Jiirissäkin (eli sisätaitteessa) voi olla rikkinäisiä tiiliä – me teemme niiden vaihdon taidokkaasti 

Tiilikatot ovat monen suomalaisen suosikkeja, sillä ne ovat kustannustehokkaita, näyttäviä, hiljaisia ja pitkäikäisiä kattoja. Betonitiilikaton elinkaari voi olla jopa 70 vuotta, ja savitiilikatto kestää hyvällä tuurilla jopa kokonaisen vuosisadan. Kattoa tarvitsee silloin tällöin huoltaa ja korjata, jotta pitkä elinkaari olisi mahdollinen. Tarvitsitpa tiilikattovuodon korjausta, osittaista tilikattoremonttia, sammaleen poistoa tai vaikka rikkinäisten tiilien uusimista, tarjoamme sinulle parasta palvelua asian tiimoilta.

Rikkinäisten tiilien vaihto ei ole mikään pikku juttu, eikä sitä kannata tarpeettomasti lykätä. Jos katonpaikkaus jostain syystä viivästyy, pitää katto suojata esimerkiksi rakennuspeitteillä, sillä tiilikatto saattaa vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta. Kattovuoto voi saada aikaan esimerkiksi laho- ja homevaurioita katon alla. Jotta tiilikatto ei vuotaisi eivätkä sen alla olevat rakenteet vaurioituisi, tiilien ehjyys kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Samalla kannattaa tsekata tiilikaton aluskatteen kunto ja kaikkien katon yksityiskohtien kunto. Me tarjoamme tällaisen kattotarkastuksen ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön (kuten sadevesikourujen puhdistuksen).

Rikkinäisten tiilien vaihtotarve voi johtua ikääntymisen aiheuttamasta rapautumisesta tai vaikka lumen painosta, eikä tämä kattokorjaus ole aivan yksinkertainen. Voi olla, että viereisiäkin tiiliä pitää irrottaa, jotta vaihtotoimenpiteen voisi suorittaa. Jos vaihdettava tiili tulisi sijaitsemaan kovin näkyvällä paikalla, kannattaa katon paikkaus tehdä jonkin vähemmän näkyvästä paikasta haetun tiilen avulla – näin uusi tiili ei loista ohikulkijoiden silmiin katosta. Jiirin kohdalla olevien rikkinäisten tiilien vaihto on erityisen hankalaa. Ota yhteyttä meihin, niin mittaamme, linjaamme ja leikkaamme tiilet timanttilaikalla kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

Omakotitalon ja mökin omistajilla on mahdollisuus kotitalousvähennykseen, ja verkkosivujemme kautta kaikille tiilikattokorjauksille, -huolloille ja muille tiilikattotöille pääsee hakemaan rahoitusta. Kaikki sujuu erityisen jouhevasti – muun muassa siksi, että avaimet käteen -kattotöihin kuuluu aina myös loppusiivous.

Teemme myös muut tiilikattokokonaisuuden (niin jiirin kuin aluskatteenkin) kuntoa tukevat kattotyöt

Meidän ammattilaisemme ovat loistovalinta tiilikaton vuotavan jiirin (eli sisätaitteen) korjaukseen, mutta kattofirmamme toteuttaa luotettavalla asiantuntemuksella kaikki muutkin tiilikattotyöt. Erityisen kiinnostuneita olemme ehkäisemään katon vaurioitumista ja saamaan tiilikatot kestämään mahdollisimman pitkään, ja siksi painotamme tiilikattohuoltojen tarpeellisuutta. Kaikki tiilikatot tulisi harjata kahdesti joka vuosi, ehkäiseväthän kevät- ja syyspuhdistukset tiilikaton sammaloitumista ja rapautumista (mitä sammaleet vain pahentavat). Samalla tulee hoidettua (meidän kanssamme asioidessasi ilman eri veloitusta) katon kunnon tarkastaminen, minkä avulla kaikkiin mahdollisiin korjaustarpeisiin tulee puuttua ajoissa.

Katon harjaus estää katon sammaloitumista, koska se sallii katon kuivua nopeammin vesi- ja lumisateiden jälkeen. Vanhan katon suojapinnoite alkaa menettää tehoaan, ja siksi katolta voi löytyä sammaleita. Niistä pääsee eroon pitkäkestoisesti ja kattoystävällisesti, kun levitämme katolle sammaleenpoistoainetta. Suojapinnoite voidaan uusia – täten tiilikatto saadaan suojattua pakkasrapautumiselta, mitä aiheuttaa tiilen huokosiin kulkeutuvan veden jäätyminen talvella.

Kaikesta huolimatta katolta voi silloin tällöin paljastua rikkinäisiä tiiliä, voihan niitä syntyä vaikka myrskyn paiskoessa katolla oksia. Kun ensimmäinen tiili hajoaa, voi tuuli päästä tiilien alle irrottaen katosta useitakin tiiliä. Kattotarkastus onkin hyvä uusia isomman rajuilman jälkeen, voihan katolta paljastua muitakin vaurioita.

Myös kattolumen paino voi rikkoa tai irrottaa kattotiiliä. Jiirin eli sisätaitteen päälle kertyneet runsaat lumet kannattaa pudottaa lumenpudottajiemme toimesta. Kokeneet ammattilaisemme tekevät tämänkin tiilikattotyön yhtä turvallisesti ja asianmukaisesti kuin muutkin tiilikaton kuntoa tukevat toimenpiteet. Osaamme liikkua ja toimia katolla niin, ettei tiiliä hajoa eikä jiiri ala vuotaa.

Mitä nopeammin rikkinäiset tiilet uusitaan, sitä vähemmän vahinkoa ne ehtivät aiheuttaa. Tilanteen niin vaatiessa voimme vaihtaa kaikki kattotiilet kerralla – urakkaa kutsutaan osittaiseksi tiilikattoremontiksi. Joskus tiilien vaihto on parempi ajatus kuin katon tiivistys, pesu ja pinnoitus. Jos aluskatekin on vanha ja huonokuntoinen, laadimme tarjouksemme tavallisesta tiilikattoremontista.

Jos vain aluskate on vaurioitunut, tilaa tiilikaton aluskatteen korjaus. Tiivis ja oikealla tavalla asennettu aluskate ottaa vedet vastaan, jos niitä vuotaa tiilikaton saumoista ja väleistä, tilikaton läpivienneistä tai vaikkapa jiiristä. Aluskatteelta vedet ohjautuvat räystäille, joten hyvän aluskatteen ansiosta kattovuodosta tiilikatolla on mahdollista selvitä niin sanotusti kuivin jaloin.