Kesämökin kattoremontti – huolettomia kesiä uuden katon suojissa

Kattokorjauspalvelusta kesämökin kattoremontti kaikille katteille avaimet käteen -palveluna. Laita tarjouspyyntö tulemaan niin pistetään mökin kattoremontti tulille. Kesämökin paras sesonkihan on kesällä, varsinkin loma-aikaan mökit ovat kovassa käytössä. Muutenkin mökille tekee mieli jo lumien sulaessa keväällä. Syksylläkin mökkeilyä voi jatkaa aika pitkälle pitkittäen kesää tai hyödyntää sitä marjastukseen ja metsästykseen, mökin varustetasosta riippuen. Mökki voi olla kiva myös talviurheilusesongin aikaan. Mihin väliin saisi sovitettua mökin kattoremontin, ilman että mikään kiva mökinkäyttötilaisuus ei häiriintyisi remontin vuoksi?

Kattokorjauspalvelu remontoi mökkisi katon ihan mihin aikaan vuodesta tahansa, vaikka marraskuussa. Meillä työ onnistuu hyvin myös talvella. Talvella työ voi olla jopa käytännöllisempää toteuttaa, kun ruuhkaisin sesonki sekä meillä että mökilläsi hiljenee. Lisäksi talviaikaan ilmankosteus on matala ja maa jäässä, kumpikin näistä helpottaa kattoremontin tekemistä. Kosteuttahan on aina hieman, mutta mitä vähemmän sitä rakennusvaiheessa on sitä parempi rakennukselle. Jos katolla on remontin aikaan lunta, saat lumenpudotuksen samaan pakettiin!

Meillä jokainen kattoremontti suunnitellaan rakennuskohtaisesti. Näin työ saadaan toteutettua kunkin katon tarpeita vastaavasti. Katto siis tutkitaan joka kerta huolellisesti. Kanssasi keskustellaan toiveidesi selvittämiseksi. Kattoremontti pohjautuu sitten näiden etukäteistöiden pohjalta laadittuun työsuunnitelmaan. Kaikilla muillakin kerroilla, kun katolla käydään vaikka puhdistustöitä tekemässä katto tarkistetaan ja saat tarjouksen kunnostuksista. Kun suunnitelmat ja tarjous on laadittu, voit hakea kauttamme myös rahoitusta korjausten hoitamiseen. Mikäli mökki on ainakin osan vuotta omassa käytössäsi eikä vuokralla koko kalenterivuotta, voit hyödyntää työstä kotitalousvähennyksetkin henkilökohtaisessa veroilmoituksessasi.

Samalla kun kattoa uusitaan, voidaan myös mökillä tehdä uudistuksia ja parannuksia katon varustetasoon. Mökille on saatavilla kaikki samat kattotuotteet kuin mihin tahansa muuhunkin kattoon. Esimerkiksi palotikkaat, lapetikkaat sekä kulkusillat voivat olla käteviä varsinkin isommilla mökeillä. Erityisesti talvikäyttöisissä mökeissä myös lumieste voi olla käytännöllinen lisävaruste, joka ehkäisee katolta tippuvan lumen aiheuttamia vahinkoja muun muassa kulkuväylien kohdilla. Lisäksi mökille voi asentaa aurinkopaneeleita. Ei ole mitään estettä sille, että mökki tuottaa itse hieman sähköä varsinkin kesällä, kun mökillä ollaan paljon ja aurinko toivottavasti paistelee ahkerasti.

Mökillä pieneläinesteiden asennukset voivat olla jopa tärkeämpiä, kuin muissa rakennuksissa. Ainakin osan aikaa vuodesta tyhjillään ollessaan mökki voi houkutella kutsumattomia vieraita, kun ihmisten läsnäolo ei niitä häiritse. Esimerkiksi tuuletusaukot ja hormit on hyvä suojata myös lumen ja roskan vuoksi eläinten lisäksi.

Avaimet käteen -palvelukonseptiimme kuuluu aivan kaikki, myös siivous ja jätteiden hävittäminen. Voit olla rauhallisin mielin, vaikka olisit kuullut kauhutarinoita siitä, että remontin siivous ja jätteiden hävitys ovat jääneet rakennuksen omistajalle. Tai siitä, että remontin jälkeen koko pihapiiri on ollut kuin pommin jäljiltä ja katon rakenteista on löydetty vielä kaikki roska ja puolet työkaluistakin. Nämä eivät kuulu meidän tapaamme toimia. Tiedämme että mökillä rakennusjätteen käsittely voi olla asiakkaalle vielä työläämpää kuin kotona vaikkapa taajaman palveluiden välittömässä yhteydessä ja siksi huolehdimmekin niistä sinun puolestasi.

