Harjakaton kattoremontti ja huolto sekä korjaus Kattokorjauspalvelusta

Toiveissa harjakaton kattoremontti, huolto tai korjaus hyvissä ajoin, kohtuulliseen hintaan ja täyden palvelun periaatteella? Olet tullut oikeaan paikkaan, Kattokorjauspalvelu remontoi, huoltaa ja korjaa kaikki harjakatot kokeneella otteella. Vahvaan osaamisalueeseemme kuuluvat niin tiili-, pelti- kuin huopakatotkin. Oli rakennustyyppi sitten rivitalo, kerrostalo, omakotitalo, kesähuvila tai vaikkapa jonkinlainen piharakennus saunasta autonrappausverstaaseen niin saat meiltä osaavat ja ahkerat tekijät kattotöihin. Kattokorjauspalvelun monipuolisuus takaa sen, että saat meiltä osaavaa apua aivan kaikissa kattoasioissa.

Avaimet käteen -palvelu tarkoittaa Kattokorjauspalvelussa sitä, että saat meiltä täyden palvelun pakettina kaiken kattosi kunnostukseen tarvittavan. Tarkistamme kattosi, suunnittelemme remontin, tilaamme sovitut tarvikkeet. Sitten saavumme sovittuna ajankohtana paikalle tarvittavan työvoiman, työkalujen ja mahdollisten työkoneiden kanssa. Harjakaton kattoremontti ei sen helpommaksi sinulle voisi enää tulla! Työmaalle päästyämme teemme tarvittavat suojaukset ja ryhdymme suunnitelman mukaisesti töihin.

Se, mitä juuri sinun katollasi teemme, kauanko se kestää ja mitä se maksaa, riippuukin täysin kattosi kunnosta ja muista muuttujista. Me suhtaudumme kattoihin tietyssä mielessä yksilöinä ja työt mitoitetaankin aina tapauskohtaisesti. Harjakaton kattoremontti, huolto ja korjaus eivät ole poikkeuksia, teemme ne työvaiheet ja kunnostukset, joita sinun kattosi vaatii ollakseen jälkeen kunnossa ja toimiakseen ihanteellisena suojana rakennuksellesi. Kattosi vaatimien työvaiheiden huolellisen suorittamisen jälkeen siivoamme työmaan, teemme lopputarkistuksen ja kuskaamme jätteet pois lähtiessämme. Mikäli sinun kattosi kunnostus vaatii erityisosaajia, kuten kattopeltiseppää, saat hänenkin työpanoksensa samassa täyden palvelun urakassa meiltä.

Meillä kaikki asennukset ja muut työvaiheet ovat takuutyötä. Koska työt tehdään meillä aina korkeita laatustandardeja vaalien, on hyvä ja kattava työtakuu helppo myöntää. Jos jotain menisi vikaan, tulemme aina korjaamaan omat jälkemme. Täyden palvelun periaatteeseemme kuuluu myös kattotarkistus, joka tehdään jokaiseen kohteeseen. Silloin kun saamme tarjouspyyntösi, pyrimme aina sopimaan tarkistuskäynnin kohteeseen sekä kuulemaan sinun ajatuksesi kattotöiden suhteen. Näiden perusteella laadimme korjausehdotuksemme ja laskemme tarjouksemme. Näin saamme korjaukset myös mitoitettua kohteen tarpeiden ja asiakkaan toiveiden mukaan. Mutta se katon tarkistus kuuluu kaikkiin töihin muutenkin. Jos tilaat meidät paikkaamaan vuotavan katon läpiviennin ja tilanne on sen verran selvä, että sovimme työstä suoraan, tutkimme tietysti katon kunnon sitten paikkaustyön ohessa. Jos jotain muutakin korjattavaa sen sovitun työn lisäksi löytyy, raportoimme sinulle korjaustarpeista sekä jätämme tarjouksemme töiden hoitamisesta.

Muista tarvittaessa hakea rahoitus kotisivujemme kautta, löydät suoran linkin rahoitushakuun helposti. Meidät saat kiinni joko kätevällä tarjouspyyntölomakkeella, johon voit listata katon korjaustarpeita ja lisätä kuviakin katon vioista ja kunnosta. Tai voit aina myös soittaa meille, yksi palveleva numeromme ohjaa sinut aina oikean ihmisen jutuille. Kun työt on hoidettu, voit hakea vielä meillä teetetystä työstä kotitalousvähennyksiä omassa henkilöverotuksessa. Ota yhteyttä niin pistetään kattosi kuntoon järkevällä budjetilla ja aikataululla!

