Autotallin tai autokatoksen katon remontti, korjaus sekä huolto

Autotallin tai autokatoksen katon remontti mielessä? Sen lisäksi, että remontoimme asuintalot, saat meiltä myös kattavat piha- sekä ulkorakennusten kattojen remontit, huollot ja korjaukset. Usein päädymme uusimaan tai huoltamaan pihapiirissä autotallin tai autokatoksen kattoa samalla kun joku muu katto laitetaan kuntoon. Toisinaan autotallin katon remontti teetetään meillä ihan omana työnään. Meille sillä ei ole sinänsä merkitystä, onko asiakkaalla mielessä teettää pelkän autotallin katon remontti vai vaikkapa koko pihan rakennusten kattoremontit kerralla, katto kuin katto on meidän päätyömme. Oli autotallisi tai autokatoksesi katto sitten peltiä, huopaa tai vaikka tiiltä, meiltä löytyy vankka osaaminen katon remonttiin.

Avaimet käteen -palvelumme kattaa myös pihan hyötyrakennusten kattoremontit. Kattokorjauspalvelussa hoidetaan kaikkien kattojen työt täydellä palvelulla, johon sisältyy aina kaikki tarvittava. Näin toimitaan myös silloin, kun kyseessä on autokatoksen katon remontti. Siihen kuuluu myös työtakuu, joka kattaa tekemämme työvaiheet ja asennukset. Kun lähetät tarjouspyyntölomakkeen tai soitat meille aikeenasi teettää autotallin tai autokatoksen katon remontti, korjaus tai huolto, sovimme yleensä ensimmäisenä tarkistuskäynnin paikan päälle. Katon tarkistaminen kuuluu muutenkin kaikkiin huoltokäynteihin, riippumatta käynnin syystä. Kun katto on tarkastettu ja asiakas jututettu, saammekin jo hyvän pohjan korjaussuunnitelmaan ja tarjoukseen. Muiden huoltokäyntien yhteydessä tehdyn ilmaisen tarkistuksen jälkeen kerromme mahdollisista korjaustarpeista ja jätämme myös tarjouksemme.

Kotisivujemme kautta voit hakea rahoitusta kaikkien kattotöiden teettämiseen, kotitalousvähennys koskee useimpia meillä teetettyjä kattotöitä, useimmissa tapauksissa myös autotallin katon remontti kuuluu kotitalousvähennysten piiriin. Niitä voit hakea sitten töiden jälkeen seuraavassa omassa veroilmoituksessasi.

Autotallin tai autokatoksen kattoremontti kulkupelisi parhaaksi

Autokatoksen kattoremontti on astetta helpompi kuin varsinaisen autotallin, koska katolla harvemmin on alusrakennetta, kuten aluskatetta tai eristevilloja. Erilaiset katokset ovatkin melko keveitä rakennelmia, joiden pääasiallinen tarkoitus on antaa sateensuojaa kulkuneuvolle, ehkä hieman muullekin omaisuudelle samalla. Tällainenkin katto voi kuitenkin hajota, alkaa vuotamaan, vahingoittua eri tavoin ja pikkuhiljaa muuttua myös vähemmän edustavan näköiseksi. Syitä korjaustarpeelle voi olla monia. Autotallissa voi olla sen sijaan aivan samanlainen katto kuin asuintalollakin, mikä tietenkin vaikuttaa kattoremontin laajuuteen ja työn hintaan. Autotalli voi olla lämmitetty. Se voi toimia myös harrastetilana ja varastona, jolloin sen kunnossapitoon on jo painavia perusteita, kuten asuinrakennuksenkin kohdalla.

Myös autosuojat voivat tarvita katolleen kattoturvatuotteita, joten on hyvä käydä remonttia suunniteltaessa läpi toiveesi, sekä mahdolliset lain edellyttämät kattotuotteet. Esimerkiksi lumiesteet asennamme rutiininomaisesti monille autosuojillekin, jotta lumi ei esimerkiksi pääse tukkimaan kulkuväyliä talvella. Tarpeen vaatiessa sinne katolle saa kaiken muunkin tarvittavan ja vaikka aurinkopaneelitkin. Autotalli voi olla aurinkopaneelien käytön kannalta hyvinkin sopivasti sijoiteltuna tontille.

Autotallin tai autokatoksen kattoremontti voi sisältyä myös asuinrakennuksen kattoremonttiin. Varsinkin niissä tapauksissa, joissa rakennukset ovat kiinteästi yhdessä on luultavasti tarpeen kunnostaa molempien katot yhdellä kertaa. Kun taloon vaihdetaan aluskatteet ja vesikatteet, sama työ jatkuu autokatoksen tai tallinkin katolla. Näin saadaan aikaan yhtenäisen näköinen ja samassa huoltokierrossa oleva katto kumpaankin osaan. On yleensä myös edullisempaa teettää yhtenä urakkana molemmat, jopa muidenkin pihan rakennusten katot, jotta pihapiiriin saadaan yhtenäinen ilme, mutta myös kustannussyistä. Koska paikalle ollaan jo saapumassa kaiken tarvittavan työvoiman ja kaluston kanssa, on työ aina edullisempi teettää, kuin jokainen katto eri kerralla.

Autokatoskin tarvitsee vuosittain huoltoa

Autotallin tai autokatoksen katon huoltoon kannattaa soveltaa samaa huoltotoimintaa kuin asuintalollekin. Tällä varmistetaan katon toimivuus ja pitkäikäisyys, katto kuluu vääjäämättä, riippumatta siitä minkä rakennuksen suojana se on. Kun kattoa huolletaan säännöllisin väliajoin, katon täysi saneeraus saadaan pidettyä kaukana. Vesikate pitää pintansa, rännit saadaan pidettyä toiminnassa, kattotuotteet hoitavat hommansa ja niin edelleen.