Mökin katto unohtuu helposti huoltamatta

Jostain syystä mökin katto jää helposti tarkistamatta ja puhdistamatta. Ehkä siihen liittyy se, että mökkiä ei käytetä välttämättä ympäri vuoden ja siellä riittää puuhaa muutenkin. Pidemmätkin mökillä asumiset tuntuvat aina menevän niin nopeasti ja jokaisena vuodenaikana siellä on kaikenlaista muutakin tekemistä. Katto on helppo unohtaa, ainakin niin pitkään kuin se ei aiheuta mitään ilmiselvää vaivaa tai ongelmaa. Mutta mökki on rakennus ja omaisuutta, siinä missä kotikin. Katto kuin katto vaatii säännöllistä huoltoa, se koskee mökkiä ihan kuten ympärivuotisessakin käytössä olevia rakennuksia.

Kattoa tulisi tarkistaa säännöllisesti ja ainakin osa tarkistuksista on hyvä teettää asiantuntijalla, joka ihan kiipeää katolle tutkimaan sen kuntoa lähemmin. Me teemme kaikkia kattojen tarkistuksia ja kuntokartoituksia. Itse voi vilkaista esimerkiksi myrskyn tai talven jälkeen, että rännit ovat paikoillaan, mikään ei repsota tai mistään ei tule vettä läpi. Aina välillä on hyvä kuitenkin kiivetä katolle tutkimaan katteen todellista kuntoa ja mahdollisia vaurioita esimerkiksi saumauksissa. Niitä ei tikkailta kurkkiessa tai maasta katolle tähyillessä yleensä havaitse. Samalla kun kiipeämme katolle, tutkimme läpivientien kunnon ja niiden tiivisteet, sillä nämä ovat tyypillisiä vuotokohtia katolla. Sitten katsomme mahdollisen savupiipun, sadevesijärjestelmän ja muiden yksityiskohtien kunnot.

Katto voi hyvinkin vaatia puhdistusta ja sammaleenpoistoa. Varsinkin metsän keskellä olevan mökin katto voi houkutella myös jäkälää, joka täytyy sammaleen tavoin poistaa katolta, sillä se kuluttaa katetta kiihtyvällä tahdilla. Mökin katto voidaan käsitellä sammaleentuhokäsittelyllä, pestä, harjata tai maalata kuten asuinrakennustenkin katot. Runsaslumisina talvina mökinkin katto hyötyy lumenpudotuksista ja jäiden sulattelusta. Varsinkin isompien mökkien katoille voi kertyä todella painavat lumikuormat katon pinta-alan vuoksi ja se voi kevään tullen aiheuttaa mökilläkin monenlaista vaivaa kuten muuallakin.

Jätä kesämökin katon korjaus ammattilaiselle ja nauti itse lomasta

Kesämökin katon korjaaminen voi olla ajatustasolla kiva hoitaa lomalla. Vaikka koko suvun kanssa talkoilla. Kunnes sitten talkooväki liukenee yksi toisen perästä. Serkkua kiinnostaa talkoojuomat niin ettei katolle ole asiaa koko urakan aikana, paarmat purevat ja hiki virtaa. Loma tuhraantuu kattoa puuhaillessa. Töihin paluukin alkaa hirvittämään, kun levätä ei ole ehtinyt ollenkaan. Isompia ja pienempiä vammoja on jo kertynyt eivätkä ostetut tarvikkeet riittäneetkään. Vaihtoehtonahan olisi ollut itse lojua rannalla, istuksia kalassa veneessä tai bongailla lintuja nauttien jo ennen kesälomaa Kattokorjauspalvelulla teetetyn kattoremontin tuomasta ylellisyydestä.

Ammattilaisen tekemään kattoremonttiin meillä kuuluu ihan kaikki, sinä pääset todella helpolla. Me teemme tarkistuksen, työn suunnittelun ja menekkilaskelmat sekä hankimme kaikki tarvittavat materiaalit juuri sellaiseen kattoon kuin sinä mökillesi haluat. Ei riitoja perheen ja suvun kanssa talkoista. Meiltä tulee aina riittävä määrä tekijöitä hommiin eikä kattoremontti kestä todellakaan kuukautta. Parhaimmillaan voit teetättää remontin niin, että kaikki on valmiina, kun saavut lomailemaan mökillesi. Olemme vieneet purku- ja rakennusjätteetkin mennessämme. Tämä on se huolettomampi ja turvallisempi vaihtoehto.

