Aumakaton remontti, korjaus sekä huolto

Aumakaton remontti, korjaus ja huolto Kattokorjauspalvelun laatutyönä kaikkiin rakennuksiin ja kaikille katteille. Aumakatto on yksi harjakaton versioista, sen ominaispiirre on oma lape käytännössä jokaiselle rakennuksen sivulle. Eli jos yksinkertaisessa harjakatossa on kaksi lapetta, rakennuksen pitkien sivujen mukaisesti niin aumakatossa on neljä lapetta, yks jokaisen seinän mukaisesti. Itse rakennus voi pohjaratkaisultaan olla esimerkiksi neliskanttinen tai suorakaiteen muotoinen. Suorakaiteen muotoisissa rakennuksissa päätylappeet ovat tietysti pienemmät, yleensä kolmion malliset. Sinänsä tällainen katon rakenne ei juuri vaikuta meidän työhömme, remontoimme, huollamme ja puhdistamme aumakatot siinä missä kaikki muutkin kattomallit.

Koska aumakatto voidaan toteuttaa oikeastaan mistä tahansa katevaihtoehdosta, osa kunnossapitotöistä riippuu ennemmin katemateriaalista, kuin katon mallista. Aumakatossa erityistä huolenpitoa vaativat lappeiden saumat. Muuten käytössä ovat kaikki normaalit tarkistus- ja huoltorutiinit, kuten läpivientien ja katon turvatuotteiden kunnostukset ja huollot. Unohtamatta sadevesijärjestelmää ja katteiden kunnon ylläpitotyötä. Me remontoimme, huollamme ja korjaamme kaikki harjakatot kokeneella otteella. Vahvaan osaamisalueeseemme kuuluvat niin pelti-, tiili- kuin huopakatotkin. Rakennustyyppi voi olla omakotitalo, rivitalo, kerrostalo, kesämökki tai vaikka piharakennus autokatoksesta saunarakennukseen, niin saat meiltä osaavat tekijät kattotöihin. Paras valttikorttimme onkin monipuolisuus sekä palveluissa että osaamisessa.

Oli kyseessä sitten aumakaton remontti, korjaus tai muu huolto, kuten puhdistustyöt niin katon katsastaminen kokonaisvaltaisella otteella kuuluu meillä aina asiaan. Tarkistamme kaikki katot, joille nousemme riippumatta siitä, miksi siellä ollaan. Tarkistus kuuluu tilattujen töiden kylkiäiseksi automaattisesti. Saat ensikäden tietoa siitä, missä kunnossa kattosi on, kun tutkimme katon ulkopinnan ja katsastamme läpivienneistä katon samoihin ja kattotuotteiden kiinnityksiin. Aina kun mahdollista, vilkaisemme myös yläpohjaan, sillä siellä vuotojen ensimerkit ovat yleensä havaittavissa jo ennen kuin mitään suurempaa vahinkoa on ehtinyt sattua. Mikäli muun työn ohessa suoritetussa tarkistuksessa löytyy jotain kunnostettavaa, raportoimme korjaustarpeet sinulle ja jätämme kilpailukykyisen tarjouksemme töiden hoitamisesta samaan syssyyn.

Kun aumakaton remontti tai huolto on tullut ajankohtaiseksi, jätä tarjouspyyntö meille. Voit tehdä sen joko puhelimitse tai verkkosivujemme kautta tarjouspyyntölomakkeella. Aina kun mahdollista, sovimme jo tarjousvaiheessa käynnin. Sen avulla voimme kartoittaa katon kunnon ja muut työhön vaikuttavat tekijät, kuten rakennuksen lähiympäristön sekä tietysti sinun toiveesi ja vaatimuksesi katon ja töiden suhteen. Tämä tarkistusmenettely helpottaa meitä suunnittelemaan parhaat mahdolliset toimenpiteet sinun kattosi parhaaksi. Saamme otettua huomioon katon erityispiirteet, kattokohtaiset korjaustarpeet sekä suunniteltua realistisen aikataulu- ja hinta-arvion. Näin saatkin meiltä aina oikein mitoitetun korjausehdotuksen ja yleensä hyvin paikkaansa pitävän tarjouksen.

Kun olet saanut tarjouksemme, voit halutessasi hakea itse rahoitusta kattotöiden teettämiseen verkkosivujemme kautta. Varsinkin isommat kattotyöt vaativat usein hieman rahoitusta tai sujuvuutta maksupuoleen, sitä saatkin rahoituksen avulla. Itse remontin jälkeen olet oikeutettu myös kotitalousvähennyksiin, jotka voit hakea omassa henkilökohtaisessa veroilmoituksessasi meillä teetetyn työn osuudesta. Selkeästi eritelty laskutuksemme tekee hommasta sinulle helppoa.

