavat isoakin tuhoa hajotessaan. Tai silloin kun ne on alun perinkin tehty väärin.

Paljonko katon asennus maksaa?

Katon asennus ja sen hinta riippuvat täysin siitä, missä kunnossa rakennuksesi vanha katto on ja millainen uusi katto siihen tehdään. Katon asennuksen hinta on kiinni monesta tekijästä. Hintaan vaikuttaa katon pinta-ala, sen jyrkkyys, asunnon korkeus, katon kunto ja erityisesti vesikatteen alapuolisten rakenteiden kunto. Yleensähän me aloitamme katon hinnan arvioinnin tarkistamalla katon kunnon, rakennuksen sijainnin ja lähiympäristön sekä kuuntelemalla sinun toiveesi katon suhteen. Esimerkiksi se, millainen vanha kate on ja tarvitseeko se purkaa uuden katon alta pois vaikuttaa työmäärään mutta myös materiaalikustannuksiin. Erilaiset katteethan ovat lähtökohtaisesti hyvin vaihtelevan hintaisia sekä materiaalina että työmääränsä kautta. Mutta myös purettavien katteiden työmäärä voi vaihdella melkoisesti sitkaan ja hitaasti irrotettavan vanhan huovan tai vaikkapa helposti isoina levyinä irti lähtevän pellin välillä.

Katon pinta-ala luonnollisesti vaikuttaa sekä työn että materiaalin määrään. Rakennuksen vaikea sijainti tai lähiympäristö voivat vaikuttaa logistiikkaan mutta myös siihen, kuinka työhön päästään käsiksi. Meillä suunnitellaan ja lasketaan urakkaan mukaan aina myös se, tarvitseeko pystyttää rakennustelineet tai käyttää henkilönostimia. Tällaisista asioista ei tule jälkikäteen lisälaskua.

Hinta-arviossa otetaan myös huomioon kattoläpivientien lukumäärä, jiirit eli sisätaitteet, lipat ja muut vastaavat yksityiskohdat. Ne vaikuttavat aina tehtävän työn määrään mutta hieman myös materiaalitarpeisiin ja työjärjestykseen. Kartoitamme aina etukäteen myös sen, millaisia lisävarusteita katolle asennetaan remontin yhteydessä. Jos haluat katollesi esimerkiksi lumiesteet, kattotikkaat tai kulkusillat laskemme nekin jo alun perin mukaan urakkaan. Muita mietittäviä ja tarpeellisia asioita ovat muun muassa sadevesijärjestelmä, eli vesikourut ja syöksytorvet sekä niiden kiinnittimet ja räystäslaudat, joihin ne kiinnitetään. Meiltä saat tietysti myös aurinkopaneelit ja savupiipun kunnostustyöt, pellitykset ja vastaavat palvelut.

Hyvin mielellämme siis kartoitamme kokonaisvaltaisesti kaiken, mitä kattosi tarvitsee ja sinä haluat ja teemme tarjouksen yhdestä, kaiken kattavasta urakasta. Sinulle ei tule yllätyskuluja. Et joudu etsimään tekijöitä, tarvikkeita ja välineitä itse eri töihin. Et joudu makselemaan laskuja eri suuntiin, jolloin katon asennuksen loppusumma voi nousta huomattavasti yhden urakan periaatteeseen verrattuna. Kattolaskurillamme voit suunnitteluvaiheessa saada arvion kattoremonttisi hinnasta mutta tarkan tarjouksen saat lähettämällä meille tarjouspyynnön.

Asennamme katon, kattoturvatuotteet ja muut kattotuotteet

Asennamme katolle kaikki toivomasi ja kaikki pakon sanelemat kattotuotteet. Laki määrittelee tietyin perustein katolle kattoturvatuotteita. Rakennusten käyttöturvallisuuteen annetut määräykset ja ohjeet vaativat, että katolta on löydyttävä yhtenäinen ja esteetön kulkuväylä esimerkiksi savupiipulle, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä huoltoa ja tarkistusta vaativille rakennusosille. Myös turvavälineistön, kuten kattosiltojen ja tikkaiden lujuusvaatimukset ja kunnossapitovaatimukset on kirjattu näihin määräyksiin.

