Kattotyöt laatupalveluna toteutettuina

Meiltä saat kaikki kattotyöt laatupalveluna. Panostamme kaiken tasoisiin ja kokoisiin kattotöihin täydellä sydämellä ja toteutamme ne ammattiylpeydellä. Remontoimme, huollamme ja korjaamme kaikki katot, asennamme kattoturvatuotteet ja pellitämme savupiiput. Meillä on se periaate, että kunkin katon toimenpiteet räätälöidään sen tarpeita vastaaviksi, korjataan se mikä täytyy korjata ja säästetään se, mikä on käyttökelpoista ja ehjää. Kokeneet korjaajamme ja asentajamme ymmärtävät esimerkiksi eri materiaaleja, rakenneratkaisuita ja eri vuosikymmeninä vallinneita rakennustapoja. Heiltä saat aina asiantuntevaa apua ja neuvontaa kattosi ylläpitoon liittyvissä asioissa. Kattoasi katsellaan aina yksilönä, sillä tyypillisiinkin ratkaisuihin vaikuttavat monet tekijät, esimerkiksi rakennuksen lähiympäristö, katon huolto ja puhtaanapito sekä se, kuinka hyvin ja kestävillä tavoilla katto on alun perin rakennettu.

Meiltä saat yläpohjan lisäeristykset, lahovauriokorjaukset ja aluskatteen kunnostukset aina tarpeen mukaan. Asennamme ja poistamme kattoikkunat, lisäämme pieneläinesteet ja sulatamme talvella rännit höyryllä. Teemme paljon muutakin, kuin vaihdamme yhdellä kaavalla vesikatetta katolle kuin katolle. Palvelurepertuaarimme sisältää aivan kaiken, mitä vain katollesi voit kaivata. Eli kaikki uuden katon rakentamisesta höyrysulatuksiin ja tuuletusaukkojen ritilöiden asennuksista katteenvaihtoihin ja eristeiden kunnostuksiin.

Meidän palveluumme kuuluu se, että katto tarkistetaan huolellisesti kaikkien kattotöiden yhteydessä. Kattotyöt laatupalveluna sisältävät siis aina ilmaisen kuntokartoituksen minkä tahansa työn ohessa. Silloin kun löydämme katolta jotain korjattavaa, annamme tarjouksemme korjausten hoitamisesta. Kuntoraportista käy ilmi muutenkin katon kunto, jos esimerkiksi puhdistus- ja pinnoitustarve alkaa lähestyä tai katon läheisyydessä kasvava puu selvästi aiheuttaa kattoon eroosiota, kirjaamme ne raporttiimme. Tarkistuksen asioista sinulle on selvää missä kunnossa kattosi on ja mitä korjauksia siihen tulisi tehdä kiireellisesti ja mitä kunnostustöitä on erääntymässä tehtäväksi lähiaikoina.

Kauttamme voi hakea rahoitusta kattotöiden kuluihin. Se on mukava turva silloin, kun eteen sattuu jokin yllättävä korjaustarve, johon ei ole ollut mahdollisuutta varautua taloudellisesti. Rahoituksen turvin vaikkapa kattosaneerauksen kuluja on mahdollista jakaa pidemmälle aikavälille ja pienempiin eriin tai esimerkiksi siirtää isomman lasku eräpäivää myöhemmäksi. Jos kattokorjaus ei voi odottaa, vaikka rahaa myöhemmin olisi paremmin käytettävissä niin rahoitus ratkaisee kiperän tilanteen. Raha-asioissa on muistettavana myös kotitalousvähennys, joka lähes kaikista meillä teetetyistä töistä voi hakea omassa henkilöverotuksessa. Varsinkin suuremmissa saneerauksissa loppusumma on yleensä sen kokoinen, että helpotus verotuksessa on tuntuva ja se kannattaa kyllä hakea.

Meitä on helppo lähestyä, voit joko soittaa tai täyttää tarjouspyyntölomakkeemme. Meillähän on vain yksi numero, joka ohjaa sinut aina eteenpäin tarvitsemasi avun piiriin. Tarjouspyyntölomake on kätevä. Siihen voit lisätä vaikkapa kuvia kattosi kunnosta ja vioista, listata rauhassa kaikki toiveesi ja mieltä askarruttavat seikat ellet tykkää puhua puhelimessa. Riippumatta siitä, otitko yhteyttä soittamalla vai lomakkeella niin saat kaikki kattotyöt laatupalveluna Kattokorjauspalvelusta.