Aumakattoremontti antaa rakennukselle suojaa taas vuosikausiksi eteenpäin

Kattoremontti toteutetaan meillä aina avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä. Palvelumme perustuu siis täyden palvelun periaatteelle suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen. Kaikki, mitä kattosi kuntoon saaminen vaatii, tulee meidän kauttamme yhtenä pakettina, jolloin projektin hallinnointi on yksinkertaista, mutta myös kustannustehokasta. Et joudu itse tilailemaan, vuokrailemaan ja palkkailemaan maksellen eri paikkoihin eri osia työstä ja materiaaleista. Meillä kaikki otetaan huomioon ja sisällytetään urakkaan.

Tilaamme esimerkiksi sovitut tarvikkeet suoraan valmistajilta ilman välikäsiä. Hinta on aina kohtuullinen eikä sinun tarvitse miettiä edes sitä, milloin tilata vaikkapa uuden katteen ainekset, etteivät ne tuki pihaa ylimääräisiä viikkoja tai vastavuoroisesti tule myöhässä, niin että koko urakka sen vuoksi venyy. Takuutyö puolestaan kattaa tekemämme työvaiheet ja asennukset. Jos jotain menee pieleen, me tulemme hoitamaan sen kuntoon. Työ- ja asennustakuut onkin helppo antaa, kun periaatteena on aina huolellisesti ja oikein tehty työ oikeilla työkaluilla ja laadukkailla materiaaleilla.

Raudanluja kokemus luotsaa meidät läpi mistä tahansa kattoremontista niin, että lopputuloksena on tasokas ja toimiva katto sekä huipputyytyväiset asiakkaat, jotka palaavat asioimaan kanssamme aina, kun katolla kunnostettavaa tai siistittävää ilmenee. Toteutamme niin osittaiset kuin täydelliset kattoremontit alusta loppuun. Lähtien yläpohjan eristevillojen uusimisesta ja lahovaurioiden korjaamisesta, aluskatteen rakentamiseen ja vesikatteen asentamiseen kaikkine kattotuotteineen.

Kattoremontin yhteydessä voimme asentaa uusia kattotuotteita, kuten lumiesteitä. Voimme toteuttaa katon huoltoreitit lain ja määräysten mukaisesti, niin että kattotikkaat, lapetikkaat ja kattosillat muodostavat toimivat reitit kaikkiin katolla huolenpitoa kaipaaviin kohteisiin savupiipusta aurinkopaneeliin. Katon ja rakennuksen turvallisuussuunnitelmassa meiltä saat kaiken kattoturvaan liittyvän sekä rakennuksen palotikkaat. Saat osaavan konsultaatiomme lakisääteisistä turvatuotteista, sekä suosituksemme muista, juuri sinun kattotyypillesi hyväksi olevista katon turvatuotteista.

Saat tietysti kaikki muutkin kattotuotteet makusi ja toiveidesi mukaan. Teemme ja kunnostamme, vesikourut ja kokonaiset sadevesijärjestelmät kaikille katoille. Saat meiltä myös asennettuina aurinkopaneelit, kattokuvut ja kattoikkunat. Toisinaan tuiki tarpeellinen kattoluukut tai muu huoltoluukku yläpohjassa asiointia varten onnistuu meiltä myös. Asennamme tarvittaessa pieneläinesteet esimerkiksi yläpohjan tuuletusaukkoihin, jos lähistön pieneläimistä on ollut vaivaa tai vaikkapa pikkulinnut tuntuvat olevan turhankin kiinnostuneita talosi tarjoamista pesimismahdollisuuksista. Valitettavan usein se tarkoittaa katon tuuletuksen tukkeutumista, joten esteiden asentaminen on eläimiä vahingoittamaton keino ohjata ne pesimään luonnonmukaisempiin paikkoihin tai vaikkapa niihin linnunpönttöihisi kattosi asemesta. Saat meiltä myös katolle harjatiivisteen ja savupiipun pellitykset laadukkaana peltisepän työnä.

Jokainen kattoremontti alkaa kattotarkastuksella, jonka kattoammattilaisemme käy tekemässä. Asiakkaan toiveiden ja tarkastuksen perusteella teemme toimintasuunnitelman ja laadimme tarjouksemme. Kattoremontin kesto ja hinta ovat kiinni useista eri asioista. Saatkin meiltä tarkan hinnan pyytämällä tarjouksen, jossa huomioimme toiveesi, katon kunnon, materiaalin ja koon jo lähtökohtaisesti. Myös aikatauluarvio tarkentuu lisätietojen ja kartoituksen myötä.