Katollahan tulee sen elinaikana työskentelemään monia ihmisiä. Nuohoojia, lumenpudottajia, maalareita ja nykyään yhä useammin myös muun muassa omien tukiasemien ja aurinkopaneelien asentajia ja korjaajia. Rakennuksen omistaja on vastuussa katolla kulkua helpottavien tuotteiden kunnosta ja olemassaolosta. Kyseessä ei siis ole ihan vähäpätöinen asia. Toki osa kattotuotteista on myös vapaaehtoista. Laki ei määrää kaikkia hankintoja ja asennuksia, vaikka katon turvallisuutta ja mukavuutta voidaan monin tavoin parannella myös vapaaehtoisesti hankittavilla osilla. Voimme räätälöidä sinun rakennukseesi vaadittavien turvatuotteiden asennukset katon asennuksen yhteyteen. Työ on aina edullisempaa, kun paikalla jo joka tapauksessa ollaan kaikkine tarvikkeineen, työkaluineen ja asentajineen.

Turvatikkaat, kulkusillat ja turvaköysien kiinnitystelakat ovat aina hyvä ominaisuus katolla, ne helpottavat ja turvaavat kattotyöntekijöiden työtä. Lumiesteet suojelevat sekä kattoa että alla kulkevia ihmisiä ja kulkuneuvoja. Erilaisten varsinaisten turvatuotteiden lisäksi katolle voidaan asentaa kattoikkuna tai kattovalokupu, ehkä aurinkopaneelit tai pieneläinesteitä. Näistäkin monet tarvikkeet ovat täysin sinun toiveidesi ja kattosi tarpeiden mukaan räätälöitävissä. Pyrimmekin aina kartoittamaan jo tarjousvaiheessa toiveesi kattotuotteista, jotta voimme ottaa ne huomioon tarjouksessa ja työn suunnittelussa sekä tarviketilauksissa.

Uuden katon asennus lähtee liikkeelle tekemälläsi tarjouspyynnöllä

Katon rakentaminen alkaa tarjouspyynnöllä. Se on ehdottomasti käytännöllisin tapa toimia. Me emme siis ahdistele sinua kadulla tai häiriköi sinua puhelimitse vaan luotamme siihen, että otat itse meihin yhteyttä, kun tarvitset palveluita kattosi kunnossapitoon. Keskitymme mieluummin niiden kattojen asentamiseen ja huoltoihin. Meille voi soittaa, käytössä on yksi numero, jonka kautta saat kaiken tarvitsemasi avun joutumatta mihinkään älyttömään puhelinrumbaan. Mutta suosittelemme täyttämään tarjouspyyntölomakkeen, jos ehdit ja osaat. Sen avulla päästään yleensä välittömästi aimoharppaus eteenpäin katon remonttiasioissa. Voit kyllä täyttää lomakkeen aivan mitä tahansa työtä tilatessasi, saat meidät kyllä kiinni sillä myös silloin kun haluat vaikkapa maalauttaa kattosi.

Jos kyseessä on kattoremontti, ammattilaisemme tulevat tarkistamaan kattosi nykyisen kunnon. Toiveidenne ja kattotarkastuksen perusteella tehdään tarjous ja remontin toimintasuunnitelma. Eli räätälöimme tarjouksemme ja toimenpide-ehdotuksemme aina kohteen mukaisesti. Kattotarkistus meillä kuuluu sitten kaikkien töiden hintaan. Jos tilaat meiltä katon maalauksen, teemme katon kuntokartoituksen samalla reissulla ja annamme tarjouksemme mahdollisista korjauksista. Seuraavaksi alkaa toteutusvaihe, joka lähtee käyntiin työmaa suojauksella. Sitten edetään kohteesta riippuen vanhan katon purku- ja muutostöihin, sekä tarvittaessa katon alapuolisten rakenteiden kunnostukseen ja osien vaihtotöihin. Riippuen tietysti siitä, kuinka kattavaa saneerausta sinun kattosi tarvitsee. Tämän jälkeen tapahtuu uuden katon asennus. Asennamme lakisääteiset ja toivomasi kattotuotteet samalla kertaa. Viimeiseksi siivoamme jälkemme, kasaamme rakennusjätteet kyytiimme ja toivotamme katollesi pitkää ikää.