Kaikki kattoremontit avaimet käteen -periaatteella

Uusimme kaikki omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen ja kesämökkien katot. Saat Kattokorjauspalvelusta kaikki kattoremontit ja korjaukset myös piharakennusten, autotallien tai maneesien katoille. Meiltä onnistuvat kattoremontit katemateriaaliin, kattomuotoon ja rakennukseen katsomatta vuoden ympäri ja koko maassa. Teemme töitä peltikatoilla, kunnostamme jyrkät tiilikatot ja tasaiset huopakatot. Kiipeämme korkeammillekin katoille, jotta ne saadaan pidettyä kunnossa ja pitkäikäisinä. Erikoisemmatkin kattomallit ovat tuttuja, jos rakennuksessasi on mansardikatto, saat senkin kunnostukset ja huoltotyöt Kattokorjauspalvelusta.

Meillä jokainen kattoremontti suunnitellaan ja toteutetaan rakennuskohtaisesti. Kattoremontin suunnittelu pohjautuu tarkastuskäynnillä katolla havaituista asioista ja asiakkaalta saaduista tiedoista sekä toiveista. Katto siis tarkistetaan ensin ja sinua jututetaan samalla, jotta tarjouksemme ja työsuunnitelmamme lähtevät rakentumaan ensimetreiltä asti oikeassa mittakaavassa ja toiveidesi mukaan. Kyseessä on sinun omaisuutesi, joten haluamme kohdella sitä sen mukaisesti emmekä kuten omaamme. Aidosti asiakaslähtöinen palvelumme perustuu asiakkaan kuulemiseen, katon todenmukaisten korjaustarpeiden selvittämiseen sekä niiden suhteuttamiseen ammattilaisen näkökulmaan. Näin saadaan aikaan toteuttamiskelpoinen suunnitelma ja lopulta paras mahdollinen katto rakennukseen kuin rakennukseen.

Meillä kattoremontin eteneminen on kolmivaiheinen prosessi, se lähtee käyntiin tekemälläsi tarjouspyynnöllä, etenee sitten katon tarkastukseen ja remontin suunnittelun ja lopuksi toteutusvaiheeseen. Kun kaikki on tehty, siivoamme paikat ja kuskaamme jätteet oikeaoppiseen jatkokäsittelyyn. Kattoremontti alkaa kattotarkastuksella, jonka kattoammattilaisemme käy tekemässä, tämä tarkoittaa vierailua paikan päälle ja katon tarkastelua omin silmin. Asiakkaan toiveiden ja tarkastuksen perusteella teemme toimintasuunnitelman aikatauluehdotuksineen sekä tarjouksen töiden hoitamisesta.

Kattoremonttimme toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikille tekemillemme töille saat takuun. Laadukkaalle ammattilaisten tekemällä työlle onkin helppo antaa ilomielin takuu, sillä se kertoo siitä, että olemme valmiita kantamaan aina vastuun omasta osuudestamme kattosi suhteen. Takuu koskee kaikkia työvaiheita ja katon osia, joihin olemme urakan aikana osallistuneet.

Avaimet käteen -palvelu takaa puolestaan sen, ettet joudu itse ostamaan, tilaamaan, vuokraamaan tai muuten järjestämään mitään työhön tarvittavia tekijöitä, välineitä tai materiaaleja. Saat meiltä yhtenä pakettina aivan kaiken mitä kattosi tarvitsee. Jos tilaat meidät tekemään työt niin kirjaimellisesti me ne myös teemme. Järjestämme työtä varten kaikki tarvittavat resurssit ajoissa ja riittävinä paikalle, niin ettei mikään vaihe jää niistä kiinni. Meille on kunnia-asia myös pysyä sovituissa aikatauluissa.

Tietysti aina joskus katolta löytyy yllätyksiä, kun sitä ryhdytään avaamaan ja kunnostamaan. Meidän kanssamme voit luottaa siihen, ettemme hautaa löydöksiä uuden katon sisään muhimaan vaan neuvottelemme muuttuneesta tilanteesta kanssasi, erityisesti silloin kun se voi vaikuttaa työn aikatauluihin ja kuluihin. Tämä ei ole hirvittävän yleistä, mutta ei myöskään täysin mahdoton skenaario, jonka tiedostamme töihin ryhtyessämme. Onneksi kattotarkistuksemme yleensä kertoo melko hyvin katon korjaustarpeet ja luja ammattitaito ja alan kokemus helpottavat työn suunnittelua ja aikataulutusta. Ne helpottavat myös mahdollisesti löytyvien ongelmien ratkaisemisessa.