Aumakaton huoltotyöt lumenpudotuksesta puhdistuksiin

Säännölliset aumakaton huoltotyöt pitävät katon hyvässä kunnossa. Kaikki katot mallista ja katemateriaalista riippumatta kaipaavat huoltoa. Isompia remontteja, katteenvaihtoja, pinnoituksia ja vastaavan mittaluokan töitä tehdään harvemmin. Mitä parempaa huolta katosta pidetään, sitä harvemmin mittaville kattotöille on edes tarvetta. Oman onnensa nojaa jäänyt katto kärsii eroosioista ja se kuluu käyttökelvottomaksi jopa vuosikymmeniä nopeammin, kuin vastaavan mallinen ja samasta katemateriaalista tehty katto, jota puhdistetaan ja kunnostetaan säännöllisesti.

Osa katon huoltotoimenpiteistä olisi hyvä toteuttaa kaksikin kertaa vuodessa, eli syksyllä kun puut ovat lehtensä jo tiputtaneet, mutta lunta ei vielä ole tullut. Sekä keväällä, kun pakkaset ovat väistyneet ja lumet ovat sulaneet. Kumpikin näistä vuodenajoista on katon roskaantumisen kannalta kriittistä aikaa. Syksyllä kattoa voidaan kunnostaa kestämään tulevan talven rasitteet, kuten pakkaset, lumet, jäät ja talvimyrskyt. Keväällä puolestaan kunnostetaan talven tekemät vahingot ja varmistetaan, etteivät kesän vesisateet pääse mistään sisään ja sadevesijärjestelmä on kunnossa.

Näissä kausihuolloissa suoritamme siis katon ja sadevesijärjestelmän puhdistukset roskista, kuten lehdistä, hakoneulasista, oksista ja vastaavasta bioroskasta. Näin vesi pääsee sekä valumaan että haihtumaan katolta esteettömästi ja katetta kuluttamatta. Talven kattohuoltoon kuuluvat erityisesti lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Lumenpudotuksen tarve vaihtelee jonkin verran kattomallista ja katetyypistä riippuen, me annamme usein erillissuosituksia lumenpudotuksista tietyille katoille niitä asentaessamme ja huoltaessamme. Esimerkiksi tiilikatto on jo itsessään niin painava, että sen lumitaakkaa on syytä pitää tarkoin silmällä, kun lunta alkaa talvella tulla. Näin lumi saadaan ajoissa pudotettua katolta, ilman että katto ehtii kärsiä vaurioita lumitaakan alla.

Sitten suoritamme katteen pinnan tarkistuksen sekä rännien kiinnitysten ja kaadon tarkistuksen. Tarpeen vaatiessa teemme paikkaukset ja rännien kiinnitykset sekä muut huoltotoimenpiteet. Läpivientien sekä saumausten tarkastukset ja tiivistykset kuuluvat aina rutiineihimme, sillä niissä ilmenevät yleisimmin kattojen vuodotkin. Sitten on vuorossa kattotuotteiden, kuten turvallisuustuotteiden, mutta myös muun muassa aurinkopaneelien ja vastaavien asennusten tarkistuskierros. Erityisen tärkeää näiden kohdalla on tutkia kiinnitysten pitävyys ja kiristellä ruuveja tarpeen vaatiessa.

Tarpeen mukaan kattoa voidaan huoltaa myös monin eri keinoin, jotka hieman vaihtelevat katemateriaalien mukaan. Me suoritamme muun muassa pesuja, sammaleenpoistoja sekä erilaisia suojakäsittelyitä. Monet katot saavat lisää käyttövuosia myös pinnoitteilla ja maalauksilla, joita tehdään useimmiten kattoon kunnosta ja huollosta riippuen noin puolivälissä sen tyypillistä käyttöikää. Yleensä siis vähintään kymmenen, joissain katteissa jopa viidenkymmenen vuoden kuluttua niiden asennuksista. Nämä eivät tosiaan kuulu ihan kausihuoltoihin, mutta kausihuoltojen ja vuosihuoltojen yhteydessä on kätevää ryhtyä ennakoimaan tämän tyyppisten töiden lähestymistä, jolloin muun muassa pinnoitustarve ei sitten tule yllättäen vastaan. Eivätkä sellaisen työn kulutkaan tule yllätyksenä.