Rakennusten syys- ja keväthuoltoihin, tuttavallisesti kausihuoltoihin kuuluu aina tarkistus- ja puhdistustöitä. Katon puhdistus roskista ja lehdistä on erityisesti syksyn työ, mutta rakennuksen sijainnista ja lähiympäristön kasvustoista riippuen voi katolla keväälläkin olla omat siivoustarpeensa. On tärkeää puhdistaa katto aina kunkin katteen mukaisilla menetelmillä, huopakatto ilmapuhaltamalla tai todella pehmeällä harjalla, jotta katteen sirotepinta ei vahingoitu katon huoltotöissä. Mahdollisissa lumenpudotuksissa on katetta myös varjeltava vahingoilta. Tiilikatto ja peltikatto puhdistetaan yleensä harjaamalla. Katon puhdistukseen liittyy meillä rännien puhdistus, koska roskaa päätyy hyvin herkästi räystäskouruihin muutenkin, saati katon puhdistuksen yhteydessä. Sadevesijärjestelmää puhdistaessamme suoritamme kiinnitysten ja kaadon tarkistukset.

Kaikilla katoilla tarkistus- ja huoltorutiiniimme kuuluvat katon yksityiskohtien, kuten läpivientien sekä saumausten tarkastukset ja tiivistykset. Nämä vuotavat herkimmin myös piharakennusten katoille, ei pelkästään asuinrakennuksissa. Kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus sisältää kaikki mahdolliset kattotuotteet, tyypillisimpinä lumiesteet, kattosillat, sekä erilaiset tikkaat. Talvella teemme lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä, lumenpudotustarve voi koskea pihapiirin rakennuksia laajemminkin, jos lunta on alueella tullut runsaasti, niin sitä on sitten ihan jokaisen katon päällä kunnon lastit. Sen autotallin katon lumenpudotus on sangen nopeasti hoidettu samalla kun esimerkiksi asuinrakennuksen kattoa tullaan puhdistamaan liiasta lumesta.

Toisinaan autotallin tai autokatoksenkin katto vaatii muitakin toimenpiteitä, kuten katteet pinnan tarkistuksen ja sen huollon. Peltikatossa teemme peltien kiinnityksen tarkistuksen ja tarvittaessa naulojen vaihdon kateruuveihin tai kateruuvien vaihto uusiin ruuveihin. Joskus myös peltien lisäkiinnitykset ovat tarpeen. Huopakatteissa keskeistä on kattohuovan saumauksien tarkistus ja saumaus. Kattotiilien kunnon tarkistus ja tarvittaessa rikkinäisten tiilien vaihto. Eli katteet huolletaan rakennuksesta riippumatta aina katteen vaatimilla menetelmillä. Joskus tarvitaan myös erilaisia puhdistus- ja pinnoitustöitä, jos katto on muuten hyvässä kunnossa mutta kate on kulunut tai se on vaikkapa sammaloitunut. Huopa- ja tiilikatot voivat tarvita sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä, peltikatto ruostekäsittelyä maalausta.

Meiltä saat vaikka yhdellä kertaa kattotyöt kaikille ulko- ja piharakennuksille

Huollamme, korjaamme ja remontoimme asuinrakennusten ja autokatosten lisäksi myös muun muassa pihavarastot, saunarakennukset, ulkovessat ja vaikka leikkimökit. Yksittäisten isompien kohteiden, kuten asuinrakennuksen ohessa suosittua on samalla kertaa laittaa kuntoon muitakin pihapiirin rakennuksia. Toisinaan asiakas toivoo koko pihapiirin ilmeen yhtenäistämistä, jolloin suunnittelemme ja toteutamme uudet, yhdenmukaiset katot kaikkiin pihan rakennuksiin.

Taloudellisessa mielessä yhden urakan periaate onkin kannattava ratkaisu, yleensä pääset siis halvemmalla, kun teetät useammankin katon työt yhdellä kerralla. Tämä perustuu siihen, että työmaalle ollaan joka tapauksessa jo tulossa, eikä yksittäisten kohteiden huollattamista teetetä yksi kerrallaan, jolloin koko karavaani lähetetään joka kerta erikseen paikalle. Kun työvoima, työkoneet ja mahdolliset telineet tai nostimetkin on jo kerran tuotu paikalle, ei niiden liikuttelu pihassa maksa juuri mitään siihen verrattuna, että niitä kuskattaisiin pitkin maakuntaa aina uudestaan. Myös tarviketilaukset, joita muuten teemme suoraa valmistajilta eli ilman välikäsiä, ovat usein edullisempia suuremmissa erissä. Leikkimökin, huussin tai grillikatoksen katto saadaan toisinaan aikaan hukkapaloista, jolloin materiaalit tulevat tarkoin hyödynnettyä. Joskus vaikkapa asuinrakennuksen katolta purettu peltikate käy vielä parhaat palat valikoiden erilaisten pienten kohteiden, kuten sen huussin ja koirankopin kattamiseen.

Älä epäröi heittää ilmaan hassultakaan tuntuvaa ajatusta, meidät saa helposti mukaan pienempiinkin hankkeisiin niiden isompien ohessa. Toisessa ääripäässä ovat kaikki hallit, maneesit, kerrostalot ja viljankuivurit tai navetat, joissa haastetta riittää sekä korkeuden että katon laajuuden muodossa. Toisaalta teemme ne leikkimökit, autokatokset, grillikatokset ja muut pienimmätkin kohteet kuntoon samalla vakaalla laadulla ja osaamisella. Katto kuin katto, meiltä hoituu kyllä.