Hoidamme uuden katon huollot ja korjaukset laadusta tinkimättä

Itse ei todellakaan tarvitse osata tai edes yrittää nykypäivänä. Eikä se katolle kiipeäminen ihan kylmiltään kannatakaan, ellet tiedä mitä siellä oikeastaan pitäisi tehdä ja miten. Voit aivan hyvin ulkoistaa kattosi huollot meille ja sen sijaan nauttia vapaa-ajasta. Meidän kattohuoltopalveluihimme kuuluvat kaikki kattojen puhdistustyöt. Esimerkiksi katon pesu ja puhdistus lehdistä ja muusta roskasta onnistuu aina. Erityisen hyvä toimenpide puhdistus on syksyisin, kun puut ovat lehtensä pudottaneet, samalla teemme rännien puhdistuksen sekä kiinnitysten ja kaadon tarkistukset.

Teemme läpivientien sekä saumausten tarkastukset ja tiivistykset yleensä aina, kun katolle kiivetään. Myös sisätaitteet tutkimme huolella, sillä nämä kaikki ovat tyypillisimpiä vuotokohtia katoilla. Erityisesti pesujen ja pudistustyön ohessa on helppoa ja tarpeenkin tarkistaa näiden kunto. Esimerkiksi vesipesussa on helppo saada saumat auki ja vesivahinko aikaan, jos toimii liian varomattomasti eikä kaikki katolla ollutkaan ihan kunnossa.

Kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus on myös tärkeä asia muistaa katon tarkistusten ja huoltojen yhteydessä. Niiden varassahan mekin usein katoilla toimimme. Käymme läpi lumiesteet, kattosillat ja erilaiset tikkaat, kuten lape-, katto- ja palotikkaat. Tarvittaessa annamme ehdotuksen näiden tuotteiden päivittämisestä joko vaihtoina uusiin tai lisätuotteiden asennuksina. Talvella teemme lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä ammattitaidolla niin, etteivät ne kärsi huoltotoimista.

Teemme myös kaikkien katteiden maalaus- ja pinnoitustyöt, joihin usein liittyykin ennen pinnoitusta tapahtuvat sammaleenpoistot erityisesti tiili- ja huopakatteilla. Tarvittaessa teemme mekaanisen puhdistuksen eli harjauksen lisäksi sammaleenpoistokäsittelyitä, joilla tuhotaan sammal ja jäkälä katteelta juurineen. Myös näiden töiden yhteydessä tarkistetaan katon kokonaistilanne. Ainakin ennen maalauksia ja pinnoitteita on tärkeää huoltaa katto, tiivisteet ja saumaukset kuntoon niin, että pinnoitus antaa maksimaalisen hyödyn katolle.

Korjaamme katot aina vuotopaikkauksista lumi- ja myrskyvaurioihin. Saat meiltä kiireellisiinkin tilanteisiin asiantuntevan avun. Kaikkea ei voi ennakoida, vaikka kuinka hyvää huolta katosta pitäisikin. Korjaustyö voi olla pientäkin, muun muassa reikien paikkausta, rikkoutuneen vesikourun korjausta tai kiinnittimien parantelua. Joskus on tarve isommille korjauksille, kuten kattopeltien vaihdolle. Pyrimme tarkistuksilla ja huoltokierrolla kuitenkin aina siihen, ettei katolle tulisi juurikaan hätäkorjauksia ja että ennakoimalla myös suuret ja kalliit saneeraukset saadaan pidettyä harvinaisina. Oli kattosi korjaustarve millainen tahansa, voit aina luottaa meihin.