Harjakattoremontti – Uusi katto ja anna rakennuksellesi kymmeniä huolettomia vuosia

Harjakattoremontti on kaikessa yksinkertaisuudessaan kannattava siirto, kun vanha katto alkaa pettämään ja vaivat sekä kulut sen suhteen lisääntymään. Harjakattohan voi olla tehty sen jyrkkyydestä hieman riippuen lähes mistä tahansa vesikatteesta. Harjakatolta voi löytyä peltiä, huopaa tai tiiltä eri muodoissaan ja monipuolinen osaamisemme kaikkien mahdollisten katetyyppien parissa auttaa meitä hyvien lopputulosten aikaan saamisessa.

Riippuu kattosi kunnosta ja sinun toiveistasi, kuinka laajaa kattoremonttia ryhdymme toteuttamaan. Toteutamme niin osittaiset kuin täydelliset kattoremontit alusta loppuun. Toisissa kohteissa selvitään pelkällä vesikatteen vaihdolla, mutta aika usein tehdään sen kanssa yhtä aikaa myös uusi aluskate, sillä niillä on tapana ikääntyä aika lailla yhtä matkaa. Jos kattoa on kohdannut vesivahinko, voi työhön silloin kuulua myös yläpohjan saneerausta eristeiden uusimisesta lahovaurioiden korjaamiseen. Katon kruunaavat sitten sadevesijärjestelmä sekä tarvittavat kattotuotteet, joita voivat olla pakollisten kulkusillat ja tikkaat, mutta myös käytännölliset lumiesteet, valoa rakennuksen sisään tuovat kattoikkunat tai vaikkapa nykyaikaiset aurinkopaneelit. Tarvetta voi olla myös erilaisille rakennusta suojaaville asennustöille, kuten piipun pellityksille tai vaikkapa pieneläinesteille. Meiltähän saat oikeastaan kaiken mahdollisen kattoon liittyvän yhtenä pakettina. Kattoremontti Kattokorjauspalvelussa alkaa aina kattotarkastuksella, jonka parhaat kattoammattilaisemme käyvät tekemässä.

Harjakaton kattoremontti voi vaatia katon jyrkkyydestä riippuen rakennustelineitä tai henkilönostimien käyttöä. Silloin kun katto on hyvin jyrkkä, voi työskentely katolla olla haastavaa ja vaatia ihan eri luokan turvavarustusta, kuin esimerkiksi tasaisilla katoilla työskentely. Katon jyrkkyys vaikuttaa myös siihen, millaista turvavarustusta, kulkureittejä ja lumiesteitä katto vaatii.

Kun harjakaton kattoremontti tehdään ajallaan, eivätkä katon rakenteet ole ehtineet vahingoittua, päästään vähemmällä. Joskus remontti kuitenkin monesta eri syystä jää tehtäväksi vasta silloin, kun katto on jo pääsyt aika huonoon kuntoon. Tuolloinhan korjaus usein tehdäänkin lähes pakon edessä, jotta rakennus saadaan pidettyä käyttökelpoisena. Uusittu vesikate, ehkä myös aluskate ja kattorakenteetkin laadukkaasti toteutettuina antavat hyvältä lähtökohdat, että katto kestää taas jopa useita vuosikymmeniä. Kaikki katot vaativat hoitoa varsinkin vuosien vieriessä mutta uusittu harjakatto on kuitenkin mukavan huoleton ja pärjää pikkuhuolloilla hyvin pitkään.

Harjakaton huolto pitää remontin loitolla ja pitää katon kunnossa

Harjakaton säännöllinen huolto kannattaa. Vaikka katto olisi juuri uusittu -tai oikeastaan juuri siksi sitä kannattaakin puhdistaa ja huoltaa säännöllisesti. Onhan sen kunnostamiseen juuri käytetty sekä rahaa että vaivaa. Katto pysyy uutta vastaavassa kunnossa pidempään, kun sitä ei päästetä roskaantumaan ja hajoamaan oman onnensa nojassa. Ikääntyväkin katto nauttii kuitenkin säännöllisestä huollosta ja hyvin pidetty katto kestää helposti vuosia, jopa vuosikymmeniä pidempään, riippuen hieman katemateriaalistakin. Kun kattoa säännöllisesti tarkistetaan ja huolletaan, suurempia yllätyksiä harvoin pääsee syntymään. Hyvin pidetty katto kestää myös myrskyt ja lumikuormat paremmin, kuin heikossa kunnossa ja täysin omillaan oleva katto.