Tarkistamme mökkisi katon ennen saneerauksen aloittamista, sillä työn suunnittelu perustuu katon kuntoon ja korjaustarpeisiin sinun toiveidesi ohessa. Tarkistamme kattosi kunnon silloinkin, kun tulemme tekemään jotain tilattua korjausta riippumatta korjauksen koosta. Tarkistus ei maksa mitään, saat kuitenkin tarjouksemme mahdollisten korjausten hoitamisesta kattosi kuntoraportin ohessa.

Korjaamme kaiken tarvittavan. Paikkaamme vuodot, läpivientien tiivisteet, savupiiput ja niiden pellitykset sekä rännit ja muun sadevesijärjestelmän. Kattomateriaalista riippuen kiinnitämme peltejä paremmin, vaihdamme rikkinäisiä tiiliä tai saumaamme palahuopia. Mikäli katto vaatii isompaa työtä, vaihdamme koko vesikatteen uuteen -vaikka kaikkiin mökkipihan rakennuksiin ja katoksiin yhdellä kertaa. Meiltä sujuvat myös myrskyvaurioiden korjaamiset, poistamme katolle kaatuneen puun ja laitamme kuntoon katon vesikatteen, aluskatteen ja räystään. Teemme siis kaiken mitä tarvitsee tehdä niin että mökkisi katto toimii ihanteellisesti ja antaa taas hyvän suojan vapaa-ajan elämällesi.

Meiltä venevajojen, ulkohuussien ja pihasaunojen sekä muiden ulkorakennusten kattotyöt

Samalla reissulla, kun saavumme mökillesi, voimmekin hoitaa kaikki muutkin katot kerralla kuntoon. Mökin pihapiiriin voi nousta vuosien ja vuosikymmenten varrella lukuisia käyttörakennuksia. Kuten venevajaa, ulkohuussia, saunarakennusta, piharakennusta, huvimajaa ja moottorikelkkojen ja mönkijöiden talleja. Korjaustarve voi tulla eteen useammankin rakennuksen kohdalla muutaman vuoden sisällä, voitkin keskittää lähivuosina erääntyviä korjaustöitä yhteen urakkaan. Myös vanhojen kotitalojen mökkikäyttöön jääneet pihapiirit ansaitsevat huolenpitoa, mutta myös eri-ikäisiin rakennuksiin erikoistuneita kattokorjaajia. Meillä on kokemusta eri vuosikymmeninä tehdyistä katoista ja ymmärrämme myös esteettisten arvojen päälle. Näin vanha kotitilakin pysyy idyllisenä mutta käyttökelpoisena vielä seuraavankin sukupolven käyttöön.

Meiltä saat siis yhtenäisen pihapiirin helposti myös mökillesi. Voimme asentaa kaikkiin rakennuksiin esimerkiksi saman katteen samaan aikaan, jolloin rakennukset saavat yhtenäistä ilmettä helposti. Kun paikalle kerran jo saavutaan, kokonaisurakka on edullisempi kuin se että esimerkiksi sauna tai venevaja tultaisiin laittamaan kuntoon eri reissulla kuin mökki. Keskittäminen kannattaa saneeraustöissä myös silloin, kun haet kauttamme rahoitusta mökin kattoremonttiin. Voit yhdellä helposti hallitavalla luotolla hoitaa muutkin kattoasiat kerralla kuntoon, eikä sinulle kerry uusia lainanhoitokuluja ja useita erillisiä maksueriä, kuten kävisi jos jättäisit vaikka sen saunan seuraavalle kesälle.

Jos mökkisi on hieman etäämmällä tai esimerkiksi saaressa venematkan päässä on selvää, että sijainti tuottaa lisäkuluja. Voit kuitenkin suunnitella mökkinaapurien kanssa myös vaikkapa naapurimökkien kattokorjauksia samalle käyntikerralle, jolloin logistiikasta johtuvia kuluja saadaan tasattua useammalla maksajalle. Varsinkin ruuhkaisimman kattokorjaussesongin ulkopuolella, vaikkapa talvella, voitte saada hyvin sovittua kanssamme teille sopivan ajan ja mukavan tarjouksen töiden hoitamisesta.