Aumakaton korjaus voi sisältää läpivientien kunnostusta tai vuotokorjausta

Aumakaton korjaus voi sisältää samoja korjaustöitä, kuin oikeastaan mikä tahansa muukin katto. Me Kattokorjauspalvelussa teemme kaikki korjaukset ja huollot sekä remontoimme katot vaikka täysin uuteen kukoistukseensa.

Meiltä saat siis muun muassa kaikki kattojen vuotopaikkaukset ja katteen pinnan korjaukset, joita katemateriaalista riippuen voivat olla ruostevauriot, rikkinäiset tiilet, huovan repeämät ja muut viat. Osa vaurioista on esteettistä laatua. Kate voi esimerkiksi haalistua ikääntyessään. Usein tällaiset merkit kuitenkin kertovat myös materiaalinen teknisestä heikkenemisestä, jolloin esimerkiksi katteen pinnoitustyö voi ratkaista ongelman esteettisessä ja teknisessä mielessä yhdellä kertaa. Huollamme myös katteiden saumat, jiirit ja muut vastaavat yksityiskohdat erityisellä huolella, sillä niihin sisältyy usein itse yhtenäistä katetta korkeampi vuotoriski alun perinkin.

Varsinaisen katon ohessa me hoidamme kaikkia mahdollisia sadevesijärjestelmänkin töitä. Korjaukset voivat olla katosta riippuen koko sadevesijärjestelmän uusiminen tai pienemmät huoltotoimet. Esimerkiksi huoltoihin voi sisältyä vesikourujen kiinnitysten parantelu ja räystäslautojen huolto, sekä rännien oikean kaadon tekeminen, jotta vesi poistuisi kouruista kuten on suunniteltu. Katto ja sadevesijärjestelmä toimivat saumattomasti yhteistyössä, joten on merkityksellistä ajatella ja huoltaa niitä toisiinsa liittyvinä rakennuksen osina. Kun näemme katon ja vedenpoistojärjestelmän osat laajemman kokonaisuuden näkökulmasta ja ymmärrämme, että, eri osien toimivuus vaikuttaa aina kokonaisuuteen, saamme kaiken toimimaan paremmin.

Yksi tärkeimmistä kohdista katon tarkistuksessa ja ylläpidossa ovat katon läpiviennit. Tyypillisestihän niitä löytyy joka katolta, useimmilta enemmän kuin yksi. Läpivienteihin lukeutuvat kattoikkunat, huoltoluukut, savupiiput, viemärintuuletusputket, kaikenlaiset hormit ja ilmastointiputket ylipäätään. Teemme kaikki läpivientien korjaukset ja vaihdot. Kattovuotojen ohessa pistämme kuntoon ja paikkaamme myös ilmanvaihtokanavien sekä viemärintuuletusputkien ja muiden mahdollisten läpivientien vuodot. Joskus tulee vastaan tilanne, että katto tai sen läpivienti on kokenut jonkinlaisen vahingon tai siinä on jo asennusvaiheessa tehty virheitä. Toki katteet ja läpiviennit myös kuluvat ja hajoavat ajan kuluessa ilman mitään sen dramaattisempia tapahtumia. Riippumatta ongelmien syystä saat meiltä kaiken tarvittavan avun, kuten aluskatekorjaukset, kosteusvauriokorjaukset ja lahovaurioituneiden puuosien vaihdot sekä eristeiden vaihdot ja lisäykset. Teemme myös akuuttikorjauksia myrsky- ja lumivahinkojen korjaamiseksi pitkällä kokemuksella ja nopealla aikataululla.

Joskus korjausta vaativat myös katolle asennetut turvatuotteet ja muut kattotuotteet. Erityisesti niiden kiinnityksissä voi olla ongelmia, ja vaikkapa lumiesteiden ja kulkusiltojen kiinni pysyminen ehkäisee monia vakavia ongelmia. Siksi me tarkistamme myös kattotuotteet aina huolellisesti ja parantelemme niiden kiinnityksiä. Katto voi olla rikki kattotuotteen kiinnitysten kohdalta, jos ne ovat löystyneet ja esimerkiksi katolta tippuva lumikuorma on ehtinyt tehdä tuhoa. Tällöin paikkaamme vahinkokohdan vesikatteessa ja tutkimme mahdolliset vauriot aluskatteessakin. Tarpeen vaatiessa vaihdamme uudet, ehjät kattotuotteet vanhojen tilalle tai poistamme rikkinäisen kattotuotteen ja paikkaamme sen kiinnityskohdat katteessa.