Ideaalitapauksessa kattoa kevyesti huolletaan parikin kertaa vuodessa, varsinkin katon puhdistus keväisin ja syksyisin on hyvin kannattava rutiini. Keväällä ihanteellinen kausihuolto on lumien sulamisen ja pakkasten loppumisen jälkeen, tällöin on kätevä hoitaa kuntoon talven tekemät vahingot katolla ja siivota talvimyrskyjen jäljet sekä roskat katolta. Syksyllä paras hetki kausihuollolle on ennen lumentuloa, mutta sen jälkeen, kun puut ovat tiputtaneet lehtensä. Tällöin varsinkin lehtiroskan siivous katolta ja sadevesijärjestelmästä on keskeinen huoltotyö. Kausihuolloissa käydään läpi meidän toimestamme aina katteen pinta ja katon yksityiskohdat läpivienneistä saumoihin, jiireihin ja muihin mahdollisesti vuotoa aiheuttaviin kohtiin. Kattotuotteiden kiinnitykset tarkistamme myös aina, koska ne voivat vahingoittua, jopa irrota aiheuttaen vuotoriskiä. Näin käy herkimmin lumitaakkojen lähtiessä keväällä liikkeelle, kiinnitysten tarkistaminen ja kiristäminen ehkäisevät kattotuotteiden aiheuttamia vahinkoja ja lisäävät myös katolla työskentelyn turvallisuutta.

Näiden kausihuoltojen lisäksi kattoa olisi hyvä tarkistaa juurikin lumien lähtiessä ja myrskyjen jälkeen. Talvella jälleen katon jyrkkyydestä ja katemateriaalista riippuen voi olla kovakin tarve lumenpudotuksille. Meiltä saa talvisin myös jäänsulatuspalvelut hellävaraisella ja ekologisella höyrysulatuksella. Muita huoltoja teemme sitten tarpeen vaatiessa, näihin kuuluvat katteenvaihtotöiden ja muiden katosaneerausten lisäksi myös erilaiset laajemmat katon puhdistustyöt ja pinnoitukset pesuista sammaleensuojakäsittelyihin ja katon maalauksiin.

Kun harjakatto vuotaa ja kaipaa korjausta, me autamme

Harjakatto voi kaivat hyvin erilaisiakin huoltotöitä. Meiltä saat kaikki harjakattojen vuotopaikkaukset riippumatta siitä vuotaako kate, läpivienti, jiiri vai jokin muu katon yksityiskohta. Suoritamme aina katteen vaatimusten mukaiset katteen pinnan korjaukset ja paikkaustyöt. Peltikatolla se usein tarkoittaa kaikkien mahdollisten ruostevaurioiden korjauksia, kateruuvien vaihtoa ja vastaavia töitä. Tiilikatolla varsinkin rikkinäiset tiilet kuuluvat rutiinityönä vaihtolistalle. mutta ihan yhtä hyvin tiilikatollakin voi vuotaa vaikkapa savupiipun läpivienti tai katon sisätaite. Huopakatteilla voi ilmetä varsinkin katon ikääntyessä erilaisia repeämiä, kupruja ja katteen saumausten aukeamista, jotka kaikki vaativat kunnostusta.

Yksi kaikilla harjakatoilla huolenpitoa vaativa kohta on tietysti sadevesijärjestelmä. Meillä se kuuluu kattotarkistuksiin ja huoltoihin, sillä se toimii saumattomasti osana katon vedenpoistojärjestelmää. Sadevesijärjestelmän korjaukset voivat pitää sisällään kourujen ja syöksyputkien uusimista, kiinnityksiä sekä vesikouruissa riittävän kaadin huolehtimista, jolloin vesi pääsee hyvin pois myös kouruista.

Jos katto on pintaa syvemmältä vahingoittunut tai hajonnut, huollamme ja asennamme aluskatteet kaikille katoille. Tarpeen vaatiessa kirvesmies tulee kunnostamaan kosteusvaurioiset puuosat rakennuksen yläpohjassa samalla kun tutkimme eristeiden kunnon ja vaihdamme tarvittaessa puhtaat ja kuivat eristeet tilalle. Joskus eristämme myös muun muassa ilmanvaihtoputkia ja hormeja sekä korjaamme vuotoja muun muassa ilmanvaihtokanavien ja viemärintuuletusputkien yhteydessä. Viat ja kunnostustöiden luonne ovatkin hyvin kattokohtaisia. Meiltä löytyy osaamista ja kiinnostusta pistää kuntoon myös muun muassa katon tuuletus sekä tehdä energiatehokkaampia lisäeristyksiä sekä jäljittää katon lämpövuodot ja hoitaa ne pois päiväjärjestyksestä.