Ammattilaisen tekemä katon huolto ja korjaus ylläpitää katon toimintaa ja käyttöikää

Toisinaan ajatus siitä, että tekisi kattoremontin itse voi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Kuinka vaikeaa se voi edes olla? Jos naapurin Penakin sen kattoremontin sai tehtyä -vaikkakin kahden rakennuspuolen ammattilaiseksi opiskelleen poikansa avustuksella- niin kai minäkin saan. Katto paljon pienempikin kuin Penan katto! Tai sitten mietit vielä siltä kannalta, löytyykö sinulta niin paljon kokemusta ja osaamista, että pystyt oikeasti toteuttamaan kokonaisen kattoremontin ja säästämään sen rahan, jonka lasket säästyvät sillä, että teet työt itse. Mitä jos jotain meneekin pieleen ja tarvitset taas uuden katon, tuplahinta ja kauhea stressi! On ihan luontevaa nykyään teettä työt ammattilaisella. Toki työ maksaa mutta on omalla vapaa-ajalla, mielenterveydellä ja rakennuksen kunnossa pysymiselläkin oma arvonsa, jota on vaikea rahassa mitata.

Ammattilaisella kannattaa teettää isommat remontit ja saneeraukset, mutta meille voi ulkoistaa ihan surutta kaikki muutkin kattotyöt ja käyttää oman aikansa vaikkapa elämästä nauttimiseen. Katolla on hommia oikeastaan ympäri vuoden, joita tulee hyvin helposti laiminlyötyä, vaikka katto pysyisi helposti kunnossa sopivalla hoidolla ja kyllin tiheällä tarkistusvälillä. Jotkin huoltotoimenpiteet olisi hyvä toteuttaa kaksikin kertaa vuodessa, syksyllä ennen ensimmäisiä lumia, ja keväällä kun pakkaset ovat väistyneet. Kausihuollot liittyvät vuodenaikojen vaihteluun. Esimerkiksi syksyllä katto valmistetaan tulevaa talvea, pakkasia ja lumia varten. Keväällä tarkistetaan, että katto selvisi hyvin talvesta eikä päästä vesisateita läpi.

Säännöllisesti katolla olisi syytä tehdä puhdistus roskista ja lehdistä sekä rännien puhdistus, kiinnitysten ja kaadon tarkistus. Nämä käyvät helposti ihan yhdellä kertaa ja samalla voimme tehdä myös läpivientien, saumausten sekä jiirien tarkastukset ja tiivistykset. Eli käymme läpi kaikki vuotoherkimmät rakenteet ja kohdat katolla rutiininomaisesti muun muassa puhdistusten yhteydessä, kun muutenkin tarkistamme katon huolellisesti. Puhdistuksiin kuuluvat myös sammaleenpoistot ennen katteiden pinnoituksia ja pesut ennen maalauksia, kaikki katteet vaativat niitä 10-30 vuoden kuluessa asennuksista.

Talven palveluihimme kuuluu sitten lumenpudotus ja jäänsulatus, joiden tarpeet vaihtelevat katosta ja vuodesta riippuen. Talvella teemme myös epäiltyjen lämpövuotojen jäljitystä koska silloin se on kaikkien helpointa. Lumenpudotuksiakin voi olla houkuttelevaa lähteä tekemään itse, seurauksista vain saadaan surullisen usein lukea lehdistä. Talvella katolla työskentely on yllättävänkin raskasta ja vaarallista työtä. Me kiinnitämme aina huomiota sekä katolla työskentelevien, että alla kulkevien turvallisuuteen. Yksi tärkeä seikka on myös se, että kattoa on hyvin helppo vahingoittaa talvitöissä. Kattokorjauspalvelu huolehtii aina katon puhdistuksesta ja sulatuksesta niin, ettei kate kulu, naarmuunnu ja saumaukset aukea tai räystäskourut irtoa työtä tehdessä.

Katon turvatuotteiden, kuten lumiesteiden, kulkusiltojen ja tikkaiden kuntoon kiinnitämme aina huomioita, myös niiden kiinnityksistä huolehditaan. Sitten katteen pinta tutkitaan ja siihen kohdistetaan katteesta riippuen tarvittavia toimenpiteitä. Peltikatolla tehdään esimerkiksi peltien kiinnityksen tarkistus ja tarvittaessa naulojen vaihto kateruuveihin tai huonojen kateruuvien vaihto uusiin ruuveihin. Aina joskus myös peltien lisäkiinnitykset ovat tarpeen. Kattohuovan osalta keskeisiä kohtia ovat saumauksien tarkistus ja kunnostaminen. Tiilikatolla puolestaan kattotiilien kunnon tarkistus ja tarvittaessa rikkinäisten tiilten vaihto sekä sammaleenpoisto- ja pinnoitustarpeen arviointi.

Yksi kokonaisuus, johon omatoimiremontoijat eivät useinkaan osaa kiinnittää huomiota on vesikaton alapuolisten rakenteiden, eli yläpohjan tarkastus. Välillä myös kattofirmat hyppäävät sen yli. Me tarkistamme aina yläpohjan, jos suinkin vain pääsemme vesikaton alapuolisiin rakenteisiin. Tarkastamme siellä rakenteet, aluskatteen sekä eristeet silmämääräisesti vuotojen ja muiden ongelmien varalle. Yläpohja on useinkin juuri se paikka, josta kattovuodot voi havaita ajoissa, eli ennen kuin ne ovat ehtineet vielä edetä asuintiloihin ja välipohjiin. Yläpohjassa tarkastelemme myös tuuletusta, eli ilman riittävää virtausta tilan läpi. Sillä on hyvin iso rooli katon ja rakennuksen kosteudenhaihtumisessa ja rakennuksen terveenä pysymisessä.

Kaikki kattotyöt harjatiivisteistä pieneläinesteisiin

Kaiken kattava kattopalvelumme voi sisältää kaikkea mitä katollesi vain tarvitset tai keksit tarvita. Asennamme esimerkiksi pieneläinesteet, joita voi tarvita monissa kohdissa katolla. Tyypillisesti niitä tarvitaan yläpohjan ja räystäslippojen tuuletusaukoissa, koska kaikki kolot ja reiät houkuttelevat eläimiä, kuten pikkulintuja ja oravia pesänrakennuspuuhiin. Toisinaan ne ovat uteliaita muutenkin, joskus niistä koituu todellinen riesa myös siksi, että ne pääsevät sotkemaan katon eristeitä. Lasivilla kelpaa monille eläimille myös pesän pehmikkeeksi, joten vuosien kuluttua eriste voi olla ihan reikäinen koska sieltä on haettua pesään jos toiseenkin eristeet. Jos linnunpönttöjä tyhjentäessäsi mietit mistä lasivilla on peräisin, se voi olla ihan hyvin oman talosi eristettä. Pieneläinesteet ovat verkkoja tai ritilöitä rakennuksen aukoissa, näin eläimet eivät pääse sisään eivätkä pysty pesimään tuuletusaukkoja umpeen. Tarvittaessa esteitä voidaan asentaa kaikkiin mahdollisiin reikiin, läpivienteihin ja putkiin, jos ne näyttävät kiinnostavan eläimiä liikaa. Yhden tuuletusaukon tukkeutuminen ei tunnu isolta jutulta, mutta vuosien varrella pesiä voi kertyä niihin kaikkiin ja tuuletus tukahtua kokonaan. Säännöllinen tarkistaminen, puhdistaminen ja esteiden asentaminen auttavat pitämään eläinten aiheuttamat ongelmat loitolla.

Lisäksi kattopeltiseppämme voivat pellittää savupiipun, ilmastointihormit, asentaa seinällenostopellit ja tehdä piipunhatut savupiipuille ja hormeille. Näin niihin ei pääse satamaan mitään sisään ja niiden tyvetkin on suojattu muun muassa keväällä katolta tippuvien lumien aiheuttamilta vahingoilta. Tarpeen vaatiessa eristämme IV-putket, asennamme aurinkopaneelit, valokatteet, kattoikkunat ja kattovalokuvut, sekä kunnostamme ja puhdistamme jo olemassa olevia tuotteita. Meiltä sujuvat myös maalaustyöt, vaihdamme ja maalaamme otsalaudat, räystäslippojen katelaudat, räystäslaudat ja muut ulkopuuosat. Täyden palvelun periaate takaa kaikkien kuviteltavissa olevien yksityiskohtien kunnossapidon ja ehostuksen.

Kattavilla kattotarkastuksilla paikannetaan vuodot ja ennaltaehkäistään isoja vikoja

Katon tarkastus on kattoammattilaisemme toteuttama arvio kattosi kunnosta. Katon tarkastuksessa käymme läpi kaikki katon eri osa-alueet varmistaen, että kaikki on kunnossa ja toimii kuten kuuluukin. Katon toiminnan kannalta on ensiarvoisen tärkeää se, että katto on tiivis. Tämä tarkoittaa sekä vesikatetta että aluskatetta, joiden kunnot tutkimme mahdollisimman tarkkaan. Teemme arvion siitä, onko esimerkiksi katetta mahdollista luotettavasti paikata vai alkaisiko olla jo katteenvaihdon aika. Aluskatetta emme oikeastaan suosittele edes korjaamaan, paitsi ehkä ensiavuksi, kunnes katto saadaan saneerattua kunnolla. Jos aluskate osoittautuu rikkinäiseksi, ehdotamme todennäköisesti katon saneerausta, jossa sekä aluskate että vesikate vaihdetaan uusiin.

Kattotarkastuksen päätteeksi tunnet kattosi astetta perinpohjaisemmin. Listaamme havaitut ongelmat, vauriot ja puutteet raporttiimme. Se sisältääkin yleensä akuuttien korjaustarpeiden, kuten vuotojen korjausehdotukset. Lisäksi löydät raportista lähenevien, mutta ei välitöntä vaaraa aiheuttavien korjaustarpeiden huomiot, kuten lähestyvän maalaus- tai pinnoitustarpeen. Annamme mielellämme tarjouksen ongelmien korjaamiseksi. Voit sitten neuvotella kanssamme esimerkiksi vähemmän kiireellisten töiden aikataulusta ja akuuttikorjausten aloittamisesta mahdollisimman pian, jotta ongelmat eivät ehdi kasvaa ja lasku niiden mukana.

Katon tarkastus tehdään aina osana meiltä tilattua työtä. Eli tilaat sitten rännien puhdistuksen, harjatiivisteen asennuksen tai vaikka tiilen vaihdon, saat meiltä kattavan katon tarkastuksen kaupan päälle. Ellet oikein tiedä, missä kunnossa kattosi on ja pitäisikö sille tehdä jotain, voit tietysti tilata meidät tekemään myös kattavan kuntokartoituksen katollesi, jolloin siitä veloitetaan normaali tarkistuksen hinta. Se voi kuitenkin kannattaa, koska katon tilanne ja korjaustarpeet saadaan selvitettyä yleensä yhdellä käynnillä hyvin. Tarkistuksissamme huomioimme myös katon ympärillä olevia riskitekijöitä. Jos huomaamme esimerkiksi, että talon läheisyydessä kasvava puu on lahonpuoleinen, kirjaamme sen ylös sillä se voi seuraavalla myrskyllä hajottaa katon tai jotain muuta.

Säännölliset katon tarkastukset paljastavat ongelmat heti alkuvaiheessa. Usein löydämme alkavia vikoja jo ennen kuin varsinainen ongelma on syntynyt, eli esimerkiksi läpivientien tiivisteiden huononeva kunto voi näkyä päällepäin, vaikka ne eivät vielä olisi ehtineet päästää vettä läpi. Pieni katon vuoto ei vielä vakavia vaurioita ole ehtinyt synnyttämään, mutta muutaman vuoden päästä tilanne on todennäköisesti eskaloitunut ja katossa on jo kunnon kosteusvaurio. Ehkä homettakin. Tämähän ei aina asuintiloissa asti edes näy, ennen kuin ihmiset alkavat sairastaa, huoneilma huonontua ja niin edelleen. Säännöllisellä ja kattavalla tarkistamisella, pikkuvikojen korjaamisella ja ennakoinnilla voidaan ratkaista todella usein isojakin ongelmia ja säästää rahaa. Esimerkiksi katon säännöllinen puhdistaminen ehkäisee katon eroosiota, pitkittää katon käyttöikää ja vähentää vuotoja. Samalla viat voidaan havaita nopeasti niiden syntymisen jälkeen eivätkä ne ehdi kasvaa suuriksi.

Kattotuotteen heikko kiinnitys voi vielä mennä seuraavan talven varsinkin, jos sattuu kohdalle vähälumisempi talvi, mutta sitä seuraavana tuleekin sitten lumen mukana lumieste tai rännit alas. Samalla voi katekin kärsiä melkoisia tuhoja. Ennakoiva toimi tai pienen vaurion korjaus tulee aina edullisemmaksi kuin siitä mahdollisesti seuranneen suuremman vaurion korjaus. Isojen saneerausten tarve on myös helppo ennakoida jo pidemmällä aikavälillä kun katon elämää seurataan säännöllisesti.

Tutustu muihin tarjoamiimme kattotöihin tarkemmin.